Inlägg

Inlägg som w0icer har skrivit i forumet
Av w0icer

brandvägg på datorn som blockerar någon port?

Av w0icer

Riktigt bra headset, kan rekommendera!

Av w0icer

Kan man se på något sätt om CnC är igång? Kommer ju inte åt BIOS, hp-skit ni vet. Hoppas det stängt av sig själv på något sätt. Den verkar dock inte hjälpa särskilt mycket då datorn surrar lite lågt hela tiden.
När den inte surrar svagt så surrar den som fan, dvs väldigt högt.

Av w0icer

Okej. Dom verkar inte komma över 50 just nu, så kanske inget jag behöver tänka på i dagsläget. Värt att satsa på en ny CPU-kylare?
Har hört att zalman är bra.

Av w0icer

Okej. Ser temperaturerna bra ut förövrigt?
Får väl leva med att det buggar ibland.
Finns det något annat program för att mäta temperaturen? Hörde något namn, coretemp något, men hittade ingen nerladdningslänk.

Av w0icer

120C~ med speedfan?

Har börjat fundera lite på det här med temperaturer.
http://pici.se/pictures/HyNwkM.png

Som ni ser ligger en del (remote 2) över kokpunkten. Har testat olika OS men gör ingen skilnad, ser fortfarande högt ut. Nu vet jag självklart att detta inte stämmer, men kan man ta reda vilken del 'remote 1 och 2 är', eftersom det inte står namn på dom? Kan det vara något felkopplat om den visar så högt?

Annars ligger väl allt helt okej tror jag. Kan det vara värt att kosta på sig en ny cpu-kylare? kör 'stockkylare' nu. Fan vad datorn låter ibland, det är läskigt högt.
Detta är kanske dock normalt med HP-datorer ;)?
Har heller inte tillgång till bios, så jag kan inte kolla temperaturerna där, dessvärre.

Av w0icer

Jag har nästan samma datormodell som dig, har dock en d4495.se-a och har grova problem med den. Så här skrev jag i ett annat forum. Har ni lust så får ni gärna läsa igenom, och om någon har ett liknande problem och en lösning, så hojta gärna till. Har inte haft tid att gå igenom hela tråden, tyvärr.

========================================================

Hej! Har nu haft problem med min dator några månader. Jag har försökt på alla större forum, men har fortfarande inte kommit fram till ett svar.
Vad är problemet? Jo, jag har låg FPS i alla spel. Men det är inte så lätt som det låter.
Låt mig presentera min dator:

Grafikkort: nVidia GeForce 7900GTX
Processor: AMD Athlon X2 4400+
Minne: 2048 MB
Hårddisk: 250GB x 2

Det är väl detta som är det viktigaste att ta upp. Som ni ser är det en bra dator och den bör klara av alla spel på marknaden just nu.
Jag vet att jag är känslig för FPS och att det ska vara topp, men har man en sån här dator så bör det fungera utan problem.

Jag körde BF2142 demot ett bra tag. Det flöt på underbart, och jag köpte sedan spelet när det släpptes. Efter någon månads spel av demot (dagen efter nya uppkoppling) så fick jag plötsligt problem med min FPS. Från att det flytit på underbart var det svårt att spela. Aha, tänkte jag. beror väl på uppkopplingen. Testade singeplayer, och samma fel där. Då kunde det varit något skit så jag formaterade om datorn, vilket inte hjälpte.

Nu sitter jag här i dag och har formaterat om datorn ca 15 gånger sen dess. Varje gång har jag testat olika metoder, men inget har hjälpt.
Jag har installerat alla drivrutiner/program från HP's sida, moderkort, ljudkort, grafikkot, och för processorn. Det är vanligt att många får problem med processorn, men dom har löst det genom att ladda hem en patch från AMD's sida. Det hjälpte inte för mig. Har testat drivrutiner, optimizern, winhotfix - ja, massvis men det har inte gjort något skillnad förutom MShotfix som hjälper litegrann, dock fortfarande ospelbart.

Nu tänker ni: 'jo, det är fel på något'. Det är det säkert, men det är även sjukt. Jag körde 3dmark06 när min dator fungerade.
Körde 3dmark06 test nu, och får MER poäng (ca 100 poäng mer) än tidigare. Så då undrar man om det verkligen är något fel?
Det har även varit så att det löst sig. Efter 3:dje formateringen fick jag faktiskt till det så det flöt på bra. Hur vet jag inte, men jag minns att jag tankade en drivrutin för processorn. Tankade den igen, men det hjälpte inte.

En sak jag tänkt på när jag spelat BF2142 är att det flyter på riktigt bra om du är långt ifrån striderna och ensam, ute på kanten av banan.
Detsamma gäller source. Det flyter på bra (120 fps) när jag är ensam, men så fort det blir skottlossning, strider m.m. så sjunker mina fps dramatiskt.
Ligger på runt 40 då, och sen åker dom upp ju länge bort jag kommer. Jag låter petig, men source är spelbart, det är inte BF2142.
Det är nog inget fel på temperaturerna då jag kollat dom, och dom ligger inte ovanligt högt. Jag har även kollat med CPU-z och den kommer upp i den hastigheten den ska.

Det känns som jag testat allt, men att jag fortfarande har problem. HP support suger också. Dom skickar mig till hempc-avdelningen som inte tar emot 'hårdvaru-fel' och ATEA (som levererar) dissar mig totalt.

Jag har testat:

* Alla patchar/drivrutiner och annat skit jag hittat
* Minnestest (han dock inte med på andra minnet, hade inte tillräckligt med tid)
* PCmark06 och 3dmark06 - inget konstigt
* Formaterat om
* Andra operativsystem (winxp home/winxp pro/vista)

Nu söker jag hjälp här och se om någon kanske har någon aning om vad det egentligen kan vara. Det verkar vara något när processorn belastas, i t.ex skott, explosioner, rök m.m. Det blev lite rörigt, men jag hoppas ni får en liten överblick på hur det ser ut i dagsläget. Source är inte alls ett särskilt krävande spel, så jag förstår inte varför det inte fungerar som det ska.

Av w0icer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av evil penguin
Du kan radera din befintliga partition (den som är "C:"), skapa en ny på samma plats, installera där.

Får tacka så mycket! Det löste sig till slut.

Av w0icer

Så jag kan starta datorn med XP Pro skivan i, och därefter radera på något sätt, eller kan jag skapa en ny partion, t.ex G:\, sedan välja att installera XP pro där och ta bort dom andra..

Tack för snabba svar ändå, förlåt att jag är trögfattad, kan inte hjälpa det!

Av w0icer

Vilken installation?
Det var så här.. jag hade XP home. Skulle installera pro och trodde att det skulle skriva över home på nåt sätt om jag installerade på C:\, men nu finnsdet två windows på C istället.

evil penguin: förstod tyvärr inte riktigt vad du emnade där

Av w0icer

Nu blev det lite rörigt här.

Tack för era svar annars!
Aqualize: Jag bränner ut .iso-filen på CD och startar om datorn med den.
När jag gjort det så kan jag sedan välja något i menyn, och på så sätt RENSA, alltså TA BORT allting på C:\ så den är tom. Och därefter kan jag installera operativsystem på C:\... då blir det som nytt så att säga.

Av w0icer

Jag har så och det är för att jag har två operativsystem installerade på samma partion (dvs både pro och home på C:\)

Av w0icer

Formatera om utan installation av operativsystem

Hej! Jag har fått lite problem med datorn nu. Det jag vill är att jag vill formatera om C:\ (där jag just nu har två windows installerat), alltså radera alla filer där så datorn är helt tom. På så sätt kan jag installera ett valfritt operativsystem efter ett tag.

Jag vet inte riktigt hur man går till väga. Jag vet hur man formaterar C:\, och det går att göra med winxphome skivan, men då får jag home installerat vilket jag inte vill ha. Så finns det något sätt att formatera om utan att installera ett operativsystem?

Jag har dessvärre ingen diskettenhet så jag kan inte använda mig av diskett. Däremot kan jag bränna ner något på CD. Jag testade något med namn 'killdisk'. Jag trodde det var igång, så datorn lät så fan hela natten, men inget hade hänt.

Jag har sökt så mycket jag kan, men har inte hittat något än, tyvärr.
Tack på förhand!
/woicer

Av w0icer

Jag söker också en som klarar 100/100. Det sägs att D-link DGL-4100/4300 skall klara 100/100mbit. Dock fick jag reda på att DGL-4100 inte säljs, utan endast 4300. Men vad jag förstår kostar routrarna lika mycket, och den trådlösa går även att köra med kabel.

Därför kanske det blir en 4300 för mig, men köra med sladd istället för trådlöst.

Av w0icer

Vet inte, målade bara lite på den.
Går ju inte att välja något sånt format under spara som eller dylikt.

Av w0icer

nej, jag laddade hem från länken i ett speciellt formad. Det speciella med det är väl att kvalitén inte försämras om du ändrar storlek.

Av w0icer

Högupplöst format

Så här står det i inlägget angående jultävlningen:
För att detta ska vara möjligt krävs dock att ni gör ert bidrag i högupplöst format. Visst, men vad är ett högupplöst-format och hur gör jag för att spara ner det? Öppnade det där formatet jag laddade hem bilden i, och öppnade den.
Har nu målat den klart, och vill gärna göra rätt. Vore lite trist när man lagt ner tid, så blir den inte godkänn p.g.a formatet.

Vilket format bör jag spara den i, och hur?

Av w0icer
Av w0icer

Dubbelskärm

Hej, nu är jag igång igen. Har en hyfsad dator och en skärm över, så därför fick jag plötsligt lust att testa med dubbelskärm.

Jag har ett geforce 7900GTX som har stöd för två, men det är lite konstigt.
Förr har det alltid bara varit och trycka in den blåa delen (sladden) in i datorn. Men när jag fick den här fick jag med en vit grej som jag först stoppade in den blåa i, och sen in med vita i datorn.

Den vita delen har två pilar på sig, och ingången du kopplar in den i ser ut så här
:: ::::::::

Vad kallas den här vita, för i sånna fall behöver jag ju en sån. Kan inte koppla in den andra blåa direkt in i datorn.

Av w0icer

Får ju inte av 'cool n quiet' eftersom bios är låst, you know...hp.
Men den går aldrig tyst längre, utan surrar ibland. Vet inte om den stängt av sig själv kanske.