Inlägg

Inlägg som lain har skrivit i forumet
Av lain
Skrivet av mudde:

Den första monteringen var inte alls kul!
Bläddra i manualen för att se till att jumprarna stod rätt, bråka med PATA-enheternas inkoppling då vissa bara fungerade som master samtidigt som bootordningen bestämdes av kombination av PATA-uttaget och placering på kabeln vilket ledde till hemska kabeldragningar, många fler instickskort då inget ingick i moderkortet, den sämre passformen och pinnar som lätt veks o.s.v.

Då jag inte hade ett av den tidens få kvalitetschassin (typ chieftec) var jag tvungen att göra detta i ett chassi som får dagens budgetmodeller att se ut som planerings- och hantverksmässiga mästerverk, så blodiga händer från alla sylvassa plåtbitar var givet.

Allt detta skulle också göras långt innan youtube med hjälp av lite usla guider utan bilder, då dessa tog evigheter för modemet att hämta hem.

Jag är glad att utvecklingen gått åt rätt håll så dagens "första monteringar" kan ge lite mer glädje. Den tidens var mest en nödvändig plåga för att nå slutresultatet - en dator med både bättre pris och prestanda än nån Hem-PC man kunde få tag på, trots bruttolöneavdragen på dom.

Dagens mest sanna foruminlägg. Jag gjorde det alltid till en utmaning att se hur länge jag kunde hålla på och bygga innan det började blöda någonstans. Det var blodfläckar i samtliga chassin. Jag blir nästan lite nostalgisk.

Av lain

I ren förvirring så hade jag skrivit inklusive frakt istället för + frakt. Jag står inte för fraktkostnaden tyvärr.

EDIT:
Vilket tycks bli 79:- med Schenker. 98:- med Posten.

Ber om ursäkt för förvirringen.

Av lain
Skrivet av Jackrabbid:

Tjena. För 200 inkl frakt kan jag tänka mig ett spontanköp. Skulle behövt förlängningskabeln som ska hänga med, men kanske kan hitta någon i gömmorna.
Ha det!

Har redan ett bud på 200:- inkl. frakt via PM så tyvärr går det till denne om ni inte behagar att buda över
Tänkte stänga ned budgivningen inom kort annars.

Av lain
Skrivet av griid:

gah! när tror ni spelet släpps?
"spring 2016" torde vara snart!?

Rykterna säger juni. Jag tror t.om jag såg ett specifikt datum men jag kan ha drömt det.
Har även för mig att i någon intervju med utvecklarna så nämns juni. Kan också ha drömt det iofs :/

Av lain

Creative Aurvana Live! hörlurar säljes

Tjena!

Jag har ett par Creative Aurvana Live! till salu.
Inköpta i November från Proshop. Otroligt lite användna och i toppenskick.
Tillbehör medföljer ej. Om jag mot förmodan hittar dem så skickar jag såklart med det, men det som jag hittar just nu är enbart 3,5mm -> 6,5mm adaptern.
Anledningen jag säljer dessa är för att de aldrig kom till användning, så de har i princip bara legat i ett par månader.
Kvitto kan skrivas ut om så önskas. Alternativt mailas.

Hade tänkt mig ~200:- inkl. frakt. Alternativt budgivning.
Tänker att budgivningen får gå t.om söndag.
Kan även hämtas upp i Stockholm såklart.

Läs hela annonsen här

Av lain

@serverfel:
Du behöver absolut inte göra någonting. Var mest intresserad av att veta varför du kände som du gjorde kring detta spel. Men självklart behöver du inte utveckla om du inte vill.

Tack! Ja jag hoppas jag kommer gilla det. Hoppas du finner ditt nyskapande spel!

Av lain
Skrivet av serverfel:

1 menar inte att det behöver vara helt nytt och nytänkande, men lite innovation får jag väl önska mig?
2. En hel del independent studios gör spel som sticker ut med nya ideer. Googla eller kolla steam för jag orkar inte rabbla upp.
3. Det är klart jag skippar skiten om jag tycker det verkar tråkigt. Kan ju köpa CS billigt istället om jag ändrar mig.
4. Låt folk kritisera spel, det är bäst för alla. Många kritiserar fallout4 (som jag gillar), men jag förstår kritiken för den är inte obefogad. Skulle aldrig be dem skippa det eller avfärda deras åsikt på det viset. Kanske motargumentera lite om jag känner för det.

Jaja...

Ha det gött.

Jag tror inte det handlar så mycket om att folk säger åt en att inte kritisera spelet utan mer hur kritiken är riktad.
Din kritik är att spelet inte är tillräckligt nyskapande? Kan du komma med exempel på spel i samma genre som släppts relativt nyligen eller kommer inom snar framtid där du tycker att de lyckats med det? Och i sådana fall varför?
På så sätt kan man ju faktiskt diskutera skillnaderna och vart t.ex Blizzard har gjort rätt/fel och vad X företag gjort rätt eller fel.
Det blir snudd på ett trollinlägg att bara säga att det inte är nyskapande och sedan inte framföra argument varför.
Just i år är det lagbaserade fps som dominerar. Precis som du sa i ett senare inlägg så vill alla ta del av just den kakan nu (i jämförelse med skräckgenren). De spel som mig veterligen har annonserats är:
Gigantic.
Paladins.
Bloodborn
Paragon?
Overwatch.
Och det finns säkert fler som kanske passar in någorlunda in i mallen. Personligen tycker jag det är fantastiskt att vi får ett uppsving av lagbaserade fps då genren har känts stel länge och det mesta som släppts har varit nya iterationer av t.ex CoD eller Battlefield. Spel som folk ofta släpper efter ett par månader när något annat nytt spel släpps. Garanterat efter ett år då nya iterationen kommer. Det skapar olyckligtvis ingen riktig "pro"-scen. Anledningen till att t.ex CS har det är ju pga hur länge det faktiskt funnits och hur det väldigt lite förändrats genom åren (förhållandesvis). Tf2 hade väl också en hyffsad pro-scen i amerikat men verkar vara död sedan länge. Twitch-fps som Quake och dylikt har tyvärr också varit död sen länge då quakelive förstörde allt.
Jag ser sjukt fram emot detta då det är precis ett spel jag velat ha i många år. Även om jag hade kanske föredragit ännu mer en riktig värdig uppföljare till Q3A. Reflex verkar iofs kunna bli något otroligt.

Av lain
Skrivet av patient67:

Om det bara är de olika brytarna du vill känna på så har Inet vid Hötorget faktiskt en liten dosa med en av varje på, som man kan prova. Man får be personalen plocka fram den (verkar förvaras under kassabänken och alla i personalen verkar inte veta om att det finns en sådan).

Ja det var ju förjävligt att höra. Beställde en såndärninga tester från MaxKeyboard för mer än vad jag egentligen har lust att betala.
Skall kika om det går att avbeställa den och sedan pallra mig till Inet i dagarna åter igen.

Skrivet av Naga:

MediaMarkt brukar vara bra på att ha saker framme, kan ju alltid kolla vad som finnas att känna på i gallerian, sen Siba/Elgiganten på Kungsgatan. De lär ju kanske inte ha specifika modeller men iaf de vanligaste och förhoppningsvis lite olika brytare.

Toppen! Jag får gå runt och kika lite noggrannare snart. Jag har i princip bestämt mig för bruna brytare men jag vill vara helt säker på att jag gillar dem så. Nu verkar Inet ha en sån testare där på hötorget så jag går dit först.
Förhoppningsvis kan jag hitta något ställe med både Logitech 303 och Roccat Kone Pure Military framme.

Av lain

Testa Kringutrustning i Stockholm

Hallå!

Jag är lite sugen på att skaffa ett nytt mekaniskt tangentbord med andra brytare (tidigare svarta, just nu röda) och jag undrar om det finns några bra ställen i Stockholm där det går att prova på innan köp?
Jag tänkte också passa på att byta mus då jag inte är helt nöjd med formen på min Mionix Avior. Har insett att jag vill ha något betydligt mindre och eventuellt lättare om det går.

Jag var in på Inet vid hötorget och hade möjlighet att klämma på ett fåtal grejer som var framme men jag undrar om det kanske finns fler butiker som jag missat? Han i kassan sa att det var lugnt att öppna ett tangentbord med bruna brytare (som jag frågade efter) men kändes lite sådär att be om det eftersom jag inte säkert tänkt köpa just nu. Eller snarare, jag har ögonen på ett Ducky som bara säljs på webben men innan jag lägger den summan vill jag veta om brytarna är något för mig.
Detsamma gäller då möss. I detta fall har jag kanske 5-6 olika jag skulle vilja prova och åter igen känns det lite sådär att glida in på Inet och be dem öppna flera olika modeller, särskilt om det inte är något jag känner passa.

Tack på förhand!

Av lain
Skrivet av grvn:

Tycker TT Esports Meka kan vara värt 200:- så det är mitt bud.

TT tangentbordet finns fortfarande kvar pga oseriös köpare. Är du fortfarande intresserad?

Annars så är det för er andra bara att höra av er!

Av lain
Skrivet av danielssonmaz:

Isåfall kan jag lägga ett bud på 250kr för t-bordet + frakt.

Strålande, jag skickade ett PM precis!

Av lain
Skrivet av danielssonmaz:

Är TT bordet sålt eller kan man fortfarande buda ?

TT finns kvar då jag ej fått något svar från grvn.

Av lain
Skrivet av grvn:

Tycker TT Esports Meka kan vara värt 200:- så det är mitt bud.

Taget! Skall det skickas så tillkommer frakt. Annars går det bra att plocka upp efter bestämmelse.

Av lain
Skrivet av Gruckel:

Hmm, såg fel på modell, måste fundera en liten stund! Sorry!

//Jona

Lugnt!

Värt att nämnas är att om ingen budgivning påbörjas så ligger annonsen kvar. Möjligt att jag startar om fr.om nästa vecka om ingen visar sig intresserad under helgen också.

Av lain

Logitech G19 & TT E-sports Mekaniskt Tangentbord!

Tjenare! Jag har två beggade tangentbord till salu.

Logitech G19 Keyboard.

Ja, detta tangentbord behöver väl ingen längre beskrivning. Väldigt populärt (och dyrt framför allt) runt 2009-2010 om jag ej missminer mig.
Detta var mitt primära tangentbord i många år innan jag gick över till mekaniska. Alla tangenter fungerar fortfarande felfritt och bara små skavanker här och var.
Rengjort så gott jag kunnat men någon som är mer pedantisk och har tillgång till tryckluft har såklart möjlighet att göra det bättre.

Två saker värt att nämna. Knappen för att ställa in S.k Game Mode (Där den stänger av windowsknapparna) verkar ha fastnat. Detta gör så att man alltid är i "Windows Mode". Dvs att windowsknapparna alltid är igång. Inget som stör mig personligen och kanske går att fixa, dock inget jag tänker ge mig på.
Den andra saken är att plasthakarna under handlovsstödet har delvis gått av.
Handlovsstödet sitter ändå fast i de hakar som inte har gått av ännu, dvs den klickar fast på plats. Inte lika hållbart bara. Jag har bifogat en bild på hakarna så ser ni vad jag menar.

Lite specifikationer ändå:
Multimediaknappar (mute, pause, play, forward, backward)
Volymsskroll.
12Makroknappar med 3 olika makrolägen (M1, M2, M3)
RGB LCD-skärm för diverse information.
RGB Backlight.
2x 2.0 USB-portar.
Säkert något annat jag glömt

Finns mer info här t.ex:
http://www.everythingusb.com/logitech-g19-gaming-keyboard-159...

400:- eller bud. Budgivning avslutas fredag (27/10) kl. 10.00.
Kan skickas, och originalkartong medföljer. Tillbehör medföljer ej. Adapter för att ge ström till lcdskärmen medföljer.
Köparen står för frakt. Kan också hämtas på söder i Stockholm om så vill.

TT Esports Meka (Svarta brytare)
Mekaniskt tangentbord från Thermaltake.
Liten formfaktor men fortfarande med numpad.
Använt sparsamt i ett par månader, då jag inte gillade svarta brytare riktigt och således gick över till röda.
Även detta rengjort så gott jag kunnat. Har även tagit av samtliga tangenter och rengjort inuti. Men för den pedantiske finns det såklart jobb kvar.
Alla tangenter i utmärkt skick.

Inga större finesser här.
250:- eller bud. Budgivning avslutas fredag (27/10) kl. 10.00.
Kan skickas, och originalkartong medföljer.
Köparen står för frakt. Kan också hämtas på söder i Stockholm om så vill.

Läs hela annonsen här

Av lain

Inte för att jag orkat kolla länkarna men kan det inte vara rättighetsproblem ang felmeddelandet ovan?

Förslagsvis installera det i en mapp utanför Program files, t.ex C:\games eller så.

Av lain

Så, stället jag beställde en Goblin RTA V2 ifrån skickade fel order och jag fick en Goliath Istället.
Jag undrar om det är någon på detta forum som har en Goblin RTA V2 och kunde tänkas byta? Jag har ingen större lust att hålla på krångla med att skicka tillbaks till Kina eller öht betala frakt för något de har gjort fel. De vill dessutom att jag skall betala extra för den vilket de kan se sig stjärnorna efter.
Så om ni har en Goblin RTA V2 (gärna ny då min är helt oöppnad) och kan tänkas byta så skicka gärna ett PM.

Av lain
Skrivet av MuffinManxD:

Mitt tips om du ska beställa annat från Fasttech är att du gör en order på det du tänkt, o sen skickas den, sen beställer du batterier i ett separat paket.

Övervägde det men det kanske blir ifrån eciggs ändå. Hittade lite forumtrådar om att just batterier har tagit månader för många.
Kan väl skippa Lemo Drop:en som jag hade tänkt skaffa så länge, så öppnar jag upp budgeten för två batterier från eciggs.
Blir väl en hel del trial and error med att börja med en goblin men men!

Av lain
Skrivet av MuffinManxD:

Jag försöker hålla kostnaden nere då jag redan lagt en hel del på helt nya grejer. Höll på med e-cigg för något år sedan men enbart med clearos + ego-batterier.
Fick smaka på en polares RBA och beslutade mig för att börja igen, men den här gången att gå direkt till byggandet.. Så det har blivit rätt dyrt som det är
Men jag läste på fasttech att det inte skall vara något större problem längre så jag gör en chansning.
Någon här som beställt batterier från fasttech på sistone? Hur har det gått?

Av lain

Finns det någon europeisk butik som säljer Samsung INR18650-25R för ett något mer förmånligt pris än vad svenska butiker tar?
Tänkte beställa från fasttech först i samband med en massa annat men det slog mig att jag läste något om att de inte längre kom fram, vilket leder till att fasttech ofta får makulera ordern.