Inlägg

Inlägg som lain har skrivit i forumet
Av lain
Skrivet av williamwojin:

Hej jag har ett GTX 680 phatom bor i Stockholm kan mötas upp vad vill du ge mvh kristian

Avvaktar lite men kan vara intressant!
Du kan skicka ett PM om jag glömmer bort detta.

Skrivet av Zedarion:

har ett fungerande P8Z77-V PRO med I/O shield till salu (har kanske Wifi modulen liggande här också nånstans), sedan har jag ett Asus 780 DirectCU II eventuellt för försäljning om priset är rätt.

Har skickat PM till dig!

Av lain

K: Z77 moderkort. Billig GPU (nvidia enbart, 670 och uppåt).

Hallå!
Jag är ute efter ett Z77 moderkort. mATX föredras men allt är av intresse.
Egentligen behöver jag enbart ett s1155 som klarar av överklockning, så Z75 samt Z68 funkar också.
Förutsatt att Z68 är uppdaterat till senaste bios så det har stöd för en i5 3570k.

Är också ute efter ett grafikkort. Nvidia enbart, 670 och uppåt. Max 1000:-
Så 670,680,770,780,960 tänker jag borde innefattas i den prisklassen.

Jag står för eventuellt frakt och så. Fridens!

Läs hela annonsen här

Av lain

400:- + frakt för moderkortet!

Om du sitter på något grafikkort också (670 eller uppåt, dock under 1000-lappen), så är det också intressant!

Av lain

Köp en genuin win-nyckel och gör en ominstallation.

Du kommer inte kunna lösa det med den installation som du har nu, det garanterar jag.
Inte för att den är crackad utan för att du bytt MB och CPU.
Formatera, installera om.

Av lain

nvm, pallar inte.

Av lain
Skrivet av Cerb:

1 tanke som säkert någon mer pwm kunnig kan svara på.
Är det möjligt att plocka ström från moderkortet med en 3pin till moderkortets 4pin pwm header och endast plocka kontrollsignalen för styrning från GPUns header?

Går går säkert, men som jag skrev i mitt förra inlägg så kan du sköta all styrning via moderkortet istället. Detta är förstås en mjukvarulösning med SpeedFan, och således kommer fläktarna gå på högvarv utanför Windows (säg i BIOS t.ex)... Lösningar till *nix finns säkert också, inget jag kan gå i god för dock.
Man måste dock ställa in SpeedFan på några olika vis, och jag minns inte exakt hur... Men det borde finnas info om det om man googlar.
Såhär ser min konfig ut:

http://i.imgur.com/VRL5qFW.png

(Jag har ett GTX670 för övrigt som throttlar vid 62 grader iirc, därav den extremt aggressiva kurvan).
Så AUX är en moderkortsheader
GPU tar temperaturen från grafikkortet

där ovan ser du även gpu1 och gpu2. Detta är alltså fläkt 1 och fläkt 2. Båda är konfigurerade på samma sätt med enda skillnaden på AUX, då jag tar från två olika headers (eller pins eller vad portar eller vad vi nu vill kalla det).
Jag har också en för CPU där som styr min phanteks ph tc14pe fläktar.
Anledningen var för att BIOS inte tillät mig att köra helpassivt till en viss temperatur.

Nackdelen är att om man har på datorn i flera dagar så kraschar ibland SpeedFan ovetandes... Något man bör uppmärksamma innan man sätter sig och lirar (har hänt alldeles för många gånger och varit rädd att bränna gpun).

Av lain

Kör en gigantisk kylfläns till mitt grafikkort (alpenföhn något något), tillsammans med två 140mm PWM-fläktar kopplade i varsin pin på moderkortet. Därefter har jag confat Speedfan så grafikkortet kör helpassivt till en viss temp. Funkar fint det!

Av lain

Är garanterat RSI/Karpaltunnelsyndrom/musarm.
handledstöd, dvs sånt man kan köpa på apotek och diverse ergonomiskt inriktade shoppar hjälper till viss del.
Om det värker nästan direkt så kan du testa byta mus till något som väger mindre och särskilt annan form. Här lär du nog få gå igenom ett par tills du hittar något. Dock om det värker redan så snabbt så tippar jag på att du behöver en längre viloperiod först.
För vänster hand så hjälpte det, iaf för mig, att byta till tangentbord med lättare switchar. Vet inte vad du har för tangentbord men sitter du på mekaniskt och något annat än röda så kanske röda eller t.o.m rubberdome kunna vara ett alternativ. Fundera över en såndär gamepad kanske? Jag köpte en och det hjälpte avsevärt. Se till att stretcha innan och under downtime. Pausa gärna minst en gång i timmen och res på dig + gör något annat en stund.
Apoteket har nån standard handledsstöd med metalskena som är ambidextriös.. Den är förhållandesvis billig (typ 200:ish?), prova med den först innan du går på något dyrare.
Men främst är väl att boka tid till vårdcentral och bli remitterad till nån som kan det hela (sjukgymnaster kanske? dunno).
Lider fruktansvärt mycket av detta själv så har tillämpat det mesta. Hur du sitter, höjd på stol såväl som bord har också stor betydelse. Man vill gärna ha tangentbord i "negative tilt" i höjd med knäna typ. Har inte fixat detta själv ännu så vet inte exakt men finns en massa info att söka.

EDIT: Eftersom du redan har problem nu så kommer stretchning å sånt hjälpa föga. Handledsstöd kan hjälpa för att "låsa" eller stabilisera handen/armen. Detta gör dock bara så att du kan använda mus & tangentbord. Det enda sättet att få bort det helt är att vila vila vila, i min erfarenhet iaf.
Som värst har det varit så illa för mig att jag inte kunnat greppa något på ett par veckor. Det sög.

Av lain

Med den hårdvarukostnaden så bör du helt enkelt lämna in datorn till inets verkstad eller likvärdigt...Just pga att om du hade cash för hårdvaran så borde en 700:- sökning vara helt okej.
Ditt fel går inte att lösa genom forum eftersom det inte finns någon information. Din dator hänger sig, vid något tillfälle, nån gång? Fuck that.
Hårdvaruinfo var super att tillägga! Dyra grejer, lämna in på verkstad om du har råd med dyra grejer men inte vet hur man hanterar det.

EDIT: Om PC-byggen är för jobbigt att ha å göra med, satsa på AIO's eller diverse internetbutikers rekommendationer. Man får väl nån slags "bygg-garanti" då med?

Hjälper dig gärna! Men du har inget specifikt problem mer än att den hänger sig. Nån gång... då och då. Vid något tillfälle (minns tillbaka när jag skrev "fuck that").

Av lain

Min dator hänger sig också ibland (egentligen aldrig men vag info suger).
Hur skall detta forum kunna hjälpa dig utan någon som helst information?

Jag menar varje gång jag startar min dator så finns det ju en grundläggande risk att den hänger sig, vid något tillfälle, nån gång.

EDIT:
Jag borde sluta vara dryg.
Hårdvaruspecifikationer krävs, när och i vilka sammanhang din dator tycks hänga sig, hur det sker, vad som sker? Vad har du testat förutom omformat? Att hitta fel på någon annans system utan att fysiskt vara närvarande är fundamentalt "trial and error"-sökning, och därför föredrar nog de flesta mer information.

Din post säger enbart "Min dator krånglar, vad är fel?"
Mitt dryga svar är "Nånting?"

Av lain
Skrivet av GilbertG:

"Jag vill inte elda, men jag tänkte elda och drar nu upp mina nidbildsöverdrifter om Mac"

När man är ung är datorer som en pillerileksak. Mer pill = mer kul. När man blir äldre blir datorn med ett verktyg, och då är det inte lika roligt med pill alltid, då vill man att skiten bara ska fungera för det mesta.

Ah, den enda sanningen. Hör här! Så fort du blir äldre så måste du lämna tillbaka ditt "gillar å pilla med saker"-kort.
På ett forum som Sweclockers.
...
Jag undrar vart cut off-en ligger från ung till äldre dock?
När måste jag lämna in mitt kort?

Av lain

Oavsett så kommer väl kontrollerna (mus+tgbt tänker jag) overridas av respektive program?
Dvs fönstret för VM tar kontroll över detta när det är aktivt och spelet på andra skärmen tar i sin tur över det när det är det aktiva fönstret?
Personligen har jag dålig koll på virtualisering så det går säkert att lösa. Om man använder t.ex en handkontroll (xboxdosa t.ex) på spelfönstret så kanske det fungerar?
Tror fortfarande spel i synnerhet kräver att det fönstret är aktivt för att det skall gå att styra...
Intressant dock! Om det finns en lösning skulle jag kunna köra steam home streaming till tv-datorn medans jag själv slösurfar...
Följer!

Av lain

Audio Technica ATH-AD700X för öppna. Svår form och är obekväm för de flesta.
Audio Technica ATH-MSR7 för stängda. Bättre köp imo. Lider av samma problem som AD700:an men är hyffsat bättre efter man böjt till dem.

Andra tips är, som jag inte äger själv:
AKG Q701
AKG K701
AKG K702
Samtliga är öppna.

Se
https://www.head-fi.org/f/threads/mad-lust-envys-headphone-ga...

Hos Sennheiser är 598:an poppis.

Grejen med "gaminglurar" är att de har väldigt vid ljudbild (heter det så, soundstage iaf), vilket gör att det är lätt att urskilja vart ljud kommer ifrån å så. Nackdelen är att bas blir ofta lidande.
MSR7:an är stängd och har därför något bättre bas och är väldigt trevliga när det kommer till musik. AD700x:an var väldigt svår att vänja sig vid när man lyssnade på musik. Har ett gäng lurar liggandes här och MSR7:an är den enda jag använder numera för den fungerar till allt. Dock är de väldigt dåligt isolerande! Jag lyckades fånga dessa då de kostade typ 1200:- vilket är ett jävulska kap för prestandan.

EDIT:
Oh, du behöver mic också, så mao inte lurar utan ett headset.
Sennheiser PC360 i sådana fall. Tyvärr ur produktion.

EDIT:
Personligen skulle jag köra MSR7 + modmic eller usb-mic likt Blue eller vad de heter.
Den setup jag själv sitter med är MSR7 + Native Instruments Komplete Audio 6 (externt ljudkort) + Audio Technica AT2020 + billigaste micstativet från ebay. Långt över budget för din del men svårslaget. Inte så mobilt heller men men.

Av lain

Testat olika gpu-drivrutiner?
Är det bara dessa två spel eller samtliga?

EDIT: för att inte windows 10 skall installera sin egen drivare automagiskt så krävs det att man stänger av det, kanske också kan vara problemet?
E2: Inte "sin egen drivare", men senaste "mest kompatibla enligt MS"-drivare. Kan inte förklara, nvm.

http://winsupersite.com/windows-10/stop-automatic-driver-upda...
https://www.howtogeek.com/223864/how-to-uninstall-and-block-u...
Fixa detta, kör DDU
http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstalle...
I felsäkert läge (programmet ger en möjlighet att välja att reboota till det), starta om till vanligt läge igen.
Installera en äldre gpu version (typ den innan eller något).
T.ex
http://www.geforce.com/drivers/results/118514

Alltså välj Clean and reboot i Felsäkert, sedan kör in nån äldre verra av gpu-drivare från nvidia.

OBS: Alla inställningar du har i nvidia control panel kommer försvinna. Så var medveten om att du behöver fixa allt sånt efteråt.

EDIT:
Kan krävas att köra en fräsch OS install av creators update/win10 och inte hålla på rulla tillbaka/uppdatera. Formatera och börja om från scratch är sista utvägen dock. Se till att backupa till på din C: som är viktigt!

Av lain

Koppla ur gpu och stresstesta med igpu? dvs koppla skärmen till moderkortet.

Men som du sa i OT så är det troligtvis nätagget.
iom att du bytt från 1060 till 1080 och alla problem är tillbaka så tyder det på att du inte får ström.
Se jonnyguru.com för rekommendationer. EVGA G2 är varmt rekommenderat men det finns säkert nyare. Var ett tag sen jag läste på tyvärr... Någon annan kan säkert tipsa om bättre.

EDIT:
Nvm, skaffa bra nätagg/låna bra nätagg. 99% säker på att detta är problemet.

Av lain

Möss börjar särskilt gå upp i priser markant, precis som de flesta tillbehör dessa dagar.
Och det är ett stort påslag på det mesta som inte egentligen tillför något.

Däremot är sensorn den absolut viktigaste komponenten (imo), och således blir det att man får lägga några hundra extra. Passform kommer snäppet efter såklart. Huruvida du presterar bättre eller sämre med en mus med bättre sensor är väl debatterbart, och säkerligen kan proffsen prestera likvärdigt med en 99:- mus. Det är förvånansvärt lätt att anpassa sig till sämre förhållanden. Men varför lägga onödig energi på det? Att ha bra förhållanden från början är alltid bättre än att anpassa sig till något sämre anser jag.
Lyckligtvis har vi en fantastisk sensor att välja mellan numera! Och i alla möjliga prisklasser också!
http://www.overclock.net/t/1602282/lets-compile-all-3360-3366...
Grejen med 3360n är ju att den är så gott som fri från accelerering osv, men har man lirat 10+ år på möss med det så kommer ju dessa möss kännas förjävliga ett tag innan man vänjer sig.
...Sen ska man kanske inte snöa in sig för mycket. Är man nöjd med sin prestanda och sin mus prestanda så ignorera vad internet säger!

Jag köpte för övrigt den första Razer boomslang när den kom ut... Tror den gick på närmare 500 pix, vilket var totalt hutlöst prismässigt back in the day.

EDIT:
Vikten är också viktigt (ehuh)... Allting under 100g (utan kabel) är acceptabelt imo.

MLT04 sensorn är också najs, problemet är att den har extremt låg spinout rate/malfunction rate... så för de som kör med väldigt låg sens är den inte så populär. Tror det är 1.5m/s på den va? Om jag minns rätt så är allting över 4m/s godkänt.
EDIT2: Peakar på 3m/s med G102 så ja... högre än så tror jag inte man behöver men i dunno.

För att svara på frågan varför du skall köpa en dyr gaming mus... Ptja varför köpa någonting bättre öht?

Av lain
Skrivet av PrOxY_1337:

ursäkta jag frågar men vad står TS för i dett fallet?

Topic Starter/Thread Starter... I detta fall du!

Rullar datorn på nu för övrigt?

Av lain
Skrivet av gurkburk92:

@PrOxY_1337: Du ska inte behöva formatera en dator för att få rätt på ny hårdvara. Då är det fel på moderkortet, eller någon av den nya hårdvaran du köpt.

Bli inte förvånad om du får problem med ditt moderkort i framtiden för att du är bekväm och inte vill byta till ett felfritt

Vid byte av moderkort (vilket ofta innebär byte av RAM såväl som CPU) så krävs det absolut en ominstallation av OS.
HDD/SSD/GPU däremot brukar generellt sett inte vara någon fara dock.

EDIT:
Och TS verifierar självklart detta.
Om det skulle finnas spår av hårdvarufel vid någon av mobo/ram/cpu-länken så skulle detta inte automatiskt "lösa sig" ett tag om man gjorde en nyformat utan samma problem skulle kvarstå.
Dvs, TS moderkort kommer inte plötsligt ge upp och denne skall absolut inte behöva byta ut mobot än så länge.
Självklart kan det ju existera hårdvarufel, så är det ju alltid. Men som sagt, detta skulle uppenbara sig direkt även vid ominstallation.

Med andra ord, TS, om allt rullar på fint efter omformat + ominstall av OS så tuta å kör! Gz till nya delar.

Av lain

är väl en HDMI->DVI adapter som sitter där och jag förmodar att skärmen kom med en DVI-kabel (om inte så har väl du gamla kabeln kvar?), så kör på det. Kvittar om du kör med HDMI

Av lain

Köar!