Inlägg

Inlägg som tomten_alle har skrivit i forumet
Av tomten_alle

Bort med alla remaster, ge möjlighet att stänga av alla sociala funktioner, fixa fram ett ordentligt användargränssnitt, bättre sök och fler funktioner för att hitta ny musik är allt som krävs. Alternativt ett SDK för att utveckla klienter.

Av tomten_alle

Jag kommer att köra CF på 460W. Jag har räknat, det kommer att fungera!

Av tomten_alle
Skrivet av radx:

Kontrollera bara så din bios är uppdaterad i fall du har en ivy bridge. Lite sent påtänkt nu iofs men om du har en gammal sandy bridge, så kan man ju uppdatera biosen.

Skickades från m.sweclockers.com

Moderkortet är Z77, det stöder garanterat Ivy Bridge!

Av tomten_alle

Passivt kylda komponenter. Passiva CPU-kylare finns det relativt gott om, på grafikkortsfronten finns inte samma utbud. För att ha ett helt tyst grafikkort krävs att man väljer lite långsammare modeller som inte förbrukar lila mycket ström som hela Afrika. Nätaggregat tycker jag ofta glöms bort, själv har jag ett passivt, men högre verkningsgrad ger generelt tystare drift. Hårddiskar tycker jag ska förpassas till historieböcker. SSD är ett krav för ett tyst system. Chassifläktar tycker jag är överskattat för ljudnivå, oftast bidrar dessa bara lite till det totala oväsnet.

Av tomten_alle
Skrivet av mine.craft:

Nu får alla moderatorer förbise denna tråd och jag ber så hemskt mycket om ursäkt för denna bump, men snälla kan inte någon vänlig själ vara snäll och svara?

Du behöver en Apple TV, Airport Express klarar bara ljud.

Av tomten_alle
Skrivet av Jekean:

http://www.techpowerup.com/161141/Core-i7-3820-Overclocked-to...
Den går att överklocka.

Av tomten_alle
Skrivet av Cybertsen:

Certifiering, läs här...

Skrivet av Wikipedia:

It is easier to achieve the higher efficiency levels for higher wattage supplies, so gold and platinum supplies may be less available in consumer level supplies of reasonable capacity for typical desktop machines.

Hur kan det vara så?

Av tomten_alle

Vad är det som krävs för att nå platinumcertifiering? Är det några jättekrångliga och otympliga komponenter? Det finns så vitt jag vet inga nätaggregat mindre än ATX som nått platinum. Detta nätaggregat med platinumcertifiering borde gå att kyla passivt!

Av tomten_alle
Skrivet av Zcorc:

Som nämnt Eve Online, mer ekonomi än så får du inte i ett spel.

Alla mineraler och dylikt i spelet är utvunna av spelare, alla skepp/vapen/annat skoj är byggt av spelare, stora "företag"(guilder) floodar marknader för att sänka priser, man märker av när det är stora krig mellan företagen för att priser på skepp och likande går upp.

Det är så nära "riktig" ekonomi du kan komma

Det låter nästan lite väl avancerat.

Skrivet av mrqaffe:

Onlinecasinon handlar bara om ekonomi

Haha! Men egen ekonomi är ingenting att spela om. Jag är student!

Skrivet av Koffe_93:

Total War skulle jag tipsa om, stor ekonomisk fördel= makt.

Intressant!

Skrivet av Murer:

Om du gillar att hantera resurser så är Anno 1404 och Anno 2070 spel för dig!

Det är kanske lite omständigt i början, men så fort det lossar kommer du att vara fast i alltför många timmar framöver.

Jag har faktiskt själv lyckats leta upp dessa spel. Det här ska utforskas!

Skrivet av Zache_:

Du är inte intresserad av sport? Isåfall skulle du ju kunna börja med betting. Har en kompis som älskar detta och han tjänar en del pengar, blir ej miljonär, men får ett par 2-3000 extra varje månad. Så länge du spelar på matcher med hyfsat låga odds många gånger kan du med mycket analys (och lite tur) gå med vinst ganska så enkelt.

Det går inte med ord beskriva hur totalt ointresserad jag är av sport. Sport, i alla former utom i träningssyfte, är det absolut tråkigaste jag kan tänka mig. Jag blir arg när jag tänker på hur ointresserad jag är av sport! Det här OSet har totalt förstört alla svenska och mest sannolikt alla internationell media i flera veckor. AHAHA DET HÄR ÄR ETT DATORFORUM! Längre bort från sport än såhär ska det inte gå komma!

OT: Jag hade aldrig väntat mig så många svar! Det går omöjligt att svara på allt.

Av tomten_alle
Skrivet av Elgot:

Jag gillar inte riktigt rymdtema på spel. Det blir så mörkt och tråkigt!

Skrivet av Kevlarheart:

Du kanske ska satsa på att sälja wow guld :D?

Haha, det tror jag inte. Ska läsa civilingenjör i 5 år. Tiden räcker inte till!

Skrivet av m4gnify:

Tycoon-serien? Sim City?

Sim City 5 ser ut att bli spännande! Det finns många Tycoonspel, finns det några guldkorn?

Skrivet av amarinho95:

Age of Empires handlar väldigt mkt om hur du använder dina resurser.

http://store.steampowered.com/app/105450/?snr=1_7_suggest__13

Grymt spel, kolla youtubeklipp. Du kan också köra online med andra.

Det verkar mycket intressant! Det ska jag kolla in, måste bara bygga ihop datorn först.

Jag håller mig gärna till modernare spel. Tack i alla fall!

Skrivet av GoldenFan:

Tänkte precis samma, plus att man kan få ut pengar ur spelet

Pengar är alltid trevligt!

Av tomten_alle

Spel med stor ekonomisk del

Hej,
Jag har aldrig varit mycket av en spelare. Jag har dock spelat World of Warcraft ganska flitigt under perioder. Jag var usel på spelet, PVP, PVE, aldrig gick det bra. Jag fastnade dock ordentligt för den ekonomiska bitarna, mina karaktärer hade fina guldreserver. AH var höjdpunkten med spelet.

Vad finns det för spel med en stor ekonomisk del? Genre spelar ingen stor roll, men jag antar att någon form av strategispel kan passa bra. Snygg grafik är också önskvärt. Är det någon som har några tips?

Tack på förhand.

Hälsningar
En djupt uttråkad datornörd

Av tomten_alle

DVI eller HDMI till Mini Display Port

Hej,
Jag har nyligen bytt grafikkort. Mitt förra grafikkort hade inbyggd mini-DP, vilket mitt nya inte har. Skärmen jag har, en Apple LED-Cinema display, är endast utrustad med mini-DP.

Jag behöver alltså en adapter. Känner någon till var jag kan hitta en DVI eller HDMI till mini-DP adapter? Alternativt om moderkortets videoutgångar kan användas åt en diskret grafikprocessor?

Tack på förhand!

Av tomten_alle
Skrivet av asdfowkw:

Grejen att det är mer värt för dem att hyra från ett riktigt hostingföretag är just backup delarna.

Vad gör du om/När(!) det blir:

Serverras och du inte har backup?
Strömavbrott?
Internetavbrott?
Hårdvaruproblem som gör att server måste vara avstängd?

Tänk lite bara
fel kund kan ge mkt rättsliga problem.

Rättsliga problem för en Minecraftserver kommer inte att hända. För att vara på den säkra sidan kan man göra en liten "disclaimer".

Jag har själv funderat att köra en egen server, då främst för mail och webb, men det är inte värt allt krångel. En torrentserver och andra, mindre kritiska applikationer, fungerar bra. Men när andras pengar är inblandade kan inte nattsömnen garanteras.

Av tomten_alle
Skrivet av varporx:

Hejsan. Jag sitter just nu på ett evga gtx 680 och frågan riktas till er som sitter med två stycken. Är det värt att köra med två stycken, förut har jag kört med två gtx 470 och två gtx 570 men jag tycker att ett gtx 680 går ganska så bra med tanke på att jag bara kör med en skärm och kan köra dom flesta spelen på max. Så mina frågor är. Är det värt att köra två stycken eller är det mer värt att byta till socker 2011 ?.

Skickades från m.sweclockers.com

Är det datorn i signaturer är ett byte till 2011 mer värt.

Av tomten_alle
Skrivet av anon188021:

Vilket moderkort?

Asus P8H77-m pro

Av tomten_alle

H77 och Crossfire, prestandaförlust?

Hej,
När jag köper saker tänker jag ofta till ordentligt. Inte den här gången.

Jag har tänkt att kyla min dator "passivt" (jag har en helt ljudlös Noctuafläkt som utblås). Ursprungligen köpte jag ett 7950 DC2, vilket inte är passivt. Tanken var att vänta tills några nya passiva kort lanserats. Tyvärr verkar det inte hända så mycket på marknaden, jag inte tänker montera någon kylning själ.

Nu har jag i alla fall fått tag på två stycken passivkylda 6850 som jag tänker köra i CF. Jag har förstått att H77 har begränsningar i CF och SLI. Mitt moderkort tillåter 1 st PCI-E x16 3.0 och 1 st PCI-E x4 (med x16 slot) 2.0.

H77 är lika dyrt som Z77 men med mer begränsningar, jag är en idiot!

Hur stor prestandaförlust kommer jag att se?

Av tomten_alle

Det här blir ett riktigt monstersystem! Vad för slags nätaggregat krävs tro! Räcker 1000W?

Av tomten_alle
Skrivet av OSkar000:

Nu tror jag du är ute och cyklar en aning.

55-200, både med och utan bildstabilisering håller högre klass inom 55-200 området än vad Nikon 18-200 gör.
55-300 är snäppet bättre än 55-200(VR)

18-200 kan man säga är okej upp till nånstans 55-70 mm, sen är det "användbart men inte mycket mer". Drog på semester med ett 18-200 en gång och det lär inte hända igen. Bländar man ner till 11 så är det någorlunda skarpt över 100mm, men 55-200 är i stort sett lika skarpt vidöppet.

Skrivet av dumbo:

Det beror ju lite på hur mycket pengar du eg. kan/vill lägga. 55-200:n är rätt bra och väldigt prisvärd. Med 200mm kommer motivet att bli ca 4ggr större i bilden än vid 55mm, så har du en uppfattning om hur mycket "zoom" det innebär. 300mm ger 50% mer ökning, utöver det. Skillnaden mellan 200 och 300mm är alltså inte så jättestor, men beroende på vad du tänker dig fota så kan det så klart vara "bra att ha" lite extra.
Jag tycker, som Gusko att du även ska kolla på Tamrons 70-300 med stabilisering. Den är riktigt bra. Den är ju dyrare än 55-200 och 55-300, men inte dyrare än 18-200:n.
Ang. 18-200:n så är den ju bekväm, iom att man inte behöver byta objektiv, men optiskt är den ju inte så jättebra, även om den är rätt bra för att vara en "superzoom". Vilket som är viktigast, bekvämlighet eller prestanda/bildkvalitet får du ju fundera över. För MIG så är ju hela grejen med en systemkamera att man KAN byta objektiv för att alltid ha det verktyg som är lämpligast för uppgiften och då faller ju superzoomar bort.
Visst, vore jag gjord av pengar kanske jag skulle ha ett 18-200 ÅXÅ, för lata dagar, men nu har jag inte det och väljer att lägga pengar på saker som presterar bra i första hand. Sen ska sägas att jag inte är någon "telekille", utan håller mig ganska mycket i området 12-35mm, bortsett från när jag fotar makro. Men jag HAR en telezoom åxå.

Om ditt 55-200 presterar som skräp är det fel på det. Det är avsevärt bättre än tex 18-200 i deras gemensamma område. 18-200:n blir aldrig riktigt skarp i teleområdet och på 200mm måste det bländas ner till f/11 och inte ens då presterar det mer än OK. 55-200:n är skarp redan på största bländare.
ENDA anledningen att välja 18-200:n är om man vill slippa byta objektiv.
Jag ser 18-200:n mer som ett 18-55 med "nödförlängning".

Edit:
OSkar000 var visst lite snabbare...

Jag syftade inte på den optiska biten. Jag menar snarare att byggkvalitet etc. är skräp. Det är trevligare att fota med ett 18-200.

Av tomten_alle
Skrivet av Mocka:

Hej.

Just nu använder jag det objektivet som följde med kameran vilket är ett 18-55mm Nikkor FX objektiv. Tyvärr är ju zoomen i princip obefintlig och därför funderade jag på mina alternativ. Antingen finns Nikkor 55-200 (1715kr) eller 55-300 (2880kr) men även 18-200 (6190kr). Det sista av dessa tre kostar ju skjortan men har den fördelen att man slipper byta om man vill fotografera något på nära håll. Har dock hört att t ex 55-200 är bättre på att zooma och att allround 18-200 inte är bra på något utan mer ett medelmåttigt objektiv dock med fördelen att man aldrig behöver byta objektiv vilket kan vara lite farligt med damm osv.

Vad tycker ni?

Har du pengarna köp 18-200! Visst det har liten bländaröppning och har sitt pris, men smidigheten tycker jag kan vara värd sitt pris. Optiskt är det inte så tokigt för sin "zoom". 55-200 är ett riktigt skräpobjektiv som ska undvikas aktivt, även versionen med VR är skräp. Jag har ett själv och pratar av erfarenhet. Jag antar att det är samma historia med 55-300.

Av tomten_alle

Det påminner lite om kylningen i 1u servrar.