Inlägg

Inlägg som Khamel har skrivit i forumet
Av Khamel

Denna är nu såld och skickad.

Av Khamel

Noterade.
Jag kommer att avvakta lite till då jag ändå måste skaffa fram emballage och är i en stuga till imorgon.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Khamel

I3 2120T med 16GB ram och moderkort

Hej!
Jag har uppgraderat min server till en Xeon baserad server och har då fått följande över.
Moderkort:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3806#o...
CPU:
http://ark.intel.com/m/sv/products/53427/Intel-Core-i3-2120T-...
Minne:
https://www.dustinhome.se/product/5010621881/xms3

Jag vet inte riktigt vad det är värt men CPUn är riktigt strömsnål och extremt tyst redan med originalkylaren. Och 16GB ram ger gott om plats för virtualisering. Jag har ingen brådska med att få det sålt men drar inte heller ut på det om jag känner att det kommer ett nog bra bud.

Läs hela annonsen här

Av Khamel

Jag avvaktar svar från @-=oopeteroo=-

Skickades från m.sweclockers.com

Av Khamel

Det låter väl väldigt rimligt tycker jag

Jag skickar mer uppgifter i PM

Av Khamel

Defekt Nexus 5 för den händige

Hej!

Jag har en Nexus 5a som jag har knäckt displayen på. Den display som nu är monterad är en piratdisplay från ebay monterad av mig som funkade fint fint ända tills den fick kontakt med golvet och jag var då i snabbt behov av en ny telefon så därför blev det ingen lagning av denna igen.

Men säljer denna för ett rimligt bud + 30kr i frakt alternativt avhämtning i Skellefteå.

Läs hela annonsen här

Av Khamel

Hejsan!

Ursäkta mitt väldigt långsamma svar, semestertider är inte bäst för snabbhet Har du bytt projekttyp för att köra med en headed Windows app? För det verkar vara något problem med det och min kod, på github finns det en till med ett liknande problem. Tyvärr är jag bortrest en tid till så hinner inte kolla på detta något just nu.

Men min rekommendation är att försöka få igång exempelkoden till att börja med. Och det står i databladet till DS2482 hur den ska kopplas in till I2C om man inte kör med kortet från m.nu.

Hoppas att du får fart på det så ska jag försöka lösa problemet med headed apps så snart som möjligt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Khamel

Jag har fått lite snurr på prylarna, funkar riktigt bra och är trevligt att få sitta i Visual Studio och skriva kod för Raspberry n istället för Python som jag testat tidigare! Jag läste även något om en uppdatering för GPU mm som kanske kan hjälpa din seghet? Jag kör dock utan skärm...

Här är en del av det jag hållit på med, ska även tota ihop ett Nuget paket när jag hinner med...
http://m.sweclockers.com/forum/trad/1375048-raspberry-pi-2-wi...

Av Khamel

Raspberry Pi 2 Windows IoT One Wire library för hemautomation och dylikt

Hej!

Tänkte bara dela med mig av ett projekt jag jobbat med för alla vi som tycker att hemautomation och övervakning är roligt. Raspberry Pi har ju tyvärr inget native stöd för One Wire men via en fiffig liten krets som heter DS2482-100 kan man få detta över I2C istället.
Jag har nu skrivit ett bibliotek för att göra detta väldigt enkelt och tänkte dela med mig av det

http://github.com/Rinsen/OneWire

Och till detta kan man sen använda valfritt lämpligt I2C till One Wire kort med en DS2482-100 krets på. Tex den som svenska m.nu har byggt och som jag själv har använt både med Linux och OWFS tidigare och nu i Windows IoT och C# som är något jag själv älskar att arbeta med!

https://www.m.nu/1wire-expansion-module-p-677.html

Hoppas att det är något som någon kan ha lite nytta av

Av Khamel

Så snart jag stängde av Wi-Fin i mobilen och bytte till Telia så har jag inga problem alls. Så verkar ju onekligen vara Bahnhof som har mest problem...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Khamel

Kul!

Jag ska påbörja ett hobbyprojekt så snart jag får lite tid över från alla andra projekt jag håller på med. Jag har inte kommit längre än en installation och ett Hello World program ännu...

Det ska till att börja med bli en temperatmätare för värmesystemet här hemma via WiFi men jag är även lite sugen på att den ska kunna sitta i en stuga och övervaka diverse saker och skicka data via ett 3G modem. Men tyvärr har man ju inte oändligt med tid

Av Khamel

Ja det verkar ju finnas en hel del att tänka på vad gäller detta när jag läste runt lite mer med

Och en UPS är ju lite av något obligatoriskt att ha om man vill vara säker på att inte få några korrupta filer... Jag kör då en inte allt för stor APC Smart UPS på typ 750VA som kommunicerar med mina två servrar via nätverket och som funkar kanon och ger servrarna typ 5-10 minuter på sig att stänga ned om strömmen inte kommer tillbaka väldigt snabbt Väldigt väldigt tacksamt att ha det via nätverk då det går köra samma till flera servrar om man har ganska strömsnåla saker

Av Khamel

Ni måste ju göra något fel eller så är det rysligt dåligt att köra med just paritet?

Jag har 2st speglade WD RED 2TB diskar i en HP n54l och presterar ruskigt bra för mig, jag gjorde ett litet snabbt test och kopierade en isofil fram och tillbaka via nätverket från min lokala burk som har en SSD disk och det är utan tvivel nätverket som flaskar min prestanda. Nu vet jag iofs inte om iso filer är ovanligt lättskrivna och ni har något ovanligt svårskrivet?

Från min speldator till servern

http://www.rinsen.se/Images/StorageSpacesSpeed/LocalComputerToSe...

Från servern till min speldator

http://www.rinsen.se/Images/StorageSpacesSpeed/ServerToLocalComp...

Av Khamel
Skrivet av MatteN:

Känns rätt ointressant...

Detta känns extremt intressant skulle jag säga! .Net på en liten billig enhet ger ju fantastiska möjligheter för riktigt grymma IOT saker!

Vill man köra vanliga windows så vill man ändå inte göra det på en så slö sak som Raspberryn så finns ingen mening med en desktop...!

Av Khamel
Skrivet av anon127948:

Medan android är bättre än WP så är den knappast mycket att hänga i julgranen. Blir bara mer och mer nerlåst och bundet till google. Bästa skulle vara om de släppte helt enkelt hårdvaran så man kan slänga på OS man känner för (sailfish på en mindre telefon än jolla skulle vara underbart).

Med andra ord borde telefoner röra sig mot PC modellen och inte tvärtom (som MS och äpplet försöker göra).

Jag håller med!

Det blir tyvärr bara sämre och sämre för varje ny version som kommer numera, har gått så långt att jag funderar på en WP eller ve och fasa en iTelefon... Men hoppas att Windows Phone 10 blir vad det borde ha varit direkt!

Av Khamel

Chansen att dom ska lyckas är nog inte särskilt stor, den absolut största nackdelen med Android för en tillverkare är och kommer alltid att vara att många många andra har exakt samma sak. Konkurrensen blir knivskarp och det blir otroligt svårt att både släppa något som är nog bra men även nog billigt för att någon ska vilja köpa!

Jag tänker ju inte betala lika mycket för mindre/sämre telefon oavsett märke. Men kul med mer konkurrens för oss som handlar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Khamel
Skrivet av anon127948:

Är det ingen annan som ogillar "one store" på bilden. Är ni så kåta på att räkna upp versions numret att ni går med på vilket skit som MS försöker få igenom?

One store är väl det bästa på hela bilden!

Jag kan absolut inte förstå hur Microsoft kunde tillåta sig själva att släppa Windows 8 utan en gemensam store för alla plattformar! Det är en riktig killerfeature om man realiserar det på ett bra sätt! Du köper en app i telefonen och kan sedan installera den i datorn och i surfplattan utan något mixter. Lite som webben fungerar idag fast för native applikationer!

Däremot måste man ju såklart anpassa dom GUI mässigt, men samma innehåll och samma kodbas i övrigt!

Av Khamel

En FTP är ju det klart enklaste med inbyggt stöd i de flesta (alla?) OS för klienter och gratis serverdel

Detta har fungerat fint sedan 1971 och lär fortsätta göra så i många år till

http://sv.wikipedia.org/wiki/File_Transfer_Protocol
https://filezilla-project.org/download.php?type=server

Av Khamel
Skrivet av som99:

Prestandan räcker och blir över, varför jag behöver 4 extra portar är för att jag behöver 4 olika konfigurationer för 4 olika maskiner (en av maskinerna är min Amiga 1200 och den toppar runt 3Mb/s över en 16-bit PCMCIA buss) vilket inte fungerar via en switch, jag har ett specefikt upplägg med maskiner med olika användningsområden så det här är den bästa lösningen för mig. Som jag sagt innan är prestandan tillräckligt.

Varför kladda med detta på min N54L? För att jag vill få användning för den och jag tycker det är kul att modifiera och få någon praktisk användning för min N54L. Utöver detta skall N54L få agera webbserver, mailserver samt FTP server.

Har redan kört med nämd lösning innan i en annan maskin och det har fungerat fint men nu har den maskinen fått ett nytt användningsområde.

Edit: Förstår mycket väl att folk ifrågarsätter hur jag kommer göra, men med mina planer är det den bästa lösningen och det gör mig inget att det blir lite extra arbete att få det att fungera med maskinen.

Självklart får man alltid lägga ned en massa arbete om det är det som passar bäst, du verkar ju ha ett lite minst sagt ovanligt användningsfall

För det kommer ju garanterat att fungera helt OK just för dig

Av Khamel
Skrivet av som99:

Jag är van vid att modifiera och löda om hårdvara, så det blir inget större problem, jag kommer antagligen montera korten där de får plats med riser kablar sen antingen löda loss RJ45 portarna eller fölänga dem sedan montera dem någonannanstans på baksidan av chassit där de får plats, att göra hål för portarna är inga problem och bakstycket av chassit har mycket plats för det.

Vill man kan man och jag tycker det är roligt

Edit: Lutar åt att bli en sån här som monteras:
http://cdn.iofferphoto.com/img/item/523/479/710/i6je10x-cat5-...

Vad vill du riktigt uppnå med detta?

Antingen köper du ett sådant här om du vill ha ett interface till virtuella maskiner och ett till den fysiska alternativ routa något.
http://www.dustinhome.se/product/5010744495/intel-ethernet-se...

Eller så köper du en switch.

Du kommer garanterat inte att få några roliga prestandavinster med en sådan lösning som du tänkt dig.