Inlägg

Inlägg som eloj har skrivit i forumet
Av eloj
Av eloj

>sen laggade spelet fast och datorn stängdes av,

Luktar nätagg.

Av eloj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Teobald
Beställde det från datorhandeln.com

De har rätt dåligt rykte faktiskt, jag skulle personligen inte använda mig av dem. Bara att googla.

Av eloj

> var det dumt?

<shrug> Det lär visa sig.

Av eloj

Jag har själv en gång köpt ett Asus N5900 Extreme för 228:- inkl. frakt. till följd av vad jag kan bara anta var ett feltryck (eller så hade de bara _väldigt_ bra priser :-). På den tiden kostade korten minst 2000:- mer.

Känner personer som köpt både diskar och CPUs på sådana här prisfelsannonser och fått varorna.

Dock ingen specifik erfarenhet av datorbutiken, men om det är så att de gör en signifikant prisjustering så måste de ju rimligtvis kontakta köparen, de kan inte bara skicka iväg prylen och dra ytterligare pengar (försök aldrig detta mot PF!)

(edit: slog upp de faktiska siffrorna, minnet är inte bra)

Av eloj

Om du har AGP så är det AGP-kort du ska ha, såtillvida du inte har PCI-express också (ovanligt, så det hade du vetat).

SkyNard använde antagligen PCI där han menade PCIe, för PCI kan du glömma, det har inte använts för _grafikkort_ sedan mitten av 90-talet eller nått.

Av eloj

Precis. Man ska väl inte ha allt för stor övertro på överklockning heller, några FPS hit eller dit är väl vad man får med standardkylningen. Jag räknar med att klocka ned mitt Extreme till vanilj-nivå.

Ofta får man överklockningsresultat bara som ett medel, men det intressanta är ju förskjutningen av bottenmarkeringen, dvs hur mycket bättre blev det i de partier där frameraten var som lägst. Om man tjänar 8fps där det redan går i 80 men bara 1fps där det går i 8 så... tja, vad är poängen?

Däremot verkar byte av kylning + voltmod + överklockning ge riktigt bra resultat.

Av eloj

XXX-serien är ju in prisvärd på en fläck (till det priset). Det skiljer väl bara 20MHz ifrån Extreme i core och säkert lite mer i mem, och Extreme går som sagt att få för precis över 3000:- (3064:- i skrivande stund, men det flyter med valutan. Var nere i 3025:- igår)

(Tja, med reservationen att den inte finns i lager då. Som vanligt när det gäller 7900GT. ITButikken är lite mer optimistiska och tror på leverans den 24:e mot Kompletts 29:e)

Av eloj

Vad är det för modeller som det skiljer 1K mellan? Jag har beställt ett XFX Extreme ifrån itbutikken och det kostar ~70:- mer än XFX vanilj ifrån Komplett, t.ex