Inlägg

Inlägg som Asus.David har skrivit i forumet
Av Asus.David
Skrivet av Johber:

Lite ljus i tunneln... Kanske. Man vågar ju inte hoppas för mycket.
Mitt ASUS EKWB GeForce RTX 3080 bokat på Webhallen direkt de släppte dom för bokning verkar börja rör på sig. Fick status ändrad till "Transporteras till centrallagret. Beräknat leveransdatum är Måndag 2020-12-14"

nice, det är ett coolt kort!

Av Asus.David
Skrivet av Lyrael:

Nedprioriteras norden jämfört med andra länder eller? Känns ju tyvärr som att Asus kommer tappa populäritet här framöver. Har själv märkt i kön på inet att det är väldigt många avbokningar. Och jag förstår dem, överväger det också. Känns ju tyvärr väldigt mörkt. Har inte lust att vänta
2-3 månader till om det fortsätter i denna takten.

Är tacksam för alla uppdateringar! Det känns mycket bättre att ha dig här att ge oss information om hur det ser ut även om det inte alltid är så glada nyheter.

Nä, vi får den andel vi historiskt brukar få. Som sagt tidigare får vi lite mer OC modeller för att Norden traditionellt sålt mer OC men annars är det just efterfrågan mot den låga produktionsfarten som skapar detta. Samt att just TUF 3080 blev otroligt poppis, kanske mer än vid en vanlig lansering.

Av Asus.David
Skrivet av Phrawmi:

@Asus.David

Skit i medicinen, viktigare med GPU korten. Vi lider enormt här 😂. Skämt å sido, tack för återkopplingen. I och med dom priserna satt på era kort kontra andra kort så kan jag tänka mig att ni har en rätt så fin marginal i och med er varumärke.
Jag tolkade att det blev försenat pga förhöjda avgifter för flygfrakten. Vilket kan jag tycka är att vara girig. Menar andra leverantörer har liknade problem men säkerligen med mindre marginal också. Som sagt kan ha tolkat fel men därav mitt förra inlägg.

Återigen tack för återkopplingen och att du informerar och svarar på frågor/kritik! Du och Patrik på @webhallen är jätteschyssta som kommer in här då och då.

Tack själv! kan inte kommentera prissättningen varken för oss eller konkurrenterna men givetvis så lär dem ha samma svårigheter med grafikkort. vi försöker sätta priser så rimligt det går baserat på dem kostnader vi har. jag kan ärligt säga att vi som jobbar med det är lika frustrerade att inte få sälja också, oavsett marginal måste man ju kunna ha produkter att sälja för att de ska räknas ;). T ex är vi strax över 80st personer på Asus Norden, flera av våra grafikkorts konkurrenter är inte lokalt representerade, men det är en annan topic. Vi är iaf många röster som skriker efter grafikkort till Norden.

Tack igen!

Av Asus.David
Skrivet av SK83RJOSH:

Det tog över fyra veckor för de första korten att komma... nu säger du att ASUS tog en sex veckors paus? Mycket besviken tog jag chansen på STRIX, men tack för informationen ändå.

nä inte en 6 veckors paus, cirka 3 veckor blev förseningen på dem följande leveranserna. Men det spelar ingen roll, det är ändå synd att dem är försenade. Flera av oss Asus anställda står också i kön och väntar :/.

Av Asus.David
Skrivet av Lyrael:

Jag förstår att du nog inte kan svara på det men när de väl kommer pratar vi liksom leveranser kring 10 kort eller mer upp emot 50?
Tänker att det behöver ju komma komma åtminstone 25 kort i veckan till varje återförsäljare om de ska ha en chans att beta av backorders innan februari 2021

sorry, undviker att svara på det. det är väldigt varierande per butik och land.

Av Asus.David
Skrivet av bnr:

Det är fint att ni är synliga här på forumet och delar information, men det som gör att kritiken från bl.a. @Phrawmi är berättigad är att vi initialt får information som tyder på att det blir en försening / "förskjutning på cirka en vecka" på grund av "stigande Express flyg-priser från Kina direkt till Norden".

Ytterligare en vecka senare så delas nedan information som tyder på något helt annat än att frakten mellan Asien och Europa skulle vara bekymret i och med att korten i fråga börar lämna fabriken nu...(= de har inte producerats förrän nu?)

Detta är alltså de leveranser som skulle nått t.ex. Webhallen 13 nov och 20 nov?
1-2 veckor från idag = 10/17 Dec (baserat på att Webhallen skrivit att de får grejer på torsdagar)
Helt plötsligt pratar vi om en "förskjutning på cirka en vecka" på grund av bekymmer med logistiken som blivit nästan en månad lång på grund av bekymmer med produktionen?
Det blir liksom... dubbla budskap? Eller kan du förtydliga?

Återigen, underbart att ha en väg in till er, Webhallen och andra företag på forumet men det blir en hel del sammanlagd frustration om man väger in att
i) folk beställt kort 17 sep och inte fått dem än (visst, säkert mest p.g.a. Nvidia)
ii) det kommer information som inte verkar vara korrekt (se ovan)
iii) man bundit upp en del deg i någonting som inte levererats än

Vill inte framstå som alltför osympatisk men när läget är så "spänt" och så många undrar var dears kort är så är det viktigt att informationen som kommer är konsekvent och korrekt.
Skulle uppskatta att få svar på frågan ovan.

Vi kan endast gå på den förhandsinformation vi får från nVidia och fabrik. Tyvärr är det inte 100% säkerhet på informationen genom ledet. Det är många ställen det kan bli flaskhals, GPU brist från nVidia, GDDR6X Minnesbrist, begränsningar i fabrik pga pandemin, fullt eller överbokade flyg(medicin, läkemedel etc har t ex prio i dagsläget).
Så vi försöker bara göra det bästa med den informationen vi har.

Av Asus.David
Skrivet av tbbas:

Tack för att du uppdaterar kontinuerligt! Sitter och väntar på mitt 3080 TUF non OC som jag beställde från norska Komplett 19 sep, gissar på att jag kommer få vänta ett tag till där haha!

Tack själv, det rullade in lite TUF nonOC i veckan så det betas av om än långsammare än vi önskat såklart.

Av Asus.David
Skrivet av Swonko1:

Jag är glad att du är här och gör ditt bästa för att svara på våra frågor. Utan dig hade nog Asus förlorat många kunder. Jag känner mig lugn med att leveranser kommer varje vecka. Sen förstår jag att man måste fördela ut korten hos alla återförsäljare och då antar jag att man vid mindre leveranser inte kan leverera till alla återförsäljare. Jag beställde mitt TUF OC från inet den 20e och hade plats 143 i kön 26/11.
Jag har hela tiden hoppats på leverans innan jul, men förstår att det inte är realistiskt. Men chansen finns ju alltid.
Jag som alla andra väntande får ju ett litet hopp varje gång det plingar till i mailen. En vacker dag..

Tack för det! Det borde hinna betas av en hel del TUF OC under December iaf.

Av Asus.David
Skrivet av Lyrael:

Tolkar jag dig rätt om jag antar att det fortfarande dröjer med strix korten då? Jag hade hoppats att leverans skulle komma denna veckan men om de börjat lämna fabriken känns det kanske mer som det dröjer 1-2 veckor till?
Senast någon rapporterade att de fått ett 3080 strix i den här tråden var den 3 november.
Det borde ju innebära att senast ett strix 3080 lämnade fabriken för norden är 20 oktober, ingen dålig lucka den som åt upp alla dem 😂

Bye Bye cyberpunk 😅 och nån spelkod blir det nog inte heller då. Tycker Nvidia kan vara schyssta och slänga in något mer. Är ju inte vårt fel att vi inte fått produkten vi beställde förm2,5 månader sen.

Ja det är nog tidigast mellan 1-2 veckor till dem landar tyvärr.

Av Asus.David

VG279QM - 70 på dagen, 45 på kvällen, 15 på natten

Av Asus.David
Skrivet av Phrawmi:

@Asus.David: Vad är det som pågår, har leveransen som var tänkt komma denna vecka uppskjutet igen? Förstår inte varför ni har så mycket problem men inte andra tillverkare. Läser man här så verkar inte vara problem med leveransen från andra tillverkare men självklart efterfrågan är hög. Men med er är både efterfråga och leveransen ett problem?

Tappar tålamodet och byter kort snart. Inte hänt något sen 1-2 månader tillbaka från er sida. Fortfarande problem med leveranser.

Missförstå inte, Inger personligt mot dig. Du är snäll som uppdaterar här då och då men blir lite trött på Asus. Erbjuder ju mina pengar men ni vill inte ha haha 😂

Tja!
Självklart tackar vi inte nej till dina pengar och vi skulle gärna byta dem mot ett grafikkort så snabbt som möjligt.
Vi är också frustrerade av situationen och det påverkar oss också negativt i försäljningen såklart.
Jag tycker kritiken är lite orättvis men jag tar självklart emot kritiken och förstår frustrationen. Enligt dem rapporter jag fått ta del av levererar Asus flest nVidia 3080/3090 i Norden än så länge och förra veckan levererade vi rätt många och nästa vecka ser motsv ut. Men återigen vill jag undvika att gå in på modell och leverans till respektive butik då köerna ser väldigt olika ut.

Där emot fick vi försening på STRIX 3080/3090 korten på några veckor tyvärr. Vi har levererat tidigare men sen blev det en lucka men dem börjar dock lämna fabrik och bör dyka upp fler under December. TUF har levererats varje vecka.

Bara så du inte missförstår mig, jag förstår situationen och fustrationen men vi levererar löpande iaf: fler av vissa modeller och färre av andra.

Av Asus.David
Skrivet av kabex:

@Asus.David När kan vi förvänta oss nästa leverans till Sverige?

Landar blandade modeller nästa vecka.

Av Asus.David
Skrivet av Donnerstal:

Hej!

Det är på g fler. Pga av stigande Express flyg-priser från Kina direkt till Norden har vi flyttat om och centraliserat våra leveranser från Asien till Europa och tar dem via vårt Europeiska centrallager nu. Det blev en förskjutning på cirka en vecka men vi ska börja rulla mer f om denna veckan av både STRIX OC och TUF modellerna. Det ser ut som vi kan leverera följande veckor också. Men tyvärr kan jag inte svara på vardera butiks kö och hur man påverkas iom att vi har många partners i Norden som delar på leveranserna.

Av Asus.David
Skrivet av Tosse82:

Testa gå in i videokvalitet och överskanning. Och ändra till hdmi istället för Automatisk identifiering.

tack men redan provat det utan resultat

Av Asus.David
Skrivet av Najk:

Du får endast hjälp av oss här om du ger oss var sitt Strix 3090. Jag har hört att ni ändå har så gott om dessa kort.

Spontan tanke om futt problem; Din skärm har väl inte stöd för HDMI 2.1? Kan det påverka?

Jäklar, de va dyr tech support

fast 1080p/120hz/HDR ska väl funka på även HDMI 2.0 ? Även PS4 Pro kör jag också på HDMI och den kör 1080p/60hz/HDR, på Xbox får jag inte upp HDR eller 120hz som kompatibelt. 120hz dyker upp som option om jag ändrar från HDMI till DVI som input och väljer RBG till Begränsad och då avaktiveras även VRR. Mysko.

Av Asus.David
Skrivet av appel1:

Det är inte så att du behöver slå på stöd för hdr mm per ingång på skärmen? Eller att den inte har stöd för det på alla ingångar?

Eller så kan det helt enkelt vara så att datorn och ps4 faller tillbaka på något skärmen stödjer om det inte går eller att skärmen inte svarar att den kan trots att det går och datorn/ps4 låter sig köra på medans Xboxen litar på informationen från skärmen.

Eller något helt annat..

tack, nä det ska vara automatisk HDR igenkänning och jag har provat båda HDMI portarna.
Gissar det är nått likt den andra iden.

Av Asus.David

Nu tar jag till forumet för tips också. Köpte en Xbox Series i dagarna.
Har en Asus VG279QM som jag kör PS4 Pro med 1080p/60hz/Full RGB/HDR, så klart en PC som funkar fint i 1080p/240hz/Full RGB/HDR/. Dock på Xbox Series så vill den inte aktivera varken 120hz när jag kör i FullRGB(funkar endast om jag väljer "begränsad RGB") och HDR hittar Xbox inte alls över huvudtaget medans det funkar på PS4 och PC. Kör HDMI kabeln som följde med.

Nån som har en gissning om problemet ligger hos monitor eller Xbox?

Av Asus.David
Skrivet av Yasko:

Varför kan vi inte få reda på era AMD grafiktorts priser och lanseringstid? Ser inget i er hemsida?

För att dem inte är officiella än

Av Asus.David
Skrivet av krushy:

Ber om ursäkt ifall du redan fått denna frågan men du kanske har lite mer koll på hur det ser ut med release date/landning i norden på ert EKWB 3080, ekwb sa att det skulle vara release i mitten av November (vilket i min mening redan skett) men har du något hum/får du dela med dig om är dom borde landa i Sverige för oss som bokade ett?

Tja! Dem är på g, borde landa om 1-2veckor dock i väldigt begränsad kvantitet. Vi får 4st till Sverige i första leveransen, sen nån vecka senare kommer cirka 20st till som det ser ut nu.

Av Asus.David
Skrivet av Göteborgaren:

inga uppgifter om när godset kan börja åka dom mer normala frakt rutterna?

Min gissning är början av nästa år när förhoppningsvis den stora efterfrågan lugnat sig lite, vi börjar ändå se en positiv trend på tillgången av GPU från nVidia. Nu är vi mitt inne Q4 med black friday och julförsäljning där efterfrågan dessutom är ännu större.
Det skiljer flera veckor att skicka med flyg och båt så just nu är det inte riktigt läge att börja skeppa dem med båt ännu. Men jag hoppas såklart det går asap.