Inlägg

Inlägg som lain har skrivit i forumet
Av lain
Skrivet av DST:

Skulle inte du hoppa ur diskussionen eller inte?

sitter på en q6600 just nu å kan nog säga rakt ut att du inte vet vad du pratar om alls här

Yes, skönt att du håller koll! Fridens.

Av lain
Skrivet av Blackie:

lol, vad har 2000 med det här att göra?

För att nyare OS har processprioritering och således är prestandaminskningen obefintlig.
Ja, om du sparar en bild som du photoshoppat/renderar 3D/sparar ditt fräsiga videoklipp så kommer du se en klar minskning i FPS om du spelar samtidigt.

Om du enbart har programmet igång i bakgrunden så åter igen, är förlusten minimal. Möjligen om du sitter på 2gb RAM + bara HDDs så kan du se en markant skillnad. Ja, om du har en massa startup processer så kommer det påverka din startup tid, men det har inget med detta att göra. Program som TS/Spotify/webbläsare står inte och laddar kontinuerligt när de är i bakgrunden... Inget program gör det veterligen så vidare inte programmet lider av memory leaks.
Jag föreslår att du testar själv! Jag skulle kunna göra det åt dig men känner mig alldeles för lat för att motbevisa nån snubbe på internet.

Hoppar ur diskussionen, ha en trevlig söndag!

EDIT:

Skrivet av Blackie:

En i5:a fungerar alldeles utmärkt till Gaming men en i7:a fungerar bättre

Ja, det är ingen som har påstått något annat?
Däremot var det någon annan som påstod att en i5:a inte dög alls, särskilt inte om man hade program på i bakgrunden.

Detta är såklart ett helt fel påstående.. Jag föreslår att alla provar att ha igång photoshop eller något annat lite mer krävande program, och sedan spelar... Prestandaförlusten är minimal. Shit, jag skulle kunna bevisa detta med en C2D om ni inte tror mig.
Har rätt många burkar hemma, allt från AMD 64s till i7or så. Prestandaförlusten är minimal för att OS har processprioritering.

EDIT2:
Självklart är det såklart bättre att ha så få processer som möjligt rullandes när man skall göra något prestandaintensivt som spela senaste Battlefield t.ex. Men detta gäller både för en i5:a såväl som en i7:a. OM ett program skulle stå å dra 100% hela tiden så visst, i7an skulle vara mer värd. Det är väl ingen som spelar samtidigt som ett annat program tar alla ens resurser va?
TS/chrome/spotify/photoshop/vad fan som helst gör ju inte det, såvida den inte lider av memoryleaks t.ex.
I detta scenario tror jag ändå att prestandaskillnaden skulle vara minimal mellan i5:a och i7:a, dvs båda skulle prestera lika dåligt.

Av lain
Skrivet av Blackie:

En spel dator skall helst inte ha en i5:a för så fort man har en massa andra applikationer i bakgrunden samtidigt som man spelar så påverkas prestandan avsevärt t.ex Antivirus, Skype, TS, Spotify, Webbläsare. vilket inte är några som helst problem för en i7:a

Edit* Ett AMD bygge kanske är mer värt att satsa på isf. vilket kan påverka slutpriset utan att tumma på prestandan

pffttt.. haha!
Jag menar att ja, du har rätt att andra applikationer kan och har en viss påverkan på den totala prestandan... Lyckligtvis är inte året 2000 längre och således har de flesta program minimal inverkan på prestandan. Såklart, detta sker ju fortfarande (att ha igång en 50mp+ bild i photoshop + valfritt 3d-program + redigerar en video i premiere), så kanske det är lägligt att stänga ned program för att lira senaste qväjk.
i5:or är "inte rekommenderade" för att nyare spel har multicores i åtanke numera. Inte för att det är för tungt att ha spottan i bakgrunden samtidigt

EDIT:

Skrivet av SpeedRebirth:

Det var SwedZi som nämde just de programmen, inte jag. Spotify tar inte mycket resurser om de bara ligger idle i bakgrunden. Om du däremot streamar musik och har 20 flikar öppna i webbläsaren samtidigt som du spelar, ja det är en jäkla skillnad.
i5 är värdelöst på multitasking då den saknar Hyperthreading, det är den enda egentliga skillnaden.

Sen är de ju lite komiskt att det är just i5 ägare som hoppar på mig angående detta. Butthurt much?

Nix. Marginell skillnad, möjligtvis.. "en jäkla skillnad" nej.
Jag håller med om att ska man köpa nya delar idag så kör på en i7/amds motsvarighet, men av helt andra orsaker som jag tog upp ovanför. Detta förutsatt att budgeten tillåter detta. i5 håller fortfarande i dagsläget och kommer gissningsvis göra det i ~3 år till.

EDIT2:
Detta är Off Topic å ber om ursäkt till trådskaparen... Kunde inte låta bli att svara för "rätt ska va rätt" osv.

Av lain

Om du har en G Pro kvar så tar jag den gärna för 250:-!

Av lain

Som mrqaffe sa (om jag fattar det rätt) så skulle du haft en ny, tom disk att göra en återställning till (från gamla). Varje skrivning som sker på den gamla riskerar att skriva över data.

En lärdom finns ju att hämta å det är att alltid ha en offline backup med all det viktigaste!

Av lain

Stänger av skärmarna som i inaktivera i windows?
Eller fysiskt stänger av via knapp/dra ur sladd?

Min första teori var kopplad till pixelklockan men nä, iom det fungerat förut.
Andra var något med "smutsig el", men eftersom det fungerat innan så nä..

Har du testat å ändrat en av de andra skärmarna till main å se om det fungerar då?
Vad det skulle bevisa vet jag inte men vore intressant att veta.
Personligen stötte jag nyligen på ett problem med ett annat spel där efter omstart dagen efter så var spelet låst i 30fps. Tog jag upp windows-menyn eller hade spelet på något sätt i bakgrunden så fick jag 200+, men så fort jag hade spelet främst så var det 30fps. Detta efter att ha gått och lagt mig och sedan vaknat utan några som helst förändringar. Installerade om spelet och det försvann då.

EDIT:
Om det fungerar förresten när du inaktiverar de andra skärmarna i windows så skulle du ju kunna fulhacka å fixa ett ahk-script, men det suger ju om du använder de andra skärmarna under downtime när du spelar för surf eller så...

Av lain

drivrutiner som kraschar förmodligen... Kör du win10?
win10 uppdaterar ens drivrutiner automagiskt då och då, där ibland 'overridar' de senaste du installerat och laddat hem från nvidia/amd's sida direkt t.ex.
http://winsupersite.com/windows-10/stop-automatic-driver-upda...
Kika här!
Efter detta så dra hem senaste drivrutiner + ddu
http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstalle...
kör ddu, gärna i felsäkert läge (om jag minns rätt så frågar den om man vill starta om i felsäkert läge).
reboota å sedan installera de drivrutiner du laddade hem tidigare.
Lycka till!

Av lain

Vänta till hösten och spara upp mer pengar under tiden? Då kan du vara säker på att du har "det senaste" (relativt till årstid). Sparar du mer pengar dessutom kan du ju höja din budget ytterligare och på så vis skaffa en med högre prestanda.

Av lain
Skrivet av Icte:

Mycket lustig tråd detta.

@Gremanz: Du kan inte ha mottagit pengar via Swish såvida ditt nummer inte är kopplat till detta. Eftersom du mottagit pengar via Swish till ditt bankkonto så måste ditt nummer vara kopplat till Swish och därmed till ditt bankkonto. Finns en väldigt enkel lösning på ditt problem:

1) Ladda ner och installera appen Swish om denna inte redan är installerad på din telefon.
2) Öppna appen och logga in med ditt mobila BankID (har du inget mobilt BankID så tar det några sekunder att skaffa detta via din internetbank).
3) Gå in på "Händelser", leta upp överföringen och klicka på denna för att få information så som namn och telefonnummer till personen som överfört pengarna till dig.
4) Överför pengarna tillbaka till telefonnumret som du fått pengarna ifrån.

Problemet löst!

@Yetin: Var inte dum och överför pengar till någon annans konto utan att han haft ett muntligt/skriftligt samtal med personen om en affär i förhand (det är såhär man förlorar pengar på ett enkelt sätt). Ignorerar personen dina meddelanden/PM så gå vidare, ingen idé att tjata/tvinga på dig en affär om det verkar att de inte vill ha en affär med dig. Skriv upp personen i din svarta lista and move on!

Ville bara påpeka att det är fullt möjligt att skaffa swish utan att kunna använda appen. Eller det var i alla fall. Via din internetbank t.ex.
En annan jävel sitter på en snart 10 år gammal 'smartphone' och således kan inte använda några appar alls, vilket resulterar i att jag inte kan swisha. Jag kan dock ta emot swish hur mycket jag vill!
Till OP: Skicka enbart över summan du fick skickad till dig, bryt all kontakt. Detta är klart lurendrejeri. Kolla mödan personen går igenom för att försöka sätta dit dig.
Och såklart bör du ta upp detta med sweclockers administratörer för att få hjälp huruvida du skall gå till väga.

Av lain

Om jag får icematen skulle jag likt gärna ta funcen också. Detta förutsatt att jag får icematen dock och ingen annan vill ha funcen. Har inget större behov av funcen och den ser schleten ut men har hört gott om den så kunde vara kul å prova!

Av lain
Skrivet av gwingis:

Jag är i konversation med en annan angående icematen. Om det inte löser sig, så hör jag av mig

Strålande!

Av lain

Om du har lust att skicka icematen så tar jag den gärna!

Står givetvis för frakt och emballagekostnader. Kan till och med lägga en extra peng för besväret!

EDIT:
Icemat har alltid varit den bästa musmattan jag ägt, men tyvärr gick min i golvet för herrans massa år sedan. Dessa tillverkas tyvärr ej längre så det skulle verkligen göra min dag om du skulle kunna tänka dig att skicka den. Har inte hittat en musmatta ännu som jag gillar

Av lain

"den stora sladdkonspirationen"

Av lain

budar 150+frakt.

Av lain

Vilka högtalarstativ är detta mer specifikt? Ute efter något liknande till mina KRK's.

Av lain
Skrivet av andra94:

@daroo: Hur gammal? Kvitto? exakt modelnamn? ( för att få reda om det är G-sync V1 eller V2)

Off Topic men V2 existerar inte.
https://hardforum.com/threads/anyone-know-what-g-sync-gen-2-i...
https://www.pcper.com/category/tags/g-sync-gen-ii

Det var ett felaktigt påstående när Dell promotade sin S2716DG.
De länkade till något som heter Quadro G-Sync II, som är något helt annat (och som är något från 2011).

Av lain

Jag paxar gärna RAM-stickorna! Kan hämta i centrala sthlm nån gång i veckan när det passar båda!
Dra iväg ett pm så tar vi det därifrån

Av lain

Ber om ursäkt till TS. Var inte alls menat att det skulle bli tjaffs.
Hoppas du hittar rätt. Lycka till!

Av lain
Skrivet av VresiBerba:

Du sade just att man inte skall köpa Bose-lurar, alls, och nu säger du att du inte ens har lyssnat på dom. Oo-käi.

Jag kanske skulle formulerat mig bättre. Vill du lägga pengarna på BOSE-lurar så för all del. Dessa är inte tänkta för spel utan ganska tydligt inriktade på just NC. Tyvärr har jag inte haft möjligheten, personligen, att lyssna på dessa. Jag står fast vid att de inte platsar i vad TS söker efter. Men jag kan ha fel! Mitt inlägg var inte tänkt att klanka ned på ditt köp. You do you!

Skrivet av VresiBerba:

Nej! ljudkvalitén är visserligen inte i närheten av mina HD650, men dåligt är den då verkligen inte, dessutom skall ju TS ha lurarna till gaming och då duger ljudet ett par QC 25 producerar alldeles förträffligt. Han frågade ju inte efter lurar att lyssna på anrika Decca-inspelningar via hans Burmester, liksom. För övrigt är det en direkt osanning att "NC förstör ljudkvalitén en massa".

De duger absolut inte till gaming. De duger absolut för dig, men inte vad TS efterfrågar.

Skrivet av VresiBerba:

Fast nu var ju det ett kriterium enligt TS.

Att de skall vara stängda var ett kriterie, men kan tyckas vara godtyckligt.
Om de absolut skall stänga ute allt ljud i hela världen? Fuck it, kör ett par IEMs och sedan ett par industri-hörselkåpor.
Vill du ha ett par lurar som fungerar i gaming? Se mina tidigare länkar och mina personliga tips. (riktat till TS)

EDIT:
Till TS, jag uppfattade ditt inlägg som att du sökte efter ett par lurar för just multiplayer-lir å så... Jag antog detta utifrån mitt egna perspektiv.
I annat fall så fungerar de flesta stängda lurar kring 1500-2000:- klassen i guess.
Jag tycker mina MSR7:or är extremt bra allround-lurar. De är väldigt kalla och neutrala dock men ändock varmare än de andra lurar jag har. (med undantag för HD25)

Av lain
Skrivet av XGI93:

@VresiBerba:

Bose QC-serien är till för framförallt flygresor då dom är smidiga att ta med sig samt har en av de bästa Noice Cancelling effekterna på marknaden. Däremot så är ljudkvalitén inget speciellt, alls. Därför råder även jag dig att inte köpa dom lurarna för att spela på Hade kikat in Beyer Dynamics hörlurar, som ofta används inom E-sport och får ofta väldigt fina omdömen!

Var typ detta jag ville säga egentligen.
Beyerdynamics är tydligen tipptopp, har inte testat själv som sagt. Har fått uppfattningen om att dessa är mer "multimedia"-inriktade dock, mest pga att de har en ganska kraftig bas. Personligen köper jag nästan uteslutande basfattiga lurar (där HD25 är undantaget) och mer riktade på kliniskt/ neutralt sound. Bas suger om du skall spela multiplayer i fps. Bas är guld värt om du kör singleplayer dock!

Skrivet av danielmw2:

Personligen använder jag Phillips Fidelio X2, dock om du som du säger prioriterar stängda lurar så är de du länkar ett bra köp. Kolla runt lite på head-fi.org , där finns det många kunniga som gärna hjälper till. Angående ljudkort så borde ditt duga, dock så kan jag tipsa om att när det är dags att byta ut det, så är det bättre att köra på externa ljudkort (FiiO E10k är väldigt högt ansedd bland entusiaster), då de inte blir utsatta för lika mycket störning som interna ljudkort.

*Edit*
Ser att någon rekommenderar BOSE, definitivt inte det du är ute efter. Bose är bra för flyg/väldig högljudda omgivningar, men har ingen vidare ljudkvalitet.

Externa ljudkort/dac/amps kan man fundera på senare, så länge man kör på lättdrivna lurar.
Håller med om dig angående Bose dock.
Fidelios verkar poppis men har aldrig riktigt sett dessa i spelsammanhang.