Inlägg

Inlägg som mrpijey har skrivit i forumet
Av mrpijey

Oj, så många minnen. Har tre stycken själv, en oöppnad C64 i sin originalförpackning, en som jag köpte begagnad och körde allt på, med originalbandare och allt, och en jag fick ta över för reservdelar (och låna SID-chippet ). Hade så sjukt kul med C64:an.. har fortfarande alla banden kvar inkl mina egna program.. borde testa dem i en emulator vid tillfälle...

Av mrpijey
Skrivet av Lars Mandel99:

Amiga har jag bara Amos och 100 in one på samt en mängd disketter med diverse program och spel .Pris beror ju på spel och en lista har jag inte men jag har en hel del gamla klassiker till pc.

Men vad är "diverse program och spel"? Är dessa original? Vilka är de? Är det samlingsdisketter på något sätt? Någon info?

Och PC-klassikerna? En lista? Foton? Finns många PC-klassiker...

Måste ju veta i sådana fall vad som erbjuds innan man kan ens prata om pris.

Av mrpijey

Väntar fortfarande på svar på dina PC- och Amigaspel. Behöver ju en lista för att se vad du har, eller ett riktpris för hela samlingen.... Att bara fråga om du har xxxx är meningslöst med tiotusentals spel att välja mellan....

Av mrpijey
Nytt bud: 1 100 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av mrpijey

Hej!

Jag är intresserad av dina Amiga och PC-spel, även de med använd steamkod (om de är på skiva). Då jag arkiverar spel och program så vill jag gärna ha dem så att de kan arkiveras korrekt :). Tar gärna allt på diskett och skiva som inte är för en konsoll!

Av mrpijey
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag har flera teknisk okunniga bekanta som idag använder sin smarttv. Den där wifin krånglar på alla sätt och det blir inte bättre att de inte är teknisk kunniga ihop med sparsamhet att inte skaffa ett riktigt meshlösning. Så täckningen i huset är inte den bästa. Och när de drar ut tvn ur väggen varje gång så nollställs klockan och de kan få problem att ansluta sig. -Vet ej om ethernet hade löst just detta problem.
Men i vilket fall de har krångel som de hade kunnat slippa om tv-apparater hade haft den ethernet som man förväntade sig att dyrare tvapparater skulle ha haft för 5år sedan.

*edit*
För den som undrar vad ska man med 32GB lagring på en tv till för? Jo för att operativsystemet tar en massa plats, sedan så är tv-apparaterna bloatade med reklam för att visa i butik. Och laddar man då hem ett gäng filmappar så kan man plötsligt få fullt och får rensa bort reklamen som man kanske ändå vill ha kvar. Vi pratar alltså inte om någon extrem användare som har spel och annat på tvn.

Med tanke på att även den billigaste externa medialösningen är betydligt bättre och stabilare än motsvarande "smart"-TV så skulle jag nog säga att dagens TV:n är dummare än någonsin. Bloatad mjukvara, android-hårdvara sämre än en telefon från 2014, slött, segt och ouppdaterat. Nä, vill hellre ha en modulär lösning där det finns konkurrens, eller att man helt enkelt tar bort skräpet helt så att man får en renodlad TV så kan man ansluta valfri modern mediaspelare istället. Jag gav upp med allt vad "smart"-TV innebär efter massa strul och kör bara AppleTV och Nvidia Shield nu, funkar helt prima med allt från Plex, Netflix och massa annat utan strul.

Av mrpijey
Skrivet av Bengtt:

Inte på jakt på ett sånt här för tillfället. Men lite nyfiken på vilka OS man kan köra med miningkort som detta?

Då det sitter en x86-processor i den (Celeron eller nåt) så kan du ju köra samma OS som på en vanlig bräda. Är ju egentligen ingen skillnad förutom att formatet och antalet PCIe-slots är annorlunda, och att de istället då kapat ner på andra funktioner för att frigöra PCIe lanes.

Av mrpijey

Har antagligen med antalet tillgängliga PCIe 4.0-lanes att göra. Gen11 utökar från 16 till 20, så där har du de extra lanes som behövs för m.2-slotten.

Av mrpijey

"Nu visar Samsung att det inte krävs några avgreningar för att nå nya höjder. På bolagets officiella webbplats listas GDDR6-minnet "K4ZAF325BC-SC24" med en effektiv klockfrekvens om 24 000 MHz (24 Gbps) med produktstatus Sample,"

Gbps != GHz.... Den ena är ett mått på databandbredd (bits per second), den andra ett mått på svängningar per sekund i en oscillerande svängning. Var står det att 1bps = 1Hz?

Står inget i deras specar om klockfrekvens, bara bandbredd per sekund. Står bara speed, inte clock speed eller frequency.

Av mrpijey

Är väldigt intresserad av AMD-propparna!

Av mrpijey

Corsair Vengeance RGB Pro SL, 2x16GB DDR4 Kit

Har ett par sådana här i obruten förpackning.

Corsair Vengeance RGB PRO SL 32GB (2x16GB) / 3200MHz / DDR4 / CL16 / CMH32GX4M2Z3200C16

Om du är intresserad av flera så ange det.

Säljare står för frakt.

Läs hela annonsen här

Av mrpijey

Tar alla tre om du kan skicka, och förutsatt att inga av dem har några röda SMART-flaggor.

Av mrpijey

Stor mening när exakt 0 personer kommer köra med RTX på. Spelet är ju endast ett competitive-spel och då vill folk ha fps och inte ögongodis. Hade spelet haft en singleplayer-kampanj så hade jag förstått raytracing då vissa vill ha grafik istället för 400fps med texturer från 90-talet, men i ett multiplayer-only? Fail.

Av mrpijey

3500kr+frakt för båda.

Av mrpijey

Intresserad av rackservrar?

HP ProLiant DL360 Gen8

2x Intel Xeon 2630 @ 2.3GHz
40GB DDR3 ECC RAM
8x 2.5"-diskplatser
460W nätdel
iLO 4

Har extra RAM liggandes också och säkert lite småtillbehör, SAS-diskar osv om så önskas. Behöver inte grejerna längre då jag uppgraderat.

Av mrpijey

Jag tar

- Microsoft Windows 2000 Server Oöppnad
- AMD Sempron 145 2.9Ghz Ny P/N: SDX145HBGMBOX

För 600kr+f då.

Av mrpijey

500kr för rubbet?

Av mrpijey

200kr+frakt för rubbet?

Av mrpijey

Är gärna intresserad av följande:

- Microsoft Windows 2000 Server Oöppnad
- AMD Sempron 145 2.9Ghz Ny P/N: SDX145HBGMBOX

Av mrpijey

Börjar bli väl löjligt med dessa releases nu. Verkar mest som att Nvidia bara är intresserade av att förvirra kunderna. Vi behöver inte 49 varianter av samma grundkort där det nu är minimal skillnad mellan dem. Speciellt när de inte ens kan leverera de kort de ursprungligen annonserade.

Vad kommer sen? 3080Ti Super OC?

Nvidia, skärp er.