Inlägg

Inlägg som dafuu har skrivit i forumet
Av dafuu
Skrivet av alfisti89:

Läste runt lite mer på det, var bara någon jag skummat igenom igår på men det var tydligen inte så! Tar tillbaks det

Haha det är lugnt, tur att jag frågade då

Av dafuu
Skrivet av alfisti89:

Jag är i samma sits och letar en PC för runt 15k.

Det jag fungerar på är : http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=108795...

Valde den processorn och moderkortet för dom skulle gå överklocka som bara den, sedan läste jag att x79 moderkort var bra investering om man vill uppgradera CPU senare.

tja! moderkortet såg fint ut men ojj så jäkla dyrt. Hur menar du att det går att uppgradera? ska nästa generation efter ivy bridge passa socket 2011?

Skickades från m.sweclockers.com

Av dafuu
Skrivet av tol9411:

vill du att någon ska sätta ihop en lista åt dig eller vill du köpa en färdig dator ?
Om du vill göra det lätt för dig ta en färdigt byggd dator http://www.inet.se/produkt/1517096/taurus-overkill-gtx-680-i7...

Men tänk på att den här datorn inte har trådlöst nätverk om du vill klocka så kan du ju alltid köpa till en Corsair H100 kylare och sätta i toppen den kostar typ 1000Kr

Hej jag har tagit en titt och har bara några frågor som jag funderar på.
1. Moderkortet kostar en redig slant, vad är det som gör detta prisvärt kontra andra kort runt säg 1000 - 1200 kr?
2. Corsair cooling hydro, verkar vara en vattenbaserad kylning till cpun, behövs det, eller kan jag titta på en vanlig fläkt runt 400 kr som kan göra jobbet okej?
3. Chassit. Jag har r2an i min nuvarande, och jag är nöjd även fast jag fann r2an aningen litet när jag skulle in och pilla. Är detta exakt lika stort?
4. Nätaggregatet. Räcker 650 w för (möjlig) överklockning av cpu samt grafikkort?

Tack för ditt svar dessutom!

Av dafuu

jag har redan ett win 7 64bit i min nuvarande så det kommer jag "ta med" mig. Samt att inet eller annat företag får bygga ihop den

Av dafuu
Skrivet av tol9411:

vill du att någon ska sätta ihop en lista åt dig eller vill du köpa en färdig dator ?
Om du vill göra det lätt för dig ta en färdigt byggd dator http://www.inet.se/produkt/1517096/taurus-overkill-gtx-680-i7...

Men tänk på att den här datorn inte har trådlöst nätverk

Hejsan! Jag ska lägga till att man jättegärna får sätta ihop delar och lämna in en lista, det har jag sett många andra göra. Jag har tittat på "färdiga packet" och i många fall så är priset ganska bra, men jag blir jämt lite osäker på nätdelen som hänger med samt chassit som verkligen inte är min stil. Gillar mer stilrena chassin.

Annars känns just den Taurus datorn har kraftfulla komponenter, i både grafikkort och cpu!

Av dafuu

Speldator för ca 15-16 k

Hej jag behöver hjälp med att hitta en riktigt skön dator för 15-16000 kr. Jag spelar framförallt mycket FPS samt strategi (total war serien) och behöver därför mycket kraft under huven. JAG KOMMER LÅTA NÅGOT FÖRETAG BYGGA IHOP DEN ÅT MIG. Om ni har tid så får ni jättegärna länka bra delar eller till och med listor med alla komponenterna)

Dom enda kraven jag har är:

Grafikkort: geforce 670 alt 680 eller ati hd 7970
Hdd: en stabil ssd (har aldrig ägt någon)
chassi: någorlunda rymligt, gärna ok ljuddämpning men samtidigt fläktplatser så man kan klocka om behov uppstår. En sak till, chassit får väldigt gärna se ok ut, vill inte ha chassin som 12 åringar tänder på...
Moderkort: Desto mindre krångel desto bättre, behöver dock ej något "värstingkort"

Här är ett exempel på vad jag tex har tittat på, kom gärna med förslag på den med framförallt när det kommer till nätaggregat samt moderkort då det känns som jag kanske lägger ut lite väl mycket pengar på dem i nuvarande stund

Tacksam för svar!
Mvh Daniel

Av dafuu

Ingen som har några experttips? Är oerhört tacksam för feedback då jag velar intil förbannelse

Av dafuu

Ny dator eller uppgradera gamla bettan? Samt skillnad mellan i5 och i7 i spelande

Nu är jag i "köpa datortagen" igen, eller iallafall uppgradera min nuvarande burk så jag kan fortsätta köra spel i 1920*1080 och inställningar på medium iallafall. Burken jag har är byggd av Inet och kostade ca 14 000
kr när jag köpte den för ca 2,5 år sedan.

Asus P7P55D-E PRO 1 926kr 1st
1TB Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 790kr 1st
Corsair 4GB (2x2048MB) 1600MHz XMS3 1 190kr 1st 1
Intel Core i5 750, 2.66GHz 1 878kr 1st
PowerColor Radeon HD5870 1GB 3 690kr 1st
Fractal Design 140mm Silent Series 149kr 2st
Corsair TX 950W 80+ 1 475kr 1st 1 475kr
Fractal Design Define R2, Titanium 790kr 1st
Samsung 22X DL SH-S223C, Svart 210kr 1st
Fractal Design 120mm Silent Series 95kr 1st 95kr
Windows 7 Home Premium 64-bit Svensk OEM 1 037kr 1st

Den har hållt mig varm under ka...nej okej seriöst. Som ni ser finns det ändå en del komponenter i den här datorn som har kostat pengar, jag tänker tex på det utmärkta moderkortet samt den alldeles för vältilltagna nätaggregatet. Därför funderar jag på att det kanske skulle räcka med ett lite nyare grafikkort säg ett geforce 670, dubbla ram-minnet samt slänga in en ssd? Sedan undrar jag om verligen min gamla i5 håller måttet fortfarande eller kan den ligga som en flaskhals i vissa scenarior inom spelande? Isåfall kan jag försöka överklocka den en bit (då jag har köpt till fläktar till chassit och har nu 7 st installerade totalt). ANLEDNINGEN TILL ATT JAG INTE BYTER UT MER I DATORN ÄR FÖR ATT JAG ÄR FÖDD MED TUMMEN MITT I HANDEN och därför vågar jag inte fixa mer än med just gpu, extra hdd samt ram minnen.

Datorn jag har tittat på ser ut såhär: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1849107/min-dator

Det jag ännu inte har riktigt koll på när det gäller detta ihopplocket är väl moderkortet samt nätagget då jag inte riktigt vet vad jag ska kolla efter, men det kanske någon kan hjälpa mig med? Det viktiga är att sakerna håller en någorlunda kvalite och inte krånglar. Grafikortet har jag valt baserat på att 680 verkar vara omöjliga att få tag i, samt att 670 antagligen håller fram tills nästa generation från amd och nvidia?

edit: Glömde nämna mina funderingar mellan i5 och i7. Hur stor är egentligen skillnaden mellan dem förutom hyperthreading och någon 100 mhz mer? Vissa spel (arma2:dayZ) tex är ju väldigt processorkrävande, samt civ5 tror jag. Någon som har tips här, för jag tjänar gärna in några hundralappar om i7 inte ger några direkta fördelar?
Hjälp sökes
mvh Daniel

Av dafuu

tack för infon, nu hänger jag med betydligt bättre!

Av dafuu
Skrivet av Laggboxx:

Har skumläst men ser ingen som heller nämnt något om "smoothing" under controls. I princip motion blur. Helt ospelbart med det på enligt mig!

Ja det ser faktiskt förjävligt ut!

Av dafuu
Skrivet av Tagert:

högerklicka på mat/vatten i din inventory och sen välj drink/eat

tack jag hittade det en liten stund efteråt

Av dafuu

när jag ändå har tråden, ..hur fasiken kommunicerar man med andra, tycker jag har tryckt på tamejfan allt för att kunna skriva i "main chatten" men jag kommer ingen vart? Och hur fungerar voip systemet, måste man vara i grupp? har försökt hitta info om detta men ..det är inte helt lätt. Sen när jag precis börjat lära mig hur inventory fungerar och med mat och grejer så ändrar dom hela skiten i nya patchen, så nu kan jag inte ens äta eller dricka något...suck =/ för mycket hardcore

Av dafuu
Skrivet av mrqaffe:

Hur får datorerna ip, har ni nån som har statisk adress eller kör ni dhcp?
Routrarna brukar ha en funktion där de visar anslutna enheter, ser det ok ut där eller syns det nån enhet som inte borde vara där ? tänkte om nån granne har klurat ut nyckeln, men varför inte byta nycklar ändå? http://www.yellowpipe.com/yis/tools/WPA_key/generator.php där får du en slumpnyckel.
Är det många andra nät i närheten?

Ojj gud vilka bra frågor du ställer, hur kollar jag upp om jag har statisk eller via dhcp?

edit: vänta nu lyckades logga in på routerns hemsida (man ska fylla i admin och lösenord) och där står det connection type: dhcp

Av dafuu
Skrivet av Mr. Bravo:

3d resolution ar ett alternativ till AA som hangde med ArmA2 vid release innan AA blev tillgangligt efter en patch. 100% ar standard-installningen och bor vara det man anvander. Minskar man det sa blir det suddigt och okar man det sa blir det marginellt skarpare.

Post Processing ar det som ger en sorts "motion blur" nar man ar i rorelse, och gor aven bakgrunden en aning suddig for att fejka Depth of Field. Det ser ofta bra ut pa screenshots, men blir mest huvudvarksframkallande nar man spelar, sa detta brukar rekommenderas att stanga av helt och hallet, och da aven tjana en hel del FPS.

V-sync daremot borde vara paslaget! Personligen far jag just hoppande suddiga effekter pa texturer och dylikt nar detta ar avslaget. Det blir nagon sorts strul med mipmaps/LOD's. Har aven orsakat flimmrande HDR-effekter nar man tittar in i solen eller andra ljuskallor. Kommer inte ihag om det kanske bara galler crossfire/SLI, men det har iaf alltid strulat for mig och manga andra att ha v-sync avslaget i ArmA, sa det kan ju vara vart att prova aktivera om det ar avstangt nu.

Se aven till att Video Memory star pa "Default", sa spelet vet exakt hur mycket VRAM som finns tillfgangligt i ditt system (Kollas under varje uppstart). Annars kan du fa mangder med konstiga flimmrande texturer och dylikt.

Edit: Om du inte har DLC'n Private Military Company (PMC) installerat sa ar vissa texturer valdigt lagupplosta/suddiga, som tex ett flertal spelar-modeller och vissa objekt.

tack för svaret, allt det du skriver har jag väl egentligen gjort, post processing stängdes av direkt, vdeo memory har jag på default. View distance har jag hoppat fram och tillbaka på och får väl leta fram ett bra alternativ så småningom. Jag ska prova att faktiskt köra v-sync, jag stänger som regel jämt av det då det brukar göra att man iaf tappar några fps, men å andra sidan har jag haft en del flimmer i grafiken trots att jag ej kör crossfire. Det enda jag funderar på är vad du skrev om 3d resolution och AA. Om jag har 3d resolution på samma som skärmen, kan jag då ha AA avstängt, annars kör jag väl typ med dubbla uppsättningar?

För övrigt, om jag vill ha mer kräm i spelet genom att lägga till ny hårdvara, vad skulle då vara bäst, snabbare clockade processor eller nyare grafikkort?dfdf

Av dafuu
Skrivet av Tagert:

Har du arma2 full + operation arrowhead?

Dem säger att arma2 free versionen har low resolution textures. Så om du kör med den så kanske det är därför.

Annars kan jag bara rekommendera som ovan person sagt, att stänga av post processing.

Själv tycker jag arma2 ser väldigt bra ut, visst spelet har ju en viss draw distance så om du tittar i kikarsikte eller kikare så syns ju inte alla detaljer i horisonten.

tjena! Jag köpte packetet över steam så jag kör EJ arma2 free.
Någon som vet någon guide för optimisering så man kan klämma ut det mesta ur spelet, hittar mest gamla från 2009 och vad jag har förstått så behöver det nödvändigtvis inte vara jättebra då vissa saker har ändrats med patchar och expansioner?

Av dafuu
Skrivet av Peldan:

Är du "säker" på att du har 3d resolution ingame samma som interface resolution ingame? Stäng också av v-sync och stäng definitivt av post-processing effects, vilket verkar göra det suddigt ibland. Annars vet jag inte.

Lite nyfiken bara, spelar du typ på en laptop? Inte hört om i5 480, förutom på laptops o_O

Hejsan! Nej jag kanske skrev fel där, sitter på en stationär nämligen, kanske är i5 450 tro? Iaf är det ju fortfarande en helt ok dator. Jag ändrade 3d resolution först till samma som interface, och sedan till högre eftersom jag upplevde att grafiken blev betydligt skarpare. V sync är avstängt samt post processing skiten som bara gjorde spelet suddigt och fult. Av någon anledning ser nu spelet iaf bättre ut då jag avslutade min session och gick in i operation arrowhead och ändrade i den menyn, samt stängde ner spelet för säkerhetsskull, om några ändringar nu skulle kunna kräva en omstart..

Nu har är istället spelet bara halvfult (till och med halvfint i vissa avseenden) men å andra sidan hackar det ganska betänkligt. Så nu måste jag försöka hitta någon form av optimeringsguide som är anpassad till arrowhead och någorlunda nya patchar. Iaf filmerna jag jämnför är CHkilroys väldigt välkända DayZ filmer. Han kör iaf på en i5 2500k samt ett Nvidia MSI 560TI Hawk kort. Det är i mina ögon ingen monsterdator precis, men kolla gärna hans videor, hans drawdistance är ju riktigt bra och rätt sköna effekter, samt att spelet uppenbarligen flyter ganska bra!

Av dafuu

Trådlösa lägger ner, stationnära finns kvar

Hejsan
Jag och min tjej har nu ett bra tag haft problem med vår trådlösa internetuppkoppling hemma hos oss.
Vi använder oss av en dlink 652 så att tjejen ska kunna surfa vart hon vill med sin bärbara, medans jag kör
min anslutning med kabel från routern.

Nu ligger det till såhär att det trådlösa verkar dö flera gånger om dagen för tjejen och då får vi starta om modemet
och sedan löser sig allt. Några gånger har vi fått ett felmeddelande som säger att det är två datorer i nätverket som delar
på samma ip. Nu vet vi tyvärr inte riktigt hur vi ska lösa detta och det är därför jag skriver här.

Vi har fibernät i huset från telia på 100/10
en bärbar som utnyttjar det trådlösa
en stationär som kör genom kabel (denna strular aldrig med uppkopplingen)

Kan någon hjälpa oss?
Mvh Daniel

Av dafuu

DayZ - Hur jag än ställer in så ser grafiken ut som från 2001

Jag har tittat på både bilder och olika youtube filmer i hd, och när "vanligt" folk spelar spelet så ser det iaf okey ut även till och med bra ut i vissa avseenden. Men när jag ska spela och ändrar grafikinställningar inne på servern (och då menar jag att jag har pillat på alla) så ser spelet suddigt ut, jag får inte i närheten särskilt bra draw distance och alla träd och så ser ut som...skit

Är det något speciellt man ska pilla på när man ställer in spelet eller är det snarare något man inte skulle pillat på?

är tacksam för tips eller svar eller vad som helst

edit: det enda jag inte pillat på direkt i inställningar är 3d grejen..gör den något, just nu har jag den i 1080p precis som skärmen är inställd på...

Min dator:
ati 5870
4gb ram
intel i5 480

Av dafuu

Uppgradera gamla bettan (2 år) eller köpa nytt? (runt 10 k att handla för)

Tjobelihoo på er alla här!

Min dator som jag pungade ut nästan 15 k på för snart 2 år sedan fungerar ganska bra,
men jag har ändå tänkt att kanske uppgradera eller köpa ny dator här senast i vår. Vad jag
tänker på att uppgradera är i första hand processor och grafikkort.

Och det är här ni kära experter på sweclockers kommer in, jag behöver nämligen lite råd
över vad som kan tänkas vara den bästa affären för mig personligen. Här nedan kan ni se
hur min nuvarande dator är konfigurerad, samt det mesta av dess delar (ihopsatt av Inet och beställd mars 2010)

Asus P7P55D-E PRO 1 926kr 1st
1TB Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 790kr 1st 790kr
Corsair 4GB (2x2048MB) 1600MHz XMS3 1 190kr 1st
Intel Core i5 750, 2.66GHz 1 878kr 1st
PowerColor Radeon HD5870 1GB 3 690kr 1st
Fractal Design 140mm Silent Series 149kr 2st 298kr
Corsair TX 950W 80+ 1 475kr 1st
Fractal Design Define R2, Titanium 790kr 1st 790kr
Samsung 22X DL SH-S223C, Svart 210kr 1st
Fractal Design 120mm Silent Series 95kr 1st
Windows 7 Home Premium 64-bit Svensk OEM 1 037kr 1st
Byggnation av dator med valfria delar 795kr 1st

Vad jag tänkte för ca 2 år sedan var väl att jag ville ha ett system som var någorlunda safe och kunde uppgraderas
i framtiden, därför drog jag kanske på lite extra på tex Nätaggregatet på 950 w samt det då väldigt hyllade moderkortet
Asus P7P55D-E PRO. Dator har hela tiden fungerat bra, det enda jag egentligen har varit lite orolig över är väl chassits storlek
när det kommer att få plats med nyare komponenter samt luftgenomströmning osv. Det enda jag kan tillägga om att uppgradera burken är att jag inte är ett proffs precis och ogärna meckar med avancerade grejer. Dvs jag klarar nog inte att köpa nytt chassi, installera om fläktar och resten, det blir för mkt, och för mkt som kan gå fel

Så nu är frågan, ska jag uppgradera mitt system eller köpa en helt ny burk?

Min tanke är någonstans att skaffa en mer modern processor, säg i7 2600 eller något i den stilen men det kräver även att jag byter ut mitt moderkort som är av typen 1156 och inte verkar stödjas längre??? Edter processorbyte är jag intresserad av ett nytt grafikkort så jag kan köra det senaste inom spelväg. Här behöver jag inte jäkta på samma sätt då amd precis har släppt 7000 serien och nvidia säkert svara någon gång under detta halvåret.

Om det är något jag har glömt att berätta, så fråga gärna så ska jag försöka ge er den infon så snabbt jag bara kan, tack på förhand!
Mvh Daniel

Av dafuu

Jag tycker spelet är helt okey, jag har jämt gillat Star Wars och i synnerhet de två första Knights of the Old Republic spelen. Jag är dock ingen van mmo-spelare och därför tycker jag att den där episka känslan som fanns i singelplayer spelen saknas. Sen gör väl heller inte cartoon grafiken heller att man sugs in på samma sätt. Vad jag hoppas är att spelet blir mer "rollspel" och mer epic desto längre fram man kommer.

Men helst av allt skulle jag vilja se bioware eller obsidian göra ett nytt modernt KOTOR i singleplayer, för de två första, ligger på min topp 5 lista över bästa spelen någonsin