Inlägg

Inlägg som Shoffen har skrivit i forumet
Av Shoffen

Ställt om routern på endast 3G , tänkte TT den tekniken används väl knappast av någon och det verkar funka bättre. Får bara flytta min utrustning till andra sidan mitt boende så kommer det nog bli ännu bättre. Tack ändå för alla tips

Av Shoffen
Skrivet av varget:

Rut 950 är cat 4 (max 150Mbit/s) medans din telefon troligen har mycket snabbare modem. Jag skulle kollat på en enhet med cat6 eller högre, gärna på öppet köp. Sen kommer detta ner till belastning i nätet också så klart. En annan operatör kan ev ge bättre, bjud hem kompisar med olika abonnemang om du kan.

Hmm ja det har du rätt i ang routerns kapacitet, men har ej de pengarna just nu tyvärr.
Ja man skulle kunna prova andra simkort och se 8m det blir någon skillnad. Tack

Av Shoffen
Skrivet av dlq84:

Hur vet du att de andra masterna är Tele2 och inte nån annan operatör? Mobilt bredand på landsbygden är skit för en del helt enkelt.

Starlink har visat sig vara ett riktigt bra alternativ på landsbyggden, tror det går att köpa i sverige nu, dock lär det vara dyrare. Du får avgöra om det är värt det.

För att telefonen kopplar upp sig på de andra masterna om jag kör ut ur byn tex, är det i Network signal appen om jag har den igång.

Av Shoffen

Mobilt bredband

Tjena, har kollat en del här inne på er som kör mobilt bredband och har problem med dålig signal.

Min utrustning är Teltonika Rut 950
En extern antenn
Obegränsad surf på tele 2 med extra datakort i routern.

Ligger på i snitt 71 dbm om man kollar grafen i min router. I min omgivning finns flera antenner, självklart blir jag uppkopplad på den längst bort, över 3 km. Byggnader och lite träd i vägen. Hyr boende i ett parhus, så kan ej sätta min antenn optimalt.
Försökt rikta antennen i olika vinklar för att få kontakt med andra master (landsbygd så det är lite olika terräng)

Antennen sitter på väggen på nedervåningen som är mot alla master jag in se i appen Network signal info pro.

Kan jag på något sätt tvinga en anslutning till en annan mast med min utrustning?

Sent igår kväll testade jag Bredbandskollen med min mobil på mobilnätet i takfönster på övervåningen och laddade ned i 250+ Mbit, idag på förmiddagen var det knappt ens 20. Med wifi ville Bredbandskollen inte ens starta. Hur kan det vara så stora skillnader?

Har även förstått att antennkabeln ska vara så kort som det bara är möjligt, men vill hellst inte klippa av den då jag inte vet hur mycket det hade förbättrat, eller om jag kanske kan hitta en bättre placering. I takfönster ser jag heller ingen möjlighet att ha antennen.

Vill hellst slippa köpa ännu en antenn. Någon som sitter inne på några fler idéer?

Spelar det någon roll för anslutningen om man använder datakort i routern eller om man använder deras mobila bredband (blir ju 2 st abonnemang)

Av Shoffen

Det värsta är ju BMW bögarna som fått kortet i cornflakes paketet och ser att bilen framför ligger i 89 istället för 90 och måste köra om i en svängd uppförsbacke utan någon som helst sikt. Det är skrämmande.

Väldigt jobbigt är de som tror att man ska ha dimljus på även när det inte är dimma eller kraftig nederbörd. DImljus ska bara användas vid dessa tillfällen, inte för att komplettera ditt helljus som du endå inte stänger av i tid...

Av Shoffen

Najs
Sätt ett stort insug i fönstret istället.. Farligt med dagsljus ju...

Av Shoffen

Personligen är jag emot datorlådor med tjocka väggar av träskivor,men det blir säkert bra i slutändan.

Av Shoffen

har ett Fatal1ty, dock hade jag ej problem med några kylflensar, utan med programmet till guru panelen och brandväggen, men det löste jag med att ge fan i å installera överhuvudtaget efter en omformatering

Räcker ju med att kunna läsa av temp på panelen på fronten av datorn, programmet som följde med var ju hur kasst som helst å ingenting fungerade som jag ville. Men nu har jag fixat till allt.

Av Shoffen

Tyckte du bara har förstört ditt chassi.
Bildkvaliten på sista bilden där du visar upp ditt fönster med de blåa ljuset, Det syns väldigt dåligt efterssom det är ganska suddigt. Ditt så kallade frostade plexi är flammigt och verkar ha ett par repor i sig.
En sak till om plexit som täcker moderkortet. Kommer itne värmen från alla komponenter på moderkortet stanna kvar där inne och på så vis öka temperaturen bakom plexit? Luften från CPU fläkten kommer absolut inte att ta bort all värme från moderkortet när luften strömmar ut på sidorna. Vad ska ditt fönster visa förnågot? Jag ser inga datorkomponenter innuti och det ser verkligen bara konstigt ut efterssom det ser "tomt" ut.

Av Shoffen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eckim
RTFM!

Kunde du inte ha hjälpt till istället för att uttrycka dig på ett sådant barnsligt sätt? och sen att du skriker ut det mot honom...
Kravla dig tillbaka till stenen du kröp fram från...

Försök att googla hur du ska göra, men du ska nog kunna sätta lösenord på ditt trådlösa nätverk, det gör du nog i inställningarna i routern.

Av Shoffen

Knappt något man kan klaga på här inte... "däckhållaren" du hade till första versionen var nästan bättre, efterssom det hade gått att vinkla däcket lite uppåt om du hade vänt på den.

De extra hålen i kanten av fälgen du tidigare hade skruvat fast plexit i, kan du inte ha små röda, silvriga eller gulda knappar/små nästan platta piggar där? hade nog sett väldigt bra ut i jämförelse med hålen.

@Marine, det hade blivit väldigt bökigt att få in det snyggt i ventilen med en on/off knapp där efterssom han antagligen hade varit tvungen att kränga av gummit igen... Tycker han löst det på ett bra sätt.

Av Shoffen

Angående min D-link Router

Hejsan. Min D link router brukar krasha hela tiden, ibland flera gånger på en dag, har man tur slipper man springa ner i källaren och starta om den, för det räcker att man gör så så går internet igång igen.

Vad kan det vara för fel?
Tror inte att den blir för varm, för det är ganska låg temperatur i källaren, ca 10 grader varmt.
Kan den vara för gammal? den är snart 1.5 år gammal.
Det är en D-link 604.

Av Shoffen

Tackar för infon

Allt är ominstallerat å uppdaterat å klart precis som jag ville ha det. Får bara hoppas den int skiter sig igen med sina blåskärmar å minnesdumpning igen...

Av Shoffen

Provat att Bara använda det nya minnet i din burk? om det itne funkar, prova i olika minnesplatser. Funkar inte det prova i en annan dator. funkar inte det så är det antagligen trasigt och därför killen sålde det.

Av Shoffen

Ska formattera om, lite feedback tack :)

Hej!

har lite problem med datorn, hänger sig, blåskärm och dylikt och tröttnat rejält på det.
Har sparat allt det viktiga på den andra disken.
Kör med 2 st Sata diskar, en 80 ( C: ) och en 250.
Behöver jag ha drivrutinerna till Sata diskarna om jag ska göra en ominstallation av XP?
Jag har ett Fatal1ty moderkort med tillhörande Guru panel med fläktkontroll och temp mätare. Men själva programmet i windows tycker jag krånglar så mkt, är det nödvändigt att ha? man har ju endå inställningar i Bios att den ska stänga av ifall den blir för varm mm.
Räcker det att man kör med displayen i fronten på burken?
Inget i mitt Bios kommer ändras heller va?

har laddat upp med tänkbara CD skivor jag behöver under ominstallationen.

Något jag behver tänka på?

Inte speciellt ofta jag gör ominstallationer av min dator... men blir tvunget nu.

Tack på förhand

Av Shoffen

kasett bandet var snyggt gjort, dock kunde texten haft en lite mer levande känsla

Av Shoffen

"på annat sätt"
provat google?

Av Shoffen

Se till att det fungerar ordentligt när du köper Begagnat. Se till så att du kan se på hans tv hur bra det funkar och vad som inte funkar. köp den efter sunt förnuft.

Av Shoffen

m1nken sidan går jäkla slött för mig med... men ja har inte mörkt av nåt annat med nod va ni nu snackar om
Sidde.. hur orkar du klaga över vilket OS en viss person har? ska jag klaga på er med Linux nu då? blir det tillräckligt stort kommer det finnas virus där med. det vågar jag tillochmed slå jag vad om.

Av Shoffen

DU ska kunna stänga av explorer.exe fårn registret, kommer dock inte på vart... ja gjorde det på nåt sätt av misstag när jag skulle ändra namn på "Start" jag gjorde ett fel i den menyn och så startades inte explorer.exe så man fick trycka ctrl+alt+delete å krångla för å komma in i menyn å fixa det igen. fick köra en systemåterställning en dag idigare