Inlägg

Inlägg som Housepainter har skrivit i forumet
Av Housepainter
Skrivet av Samsung:

Det skulle vara lite intressant att höra hur många som föredrar en "naken" telefon kontra en med skal/fodral. Jag har nog haft åtminstone skal på samtliga mina sedan iPhone 4.

Helt klart föredrar jag en telefon utan skal!! Sen att telefontillverkarna mer eller mindre tvingar en till att använda skal för att telefonen är för hal eller har rundade kanter är ju en annan grej. Jag vägrar dock skal på min telefon.

Jag har själv aldrig använt en Samsung då jag avskydde all bloat som var installerad och inte gick att få bort. Jag hoppade tidigt på OnePlus-tåget och har varit relativt nöjd där. Men en sak jag inte förstår är varför man envisas med att ha baksidor av glas och sluttade kanter på telefonerna. Det är för mig bara negativt och gör risken större att telefonen skadas om man skulle råka tappa den.

3,5mm hörlursuttag var för mig inte något som jag såg som nödvändigt, men lutar nog mer och mer åt att jag vill ha det på min telefon. Bluetooth är inte fritt ifrån krångel. En sladd har inte de problemen, åtminstone inte förrän efter många år när sladden till slut börjar glappa.

Så i korthet. ALLA appar som inte är nödvändiga för att telefonen skall fungera SKALL gå att avinstallera! Skippa glas på baksida och se till att inte ha rundade kanter på telefonerna. Se till att det finns telefonmodeller som har hörlursuttag.
Då kanske jag kan tänka mig att köpa en Samsung.

Av Housepainter

Hur är det med servrarna, är de kvar?

Av Housepainter

Ouch, jag bor på gränsen till Danmark!

Rätt roligt när man bråkar om en defenition som redan finns. Skall vi börja fundera på hur lång en meter är? Eller kanske hur mycket ett kilo är? Visserligen så ändrade man definitionen av ett kilo för ett par år sedan, men ni "riktiga" norrlänningar, hoppas inte för mycket. För det finns en definition. https://sv.wikipedia.org/wiki/Norrland
Men visst är det roligt att retas lite. Jag som är gift med en skåning brukar säga att gränsen till Danmark går vid hallandsåsen. Man försökte gräva bort den danska delen, men konstigt nog resulterade det bara i en liten tunnel för tågen.

Av Housepainter
Skrivet av nikwad:

Njaaaa.......
Gävle är inte "Norrland"
Sveriges geografiska mittpunkt ligger i Ånge, några mil inåt från Sundsvall. Så Sundsvall kan omöjligt ligga i mellersta Norrland, om man nu skulle inkludera Gävle (vilket man inte ska göra)

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Norrland
Gävle ligger tydligen längst ner i södra delen av Norrland.

Jag har inte varit med om lördagsleveranser, men har heller inte beställt på en fredag vad jag kan minnas. Nu bor jag dock inte i någon av de största städerna.

Av Housepainter

Jag tolkar det som att @hasenfrasen menar att de gratis alternativ som finns, som tex bitdefender är gratis för att de vinner på det, genom att t.ex. läsa av din trafik.

Personligen så har jag inte använt något annat än Windows inbyggda antivirus på många år. Ser inte att det finns någon anledning att dra in ytterligare ett program i datorn när Windows tar hand om det som standard. 👍

Av Housepainter

Nagellacksborttagning och hushållspapper (torky). Borde kanske skaffa isopropanol.

Av Housepainter
Skrivet av Baxtex:

Jag har då aldrig upplevt min Oneplus 6 långsam. Har däremot alltid kört med NoLimits https://forum.xda-developers.com/oneplus-8/oneplus-8--8-pro-c... så det är kanske därför.

Påverkar NoLimits på något vis hur BankID fungerar? Jag har med tidigare telefoner ofta rootat och lagt in custom roms, men har inte rört min Op6 alls.
Jag har visserligen inte alls märkt av att den är långsam på något vis, men blev lite intresserad av att testa att köra NoLimits och se om det påverkar telefonen till det bättre på något vis.

Jag har varit väldigt nöjd med min Op6 som jag nu haft i snart 2,5 år. Jag har gjort en fabriksåterställning på den för ett halvår sedan då den började kännas lite trött, och då blev den rapp igen.

En 8T hade helt klart varit intressant om det blir dags att byta telefon, men ännu har jag inte behovet.

Av Housepainter

Spänningen och kontaktens poler är identiska, och det är det viktiga. Kör på!

Av Housepainter

Spänningen är lika på bägge två, samt polariteten i kontakten. Så det är bra ut där. Det man inte riktigt ser på andra bilden är strömmen aggregatet klarar.

Men jag skulle säga att det går bra att köra. Det som kan hända är att andra inte orkar driva datorn om den är för klen.

Av Housepainter

Det handlar sannolikt om vilket tecken du använder som decimaltecken. punkt/komma

edit: late.

Av Housepainter

Helt klart en fråga som inte har ett svart och vitt svar! (edit: Eller jo, "inga fördelar" stämmer inte)
Nu arbetar jag inte för tillfället utan studerar. Dock har jag praktik för tillfället på ett företag som arbetar på distans till stor del. Jag har suttit hemma sedan i mars månad nu.

Här listar jag några av mina personliga för- och nackdelar jag kommer på.

Det finns många fördelar med att sitta hemma och plugga/jobba:

  • Man sparar på tid och pengar iom att man slipper att pendla.

  • Kylskåpet och kaffebryggaren är bara några steg bort.

  • Småsysslor under dagen hinner man lätt med.

  • Man blir inte störd i stunder av fokus.

Men helt klart finns det även nackdelar

  • Jag har inget arbetsrum hemma, jag sitter i vardagsrummet och blir ofta störd. (helt ok fram till barnen kommer hem ifrån skolan)

  • Det blir mindre vardagsmotion. Promenaden/cykelturen till jobbet blir inte av. Jag sitter stilla mycket mer nu än tidigare.

  • Det blir lätt att man saknar att träffa folk. (Om man nu inte är introvert av sig. Vi är alla olika)

  • Personligen så har jag svårare att komma in i ett läge där jag har känslan "jobb/plugg". Jag sitter ju hemma! (Hemma == fritid tänker hjärnan lätt).

Jag misstänker att framtiden kommer att innebära mer arbete hemifrån för många, och det är kanon. Jag personligen kommer nog att arbeta en del hemifrån, men samtidigt vill jag inte göra det på heltid. 2 dagar hemma, 3 dagar på kontor är kanske något som för mig personligen skulle vara lagom.

Sen är det ju väldigt olika i de olika branscher som finns. Nu läser jag till systemutvecklare och i det yrket finns ju möjlighet att sitta hemma. Inget av mina tidigare arbeten hade varit möjliga att utföra på distans.

Av Housepainter

Jag använder inte Youtube till att del av nyheter inom tech i någon större omfattning. Jag tror att den enda kanalen som är Tech-inriktad som jag följer är MKBHD. Det är sällan jag tycker att man stöter på något som kommer upp i hans klass.
Jag hänger på Sweclockers till 99% för forumet. Artiklarna läser jag extremt sällan. Ännu mer sällan nu när man bumpar saker till toppen som är gammalt. Det gör att jag tappar intresset totalt.
Forumet kollar jag i stort sett varje dag.

Av Housepainter
Skrivet av Tollen:

Tittade faktiskt på dem. Låter bra!
Men dem är inte trådlösa va?
Jag förstår att in-ear kan vara lite dumma när man ligger på sidan. Vill dock kunna stänga ute ljudet från barn och frugan 😅

Tidigare har jag kört med trådlösa Jaybirds x3, men de är lite klumpigare, så trots att jag nmu har lurar med sladd så tycker jag att det är mycket bättre.

Av Housepainter

Dessa kör jag med. Sover(somnar) oftast med musik på kvällen. Har haft dessa i ett år iaf och gillar dem skarpt. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2465367

Av Housepainter

Har varken haft antivirus - annat än Windows Defender - eller virus på över 10 år. Det finns inte någon anledning att installera 3:e parts antivirusprogram.

Av Housepainter

Git!

Gör att man kan sitta och koda i skolan och sedan fortsätta hemma vid stationära datorn. Lite senare kanske man vill sitta i soffan och koda och det löser man genom att snabbt skicka upp ändringarna man gjort till GitHub så att man kan få ner dessa till laptopen.

Över huvud taget så är versionshantering med Git något man behöver lära sig om man håller på med programmering, så passa på redan nu att lära dig grunderna!

Av Housepainter
Skrivet av Cranzle:

Så då är frågan; vilket är det bästa sättet att bränna fett på? Jag struntar fullständigt i att förlora vikt, jag ligger nästan perfekt till redan, jag vill bara bli av med fettet.

Jag är verkligen ingen expert på området vill jag börja med.

En motionsform som är riktigt härlig är cykling. Jag är en person som inte är helt förtjust i löpning, jag tycker ofta att det är tråkigt och jag upplever att det sliter på mina knän. Terränglöpning är bättre men inte helt bra. Jag började cykla för ca 4 år sedan. Jag hade ganska kort avstånd till jobbet, 5 kan och cyklade året runt. Ibland så tog jag en extra sväng efter jobbet för motions skull.
Det jag gillar med cykling är att det är mer skonsamt än löpning, samt att man får lite mer miljöombyte under en tur.
Jag kör på en gravel-bike och slänger på slicks på sommaren för att det skall vara lite snabbare, men under andra delar på året kör jag lite mer mönster på däcken.

Jag själv har varit lätt överviktig för några år sedan. Det var inget extremt, men jag vägde 88 kg, är 180 cm lång. Det som hjälpte mig att gå ner var utan tvekan cykling.
Nu pluggar jag och sitter tyvärr väldigt mycket stilla, men jag försöker att komma ut och cykla för att bränna lite energi. Igår blev det längsta turen som jag cyklat utan att göra det med andra och jag kom upp i 97 km. Det tog några timmar och jag var rejält trött efter, men vilken härlig trötthet det är!

Det enda jag personligen tänker på gällande mat är att undvika sötsaker för det mesta. Men jag känner att jag behöver gå något steg längre än så. Jag väger ca 80 kg för tillfället och känner att jag skulle vilja ligga under 75 kg. Så jag skall ta och börja fokusera lite mer på VAD jag äter, och kanske bli bättre på att äta mindre portioner och lite oftare. Det blir oftast 2 ggr om dagen, och känsla mycket.

Av Housepainter

+1 för Visual Studio Code!
Installera även tillägget i VS Code som heter Live Server så kommer du hela tiden se hur sidan uppdateras när du sparar dina HTML/CSS -filer.

Av Housepainter
Skrivet av Thedroxer:

Bytte jobb i november förra året.

22 Bast
IT-ansvarig
32k/månad
Malmö

Lol. Jag är 37 år gammal och har aldrig haft en lön som överstiger 25000. Men nu pluggar jag till Systemutvecklare och det kommer göra stor skillnad i framtiden.

Av Housepainter

Vill man kopiera in text utan formatering så kan man använda kombinationen ctrl + shift + v.