Inlägg

Inlägg som PsyLO har skrivit i forumet
Av PsyLO

Hade bara önskat mindre snack, blir så irriterad när de ska hålla handen hela tiden. Låt oss titta och avgöra först, sen kan ni prata.

Av PsyLO

Hej,

Har ett 970 till salu. Hör av dig om du är intresserad.

Av PsyLO

Inga problem här. 960 M.2 disk här.

Av PsyLO

Absolut är det okej att köpa.

Av PsyLO

Ta gärna lite snabbare minnen när du ändå håller på.
3200mhz minnen. Wifi moderkortet har haft lite problem har jag för mig.
Om du kan så ta ett x370 moderkort istället. I övrigt ser det helt okej ut. Du behöver inte köpa kylaren eftersom du får en till processorn. Jag använder den och den är knäpp tyst.

EDIT: Såg att du tog 1600X, ta 1600 istället så får du en kylare med.

Av PsyLO

Men bara för att den låter så är inte det en anledning till att få den bytt. Lämna in den hos nån annan som reparerar datorer och be dem kolla på den. Säkert några fläktar som behövs bytas ut bara.

Av PsyLO

Japps. Jag gick från 3570k till Ryzen 5 1600, 16gb ram, nvme disk också. Suveränt.

Av PsyLO
Skrivet av anon159643:

Det går att löda loss gamla cpu pin och löda dit nya, folk som sysslar med ytmontering kan detta. Om det är så vidare smart är dock en annan femma, man utsätter cpun för värme och få benet rakt är ej så lätt.

En som enbart löder loss.
https://www.youtube.com/watch?v=sB06Xnt9NDM
Hade det varit en cpu för 50 000kr och den hade kasseras p.g.a. detta så hade jag letat efter någon som kan löda, sedan använt cpun i hobbybruk. Men en Ryzen känns lite väl billig i förhållande till jobbet/risken.

Fast Inet och komplett sysslar väl ej med att byta cpu pin på processorer?

Det finns flera som har haft en instabil dator som ej har fungerat bra utan kraschat etc, när de har lämnat in datorn så har en cpu-ben varit böjt.
Min poäng är att man även bör noggrant granska vad exakt den pinnen gör.

*edit*
Att byta ut en cpu-pinne kräver sin lödare, liksom att få den nya sitta på exakt samma plats så att cpun går ner moderkortet är extremt svårt. Och då ska man tänka på att cpun är känslig för värme, så ett försök är ett försök för mycket..

Inlägget var mer tänkt som något att undersöka, det var alltså inte 100% fakta att jag visste.

Av PsyLO

Det går att laga. Du kan tala med komplett.se de har en tjänst där man kan ringa in och få hjälp.
Oavsett om man är kund eller inte.

I övrigt är det en firma som är auktoriserad på att laga datorer och sådant. Som Inet t.ex.

Av PsyLO

Köpte NOD32 på g2a för 26kr eller om de va på kinguin. Funkar bra faktiskt.

Av PsyLO

https://localbitcoins.com/

En suverän sida, handlat där många ggr och även sålt lite btc.

Av PsyLO

Hon får väl ta och skaffa ett nätverk då. Jisses.

Av PsyLO

Kan tänka mig att något hänt med nån systemfil. Det du kan göra är att boota upp med en usb-sticka eller en cd-skiva. Välj skivan eller usb-stickan (duh) och sedan välja att reparera windows. Tror att det går utan usb/dvd också. F8-F9 eller F11.

Av PsyLO

Du bör nog gå till en läkare som får kolla dina öron eller nåt.

Av PsyLO
Skrivet av KentBrack:

@PsychedSE:

Du får väl tanka HWinfo och köra några benchmarks.
Blir disken för varm förlorar man skriv- och läshastighet.

Okej,

Har kört hem hwinfo.. inga varningar eller fel.
100% life och nu gick den ner till 49 grader.

Av PsyLO
Skrivet av KentBrack:

Det var max temperaturen på min 960 evo som jag hakade upp mig på.
Och jag var tvungen att använda mig av HWinfo. De var de ända programmet som visade både sensorerna.

Dock har jag ingen kylning på min. Är det något man bör fixa?

Av PsyLO

51 grader i idle för mig. Är helt nöjd.

Av PsyLO
Skrivet av khanan:

###RANT ON###
Har efter mycket strul och trams kommit fram till att Banhof bara är skit. De levererar sällan mer än 10mbit per connection för att spara pengar. Efter att ha kollat runt bland kamrater, har jag upptäckt att 5/8 jag frågat i olika statsnät har samma skit -- de 3 som påstår sig inte ha problemet, tror jag inte direkt fattar vad jag menar eller hur det funkar.

Vad jag menar? De levererar inte "äkta" bandbredd. Typexempel är stolpskott som använder bredbandskollen eller liknande tramsprogram för att "kolla hastigheten" och "mäta pingen". Kör jag med den har jag 987/945mbit med Banhof i statsnätet. Tankar jag en fil från Sunet via FTP så har jag 10mbit. Tanka en fil från funet via FTP, 10mbit. Tanka en fil från LUTH via FTP -- TIO JÄVLA MEGABIT! De muxar paths för att spara pengar, de snikna jävlarna.

Torrents funkar jättebra (många anslutningar), alla "mätningar" ser finfina ut (trådar ut sig för att fylla upp till max pulver i snöret) men det är ju bara BLUFF och BÅG!

Efter mycket tjatande och gnatande och fyra hembesök senare, fick jag tilldelat 10*100mbit istället för 100*10mbit för min 1000/1000 lina. Jippie.. Var ju det jag ville ha. NOT! De sa att jag skulle "vara glad", FÖR NU HADE JAG NORTHENLIGHT-STANDARD! Oookeeej, så när de basunerade NorthenLight så var det bara för att göra tjänsten "EN ANING MINDRE GIMPAD". Trevligt, minsann.

Jag sade upp BluffBoffHoff för tre veckor sedan, har numera Ownit 1000/1000 och det fungerar PERFEKT -- hur fan så många kan sitta och promota Banhof övergår mitt förstånd! Testar man inte singlelink så testar man INTE ALLS. Sluta upp med sådana dumheter.
###RANT OFF###

Som en tidigare anställd på Bahnhof, så kan jag säga med säkerhet att de har ganska nyligen installerat in deras egna lina. Som går till deras egna servrar. Men jag skulle inte tänka mig att använda Bahnhof själv. Jag har haft problem tidigare här också. Men nu när jag har T3 istället. Det bara fungerar. Ibland då och då händer det att de bryts men då är det en driftstörning eller dylikt. Men men. Jag tycker att företaget är bra, har bra anställda. Men dessvärre är deras verktyg under all kritik på viset de felsöker och annat. (Bahnhof)

Men att kalla dem för bluff.. Lite väl att ta i.

Av PsyLO
Skrivet av Jaxione:

Nej det var mer skämtsamt skrivet. Vi har fått ihop en snygg lösning som passar i vardagsrummet. Så därför blir det en stationär nu efter 2 år av bärbart skit

haha

Av PsyLO

Jag måste väl vara en buzzkill här. Men är det hon som bestämmer? Man tar väl beslut tillsammans och hon är väl knappast din ägare? I övrigt så grattis antar jag.