Inlägg

Inlägg som dafuu har skrivit i forumet
Av dafuu

Beskrivning av problem: Battlelog dummar sig. Efter senaste uppdateringen ser jag inte ping, kan inte klicka på servrar för information (däremot kan jag högerklicka och välja öppna länk i nytt fönster), samt att så fort jag ska refresha serverbrowsern eller mina favoriter så hoppar mitt zonealarm igång och frågar om esnlauncher3.exe, jag bockar i "remember this setting" och trycker "allow". Sedan fortsätter det likadant. Detta är som sagt efter den senaste uppdatering för typ 2 dagar sedan, innan, fungerade det. Provat att ändra webbläsare mellan firefox och chrome, men det är samma grej

Mjukvara: win 7 64bit.

Av dafuu
Skrivet av Mytos:

Satsa på två 5870 eller ett 580, personligen hade jag nog valt ett 580 pga värmeutvecklingen, även om 2x 5870 är något snabbare. Du skrev att det är för dyrt, men det är här du kommer få din prestanda för spel. Du får den inte genom att köpa nytt moderkort/processor, det ger dig inte mycket i jämförelse.
Köp nytt grafikkort, klocka din processor och kanske köp lite mer RAM, är mitt råd.

Värmeutvecklingen, ja där har vi något jag glömde skriva i det första inlägget. Förra sommaren började det faktiskt ryka ur datorn efter en ganska lång tids spelande bf2bc eller om det var napoleon total war..hmm. Vilket kanske gör att en crossfire blir aningen riskabelt?

Jo jag har ju förstått att det är 580 som är lite värsting, men..attans, så mycket cash för något som kommer ge mig ..säg 25-30 % bättre i spelen? (det är min uppfattning efter att ha sett en del prestanda tester) Det känns ju väldigt hårt.

Av dafuu

Hjälp mig uppgradera min dator

Tjena alla pojkar/flickor!

För nästan två år sedan lät jag Inet bygga ihop en dator till mig för nästan 15.000 kr, nu börjar det bli dags att uppgradera systemet
igen, då jag nuförtiden är bortskämd med att spel ska flyta ok i 1920*1080

Detta är systemet jag just nu sitter på och det är delarna med fet text jag har funderingar om:

Moderkort: Asus P7P55D-E PRO
Hårddisk: 1TB Samsung Spinpoint F3 HD103SJ
Internminne: Corsair 4GB (2x2048MB) 1600MHz XMS3
Cpu: Intel Core i5 750, 2.66GHz
Gpu: PowerColor Radeon HD5870 1GB
Extra fläktar: Fractal Design 140mm Silent Series 2 st, Fractal Design 120mm Silent Series 1 st
Nätaggregat: Corsair TX 950W 80+
Chassi: Fractal Design Define R2, Titanium

Några frågor: 1. Grafikkort. Jag har tittat runt på en del av Sweclockers olika tester av nyare grafikkort och känner mig aningen tveksam till att uppgradera till amds 6000 serie eller nvidias dito. 6990 är enbart för otroligt dyr, medans 6970 kostar närmare 3000 kr och där känns det inte som att jag kommer få så grymt mycket bättre prestanda. Nvidias 580 serie som anses som snabbast, är också för dyr. Bör jag kanske vänta lite tills nästa generation kort kommer ut, eller eventuellt satsa på en crossfire med dubbla 5870 kort?

1.1 Crossfire, har aldrig kört med två grafikkort förut, men jag förstår att det krävs ett kraftigt nätaggregat samt att temeperaturer kommer öka ganska markant i min låda. Tror ni att mitt Fractal Define R2 kommer klara det eller bör jag köpa in mer fläktar osv (är så otroligt dålig på allt som har med luftflöde osv, så där behöver jag hjälp) Någon som själv kör med dubbla 5870 kort och är nöjd? En sak till, om man kör crossfire, behöver jag då ha ett exakt likadant 5870 kort, dvs samma tillverkare, samma klockfrekvenser osv?

1.2 Crossfire. Någon som vet om man får plats med två st 5870 i ett Fractal Design Define R2 chassi? Det är ju liksom ganska litet. Sen måste ju värmeutvecklingen bli något i hästväg? Och det är här jag blir orolig, för datorn Inet byggde ihop till mig började faktiskt ryka förra sommaren när jag spelade några timmar. Och då har jag ändå lagt till 3 st extra fläktar utöver de 2 som medföljer chassit. Så om någon tycker crossfire är ett bra alternativ så får man gärna förklara hur jag ska göra för att maximera luftflödet i burken min

2. Processor. Funderar på om en snabbare processor skulle kunna göra mycket nytta för min gamingupplevelse. Jag vet att intel har släppt Sandy Brigde processorerna för ett tag sedan och de verkar prestera ganska mycket bättre än min i5 -750 (nu tänker jag på i5 2500k och i7 2600k) Kan det vara värt att uppgradera processorn till dessa eller bör jag kanske överväga att kolla någon snabbare äldre i7 som passar min 1556 sockel? Annars måste jag ju byta ut mitt moderkort också vilket bör göra att priset flyger iväg en bit.

Update: Kollat runt lite i processor djungeln. En i5 2500k kostar ca 1800 kr, en i7 2600 k ca 2500-2600 kr. Plus ett nytt ok moderkort säg..1000 kr. Då hamnar man ju mellan 2800 kr till 3500 kr. Tycker ni att de pengarna är värda, och tror ni att det kommer ge mitt system en rejäl knuff framåt? Här kan man ju även spekulera i hur nästa generations grafikkort kommer påverkas om man har gamla i5 eller uppgraderat till i5 2500k alt i7 2600k.

Update 1.05: Komplett kör ju deras uppgraderingspaket med moderkort, 8gb ram och i5 2500k, bra deal? http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=649116

Update: Moderkort, suttit och tittat på prisjakt och detta är svårt. Det som är viktigt för mig, är att det inte är alltför dyrt (max 1100 kr), gärna har en usb 3.0, passar socket 1155, samt att det får plats i mitt chassi, vilken chipset det är man ska ha har jag inte en aning om, där kanske någon kan hjälpa???

Tack på förhand!!!

Av dafuu

Tja alla, har precis gjort misstaget att inte skapa en recovery cd till min och tjejens nya Asus U46SV, och pang, virus.
Klantigt av mig, men gjort är gjort. Jag har läst att det ska finnas någon form av recovery funktion inbyggd på datorn (enligt manualen), typ att ställa tillbaka datorn till fabriksinställningar, så att jag åtminstoende kan formatera om win 7 och förhoppningsvis vara kvitt det som härjar på datorn.
Har någon provat denna? Den finns även att studera på denna länk:
http://support.asus.com/Troubleshooting/detail.aspx?SLanguage...

http://support.asus.com/Troubleshooting/detail.aspx?SLanguage=en&p=3&m=U46SV&s=342&hashedid=7XuqTnxsh0v6NqhB&os=&no=1775

hoppas länken ska fungera, en bit ner på sidan får man välja mellan tre olika partionsval, citerat rakt från sidan:

Using Recovery Partition
The Recovery Partition quickly restores your Notebook PC's software to its original working state. Before using the Recovery Partition, copy your data files (such as Outlook PST files) to USB storage devices or to a network drive and make note of any customized configuration settings (such as network settings).

About the Recovery Partition
The Recovery Partition is a reserved space on your hard disk drive used to restore the operating system, drivers, and utilities installed on your Notebook PC at the factory.

IMPORTANT!
DO NOT delete the partition named RECOVERY. The Recovery Partition is created at the factory and cannot be restored if deleted. Take your Notebook PC to an authorized ASUS service center if you have problems with the recovery process.

Using the Recovery Partition (on selected models)
1. Press [F9] during bootup.
2. Press [Enter] to select Windows Setup [EMS Enabled].
3. Select the language you want to recover and click Next.
4. Read the ASUS Preload Wizard messages and click Next.
5. Select a partition option and click Next. Partition options:
Recover Windows to first partition only.
This option deletes only the first partition and allows you to keep other partitions, and to create a new system partition as drive "C".
Recover Windows to entire HD.
This option deletes all partitions from your hard disk drive and creates a new system partition as drive "C".
Recover Windows to entire HD with two partitions.
This option deletes all partitions from your hard drive and creates two new partitions "C" (25%) and "D" (75%).
6. Follow the onscreen instructions to complete the recovery process.

Så vilken partion ska man välja, blir nervös att man ska ta bort recovery partiotionen eller något, om min win 7 home till min stationära borde väl heller inte fungera att köra ihop med den bärbara asus datorns win 7 proffesional ??? (som står på datorns undersida)

Väldigt tacksam för svar! Mvh Daniel

Av dafuu

ok då förstår jag angående läget på bostaden, är bosatt i fagersjö några minuter från farsta iallafall. Men är det så att det är telia som har byggt nätet och dom andra leverantörerna då, använder deras nät (och antagligen betalar för det) för då borde väl telias tjänst egentligen vara den som presterar bäst?

Av dafuu

fibernät i nya lägenheten, hjälp med val av leverantör

Hej! Jag har precis flyttat in i en lägenhet med fibernät indragit i södra Stockholm. Det finns 6 leverantörer att välja mellan med ungefär samma prissättning på deras 100/10 tjänst.

Dessa är:
Telia (dyrast)
T3
AllTele
Tyfon
Bredband 2
Bahnhof (haft i förra lägenheten, bra support även fast bredbandet i stora delar låg nere och krånglade mycket under en månad hösten 2010)

Alla tjänsterna ligger från ca 275 kr till Telias tjänst som är dyrast på 369 kr (50/8 - 100/10)

jag har googlat runt någon timme och letat efter både ris och ros hos dom olika företagen, och det verkar vara en ganska blandad kompott av åsikter men de gäller främst faktiskt krångliga avtal och kass support.

Därför vänder jag mig nu till er medlemmar på Sweclockers som är aningen mer "hardcore" och antagligen väldigt väl insatta inom området. Vilken operatör bör tex vara snabbast när det väl kommer till kritan? Jag tankar en hel del media samt spelar mycket spel över nätet så operatörer med bra ping och peering och allt va det nu heter, rekommenderas gärna.
Skriv om ni har någon åsikt, eller erfarenhet av dessa leverantörer och deras tjänster.

Mvh Daniel

Av dafuu

jag har kört i ca 10 timmar och letar efter andra spelare som kör på den engelska servern. Står precis i valet och kvalet att välja mellan faktionerna, men det lutar åt genoci...va dom nu heter

Av dafuu

tack för det genomarbetande svaret. Är det lätt att installera extra internminne i en bärbar dator isåfall? Tycker att 2 gb är i minsta laget, då mina föräldrar knappast vill uppgradera igen på några år. Datorn levereras med 2 gb isåfall om det nu stämmer (vilket det antagligen gör) men räcker det för att köra win7 stabilt?

Av dafuu

Köpråd tips angående acer aspire 5745G

Hej jag tittar på en dator till min kära far och har hittat den här genom prisjakt:
Acer Aspire 5745G-5454G64Bn (LX.PTY02.171) - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Bärbara datorer

Webhallen säljer denna dator billigast av alla alternativen och där kostar den 5995 kr.
Prisjakt säger att den har 4 gb internminne, så gör även alla andra försäljare som sidan länkar till om man klickar sig vidare. Men på webhallens sida står det bara 2 gb, resten är identiskt.

WEBHALLEN.com - Acer Aspire 5745G-5454G64Bn - Core i5 450M / 4GB / 640GB / 15.6" LED / GF GT330M / Bluray / Win 7 HP

Jag har ringt till webhallen och försökt fått hjälp men det var svårt att kolla då dom inte packar upp datorn och kollar, fick idag ett mail av dom där dom förklarar att :
"Hejsan Daniel!

Jag bad dem kolla på lådan datorn låg i och dubbelkollade med inköparna.
Den informationen vi har är att det är 2gb minne installerat."

Jag har även kollat acers hemsida men där kostar det uppenbarligen 13 kr för att få "vanlig" support per minut, och det har jag ingen lust med.

Någon annan som har en aning om vad man kan göra för att få reda på vad denna datorn egentligen innehåller?

Mvh Daniel

Av dafuu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Handa
Tyvärr är ju Fractal fläktarna extremt dåliga när det gäller luftflöde, tycker de har riktat in sig allt för mycket på hur mycket de ska låta. Ifall jag sätter handen framför fläkten så känner jag knappt att det kommer någon luft.

Visst att datorn ska vara tyst men grafikkortet kommer ju ändå överrösta dessa fläktar tre gånger om så man kan lika gärna ha fläktar med bättre luftflöde som låter lite mer.

Har dock väldigt svårt att bestämma själv vart jag ska ha fläktar. Just nu kör jag en 140mm noctua i botten och en Fractal fläkt på baksidan och en i toppen tills jag köper nya komponenter nästa månad. Tänkte köra ett Corsair H50 så det blir troligen push-pull där med en Noctua som push och en fractal som pull men funderar på om jag ska ha någon fläkt i fronten...

Satan, då kanske jag har tänkt fel när det kommer både till antal fläktar samt märke då jag senare har tänkte att uppgradera med en sdd, en till lagringshdd samt ett extra ati 5870 kort

Bör jag här tänka om, och kolla med inet om man kan ändra i ordern genom att beställa ytterliggare fläktar eller bara byta ut de 3 extra jag har beställt mot några mer "effektiva"?

Av dafuu

Intressanta svar jag har fått av er alla. Som den medelsvensson jag är hade jag själv tänkt ca 50/50 på insug/utsug

Vilket blir skitsvårt när jag har 5 fläktar

När det kommer till damm, är jag inte särskilt orolig, mitt nuvarande chassi har inga dammfilter alls och om det nu skulle samlas lite, så får jag blåsa bort det som förut.

Tänkte iaf sätta den ena 120 mm i fronten så den kompleterar den redan färdigmonterade på insug.

Det lämnar mig med en 120 mm samt en 140 mm. Frågan är då, vart placerar jag dessa, respektive in och utsug?

Av dafuu

Hmm låter visserligen ganska vettigt, hur bör man tänka kring suget då..dom i fronten suger in, dom längst bak suger ut? Övriga?

Av dafuu

Fractal Design Define R2 - Hur bör jag tänka runt fläktar?

Hej på er alla, jag är precis i slutet av ett datorköp hos Inet.

Datorn innehåller:

Gpu: Ati 5870
Cpu: Intel i5-750
Moderkort: Asus P7P55D-E PRO
Internminne: Corsair value 4 GB 1600
Hårddisk: Samsung Spinpoint F3 1 TB
Nätagg: Corsair TX 950W 80+

Chassit blir ett Fractal Design Define R2 som redan är beställt och klart. Allt detta ska sättas ihop hos Inet åt mig.

1. Självklart vill jag att min låda ska vara tyst, men även hålla mina komponenter väl kylda och då det enbart medföljer två fläktar i standardutförande så har jag valt att bara sådär köpa in 3 st fläktar till

Det blev 1 st Fractal Design 140mm Silent Series
: https://www.inet.se/artikel/6308619/fractal-design-140mm-sile...

samt 2 stycken Fractal Design 120mm Silent Series
https://www.inet.se/artikel/8500301/fractal-design-120mm-sile...

Tanken med detta datorbygge är jag har längre fram tänkt mig att ha ett crossfire bygge när AMD sänker priserna på sin 5000-serie om något år, möjligtvis en sdd enhet när priserna droppar ännu mer, samt kanske mer lagringsdiskar, och två tunga grafikkort samt ett möjligt försök till överklockning senare kommer onekligen att leda till en viss värmeutveckling.

1.Så hur ska jag tänka här? Och framförallt vart och bör jag placera mina 3 inköpta fläktar för att få ett riktigt bra "blås" i min låda utan att göra hela bygget till en konsert i surr och oljud?

2. Är fläktkontroller något att tänka på?

Tacksam för svar (helst snabba ), då förhoppningsvis er feedback ska gå direkt till inet som hjälper mig bygga allt .

Mvh Daniel

Av dafuu

funderar fortfarande på vilket chassi jag ska välja från inet..två som verkar vara väldigt populära är ovannämnda Fractal Design Define R2 samt Antec P183

Har tänkt att ha ett 5870 kort i för att senare lägga till ett till extra om något år när priserna är bättre. Kommer dessa två chassin att klara av en crossfire kombo?

Sen ställer jag själv höga krav på ljudnivå och värme inne i lådan. Har förstått att iaf Fractals chassi kan bli ganska varmt i orginal utförande? Kan det isåfall vara värt att byta ut dessa mot större fläktar?

mvh daniel

Av dafuu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zcenicx
Antec p183 - utan tvekan.

Det ska kollas upp noga då! tackar tackar

Av dafuu

Haha det kliar ju i ens fingrar, vill köpa men du har rätt det kanske kan vara en bra idé att vänta en stund och se benchmarks osv...

Sen är det ju frågan hur många ex inet kommer få in,,den 26e..hmm

Iaf om någon har ett bra chassi (max 1500) att rekommendera, som både är rymligt, svalt och tillräckligt tyst (fått nog av min egna lövblåsare) så säg gärna till

Av dafuu

En fråga till er där ute, upplever ni inet som en bra butik för era datorbyggen, är servicen bra, har någon upplevt strul med garanti ( då komplett ändå ger ett år längre service och garanti)???

2. fermi korten är snart här, är det tid att vänta någon vecka och avvakta tro?

Av dafuu

Jag ska ta en titt på detta när jag kommer hem efter jobbet, det är ju självklart väldigt viktigt att komponenterna får plats.

Annars är ju de två systemen väldigt lika, förutom just moderkort samt hårddisken antagligen.

Av dafuu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Polomononen
1. Gå in här
2. Ladda upp bild
3. Klicka på bilden så bilden laddas och är det enda i webläsaren
4- Kopiera webbadressen
5. Skapa ditt inlägg här på sweclockers och klicka på "IMG"
6. Klistra in webbadressen

Tack så hemskt mycket. Nu ska det iaf fungera med kundvagnsbilden från Inet!

Säg gärna till om jag har glömt något!

Av dafuu

Helt rätt av dig, förutom att jag är så amatörmässig så jag faktiskt inte vet hur man gör, har dock tagit en bild på kundvagnen på inet, så om du har en enkel instruktion lägger jag gärna upp den, då den underlättar för er och för mig