Inlägg

Inlägg som Housepainter har skrivit i forumet
Av Housepainter

Till slut var det dags att tappa sviten. Den stannade på 132.

ordlig.se nr 203, ❌/6

⬜🟨⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜🟨⬜⬜🟨
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜🟨🟨🟩
⬜⬜🟨🟩🟩

Jag vill passa på att tacka för en sak som förgyller min dag, varje dag! Möjligtvis inte denna dagen då det är rätt trist när man får börja från början med att jobba upp sin svit. 😂

Av Housepainter

Jag har introducerat en veckoutmaning i GeoGuessr på jobbet. Vi kör world och 1 minut. Vi har dock uttalat att det är ok att googla. Just på den korta tiden så är det nästan en bedrift att lyckas googla fram något användbart.
Personligen så gillar jag bägge sätten att spela, både med och utan googling.

Jag sitter gärna en fredag kväll med något gott att dricka och spelar utan tidsbegränsning och utan google, med målet att få full poäng. Något jag tycker är mycket avslappnande och trevligt. Ibland går det på 30 minuter, och andra gånger har jag suttit upp mot 3 timmar med det.

Jag tror det viktiga är att uttala om man anser att det är "tillåtet" eller inte att googla. Och sedan får man utgå ifrån att alla följer det.

Av Housepainter

Saknar alternativet "inte en blekaste aning".
Noll koll, inte för att jag tror att det är helt oviktigt, men jag har aldrig skämt bort mig med någon bra skärm och har därför inte reflekterat över frågan.

Av Housepainter

På plats utan tvekan skulle jag säga. Även om du personligen kan ha disciplin nog så kan det vara att det inte räcker. Anledningen är att det är mycket grupparbete på denna typen av utbildningar, och alla har inte den disciplinen.
Sen skulle jag tycka att arbetsmarknaden vad jag har sett här.i Sverige verkar efterfråga mer .NET än Java, så jag kan tänka mig att det skulle vara positivt, och om du då har läst C# redan så är det ju ännu bättre.

Av Housepainter

Jag har en ganska färsk erfarenhet av att jag inte fick ett cronjob att funka.
Jag kunde köra scriptet manuellt och det funkade kanon. Så schemalade jag det några minuter fram för att se att det kördes automatiskt. Klockan tickade förbi tidpunkten för när scriptet skulle köras, men ingen backup där den borde dyka upp. Hmm...
Jag strulade desperat fram och tillbaka med olika sätt att lägga till scriptet i crontab, inget fungerade.
Efter en stund så lade jag till lite extra loggning i scriptet och till slut så insåg jag att min server låg 2 timmar efter i tid. Jag satt och väntade på att scriptet skulle köras 22:XX, men såg på loggen att det stod 20:XX. Så hade jag väntat 2 timmar så hade scriptet körts..

Har ingen aning om detta är samma problem du stöter på, men det var orsaken till mitt.
Lycka till!

Av Housepainter

Systemutvecklare.
Bortförhandlad övertid, 30 dagar semester.

Av Housepainter

Gick ändå oförskämt bra idag. Hade bra tur med gissningarna.

ordlig.se nr 100, 2/6

⬜⬜🟨⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av Housepainter

Att snooza är ju bara att förstöra tid som man uppenbarligen kunnat ha haft till sömn. Nä, ställa alarm på den tiden man verkligen behöver gå upp är bättre, och nyttja tiden innan dess till att sova gott.
Men med stort M. Jag lever tyvärr inte som jag lär längre. Var bättre på det förr, men för tillfället kommer jag knappt upp ur sängen om morgonen.
En av anledningarna är nog att jag har ett flexibelt arbete. Tidigare var jag den som låste upp för alla andra, innan 6 på morgonen och hade inga problem att komma upp 4:45. Nu är jag tjänsteman med mindre skarpa tider för start och stopp och börjar någonstans runt 8, och är glad om jag kommit upp ur sängen en halvtimme innan dess.

Av Housepainter

Har inte skrivit här på länge. Men ville bara kolla lite hur diskussionerna går efter söndagens ord. Helt klart svårast hittills!
Men, jag gillar att det är svårt. Visst var jag frustrerad, men det hör till. Det kändes ännu bättre när jag satte ordet med 5 minuter till godo. 😅

ordlig.se WEEKEND nr 81, 6/6

⬜⬜⬜⬜⬜⬜
🟨⬜⬜🟨🟨⬜
⬜⬜🟨🟨⬜⬜
⬜🟨⬜🟨⬜⬜
⬜⬜⬜🟩⬜🟨
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Av Housepainter

Jag ångrar nästan att jag nämnde ordlig för frugan. Nu är det en daglig kamp om vem som är bäst! 😂
Förutom frun så spelar även ena dottern (9) och brorsan. Tack för en härlig daglig utmaning! @Gargz

ordlig.se WEEKEND nr 31, 4/6

🟩⬜⬜⬜⬜🟨
⬜⬜⬜⬜🟨🟨
⬜⬜🟨🟨⬜🟨
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Av Housepainter
Skrivet av Gargz:

God kväll!

Har precis skickat ut en uppdatering som innehåller en första version av ett nattläge, eftersom så många av er här i tråden önskat det. Ni hittar det som vanligt i inställningar uppe till vänster.

Det ser inte superbra ut än så länge men det får förfinas över tid. Hör gärna av er med vilka färger, nyanser eller kombinationer som är extra jobbiga för era natt-ögon, så ska jag försöka förbättra dem. Jag använder sällan eller aldrig night mode själv så jag har fått gissa lite. Hoppas det hjälper er lite i alla fall, och om inte så får vi lösa det steg för steg.

Gonatt!

Tycker dark mode ser bra ut! Jag använder det överallt det finns att använda, så detta är en mycket trevlig förändring!
Mycket bra jobbat, både med spelet generellt, men även bra kommunikation med spelare här i tråden. Kul att du är öppen för feedback. 👍🏼

ordlig.se nr 29, 4/6

⬜⬜⬜⬜🟩
⬜⬜🟨⬜🟩
⬜🟨🟨🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av Housepainter
Skrivet av stgr:

Har försökt, får inte till det som jag vill, så ger jag bara upp för den gången och försöker igen senare.

Försökte kolla på fiverr efter nån som gjorde grunden, det var inte varesig "gratis" eller "lagom värt", nån skulle ha typ över 14000kr för att göra bara en enkel design (ingen db-knackande eller php-fixande osv). Skulle verkligen behöva det här projektet igång för mitt eget företag, för det skulle bli bättre för mig.

Just för designens skull kommer du långt genom att läga dig flexbox och/eller grid. Flexbox kan man lära sig på ett roligt sätt på denna sidan. Flexbox Froggy

Tillbaka till huvudfrågan.
Jag känner igen mig i känslan att man tappar suget efter ett tag. För mig är det lite så att det kommer och går. Efter en arbetsdag så har man inte så mycket ork och lust kvar till att koda, trots att jag egentligen älskar det. Men vissa perioder behöver man också acceptera att man behöver flytta fokus till något annat ett tag. För min del så vet jag att lusten kommer tillbaka, men det tar längre tid om man sitter och tvingar sig för mycket. Sen gäller det att hitta rätt grejer att sitta med för att det skall vara roligt.

Av Housepainter
Skrivet av Sysop:

Ja det vore ju tråkigt med en tråd som inte innehåller käbbel likt detta. 👎

Sorry. Det var inte menat som något käbbel. Men det är utan tvekan verklighet för någon som jobbar med frontend.

Av Housepainter
Skrivet av medbor:

13 iphone

Inte hela världen dock, men kul om det fungerar. Telefonen går att uppdatera till 15 också, bara varit lat

Icke uppdaterade appleprodukter är frontendutvecklarens värsta fiende, tätt efter appleprodukter generellt. 😂

ordlig.se nr 27, 6/6

⬜⬜⬜⬜⬜
⬜🟨⬜⬜🟨
🟨🟨⬜⬜🟨
⬜🟨🟨🟨⬜
⬜🟨⬜🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av Housepainter

Idag sket det sig. 😂
Det tar emot lite att gissa på något för att använda många nya bokstäver, men det är nog vad man borde göra..

ordlig.se nr 26, ❌/6

⬜🟨⬜⬜⬜
⬜🟨⬜⬜🟩
⬜⬜⬜🟩🟩
⬜⬜⬜🟩🟩
🟨⬜⬜🟩🟩
⬜⬜🟨🟩🟩

Av Housepainter

ordlig.se WEEKEND nr 25, 3/6

⬜🟨⬜⬜⬜⬜
🟩🟨⬜🟨🟨⬜
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Av Housepainter

ordlig.se WEEKEND nr 24, 3/6

⬜🟩⬜🟨⬜⬜
⬜🟩🟨⬜⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Av Housepainter

Jag är tydligen bättre på engelska.. 😂

ordlig.se nr 23, 6/6

⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜🟨
⬜🟨🟨⬜⬜
⬜⬜🟩🟩🟨
🟩🟨🟩🟩⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Wordle 223 4/6

⬛🟨⬛⬛⬛
⬛🟩🟩⬛⬛
⬛🟩🟩⬛🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av Housepainter

Idag var det svårt för mig. Men till slut satt den! 😂

ordlig.se nr 22, 6/6

⬜⬜🟩⬜⬜
🟨⬜🟩⬜⬜
⬜⬜🟨⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜🟩⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av Housepainter

Man kanske inte skall göra detta innan man vaknat ordentligt.. 😂

ordlig.se nr 21, ❌/6

⬜🟨⬜⬜🟨
🟩⬜🟨⬜🟩
🟩🟨⬜⬜🟩
🟩⬜⬜🟩🟩
⬜🟩⬜⬜⬜
🟩🟩⬜🟩🟩