Inlägg

Inlägg som Asus.David har skrivit i forumet
Av Asus.David
Skrivet av Blackwizard:

TUF non OC? Hur ser de ut där?

Skickade också varje vecka men färre

Av Asus.David
Skrivet av ThunderboltDrgn:

och Icke- OC då? Är produktionen av dessa nedlagd helt och hållet?

Nä då, TUF icke_OC skeppas också varje vecka men färre, strax under hundra till Norden nästa vecka.

Av Asus.David
Skrivet av Cellen:

@asus.david hur ser det ut med leveranser av 3080 tuf oc. Vilka mängder är det som levereras i veckan till Sverige? (3 snabba inlägg och du är på 1337 )

Jag tok-faila 1337 😶. Levererar ett par hundra TUF 3080 OC till Norden nästa vecka. Jag kan inte gå in på fördelning per butik och land tyvärr.

Av Asus.David
Skrivet av Shudnawz:

@Asus.David, nån input här kanske? Vad är målgruppen? 60hz på en 30kkr-dator till gamers känns inte helt 100% genomtänkt.

Som du säger tror jag dem som köper för e-sport och snabba FPS kanske ser sig om efter en G14 med 1080p och 144hz+ men här valde man nog att gå mer på att sticka ut med design och en lite högre upplöst 1440p skärm. 1440p tillsammans med ett RTX2060 Max-Q om man vill köra native 1440p så kommer nog många spel lägga sig närmare runt 60 snarare än 144.
Men med det sagt, det finns ju alternativ av G14 med högre hz, men då får man köra 1080p: https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?k=353#rparams=l=s455...

Av Asus.David
Skrivet av Levandebild:

Om jag har en 360 radiotor i toppen av Helios GX601-chassit, kommer jag kunna ha det grafikkortet i med dess 240 radiator framtill då? Eller får den inte plats med två?

jodå det bör funka, man får ta bort dem förinstallerade chassifläktarna i fronten bara.

Av Asus.David
Skrivet av Warder:

Så den aktuella leveransinformationen just nu är att ni får TUF 3080 non-OC den 2:a januari? Är det vad ASUS har sagt till er, eller är det ett hittepådatum?

Det vore intressant att höra från @Asus.David här också. Kontexten är att jag har en beställning bekräftad kl 15:00 på releasedagen som nu är flyttad till den 2:a januari nästa år. Komplett har konsekvent skyllt på Asus och säger att de inte kan göra något. Asus säger att det är fel och att de visst skickar ut TUF 3080 till samtliga butiker. Ärligt talat bryr jag mig inte om vem "skurken" i detta är, jag vill bara ha mitt grafikkort. Finns det verkligen ingen hjälp att få?

Tja!

Vi skeppar TUF 3080 non-oc till Norden löpande men med det sagt har alla butikerna olika kö och olika tilldelningar per modell. Vi uppdaterar butikerna 2-3 ggr i veckan med vad som är på väg så butikerna så butikerna själva ska kunna förmedla till er slutkunder vad som gäller för just den butikens kö och förväntad leveranstid hos dem per modell.

Av Asus.David
Skrivet av Yasko:

Hej David, kommer korten att ha passiv kylning samt performance&quite mode som i Nvidia varianterna. Viktigare, kommer TUF versionen att ha passiv kylning vid låga laster?

Tja! Har tyvärr inte detaljerad info om korten än, ska försöka återkomma om det när vi får mer info.

Av Asus.David
Skrivet av SweDragon:

Efter de senaste generationernas strul med ASUS kylare på AMD-kort så skulle jag inte våga köpa de här vid release. Har det kommit någon info om Sapphires eller Powercolors modeller?

japp, vi fick oss en läxa vid RX5700XT. Så vi vet att vi behövde vara lite mer på tårna denna gång

Av Asus.David
Skrivet av ronz:

Men nog släpper Asus 6800XT i vanlig Strix modell också? Inte bara med vattenkylning?
Tyckte inte nya Asus Strix kylaren var så snygg när vi först såg den. Men nu gillar jag den. Ser betydligt bättre ut än allt annat denna generation. (Hej Palit GameRock)
Dröjer väl 100 år innan jag får mitt 3080. Men är grymt sugen att hänga på låset när Asus Strix 6800XT släpps

i nuläget ser det ut att bli:
STRIX LC RX6800XT
TUF 6800XT
STRIX 6800
TUF 6800

ang TUF, höljet/ovandelen e samma som 30xx men själva "thermal module'n" är ny för Big Navi.

Av Asus.David
Skrivet av FortuN:

Ja det är jävligt dåligt av asus. Då kan man iallafall gå ut innan med information att icke oc ej kommer levereras till förmån av OC eller helt enkelt vänta med att lista den hos återförsäljare..

Butikerna fick enligt nVidias lanseringsregler inte visa inkommande kvantiteter eller låta butiker ta förbokningar och kunna spegla inkommande volymer. Där av mycket svårt att kunna kommunicera det på förhand.

Av Asus.David
Skrivet av welllpapp:

Hur ser det ut, nu när mångas ordrar har flyttats fram till 2 januari och framåt. Är detta fortfarande samma rentav ihåliga besked eller kan du ge någon hyfsad bild av hur många TUF non-OC som levereras till Sverige? Att dom "levereras kontinuerligt" stämmer inte överens med Proshop (i Norden) och Webhallens lager som fortfarande säger att dom har 0-10st på ingång sedan 15e oktober, och det är vad som hänt sedan release en månad innan.

Ni får för lite kretskort från Nvidia, ja - men ska ni börja trappa upp non-oc (TUF och STRIX) till Norden övh i år, eller skicka fler till Sverige övh? Kommer från en som har beställning 15.01 från Komplett.

Alla butiker får inte lika mycket av varje modell och det mellan 15-20 olika butiker som ska ha kort varje vecka. Det är över hundratalet TUF 3080 Non_OC som skickas till Norden iaf. (Många av butikerna säljer till övriga nordiska länderna också inte bara Sverige).

Av Asus.David
Skrivet av toggaf_el3:

@Asus.David
Du sa att det skulle bli en non-OC STRIX 3080-sändning för nästan två veckor sedan, nu levererar du inte dem alls ...
Vilken är det? Varför är det som vi som köpte icke-OC-versionen kanske en minut efter lanseringen den 17: e fortfarande Väntar medan människor som beställde OC har haft det i flera veckor! Det är ni som väljer att inte göra dem.

Det var planen och dem var planerade att skickas då men har tyvärr inte kommit iväg. Jag har inget annat svar.

Av Asus.David
Skrivet av ronz:

Antar att det är Samsung då. Undra hur glada Nvidia är på Samsung just nu

Ja, det pågår nog heta diskussioner dem emellan

Av Asus.David
Skrivet av jorgen69:

Vad beror det på att ni inte kan leverera den mängden som marknaden efterfrågar?
Fler fabriker kan vara lösningen.

Vi har material så det räcker men vi tillverkare inte själva GPU delen, så vi måste vänta på GPU leveranser från nVidia. Det är där flaskhalsen här.

Av Asus.David
Skrivet av ronz:

Bedrövligt att lansera ett kort som man helt struntar i att leverera.

Förstår känslan, men det är global brist och vi har planerade leveranser men denna vecka fick vi just inte detta till Norden. Tyvärr svårt att tillgodose samtliga modeller.

Av Asus.David
Skrivet av micho89:

@Asus.David kan vi få någon uppdatering kring 3080 strix non-OC kommer det att komma några inom snar framtid eller hur ligger det till?

just den modellen ligger inte för leverans just nu, nästa vecka skickar vi fler av följande modeller:
STRIX 3090 OC
STRIX 3090
TUF 3090 OC
TUF 3090
STRIX 3080 OC
TUF 3080 OC
TUF 3080

Av Asus.David
Skrivet av Überklass:

Ge oss nåt! En liten kaksmula som inte riskerar ditt jobb eller ASUS relation med AMD

haha, straffet för läkt information är oftast att man som board partner får begränsad tillgång av GPU's...i dags läget när just tillgång av grafikkort är nära på obefintlig känns risken lite för stor

Av Asus.David
Skrivet av welllpapp:

Så det kanske ska vara möjligt att kunna byta sin NON-OC beställning till en OC syftar ni på? För det är väl bara där det ser ut att fokuseras hos Asus.

Det är upp till butiken, det är dem som är säljaren. Än så länge har det varit mer OC som levererats men både OC och non_OC levereras. Det kan skilja per butik.

Av Asus.David
Skrivet av Warder:

Jag googlade och det verkar komma härifrån:

https://www.pccasegear.com/rtx30

Är det något @Asus.David kan kommentera? Inga fler 3080 TUF non-OC? Eller gäller det bara just den butiken, kanske?

jodå vi levererar om än i små volymer

Av Asus.David
Skrivet av Steffe:

Kanske vore nåt för ÅF, om ni fokuserar för mycket på OC @Asus.David ;p

Å andra sidan är ju OC-kön bra lång istället, men kanske betas av fortare ändå...

japp, vi föreslagit det som alternativ för ÅF.