Problem vid DVD bränning. Kass read speed

Permalänk
Medlem

Problem vid DVD bränning. Kass read speed

Hej!

Jag har ett problem, förhoppningsvis ett litet.

När jag försöker bränna skivor så får jag bara en read speed, vilket jag antar är från dator -> DVD på bara 3x. Det här är under speedtestet. Sen under bränningen blir det bara sämre och sämre och slutar med att det blir bajs av bränningen.

Använder Nero 6, en nec ns-3500Ag och XP.

Jag har för någon månad sen kunna bränna i både 8 och 12x.

Vad kan detta bero på?

mvh
Anders

Permalänk
Medlem

Förstår inte riktigt vad du menar, men ett grundtips om det går ovanligt långsamt med bränning/kopiering är ju att se till att inte brännare eller hårddisk går i PIO-läge, se: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=3...

Permalänk
Medlem

Hej!

tack för svaret. Ska jag vara helt ärlig så förstår jag inte så mycket av det som står där om dme kanaler mm.

Jag tror dock att du har förstått vad jag menar. Det går _alldeles_ för långsamt att bränna.

Det man ser när jag bränner är att read speed i ibörjan är relativt snabb(3x) men att den med tiden blir sämre och sämre(<1x).

Kan det ha något att göra med någonslags överhettning? Jag har märkt att min router blir varm när man kör mycket data länge, kan det här vara det som orsakar min allt sämre hastighet? Eller är det troligare att det är det här med pioläge och dma-kanaler?

tänkte bara ställa en lite fråga till. Hur stor är risken att jag sabbar något rejält om jag börjar pilla på dessa inställningar?

Har bara läst guiden ytligt nu.

mvh
Anders

Permalänk
Medlem

Om du följer de instruktioner som länkas till från FAQ:en så ska det inte hända något allvarligt...om det är någon enhet som går i PIO-läge (dvd-brännaren?) så bör det ju åtgärdas

...förstår inte riktigt vad read speed har med bränning att göra? Överhettning är inte speciellt troligt, det hade nog snarare gått i full hastighet och och sedan slutat tvärt med ett felmeddelande i så fall

Permalänk
Medlem

Hej igen.

Jag har löst problemet. När hjärnan väl började tänka så laddade jag ner ett annan brännarprogram och tada full fart igen. Tittade även över inställningarna för pio och allt stod i dmaläge.

Read speed har allt att göra med bränning. Man kan inte bränna snabbare än vad hårddisken kan levera data. Inte sant?

tack för hjälpen i vilket fall.

mvh
Anders