Inlägg

Inlägg som Znitso har skrivit i forumet
Av Znitso
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RoleX
Vafan moderkorten blir bara dyrare och dyrare... 4000 för ett moderkort nää tack.

Japp håller verkligen med 4000 kr för bara "Moderkortet" de är för dyrt enligt mig men de beror ju på vad man prioterar saker och ting.

Av Znitso

Okej jag tror jag förstår, så jag måste "skala" lite kabel och sen skruva fast dem 2 kablarna eventuellt "Red" och "Black"? så står de ju alla fall på bilden.

Tack för tipset/svaret

Av Znitso

Zalman ZM-MFC1 fläkt fråga

Hej alla på sweclockers.

Jag har som rubrik en Zalman´s ZM-MFC1 fläkt controller som jag har till mina 2 st 80 mm fläktar + "en 120 mm fläkt" som styrs genom den ena 80 mm fläkten, alltså. Varför de är kopplat så är för att jag inte har fått 120 mm fläkten att fungera med "rattarna" eller "spakarna" vet någon varför? Jag vill nämligen inte ändra hastigheten på 80 mm fläkten för då ändras även 120 mm fläkten så de är de som är själva problemet. Jag har även kollat den "korta" lilla info som finns på Zalmans hemsida + läst på www.webhallen.com om hur de ska kopplas där men förstår inte hur de ska kopplas, men jag antar att 120 mm fläktar ska kopplas till "spakarna" som skiftar mellan 12 V 0 V och 5 V.

Behöver all hjälp jag kan få då jag vill reglera var fläkt för sig

MVH Staffan

Av Znitso

Klagar inte på nåt sätt nu, men va mycket skruvar och grejer det var ! Häftigt projekt önskar jag hade tid / pengar till nåt sånt

Bra jobbat säger jag bara // Staffan

Av Znitso

Skriver lite mer exakt här pga att allt inte stämmer i signen.

Intel Pentium 4 3,4 Ghz - Ocklockad
1024 mb ram 2 x 512 @ 200 mhz (Samsung minnen) - Ocklockad
Club3D Nvidia GeForce 7800 GS 256 mb (agp) - Ocklockad
Western digital 200 gb
Asus P4V800D-X

Resultat: http://service.futuremark.com/orb/resultanalyzer.jsp?projectT...

Om länken inte funkade så var mina poäng: 7382

Av Znitso

Kunde inte hålla med mr_krut mer samtidigt som de är as kul att kunna köra de spel man tycker om på högsta grafik

Men...Jag tror dock att man förstör miljön mindre om man sitter hemma och geekar eller överhuvudtaget bara sitter vid datorn än när du tar bilen till jobbet eller liknande de är ju de som är problemet ^^ "Människan måste ta hand om miljö problemen redan idag annars får väl vi aldrig se skymten av GeForce 9 :P"

Av Znitso

Tjena även jag sitter och funderar. Mitt nuvarande system är en P4 på 3,4 Ghz s 478 | 1024 mb ram 512 x 2 @ 200 mhz (pc-3200) | Nvidia GeForce 7800 GS 256 mb | Western digital 200 gb IDE | Asus P4V800D-X moderkort | Codegen 400 W nätaggregat.

Min fråga är alltså om jag kan uppgradera till nåt GeForce 8800 kort, köpa nytt minne/minnen och nätaggregat på minst 500 W+ eftersom mitt moderkort har både AGP och PCI-e platser och ram minnet platserna stödjer pc-3200 400 mhz, är de värt att göra den uppgraderingen? Eller ska jag vänta till nästa år och köpa helt nytt system?

Är tacksam för svar

/ Znitso

Av Znitso

Jag säger bara: önskar jag hade tiden / pengarna att göra nåt sånt där. Du har gjort ett skit snyggt bygge, mer mer mer =D

Av Znitso

Intel ftw

Av Znitso

Tack så hemskt mycket, fram med måttbandet !

/ Znitso

Av Znitso

Tjena, jag klämmer in en fråga om PC-3200 @ 400 mhz minnen. Det är så att jag skulle vilja köpa nya minnen pga mina nuvarande minnen 512 x 2 körs i 200 mhz och vill ha lite bättre, men vill inte lägga ut mycket mer än 1000-1300 kr ungefär.

Uppskattar alla tips / svar

// Znitso

Av Znitso

Antar att matjen har rätt, Zalman vf700/900 borde nog passa fast jag har kollat deras compitable / incompitable list, men 7800 GS står inte med där nånstans så betyder de att de inte passar eller vad? :s

Av Znitso

Fått tag i ORB resultaten här i alla fall: http://service.futuremark.com/orb/resultanalyzer.jsp?projectT...

Men har problem med att ladda upp bilderna. Vid detta test hade jag dock sämre score än första gången så jag ska klocka de till nästa gång.

Av Znitso

Tjena allihoppa använder Nvidia GeForce 7800 GS 256 mb (AGP)

Idle: 38 °C

Load: 42-45 °C

Stockkylare

(Har dock kommit ner i 25 °C (Ställde datorn nära fönstret ^^)

Av Znitso

Tjena, måste bara säga att jag tycker de är skit kul att de fortfarande finns folk som använder AGP kort med tanke på att många har gått över till PCI-e. Här är mina resultat (Sorry om min information inte är detaljerad)

Intel Pentium 4 3,4 Ghz (17 x 200)
Samsung 1024 mb PC-3200 (512 x 2 @ 200 mhz, 166 mhz)
Club3D Nvidia GeForce 7800 GS 256 mb
Western Digital 200 gb (IDE)
Codegen 400 W
Driver: 91,47

Vill även påpeka att mitt grafikkort är inte överklockat vid detta test så de är "riktig" score jag fick (ska överklocka nästa test och ev köpa nya minnen om nån undrar

Score: 2813

/ MVH Znitso

Säg gärna till om jag har glömt nåt t.ex "orb" tog jag inte med för jag har inte riktigt koll på vad det är ^^

Av Znitso

Tack för svaren, va nämligen inställd på att köpa en "Arctic Cooling NV Silencer 5 (Rev. 3)" ska titta närmare på Zalman då.

Av Znitso

Hej även jag har ett Nvidia GeForce 7800 GS och undrar precis sama sak som XS7. Men är de säkert att "Arctic Cooling NV Silencer 5 (Rev. 3)" verkligen passar? vill gärna ha så mycket svar som möjligt eftersom jag är i desperat behov av ny kylning till mitt kort.

/ Znitso

Av Znitso

Problem med nytt RAM-minne.

Har köpt ett RAM-minne nu och har otrevliga problem.

För det första var den en smärta i arslet att få in minnet överhuvudtaget, la ju hela min jävla kroppstyngd på, men inget hände!

Jaja, fick in minnet tillslut med mitt gamla 256MB-minne.
Startar upp datorn, den verkar starta, sen helt plötsligt stängs den av, och sätts på automatiskt och börjar pipa som fan. Sen fastnar den bara där, ingen skärmkontakt överhuvudtaget heller.

Testat alla kombinationer, 512 ensam i sekundära och primära, 512 tillsammans med 256 i båda slots, men samma resultat.
Men det gamla minnet funkar om jag bara kör med det.

Vad ska jag göra? Kan minnet vara trasigt eller vad?

Minnet jag har köpt är Kingston DDR PC2700 333MHz 512MB CL2.5 och mitt gamla är
Samsung DDR SDRAM(same shit va?) PC2100 133MHz 256 MB.

Av Znitso

Guru jag lovar, han är riktigt datakunnig mer än jag ^^
så han hade gjort allting rätt men dem löste de aldrig så dem slängde den har jag för mig så de blir ett hembygge för dem istället

Av Znitso

Jag ber om ursäkt, gick ifrån datorn ett tag och sen när jag kom tillbaks för att skriva klart så hade den gjorts som en ny topic fast jag bara skulle svara på en tråd är ny här så jag ber om ursäkt = /