Inlägg

Inlägg som BlackBird har skrivit i forumet
Av BlackBird

Mest för att kolla vilka som har produkten i lager på ett enkelt sätt faktiskt. Skiljer ofta så lite i pris idag att det knappt är lönt att jaga runt. Skiter i om det kostar 30 kr mer om jag kan köpa det i en butik nära med.

Av BlackBird

Har nog aldrig sett företaget använda de tre stjärnorna som logo. Men det var ett tag sen med tydligen..

Edit: Klarade det inte på 26 sekunder. Körde om och svarade fel på samma - för jag glömde att trycka på dela resultat

Av BlackBird
Skrivet av Wille90:

Asus får gärna lägga ner TUF-serien också, sjukt smaklös design passande en 12-åring.

TUF-grejerna är ju de mest stilrena som finns - OM de tog bort den där jäkla svanktatueringen till logo. Fattar inte grejen med att göra en nedtonad design och sen sätta dit det smäcket. Lite som diverse tillverkare som tycker om att skriva GAMING över hela skiten. Looking at you Gigabyte. Hade klarat mig med ett Gaming-kort men köpte ett Aorus Elite AX bara för att slippa den fula designen. Det är ju också en affärsidé förvisso..

Ang. detta kort så är det väl skit samma vad folk tycker. Har man inte ett chassie det funkar så finns det ju bokstavligt talat ALLA andra kort att välja på. Och för de som har ett chassie där det funkar - grattis!

Av BlackBird

Jäkla kul ändå att jag hela tiden trott det var UMS som delade när de var Windows självt. Efter att ha meckat lite - och även kryssat i att Windows Media Player ska få fjärrSTYRAS så listar den helt plötsigt filerna som den ska igen. Det skummaste just nu är att Windows Media Player endast går att hitta genom att starta en mediafil på datorn. Kommer inte upp när man söker på den... Men Windows 10's sök är ju som den är.

SÅ. Nu ska jag inte röra skiten förrens nästa mystiska uppdatering eller vad det kan ha varit som fick det att stanna. Försökte installera Plex men det gick inte ens att gå igång GUI't. Kör som sagt på en Microserver. Tror den bara har ett DX9-grafikkort. Plex testade jag häromdagen - det gav felkod när jag föröskte lägga till en mapp i biblioteket. "Hände ibland" sa Googlesökningen. "Ibland får man vänta nån dag - sen funkar det" sa en i samma tråd. Stabilt! Kul att gamla Media Player från 1845 fortfarande fixar biffen. Tyvärr inte mer än generiska "Mediabilder" - inga fina covers eller stillbilde. Men kan leva med det.

Av BlackBird
Skrivet av nu1mlock:

Går det inte att bara dela ut mapparna via SMB och spela upp materialet med valfri mediaspelare på din TV?

Jag är inte insatt i UMS så det kanske finns något användningsområde som är unikt.

Jag blir mer och mer osäker på det de facto inte är Windows Mediaplayer-grejset jag använt i tron att det var UMS Körde igång det och det verkar mer bekant - men den säger bara "Inga spelbara filer i denna mapp" om två mappar - där vardera mapp har undermappar med videofiler.

Förvirringen är total.. xD

Av BlackBird

Universal Media Server - när blev den så krånglig?

Förut hade jag Server 2012 R2 på min Microserver, och körde helt enkelt bara den versionen av UMS som ingick där. Delade ut mappar, fick upp dom på TVn (Philips The One Android TV) och kunde spela upp allt utan krusiduller.

Nu, efter krångel och ransomware, har den Windows 10 istället. Känns tryggare med ett modernt OS. Tror UMS som ingick vid installation fungerade perfa. Men nu - när jag efter ganska lång tid av att inte använt det, skulle kolla på en grej, så funkade det inte. Sa bara att det inte fanns några spelbara filer på enheten. Efter typ fem ominstallationer så hoppade det dock magiskt igång.

MEN!

Förr var allt enkelt. La till mapparna och det funkade. Nu funkar inte textningen (kan välja text, men ingen syns), den sträcker ut widescreenmaterial på TVns 16:9-skärm - så måste välja Widescreen manuellt i TVn. Och den visar en massa Transcodemappar. Kan inte spela upp filen direkt - men inne i transcodemappen kan jag endast spela upp den första - som inte är transcodad. Går ju inte att se flera klipp på rad då de ligger i virutella undermappar.

Testat att dölja transcode-mapparna - men då kan den inte spela upp filerna.

Någon som vet när UMS blev så satans tjurigt och överkomplicerat? Inte sett röken av några transcodingmappar eller något sånt förut. Verkade funka som en vanlig share fast den gjorde det tillgängligt över DLNA typ. Finns det något smidigt sätt att få det att fungera lika "transparent" som det gjorde innan?

Av BlackBird
Skrivet av JoOngle:

Youtube är jättemärkligt på det viset, jag har också bemärkt att youtube då och då tänder för CC (Closed Captioning) undertexter, och många gångar på flera udda språk.

Även Amazon prime gör det med, senast fick jag undertexter på Danska.

Jag har mina misstankar om att det är videon som har nån flaggning. Typ "if not english app then enable CC". Tex LTT's videos drar på CC hela tiden.

Av BlackBird

Önskar mest att Youtube kom ihåg jag vill ha textning AVSTÄNGT och att jag INTE vill ha titlar översatta till svengelska. Vore kul om basfunktionerna fungerade först

Av BlackBird

Enda stora felet med Windows 11 just nu tycker är startmenyn. Hela den där jävla rekommenderat/senaste appar/filer-sektionen skulle kunna gå att ta BORT! Så menyn blir lika hög som antalet rader man har pinnade. Och sen är listan med alla program så onödigt lång eftersom den är indelat i sektioner med enooorm spacing emellan. Sen skulle man vilja ta bort hälften som finns där med.

Av BlackBird

Ha snabbladdat min OP8 i över 2 år - men använder den där funktionen där den laddar det sista innan väckning. Ingen märkbar skillnad i batteritid ssen ny. Känns spontant som en iPhoneåkomma med batterier som slits orimligt fort.

Däremot är telefonen i sig rätt sleten. Känner att glaset är sprucket bakom Dbrand-skinnet, och eloxeringen är bortnött både här och där. Det enda som lockar med en ny lur är bättre kamera och att slippa skärmen som är böjd runt hörnet. Men det får bli när det blir.

Av BlackBird
Skrivet av snajk:

Nej, håller inte med alls. Windows innan 95/NT4 såg ut som skit i mina ögon. Hemska färger, otydliga knappar, dålig fönsterhantering, progman, etc.
Igen, nej.
Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.

Gradienter... Gradienter överallt... xD XP ser ut som något Brio designat. Allt är jättestort och blaffigt. 3.1 ser ju ännu jävligare ut...

Tackar vet jag 11. Smidig windows snapping, på RIKTIGT tydliga knappar - inte kryptiska pilar utspridda över hela fönsterlisten som i Windows 3. Och faktiskt snyggt. Om man inte är typen som tror att bagrundsbilden äter upp för mycket av sina 16-32 gig RAM... Det har trots allt passerat mer än 30 år av utveckling - och i det här fallet studier över hur användargränssnitt ska se ut.

Av BlackBird

Inom synthvärlden är ju Teenage Engineering lite av skämt redan. Detta förbättrar inte deras image kan man väl säga

Av BlackBird
Skrivet av snajk:

Mittenklick är väl det smidigaste sättet att starta flera instanser av ett program? Fast Explorer har ju en dedikerad tangentbordsgenväg i Win+E så i just det fallet är den ju snäppet snabbare ändå, kanske, beroende på om man har händerna på tangentbordet eller på musen förstås.

Missat det där med Win+E! Finns så jäkla många och jag kommer aldrig ihåg dom

Av BlackBird

Edge ändrar ljusstyrka på icke-HDR-skärm vid scrollning i Dark Mode

Har inte observerat detta innan - men nu när mitt XTX är på väg till doktorn så kör jag på den inbyggda grafiken i min 13600K. Tveksam att det har med vilken grafikkrets det är - men nämner det. OS'et 'r Windows 11.

Har två skärmar - en med HDR och en utan. HDR-skärmen är huvudskärmen - och SDR-skärmen.. Ja den är sekundärskärm... Märker ett konstigt beteende nu med Edge. Kör Dark Mode och på HDR-skärmen är allt normalt. Men på SDR-skärmen så ändrar Edge ljusstyrka - det blir mörkare när jag scrollar. Sen tar det nån sekund och de blir det lite mer normala ljusgrå igen när man släppt scrollknappen. Sett beteendet nu på både Facebook, Blocket och Youtube - så det verkar ha med programmet snarare än sidan att göra. Står man still med scrollen intryggt så håller det sig mörkt! Verkar dock bara hända när man har tryckt ner scrollhjulet en gång och har autoscrollning på. Snurrar man bara på hjulet händer det inte!

Detta händer som sagt inte på HDR-skärmen. Det verkar bero på vilken skärm fönstret anser sig höra hemma på! Om mer än hälften av fönstret är på HDR-skärmen så slutar beteendet på SDR-sidan. Däremot är det ju kraftigt "överexponerat" då jag antar att hela programmet går över till HDR då. Inget konstigt där. Men det verkar vara knytet till skärmen med 8-bitars färgdjup!

Vet inte om jag förväntar mig ett svar eller lösning. Men.. är det normalt? xD Jag har för tillfället Auto-HDR avstängt, och ej heller nåt mörkerläge aktiverat.

Av BlackBird
Skrivet av Kroken73:

Så nu går det bara med en.

Går att start 39 utforskarfönster om du så önskar. Inte med en eventuellt pinnad genväg på startfältet bara, då det bara öppnar/minimerar den du har aktiv. Gå in i Inställingar > Anpassning > Start > Mappar och lägg till Utforskaren som objekt längst ner på startmenyn (bredvid power-knappen), så har du den lätt tillgänglig. Eller högerklicka på en öppen utförskare i startfältet och välj Utforskaren, eller någon av de pinnade genvägarna, så öppnar den en ny.

Av BlackBird

Har en Acer Spin5 som funkar strålande. Känns väldigt kvalitativ med. Nästan för kvalitativ då den är mer släpbar än bärbar trots sina yttermått.

Ena negativa är att de måste sätta sin Predator-logga på allt som har med spel att göra. Ser ut som en blaffig svanktaturering. Annars är ju deras Arc-kort rätt stilrena. Lite som Asus som sabbar sina i övrigt vettigt designade TUF-produkter på samma sätt.

Av BlackBird
Skrivet av Felixark:

Bara en fläkt ser ju ut att vara 3 fläktar på förpackningen ?

Mjaeo det är nog bara för att de vill visa att det går att sätta ihop dom. 120mm finns att köpa i trepack annars. 140'n tror jag de säljer i tvåpack.

Av BlackBird

När vi pratar gamla tidningar - nån som minns vad företaget hette som under senare delen av 90-talet hade dubbelsidiga gula helsidesannonser med bara långa listor (tänk Hotstuffs katalog typ) med bara spel? Fanns i de flesta IDG-tidningarna tror jag. Kan varit både PC-, Mac- och Amiga-spel i annonserna. Försökt gräva fram nån tidning gammal nog men kan inte hitta... Firmans namn kan ha varit en förkortning på tre bokstäver.

Av BlackBird

https://www.sweclockers.com/marknad/224045-lian-li-sl140-rgb

Jag har en Lian Li SL140 ute på marknaden här om det skulle råka vara av intresse Helt ny och oöppnad! Tyvärr bara en då...

Av BlackBird

Lian Li SL140 RGB

Visst borde Lian Li O11D Evo ha en 140mm-fläkt i bakkant? Jo - så måste det ju vara...

😔

Så säljer härmed en SL140-fläkt i obruten förpackning. 😄

Den har artikelnummer UF-SL140-1B. Det är alltså version ett - inte V2 som lanseras i detta nu. Den har därmed separat kontakt i "andra änden" för RGB och fläkt. Gjord för att kopplas till Lian Li's Uni Fan controller.

Säljes eller alternativt bytes mot ny eller väldigt fräsch 120mm dito!

Kan skickas mot fraktkostad, eller levereras om du bor i Linköpingstrakten.

Läs hela annonsen här