Inlägg

Inlägg som lain har skrivit i forumet
Av lain
Skrivet av loefet:

Många moderkort som från början stödde Sandy Bridge fick en BIOS uppdatering som gjorde att man kunde sätta in en Ivy Bridge processor när de väl släpptes. Tror att det är ett liknande med detta, att för att få Ivy Bridge support så måste du uppgradera till minst p03.A3 för att få det stödet. Därav behöver han uppdatera för att få det att fungera med nya processorn.

Jo jag vet. Och det kan mycket väl vara som du och de andra säger. Däremot pekar ditt andra inlägg på att det inte går att uppdatera med det BIOS (p03.A3) för att det är för stort, så då kvittar det i vilket fall.

Lyckligtvis undersökte du lite mer noggrant än vad jag orkade bemöda mig och det verkar rimligt att säga att hans nya processor kommer ej att fungera hur som helst.

Jag skulle förslagsvis lämna tillbaka processorn, eller alternativt investera i ett nytt moderkort.
Dock! Om detta moderkort är något sånär likt moderkortet jag tog från en slaktad HP (eller DELL/Compaq), dvs inte riktigt följer standarden så kan det kanske bli svårt att hitta ett som passar i chassit du har. Fick ghettomodda fast mitt i ett vanligt htpc-chassi

Av lain

Som jag läser det, och jag vet inte om någon har påpekat det så är detta bios:
Acer BIOS (for device with Ivy Bridge & USB 3.0 supported) P03.A3 2.5 MB 2012/05/14
För samma modell du har, FAST med en Ivy bridge-arkitektur.
Det betyder inte att du kommer få ivy bridge-stöd, utan att det finns en uppdaterad Predator 3610-modell ute på marknaden som man kan köpa som har Ivy Bridge-stöd. Så uppfattar jag det i alla fall.

Således är det enda bios som finns (eftersom du skrev att din dator kör sandy bridge) P02.A2
BIOS Acer BIOS (for device with USB 3.0 supported) P02.A2 2.8 MB 2011/11/14
Och det bioset körde du med redan.
Dessvärre ser det inte ut som att du kan köra denna processor med detta moderkort.

EDIT:
Jag skulle också maila Acer för att se om det finns stöd för den nya CPU'n, men jag är rätt övertygad om att det inte finns tyvärr.

Av lain

edit:
^ vad han sa.

1gb windowsprocess?
Snackar du om svchost? den drar isf ~128mb.
Om du vill ha hjälp med att stänga av "onödiga" processer, så föreslår jag att ta en titt här:
http://www.blackviper.com/

Förstår inte vad för användning du har av Netlimiter när du skall hålla koll på processer.

Det som visas i netlimiter ser ut som gamla dns-grejer. Du kan ju förslagsvis testa att dra en ipconfig /flushdns samt kolla i hosts-filen om det ligger något som inte behövs där.

Av lain

Ett annat tips, inte helt kopplat till nätverksproblemet. Om du har räkningar som måste betalas nu på studs så kan du förslagsvis ringa till respektive företag och be om uppskov på en vecka pga att internet inte fungerar.
Alternativt göra det på det gamla goda sättet och gå till banken.
Eller från ett bibliotek (inte helt riskfritt).

E:
Eller varför inte fråga någon som bor i närheten om att få låna deras dator lite snabbt. Förklara läget.

Jag vet, det är inte lösningen på ditt nätverksproblem, men du slipper oroa dig över räkningarna iaf.
Sen är det väl inte hela världen att vänta ett par dar med att betala räkningarna. I absolut värsta fall blir det en påminnelseavgift på 50 pix.

Av lain

Varken eller.
Kolla in Steelseries Rival eller Mionix Avior 7000/Naos 7000.
Har bästa sensorn (imo) på marknaden just nu.
Corsair's M45 har samma.
http://www.overclock.net/t/854100/gaming-mouse-sensor-list
A3090n är också poppis. PMW3310H är en uppdatering på den iirc.
I princip helt accelereringsfri till skillnad från lasermöss.

EDIT:

Skrivet av Titane:

Om jag var tvungen att välja mellan de två så hade det blivit Corsair Vengeance M65.
3 år nyare
Väldigt mycket snyggare
Högre DPI
Med hög sannorlikhet så är eventuell programvara mindre rörigt och buggigt.
Troligtvis kommer den hålla längre.
Samt att den kostar 400 pengar på inet.

Nyare är generellt sett bättre. Kan inte argumentera emot det.
Subjektivt.
Skitsnack som vem som helst som har någon som helst koll vet att man inte behöver bry sig om.
Också skitsnack.
Också skitsnack.
Pris är förstås en relativ faktor för de flesta.

Av lain
Skrivet av robkar32:

Ja.. Det är så himla svårt att bestämma sig då man ska beställa.. Jag känner att allt inte handlar om en bekväm mus, eftersom att jag har en mus som är riktigt skön i handen, men den suger. Och en mus som inte var något ovanligt skön var däremot den bästa musen av de alla.. Därför tycker jag inte det är lönt att åka ut till butik och känna på en mus, så jag beställer hellre. Det enda som hade funkat hade väl varit att provspela musen, men det erbjuder de knappast. Tänkte på rival & sensei då de är de mest populära mössen. De allra största lagen inom CS använder rival eller sensei just nu, så att de måste väl vara rätt bra tänkte jag.. Säker på att det var denna sensei du testade förresten? Det finns en annan sensei med 5670 dpi, denna har 11400, och om det var något fel på den andra så lär de ju ha åtgärdat det felet på den nya musen

Det var Rival jag hade, inte Sensei. Jag kör enbart med Optiska möss numera då laser bland annat lider av för mycket accelerering för min smak.
DPI kvittar och folk måste verkligen komma över detta.
Se mitt tidigare inlägg om varför jag valde Mionix:en istället för Rival:en. Båda har samma sensor i sig, men Mionix har dels stöd för LOD-justering i mjukvaran, dels en bättre passform för mig & dels för att den inte hade några trackingproblem på min musmatta vilket Rival led utav.
Jag testade dock min Rival med en annan musmatta, en tunn mjukmatta (typ nå blizzard branded skit), och då var det inga problem med Rival:en
Men på en hårdare, lite tjockare matta som jag har så hade den problem. Det är förstås möjligt att det var något krux med min men jag sålde den till min kompis och han har inte ännu klagat på problemet.

Skrivet av AndersBlomdahl:

sitter själv med rival och är nöjd med allt utom att den är lite lång då jag har mer claw än palmgrip, säker 2-3cm kvar av knapparna. det jag då undrar är Avior 7000 lika platt men kortare ??? och i övrigt gemförbar med rival ???
Övrigt till TS kan jag rekomendera Rival och Razer Gholiatus musmatta

Ja. Avior 7000 är kortare och passar claw bättre. Den har inte lika idiotiskt långt avstånd till sidoknapparna samt att den ligger bättre i handen imo.
Det är samma sensor i Mionix Avior 7000, Naos 7000 och Rival.
Corsair M45 och Roccat Kone Pure Optical Military har också denna sensorn och sist jag kollade så var det den senaste och också generellt sett omtyckt och ansedd som den bästa på marknaden.
Skulle jag rekommendera en ny mus till någon i dagsläget skulle det vara några av de fem jag listade. Jag är dock delvis partisk till Avior 7000 mest för att jag kör den själv och är supernöjd med köpet.

Av lain

Personligen tycker jag att Rival:en var lite för avlång för mig, men då har jag ganska små händer. Dessutom var det alldeles för långt avstånd till sidoknapparna i mitt tycke. Min hade dessutom trackingproblem på min musmatta (Qpad Heaton XL) där muspekaren ibland rörde sig av sig själv.
Sålde av den till en polare som inte alls hade några problem med den och köpte en Mionix Avior 7000 istället. Samma sensor i båda men i Mionixen kan jag åtminstone ställa in Lod:en och den verkar inte ha några som helst problem med tracking. Använt den i ett par månader nu och inga problem än så länge.

Vill minnas att folk rekommenderade Puretrak Talent @ overclock.net, men jag tror inte den säljs i Sverige längre.
Jag är också en som är förtjust i hårda mattor men tänkte testa att köra med en mjuk matta om det var så att Aviorn också hade trackingproblem men jag är grymt nöjd med Qpad Heaton:en. Steelseries QCK, Razer Goliathus Control & även Func's Surface fungerar strålande. Bäst vore nog att du tog dig till en butik med produkterna och testar dig fram eftersom det varierar extremt mycket från person till person.
Jag skulle iaf hålla mig till Steelseries Rival eller Avior 7000 då deras sensor är helt klart den bästa på marknaden just nu.

Av lain

Tänkte också föreslå XBMC. Det finns annars tutorials på youtube om hur man använder Hazel, men jag skulle tro att XBMC är det simplare alternativet för dig.

Av lain
Skrivet av Mars SSX:

Någon optiskt med 3310 sensorn. Använder själv Naos 7000 med native DPI inställt på 1600. Rullar på som om det vore ingenting.

+1 för detta tips. Jag har själv en Avior 7000 (då Naos inte passar claw grip riktigt) och det är by far den bästa musen jag haft hitills.
Jag hade en Steelseries Rival i ett par veckor innan men den var för avlång och sidoknapparna var svåråtkomliga, så jag sålde den vidare. Den av någon anledning spökade och flyttade sig automagiskt av sig själv då och då men det kan ha varit musmattan.
Vilket är intressant då Avior/Naos 7000 använder samma sensor men har ingen som helst problem med samma musmatta.

Av lain

Hm, jag tycker du kan avvakta med polisanmälan t.om fredag, om du känner att du vill ge honom en chans.
Vad som jag finner intressant i hans historia är faktumet att det till synes varit omöjligt att få fram en relativt liten summa som han var skyldig till sin vän.
I absolut värsta krisfall måste väl ändå släktingar i någon form kunna hjälpa till? Eller till och med ett sms-lån om det skulle vara så?
Vem beslutar att istället lura någon på nätet på pengar för att betala tillbaka en sån liten skuld? Personligen tycker jag inte att hans berättelse är särskilt trovärdig.

Nåväl, jag tycker, trots att (om) du får pengarna tillbaka, att en polisanmälan skall göras. Personen i fråga behöver nog lära sig att förbättra sitt konsekvenstänkande lite.

EDIT:
Läste hans meddelande igen.. Ja jag ger TS en eloge för tålamodet för den där berättelsen luktar illa på långa vägar. Men men..

Och TS, facebooklänkarna och sånt verkar fortfarande vara kvar. Håller med de andra att dessa bör tas bort. Hänga ut andra (utan att man till 100% fastställt att det är rätt person) är inte direkt något bra.

Av lain
Skrivet av Överkill:

~800kr.

När det handlar om så pass gamla delar så tycker jag alltid att det är roligare att göra något kul med dem istället för att få chips&cola pengar.

Javisst. Tanken var att jag skulle bygga en HTPC när jag uppgraderar, men det slog mig att jag kanske skulle kolla om det var värt att sälja delarna istället och bygga en liten HTPC senare istället.
Det tycks ju inte vara värt att göra sig av med det. Tack för svaren!

Av lain

Priskoll s775-delar

Hej!

Jag tänkte göra en snabb priskoll på lite delar jag har liggandes.
Grejerna var inköpta December 2008, alla kartonger samt tillbehör finns kvar.

Intel C2D E8500 3,16ghz box (fläkten följer med)
Gigabyte GA-X48-DS4 ( http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2810 )
OCZ DDR2 PC8500 (1066mhz) 2*2GB (5-5-5-18)

Tack på förhand!

Av lain
Skrivet av nickhe:

Skulle bara köpa i usa och jag reste ditt
då när du beställer därifrån kommer moms + tull och tillslut kostar datorn mer än här i Sverige

Något som kanske stämmer för de flesta produkter, men uppenbarligen inte en del laptops.
Du har avgiftsguiden på tullverkets hemsida där du kan räkna ut kostnaden du åker på.

Jämför t.ex Asus G73. Priset i Sverige i jämförelse med att handla i USA + moms är fortfarande ca 7000:- billigare.
Ungefär detsamma gäller för Clevos modeller (dock säljs dom väl i ungefär samma prisklass i andra delar av Europa som i USA).

Skulle föreslå till OP att köpa via en återförsäljare som skickar internationellt. Vill inte behöva handskas med ytterligare en mellanhand vid t.ex reklamation. Chansen att något försvinner/något går snett ökar desto fler parter är inblandade.

Av lain
Skrivet av tartkennet:

Verkar fakt som om detta är två riktigt bra datorer tycker jag. Hur mycket skiljer det sig på skärmen så att säga? Jag menar med blotta ögat? Klarar 1920x1080 att spela upp 1080p medans 1680x1050 bara klarar att spela upp 1080i? Någon mer som har tips på vilken man ska välja eller är det endast en smaksak?

1680*1050 är 16:10 medans 1920x1080 är 16:9 som på en tv dessa dagar. Huruvida du kommer märka någon skillnad kan jag inte svara på då jag endast äger en skärm som klarar 1680*1050. Jag låter någon annan som är mer insatt på det svara. Datorn klarar väl av att spela upp en blurayfilm i 1080p, antagligen anpassar väl den sig efter skärmen dock så viss skillnad i bildkvalité kanske förekommer. Men som sagt, låter någon som kan detta bättre än jag svara.

Förslagsvis bör man ju alltid kolla om tidigare modeller av ett företag haft värmeproblem, då detta är största anledningen till att en dator går sönder.
Jag kan tycka att designen på msi gx640/740 är horribel och oprofessionell. Ser ut som någon har tagit sin volvo och satt racerränder på den för att "den skall gå snabbare". Huvva!

Av lain
Skrivet av fluffmajster:

min ryggmärgs reflex säger nåt hopkok på 780g amd am2+
780g är ett chipset för am2+ prollar med integrerad grafik som vad jag mins klara spela full-hd film.
tror inte det blir billigare än så

Skrivet av Redzo:

det där med hopplock förvirrade många inklusive mig. ytterst få bärbara som man plockar ihop själv (vet att dessa finns med 99,9% av alla bärbara är fabriksbyggda). så det är inte så uppenbart kanske.

Off Topic:
Forum > System > Bärbara datorer > Köpråd
Borde väl vara den största indikationen att han syftade på att han ville ha en bärbar dator.
Ibland förvånas jag av mänskligheten.

On Topic:
Om du inte skall spela så bör väl alla bärbara med i5/i7-processorer klara av det du vill.
Kan inte riktigt gå i god för något märke dock (äger bara en macbook i laptopformat). Jag skulle undvika Acer hur som helst.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=539582

Msi gx640 är en grymt bra dator som klarar av det mesta i spelväg. Eftersom priset på den är så pass lågt i jämförelse med prestandan så är det ett väldigt bra val.
Jag rekommenderar att läsa på om det märke du väljer först hos http://www.notebookreview.com för potentiella problem med diverse.
Msi har fortfarande ett så kallat keyboard flex-problem där tangentbordet böjer sig när man skriver (om jag uppfattat det rätt), vilket går att fixa lätt med dubbelsidig tejp. Huruvida detta kommer att störa dig eller ej kan jag inte svara på, eller om det är något du klarar av att fixa till själv.
Nackdelen är väl att den inte har Full hd.

Av lain
Citat:

Ursprungligen inskrivet av thereal_twisted
Jag skulle tippa på att ett 5850m(ddr5) ganska lätt går att klocka till samma nivå som ett 5870m eftersom gpu är exakt samma, inga låsta pipelines eller liknande som på desktop motsvarigheten.

Å andra sidan går det ju även att klocka 5870m men skillnaden på dom båda lär inte vara alls så stor som på desktop modellerna.

Ang. ström adaptrarna så borde ju dom flesta köra med lös sladd från vägg till adapter för att slippa tillverka olika modeller av adaptern. Billigare att bara ha olika sladdar beroende på land, speciellt på sager/clevo eftersom det är barebones. Men bra att få det bekräftat naturligtvis

Jo precis, och därför hade man säkert kunna fått ned kostnaden något.
Jag hade gärna tagit en 5850m (gddr5) istället för 5870m (gddr5) om det hade gett en ansenlig skillnad i priset. Jag lutade åt att köpa en Gx640 först, just för att pris/prestandan var alldeles precis rätt för mig.
Som jag sa tidigare dock så ser den ju fruktansvärd ut, och sist jag kollade var den inte tillgänglig ännu.
Sen enligt NBR så verkar den fortfarande lida av tangentbordsfelet, något jag säkerligen kommer störa mig på.

Jag kommer nog i början av nästa vecka beställa en clevo, antagligen från
http://www.kobaltcomputers.co.uk då prisskillnaden från xoticpc var så liten att kostnaden vid ett garantiärende fram och tillbaks till usa inte är värt det.
Dessutom erbjuder kobaltcomputers svenskt tangentbord utan extra kostnad, något som kostar $79 hos xoticpc. Detta ökar säkert säljvärdet något.

Har någon beställt från kobaltcomputers? Jag är intresserad av att höra hur det ligger till med den s.k "cashbacken", när man väljer bort win7?
Jag antar att jag blir tvungen att betala in pengar för win7 först, och sedan efter dom skickat datorn får man tillbaka £75 tills sitt konto, eller?

Eller har dom faktiskt gjort som så att dom bara drar av det på summan direkt så när man skall betala in får man ett kvitto som är £75 lägre än det som framgår på hemsidan, när man lägger beställningen?

Tacksam för svar!

Av lain
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sebben
Sitter på hotellet i USA nu och kan informera er om att adaptern inte är något problem. När jag kommer hem skall jag köpa en sladd, då adaptern inte är "gjord i ett enda stycke". Svårt att förklara men, den sladden som kommer från vägguttaget går alltså att byta ut... Jag kommer nog tycka det är smidigare än att hålla på med en konverter.

g73:an är, form- och utseendemässigt helt underbar enligt mig. Älskar ytan och tangentbordet är skönt. Går utmärkt att ha i knät när man surfar osv, man bränner absolut inte upp låren. Det är tyvärr det enda jag kan svara på än, då jag inte kunnat sätta den på några riktiga prov än.

Sebastian.

Grymt. Jag antog nästan att det skulle vara en sådan adapter, men jag tänkte att det hade kanske blivit en förändring sist jag såg en bärbar pc (äger som sagt en macbook, där strömsladden är i ett stycke).
Om jag inte är helt ute och cyklar, är det inte samma uttag på laptop AC-adaptern (dvs kabeln man kopplar in i vägguttaget) som det är t.ex på en stationär dator (nätagg)?
Har som sagt aldrig ägt en pc bärbar och har inte som vana att inspektera strömkablarna när jag stöter på en nämligen.

Som thereal_twisted sa, så hoppas jag att även clevo adaptern är av samma internationell standard, så endast kabeln behövs bytas ut. Lutar mer åt den just nu då det verkar som sagt vara torka på G73an och jag är fortfarande rädd för att den skall vara släpbar.
Önskade det fanns fler 15,6" med 5850'n istället. Pris/prestanda skulle säkert vara betydligt lägre än med 5870'n, och kan kanske känna att 5870'n är lite overkill för en 15,6".

Har fortfarande inte fått svar från excaliberpc angående tillgängligheten på G73an. Återkommer så fort jag vet något.

Däremot mailade jag xoticpc angående deras sager 8690 (clevo W860CU).

Det handlade lite om garantiärenden, tangentbord och så vidare.
Det som kan vara intressant att nämnas är att ac-adaptern som följer med clevon är universal, då man byter ut kabeln som skall in i väggen med en köpt i Sverige. Jag skulle tippa på att jag får samma svar angående G73an när jag mailade excaliberpc.

Av lain
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zeddius
Ta en titt så får ni se.
Ser nu att jag beställde 8e Mars till och med.

Som ni ser på bilden så är beställningen fortfarande i Phase 2. 'Pre Order' och inget har hänt

Hoppas detta hjälper er i erat jagande av en laptop

Hm, tack för bilderna.
Jag mailade Excaliberpc.com och frågade vad väntetiden var ungefär. Väntar just nu på svar.
Jag ser dock att du har beställt från xoticpc. Det kanske inte har sån stor betydelse eftersom det verkar vara torka i hela usa, men kan ändå vara värt att kolla upp med den återförsäljare man skall köpa från.

Vem vet, dom kanske inte har lika lång väntetid.

Lite OT men, hur känns datorn? Är den bärbar eller släpbar?
Jag tänkte skaffa en bärbar som jag kan spela på och som jag kan använda i skolan, och jag hade glömt bort att G73:an var 17,3".

Min nuvarande laptop är en macbook från 2008, och jag tycker väl den är lite i det minsta laget (dock behändig att bära med sig).

Har redan en kraftfull stationär men jag reser rätt mycket så vill ha en dator som stillar mitt spelbegär när jag är bortrest.

Gx640'n är sista utväg verkligen. För det första ser den ut som fan, och för det andra får jag en betydligt bättre dator för ett par tusenlappar mer (Clevo W860CU, G73an. Om man beställer från usa då.)

Av lain

lite trådhijacking men kanske kan hjälpa OP.

Jag såg priset på G73an på excaliberpc och blev genast mer sugen än att köpa clevon.
Hur som helst, hur gör man med ac-adaptern om man beställer en Asusdator från USA?
Har visserligen samma fråga när det gäller att beställa clevo från xoticpc, men har redan mailat dessa om det.

Tacksam för svar!

Av lain
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eliaz
Det framgår inte vilken i7 han byter till. Har för mig att i7 620 inte har samma socket som i7 720 men jag kan ha fel.

Skulle vara intressant att veta exakt vilken socket gx740 har.

Om du hade lyssnat i början av videon så säger han att det är "i7 720qm".