Inlägg

Inlägg som Asus.David har skrivit i forumet
Av Asus.David
Skrivet av lejonhead:

Hej, Asus

Kan du kommentera lite om TUF non OC modellen, eftersom det går i rykte att det kommer tillverkas jättelitet i förmån till andra modellerna? Skall man ligga i kön för den fortfarande eller skall man ge upp och berja köa andra modeller?

Mvh

Hej!

Vi levererar både OC och non-OC löpande till Norden. Norden har en historik av att sälja mera OC och därför får vi större andel OC av den "Globala allokeringen" av kort, det skiljer även lite vecka till vecka hur stor andel OC mot non-OC vi får. Vi har en lång backlog på båda modellerna så svårt att sia om vilken kö som går snabbast, det är ju dessutom väldigt många butiker med olika långa köer per kort. Jag tror fortfarande den som kan svara bäst här är respektive butik som ser hur lång kö dem har på vardera modell samt hur många dem ser att dem har på ingång från oss.

Av Asus.David
Skrivet av toggaf_el3:

Gör kanske inte 300 olika kortmodeller när du knappt kan tillfredsställa 2 ... och tydligen kommer du också att blanda in några vita i det LOL

När vi lanserade modellerna visste vi inte om att det skulle vara/bli sådan brist. När vi lanserade alla modeller visste vi bara hur mycket tilldelning vi skulle få för första leveransen, att det sen skulle bli brist i flera veckor var något som uppenbarade sig veckorna efter release.

Av Asus.David
Skrivet av Lyrael:

Hur går det med tillverkningen annars? Har det steppats upp så det är större leveranser nu?
Verkar varit lite dåligt med asus kort i Sverige under november.

jo men det tickar på, precis som Webhallen skrev här så behövde vi flytta leveranser från direkt flyg till att gå via vårt europa lager vilket lade på en vecka på det som skeppades nu i veckan. Men i övrigt så är tillverkningen cirka 3ggr större nu än den var för en månad sen. 3090 och 3070 börjar vi kunna se ett ljud i tunneln på bokningslistorna men 3080 är det fortsatt väldigt lång kö på så många olika modeller och hos så många olika butiker så även om vi levererar flera hundra 3080 i veckan till Norden så kan det kännas som det går långsamt.

Av Asus.David
Skrivet av oqvist:

korrekt, pga av pandemin så är det otroligt begränsat med utrymme på flygen från Asien till Europa och därför går priserna upp(skenar) på flygfrakt just nu.

Av Asus.David
Skrivet av culliford:

Såg att Falchion nyligen fått en produktsida med mycket info: https://rog.asus.com/keyboards/keyboards/aura-rgb/rog-falchio...

@Asus.David Vet du status för detta tangentbord här i norden?
På produktsidan visas det upp fyra alternativ för brytare (Cherry MX red, brown, blue, silver). Vet du på vilka marknader dessa kommer erbjudas och om dom som vill ha nordisk layout t.ex kan välja silver-brytare?

Tja! Det råder tyvärr lite brist på Cherry MX brytare så vi blev tvugna att skjuta upp lanseringen till Q1 2021.
Det kommer komma två modeller i första vågen, Red och Brown och båda med Nordisk layout.
Vi har möjlighet att göra Falchion med Silver brytare också men vi vill prioritera att leverera Red och Brown först.

Av Asus.David
Skrivet av Swonko1:

Är det någon här som har koll på kommande leveranser av asus kort dom kommande veckorna? Främst 3080 TUF OC.
Sen har jag en förfrågan till @Asus.David.
Om du har tid och möjlighet, kan inte du försöka ge oss info när asus skickar kort till norden? Mest intressant är ju självklart kvantitet och typ av kort. Och jag ber om ursäkt på förhand om du redan gör det/svarat på en sådan förfrågan.

Hej!
Vi skickar kort varje vecka men det kan skilja sig i mängd mellan dem olika modellerna från vecka till vecka.
Det är mellan ~10-20 olika distributörer/butiker som delar på korten som kommer till Norden varje vecka så det är bättre att kolla med den butiken man bokat hos vart man befinner sig i deras bokningssystem.
Vi skickar ut skeppningsrapporter upp till 3ggr i veckan för att uppdatera dem om deras leveranser.

Av Asus.David
Skrivet av jorgen69:

Ska man verkligen ändra BIOS mode när kortet är igång?

Ja, det ska/kan man. Ändrar man switchen när datorn är av kommer datorn ändå gå på den senast använda BIOS'en och man kommer oavsett behöva starta om igen.

Av Asus.David
Skrivet av Levandebild:

Ah, underbart! Gissar på att de är tre till antalet? Kan jag lämna kvar en överst t.ex. och ersätta de under med denna eller är det olika storlekar på fläktarna så det blir konstigt/opassande? Alltså: bör jag ta bort alla tre?

Ytterligare följdfråga: du vet ingenting om ASUS har en PCI.E4 riserkabel på g för denna? Tester visar ju visserligen att skillnaden mellan 3 och 4 är försumbara, men tänkar att om en vill kräma ur fördelen med att ha Ryzen 5000-processor och detta grafikkort så bör ju den nyaste tekniken nytjas? Och jag vill verkligen ha detta vackra kort ståendes för uppvisning i sidoläge.

Jag har inte hört nåt om det men kan kolla. Återkommer.

Av Asus.David
Skrivet av walkiii:

Kommer dessa kort att släppas den 18'e? Finns ingen information om denna release känns det som. Är ju sugen på ett Strix LC.

Tja! Det kan vi tyvärr inte gå in på innan dem släppts eller fått officiellt datum

Av Asus.David
Skrivet av Nostradamu:

Kan du vidimera om det gått någon leverans överhuvudtaget till Elgiganten av era TUF OC kort? Alltså inte antalet utan om de fått någonting alls?

Svar Ja

Av Asus.David
Skrivet av Lyrael:

Hur ser det ut hos er nu, har ni kunnat öka produktionen? För det känns som det inte kommer särskilt mycket Asus kort till återförsäljarna? Köerna verkar inte ha rört sig på flera veckor.

Jodå produktionen ökar, förra veckan till Norden skickade vi ungefär lika mycket som veckan innan men innan dess så har vi dubblat antalet skeppade 3080 varje vecka. Jag hoppas vi kan fortsätta hålla den här taken och öka lite till.
3090 ligger på cirka samma antal varje vecka sen release.
(jag vill dock inte gå in på enskillda modeller och butikers leveranser)

Av Asus.David
Skrivet av Asus.David:

absolut, jag kollar upp det. låt mig dubbelkolla med vårt HQ så återkommer jag.

Tja!
Man behöver uppdatera med nya BIOS 2 ggr, en för varje BIOS läge.

"Flip the switch to Q mode -> Run update tool -> Flip the switch to P mode -> shut down -> restart -> and Run update tool again"

Av Asus.David
Skrivet av jorgen69:

Hej!
Om allt går som planerat så får jag mitt Strix 3090 OC nästa vecka.
Ser att det släppts ett nytt BIOS till kortet,i vilken Bios ska det flashas?

Finns ju P och Q.
Står ju inget om det,vore bra om Asus lägger till det.

absolut, jag kollar upp det. låt mig dubbelkolla med vårt HQ så återkommer jag.

Av Asus.David
Skrivet av wargreymon:

Det här är ju en intressant sak, men när du uttrycker brutalt större efterfrågan, är det mot Turing och/eller Pascal? Samt, hur skulle du säga att tillgången på kretsar verkar vara i jämförelse?

Skulle vara kul att få sätta spiken i kistan på "Nvidia sitter på ett berg med kretsar för de vill skapa artificiell brist".

Turing tänkte jag främst. Det var begränsat med Turing vid release också men efterfrågan är mycket större nu på Ampere och alla ville köpa det från Dag-1 dessutom. Plus att vi slutade tillverka RTX2080Ti/2080S redan runt Maj/Juni i år så det blev brist på high-end grafikkort redan innan Ampere lanseringen vilket också gjorde att det inte fanns så mycket alternativ.
Jag tror personligen inte på "skapa artificiell brist teorin", även nVidia behöver sälja för att tjäna pengar och växa marknadsandelar för sina ägare och investerare. Min känsla när jag är i kontakt med nVidia är att dem också vill leverera så mycket som möjligt nu bara.

Av Asus.David
Skrivet av Yasko:

Ni kan gärna leverera mig min TUF 3080 OC som jag beställde 20:e September istället

Hur ser det ut för er i AMD fronten, är de lika "seriösa" som NVIDIA då det gäller lanseringen av 6800XT? Tänkte beställa en ASUS 6800XT om nån vecka, eller ska man försöka med ett annat märke?

pga av tidigare kommentar som blev en "feltolkad världsnyhet" väljer jag att inte kommentera på denna

Av Asus.David
Skrivet av Steffe:

Vi lovar att inte bli ledsna om ni "råkar" sätta dit OC-binnade kretsar på vanliga TUF, bara för att få bort köerna ;p Det är ju, som jag läst mig till, inte överdrivet stor skillnad mellan korten egentligen.

hehe, icke OC kretsarna kan ju teoretiskt vara lika bra också
nä men seriöst...normalt sett säljer vi mer OC i norden så vi får större tillgång på OC skickat till Norden, men då vi lanserade icke-OC först och dessutom till "intro-priset" så blev det mycket större efterfrågan på det än normalt. Eller ja, efterfrågan på 3080 i sig är ju brutalt mycket större än normalt. Vi levererar iaf ut fortfarande båda TUF korten varje vecka från fabrik.
Den stora efterfrågan och att det är så många butiker i Norden som ska dela på det som kommer försvårar möjligheten att säga när just en specifik kund får sitt kort.

Av Asus.David
Skrivet av Vardagsrum:

https://i.imgur.com/bNhW88Q.jpg

Då var min tid kommen! Efter att ha väntat på ett Asus Strix-kort i två månader sitter jag nu med ett EVGA FTW3 bara en vecka efter att ordern blev lagd. Det blev inte exakt som jag tänkt, men hur ofta blir det så? Jag är helt övertygad om att det kommer prestera bättre än mitt nuvarande 980 Ti.

Tack till alla Sweclockare för en väldigt underhållande tid i den här tråden. Kommer sakna de dramatiska uppdateringarna från @Borked och vad som egentligen hände med Nisses non-OC kort.

Stor eloge till Patrik på @Webhallen som har gjort ett enastående jobb med sin unika närvaro. Du får andra företag att lysa med in frånvaro på ett alldeles föredömligt sätt. I slutändan kommer inte mitt kort från er, men det är inte erat fel. Min önskan är att fler representanter tittar på vad du gör och försöker göra det samma. Det är en ovärdelig service du bidrar med.

Även en eloge till @Asus.David som bidragit med info och fått mig att se lite annorlunda på Asus. Även här hoppas jag på att detta beteendet blir en norm snarare än någonting unikt.

Nu ska jag leka med min nya leksak ha det gött haaaaajjj

PS. Min order på Strix-kortet är nu avbeställd så förhoppningsvis hjälper detta en och annan att komma en smula längre fram i kön.

PPS. Går nu in i lurk mode. Ska fortsätta komma med tips om det dyker upp något intressant som kan hjälpa någon.

Synd att vi inte fick leverera ett STRIX till dig men vi förstår situationen! Önskar dig mycket nöje med ditt nya kort oavsett! Tack för de fina orden!

Av Asus.David
Skrivet av Donnerstal:

Har vi ens hört något från han sedan det läcktes ut över världen?

@Asus.David, lever du?

Tackar som frågar...än så länge iaf 😉 men tror jag håller mig lite tillbakadragen ett tag nu.

Av Asus.David
Skrivet av mybox:

Vad sägs om STRIX 3080 NON-OC?
Produceras den för Norden? Har sett det i England och Tyskland nu.

ja det kommer, men ja majoriteten för Norden är OC

Av Asus.David
Skrivet av Marsi:

Hur är det 3080 tuf non oc?

Går de fortfarande på låg produktion jämfört med oc?

Ja, det är färre, majoriteten är OC men det skeppas ändå en del icke_OC varje vecka.