Inlägg

Inlägg som chipp har skrivit i forumet
Av chipp

Ska börja installera gutsy på ena datorn idag. Körde liveskivan igår på bägge o allt funkade direkt, det gjorde visserligen feisty oxå.

Jag glömde bort att jag satt och testade live-cd igår! Så fort gick det!!

mvh
Anders

PS. Jag tycker swec gör helt rätt som rapporterar om detta. Så fort man testar en dist så blir man inte lika rädd för de andra DS.

PS2. Tror jag ska beställa skivor, snyggt med tryckta DS2.

Av chipp

drivar för grafikkortet måste du ibland installera själv. det är dock ganska lätt för det mesta. googla ditt grafikkort _innan_ du börjar installationen

själv kör jag inte ubuntu utan fedora men jag tror att jag kommer byta till ubuntu snart.

har kört dual-boot i ett halvår på min laptop så fort jag har råd(med en hårddisk, inte linux ) så ska jag stoppa in linux på den stationära.

ska hjälpa min morbror med en installation också.

Av chipp

Förstår ni inte det fina med dessa datorer.

En sladd!!!

Det enda som krävs för att komma igång är en elsladd!!(okej kanske två om man inte har trådlöst nätverk) Plus att den mycket mindre plats en en genomsnittlig stationär!! Så fort jag har råd så åker min stationära all världens väg.

Av chipp

en del intressanta synpunkter. Jag tycker att detta är mycket intressant och bra främst för att man nu kan få en laptop med linux utan att behöva krångla för att få igång all hårdvaran. Kör själv linux och XP sitter dock mindre och mindre med XP.

Angående hur snyggt linux är så ta en titt på compiz och beryl. Två addons för gnome. Där får man effekter mycket fina effekter.

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:GnomeVista.png

Av chipp

Bara en liten tanke. Köp ett nätagg med så stor effekt som möjligt. I och med att nätaggens kylning är dimensionerad för maxeffekten så kommer nätagget att gå otroligt tyst när man som du kör på lång belastning.

Detta är om du ska köra med ett nätagg med aktivkylning.

bara en tanke/tips.

Av chipp

Hej igen.

Jag har löst problemet. När hjärnan väl började tänka så laddade jag ner ett annan brännarprogram och tada full fart igen. Tittade även över inställningarna för pio och allt stod i dmaläge.

Read speed har allt att göra med bränning. Man kan inte bränna snabbare än vad hårddisken kan levera data. Inte sant?

tack för hjälpen i vilket fall.

mvh
Anders

Av chipp

Hej!

tack för svaret. Ska jag vara helt ärlig så förstår jag inte så mycket av det som står där om dme kanaler mm.

Jag tror dock att du har förstått vad jag menar. Det går _alldeles_ för långsamt att bränna.

Det man ser när jag bränner är att read speed i ibörjan är relativt snabb(3x) men att den med tiden blir sämre och sämre(<1x).

Kan det ha något att göra med någonslags överhettning? Jag har märkt att min router blir varm när man kör mycket data länge, kan det här vara det som orsakar min allt sämre hastighet? Eller är det troligare att det är det här med pioläge och dma-kanaler?

tänkte bara ställa en lite fråga till. Hur stor är risken att jag sabbar något rejält om jag börjar pilla på dessa inställningar?

Har bara läst guiden ytligt nu.

mvh
Anders

Av chipp

Problem vid DVD bränning. Kass read speed

Hej!

Jag har ett problem, förhoppningsvis ett litet.

När jag försöker bränna skivor så får jag bara en read speed, vilket jag antar är från dator -> DVD på bara 3x. Det här är under speedtestet. Sen under bränningen blir det bara sämre och sämre och slutar med att det blir bajs av bränningen.

Använder Nero 6, en nec ns-3500Ag och XP.

Jag har för någon månad sen kunna bränna i både 8 och 12x.

Vad kan detta bero på?

mvh
Anders