Inlägg

Inlägg som Asus.David har skrivit i forumet
Av Asus.David

Vi har fått info från vårat HQ att dessa uppgifter från Igor's Lab i den här nyheten inte stämmer. Med det sagt kan vi ju ändå dock inte ge någon exakt information om Big Navi innan AMDs announcement. Inte många dagar kvar nu 😀.

Av Asus.David
Skrivet av Laxpudding:

Stämmer. Undantagen som bekräftar regeln. Finns ett fåtal sådana skärmar som kört dubbla DP för att uppnå tillräcklig bandbredd. Ställer dock kravet att GPU:n i sig kan hantera en skärmstorlek på det sättet, vilket inte är så självklart och framför allt information som är svår att finna.

vad skulle en sån funktion heta? För det måste ju isf vara någon unik funktion man aktiverar då för att skärmen ska använda 2 inputs, normalt brukar man ju bara kunna välja en port vid "Input Selects" och växla mellan dem.
Försökte Googla på det men blev inte klokare.

Av Asus.David
Skrivet av Laxpudding:

Här är det nog testa-och-se som gäller. Teorin säger att det bör fungera likt hur @Alling beskriver. Det är inte ovanligt att man hamnar i ett mellanläge och kanske får 4K/120 att fungera via dubbla kablar, vilket fortfarande är en stor förbättring mot 60 Hz. Dubbla kablar från samma grafikkort då.

menar du att man kan koppla 2 separata DP kablar via ett grafikkortet med 2st DP1.2 kontakter in till en skärm med 2st DP ingångar för att kunna köra en 4k/144hz bild? Aldrig sett den lösningen, dem flesta skärmar brukar väl bara kunna läsa från en ingång i taget?

Av Asus.David
Skrivet av Zeddius:

@Asus.David

Du pratade om att nästa vecka skulle det komma en stor leverans, troligen eran största hittills.
Samtidigt nämnde du att den skulle innehålla några "Icke-OC" 3080
Är det rimligt att anta att det kan börja ramla in lite Asus 3080 Strix Icke-OC i samband med denna leverans?

PS. Att lyckas tagga ditt namn var ett uppdrag i sig det bara

haha, ja det är på g men tyvärr kunde inte allt skeppas förra veckan ändå pga av fortsatt brist på GPU. Det kommer fortfarande leveranser men inte allt. Men nu verkar vi iaf börja kunna skeppa lite varje vecka.

Av Asus.David
Skrivet av Red Onion:

Hehe jag undrar hur många gånger feltaggningar av Asus.Davids namn räddat honom från att behöva svara på denna extremt repetetiva fråga (som för övrigt redan besvaras av honom minst en gång i veckan i denna tråd)

Av Asus.David
Skrivet av r1nne:

Tack Vardagsrum, det var lite det jag var inne på att jag vet inte riktigt vad han skrivit tidigare eller hur mycket han vet. Men nu förstår jag

Upptäckte nu också att det var ju väldigt enkelt att gå in på hans profil och se alla tidigare poster i forumen. Där svarade han senast idag vid 7-tiden exakt på den fråga jag typ ställde. Jag skäms lite nu.

De e lugnt, ingen fara skedd men precis som dem ovan skrev innan: vill inte gå in på individuell fördelning och leveranser. Får lämna över det ansvaret till återförsäljarna. Vi matar dem med alla info vi har.

Av Asus.David
Skrivet av izcho:

Är det möjligt att få en kommentar från @Asus.David här?

Vet att ni inte går ut med info om vilka kort som ska stödja zen3 eller när respektive modell får det. Men kan det iaf inte bekräftas att ni HAR fått microcode från AMD eftersom ni släpper andra kort som har uttalat stöd. Och går det inte bekräfta att ni KOMMER stödja zen3 på detta kort, enligt amd ska ju alla x570 göra det?

ASUS Pro WS X570-Ace kommer ha Zen3 stöd från BIOS 2206 och framåt.

Av Asus.David
Skrivet av Bryna:

Har du någon insyn på det företag som beställer till Elgiganten. Kan du svara på om Elgiganten fått/får in några Asus kort? Förstår om du inte kan svara men skadar inte att fråga! Eller väntar de på större batcher?

tyvärr, undviker gärna att kommentera enskilda kunders leveranser.

Av Asus.David
Skrivet av RoskildeKille:

Når inga TUF 3080 (ej OC) nordisk mark innan detta?

jodå det har skeppats mindre leveranser sen release

Av Asus.David
Skrivet av Warder:

Tack för uppdateringen. Det känns rätt surt att icke-OC är så otroligt nedprioriterat, hur skulle man kunna ha vetat det i förväg? Och nu är det ju för sent att ändra sig, så då sitter man här utan fungerande grafikkort. Men det är som du säger ändå positivt att det rör på sig på något sätt.

förstår det, kanske går att kolla med butik om dem kan ändra bokningen till OC med någon form av bibehållen köplats :/, vet inte om det går, jag bara tänker högt.

Av Asus.David

bara för att sprida lite positiva vibbar...nästa veckas leverans från fabrik ser ut att bli den största hittills iaf så förhoppningsvis börjar det lossna lite inför November. Majoriteten är 3080/3090 OC modeller men även några 3080 icke-OC också. Tar mellan 1-2 veckor från fabrik tills nordisk mark.

Av Asus.David

bara för att sprida lite positiva vibbar...nästa veckas leverans från fabrik ser ut att bli den största hittills iaf så förhoppningsvis börjar det lossna lite inför November. Majoriteten är 3080/3090 OC modeller men även några 3080 icke-OC också. Tar mellan 1-2 veckor från fabrik tills nordisk mark.

Av Asus.David
Skrivet av anon46732:

Var i kontakt med Elgiganten precis och jag förstår inte riktigt deras leveransdatum? Hur kan de som är så stor leverantör inte få ett enda kort innan januari nästa år? Vad jag förstod på dig @Asus.David så hade ni redan levererat kort till Elgiganten? Vart tusan tar dessa kort vägen? Tar personalen dem själva?! 😂

https://www.dropbox.com/s/7yzfot0p0ib4v8n/elgiganten.jpg?dl=1

Förstår att det kan kännas så. Jag kan inte kommentera på respektive butiks tillgång. Det finns många stora butiker på grafikkort och alla har stor efterfrågan.

Av Asus.David
Skrivet av Warder:

Okej! Det här kanske inte du kan svara på, men Komplett påstår att varje gång de flyttar sina datum bakåt i tiden är det för att de får nya besked från leverantörerna, dvs er, och beräknar om leveranstid efter det. Nu har det skett varje vecka sedan lanseringen, kan det verkligen stämma att ni underlevererat till dem varje vecka hittills?

det stämmer till viss del, lite olika per modell och kund...vi ger butikerna ett uppskattat datum när vi tror vi kan leverera varje vecka, tyvärr så får vi fortfarande inte tillräckligt med GPU'er från nVidia för att kunna leverera alla planerade leveranser. Så då får vi skjuta fram det uppskattade datumet.

Av Asus.David
Skrivet av Warder:

Haha, ja, hur tänkte jag där egentligen? Jag hade ändå en rätt hyfsat bild av Komplett innan hela den här historien drog igång men den har gått i kras, kan man väl säga.

Det känns lite drygt att ropa på @Asus.David så fort nåt sånt här händer, men kanske han kan ge en klarare bild av just 3080 TUFs leveranser eller brist på dem? Det är lätt att få bilden av att de korten knappt ens finns.

jo vi levererar TUF 3080...första leveranserna vid release var mest icke-OC, följande veckor har dock istället vart mest OC. Många av butikerna i Norden säljer ju även till flera länder i Norden så t ex Komplett som du nämner har ju även kö på kunder från Norge och Danmark också utöver Sverige. Därför kan det säkert kännas som att kön betas av långsamt.

Av Asus.David
Skrivet av Catglider:

När du säger att ni kan skicka, pratar vi ifrån nånstans i Sverige eller från nån annan världsdel dom skickas ?

att vi skickar från fabrik, sen tar det 1-2 veckor innan dem finns i Sverige.

Av Asus.David
Skrivet av Warder:

Hej!

I väntan på det 3080 TUF jag beställt så har en av de tre fläktarna på mitt nuvarande grafikkort, ett 1080 Strix brutit ihop. Först durrade den och gick i lägre hastighet, nu har den övergått till att ömsom inte snurra alls och ömsom snurra långsamt men då låta som en plågad gris - ett högljutt, gnällande skri. Dessutom så verkar inte längre mjukvarukontrollen av fläkthastigheten via GPU Tweak fungera längre, utan fläktarna går antingen på 0 eller på 100, och när de gått upp på 100 stannar de där tills datorn stängs av.

Garantin på kortet har gått ut. Även om jag har ett nytt kort på väg in (när Komplett nu bestämmer sig för att skicka det) känns det onödigt att skrota ett kort som fortfarande är rätt kompetent. Jag har kikat runt lite, men det verkar vara svårt att få tag på nya fläktar just här i Europa. Är det någon som har något tips? Kanske @Asus.David vet om det går att fixa reservdelar?

Tackar!

Asusparts.eu säljer reservdelar från vårat eget reservdelslager:
http://www.asusparts.eu/en/asus/graphics-card/nvidia/strix-gt...

Av Asus.David
Skrivet av Ragin Pig:

Även om det sker någon sorts binning på dom här korten så kan jag inte tänka mig att några golden samples går till tuf oc. Rimligtvis läggs dom bästa gpuerna åt sidan för att användas till strix, vilket säkert också är anledningen till att dom korten dröjjer.

stämmer, vi är såklart lite extra kinkiga med GPU'er för STRIX.

Av Asus.David
Skrivet av arabfis:

Jag hoppas du får övertidsersättning för dina timmar här. Tack buddy

tack själv!

Av Asus.David
Skrivet av dakke:

Min prioritet var stabilitet, jag tänker inte överklocka kortet då de inte skall användas så mycket för gaming ändå. Men om det du säger är fallet att jag får ett kort som inte klarar göra mina grejer i stock clock för att jag inte tagit ett OC kort så reklamerar jag såklart kortet då produkten är per definition trasig. Vi får se hur det går, det kan bli en lärorik läxa. Som jag förstått det så har de flesta sagt att fabriksöverklockade kort är en waste of money men om de korten handplockas för att bli överklockade känns det som en liten slant att lägga 500kr extra på att garantera sig ett bra exemplar då kortet kostar 20k.

Om kortet kan fungera normalt i stock är jag nöjd.

I teorin bör OC korten vara "ännu stabilare" iom att dem är binnade för att klara OC bättre. Än mer om man tar ned dem till standard värden.