Inlägg

Inlägg som Karazhan har skrivit i forumet
Av Karazhan

Något annat kort i utbyte är inte av intresse? Har ett 7900XT från inets drop + pengar ifall det skulle vara något

Av Karazhan

Kunde jag satsat hela min förmögenhet på när de senaste försökte igen, finns inget av värde på teknikmagasinet

Av Karazhan
Skrivet av dlq84:

"2011 uppfann amerikanen Thor Aackerlund en teknik kallad ”hypertapping” som går ut på att spänna biceps tills underarmen vibrerar så snabbt att det går att trycka på styrkorset fler än tio gånger per sekund."

Uhm, såhär spelade jag Nintendospel (nes och snes) som krävde button smashing redan som barn, långt före 2011... Trodde inte att det var något speciellt med det.

Svårigheten ligger väl i att kombinera det med placeringen av blocken och hur länge du kan göra det. Som jag förstår det kan inte alla göra hypertapping och de är då tvungna att använda den gamla DAS tekniken

Av Karazhan

Jag har ett asus rog strix z490-f som funkar men har lite skavanker. Pcie låset är lite trasigt så det är lite svårare att låsa upp och thermal pads en på nvme diskarna har jag tagit bort pga att de var smutsiga. Han jag köpte den av sa också att en pin i socketen var borta men osäker på om det stämmer då allt funkar prima eller är det en av de pinsen som inte används. Min 11700k funkade utan problem med alla ram slotsen fyllda. Har använt det i 2 år med noll problem

Av Karazhan

Chassi med bäst airflow`och utan massa krussiduller?

Jag sitter idag på ett gammalt Phantek enthoo evolv ATX som var jävligt coolt back in the day men lider av sin tids sjukdom och är helt värdelöst för airflow, idag kör jag det utan front och utan top kan nämnas. Nu funderar jag också på att borra hål i botten och ta bort PSU shrouden men har börjat kom till punkten då jag säger fuck itne och bara köper att nytt chassi.
Tyvärr när jag kollar chassin så är det bara massa blingbling. Jag har min dator under skrivbordet bakom en hurts så jag vill inte ha massa skit, det enda jag bryr mig om är användbara funktioner och airflow, finns det något sådant chassi? Jag tänker mig ett chassi där jag kan ha fläktar på precis alla hörn och kanter om jag så vill, även i side paneln som var vanligt förut men som verkar vara svårt att hitta nu när alla vill ha glas. En som kan ha ATX och som rymmer en 360 radiator.

Är det en dröm eller finns det något där performance är det viktigaste och inte blingbling?

Av Karazhan
Skrivet av TMG:

Kolla gärna vad du har för fästen till vattenblocken. Skulle absolut kunna byta ett mot några minnen. Känns lite överflödigt med hela kittet med tanke på att jag egentligen redan har allting, bara att mina block inte passar 1366/775.

Ja absolut så kan du få bara blocken. De är tyvärr i Umeå och jag i Uppsala men ska dit om någon vecka hoppas jag så återkommer då.

Av Karazhan

Jag har detta kit liggandes hemma
https://www.tweaktown.com/reviews/6567/phobya-pure-performanc...
Har två vattenblock som passar 775 och antarligen 1366 också, använde dem på mitt 2011-3 system, lite oklart dock vad jag har för skruvar osv hemma för att fästa dem. Värdet är ju det närmaste obefintligt så du kan få dem eller så byter jag mot någon DDR3 sticka som en bekant ville ha.

Av Karazhan
Skrivet av Heliopause:

Svårt att ge något exakt råd utan att ha sett varesig skärmen eller fästet, men av vad jag kan se ur manualen är det original nåt sorts plåtvagga som ska vara där.
Jag gissar att jag själv i det där läget skulle snegla på ett par plåtvinklar av den typ som använs för att sätta fast en 3.5" hårddisk i en 5.25" plats. Sätt dem vertikalt. Då blir det 8 korta skruvar och plåtblecken tar hela belastningen, blir plats emellan för luft att cirkulera. Sånt där brukar finnas i skrotlådorna och jag använder själv ett par sådana vinklar som hopfällbart grytunderlägg (!) Förträffligt bra. Annars, ta bara två plåtbleck, bocka, borra och montera.
Jag är inte så säker på att en fläktram av plast håller för snedskjuvningen som kan bli när du vänder och vickar på skärmen, och beror på hur fästet ser ut om du kan få till luftflädet så det blir tillräckligt.

Tack för ett bra råd! Ja sån där plåtvinkel låter inte helt dumt. Prövade med vanliga distanser och tror det fungerar bra, luftflödet är lite begränsat men bytte kylpasta på skärmen, vilket känns lite skumt att säga, verkar ha hjälpt en del.

Av Karazhan

Jag har ett asus rog strix z490-f som funkar men har lite skavanker. Pcie låset är lite trasigt så det är lite svårare att låsa upp och thermal pads en på nvme diskarna har jag tagit bort pga att de var smutsiga. Han jag köpte den av sa också att en pin i socket en var borta men osäker på om det stämmer då allt funkar prima. Har använt det i 2 år med noll problem

Av Karazhan

Längre skruvar och spacers med Vesa, risk för kalabalik?

Så jag köpte i dagarna en begagnad Acer predator X38P och insåg inte att den har en fläkt just där VESA fästet är. Tydligen så ska det följa med en adapter som tyvärr inte ingick, och som jag inte ens visste fanns. Så nu måste jag ordna med någon annan lösning om inte acer kan ordna en reservdel. En "enkel" lösning är att använda spacers men jag undrar om man sätter extrem stress på skruvarna och man därmed riskerar att allt rasar? Skärmen väger väl en sådär 10kg. Jag har plockat upp M4 25mm skruvar och hade tänkt använda en noctua 15mm fläkt som "spacer" för att få lite extra luftflöde också.

Av Karazhan

Jag har 2x16 3200 mhz corsair lpx, tänker mig en 600.

Av Karazhan
Skrivet av DeluxXxe:

Ett tips för er som gillar vattenkylning;

Jag köpte precis väldigt mycket grejer från aquatuning.se (tyskland). Det finns utvalda delar som är 70% där.

Köpte bland annat distroplate för 300kr, dubbla tjocka 360 rad för 110 euro plus skatt. Och massa annat. Tips, lägg inte i några hard-tubes - frakten blev 1000kr per meter...

Sista dagen för 70% rean är ikväll. Jag har letat lite bland deras begagnade delar innan men utan att ha insett rean som var på nya grejer.

Finns det något vattenblock för AM5? Kan inte så mycket om vattenkylning, körde ett phobya kit förut som jag funderat på att återuppliva men behöver nytt block vet jag.

Av Karazhan

Köpes: 34 tum Ultrawide

Hej!

Letar efter en ny skärm efter att ha uppgraderat datorn. Sitter idag på en äldre 27 tum IPS och letar främst efter en 34 tum Ultrawide i mellanskiktet, alltså helst ingen VA panel. Den ska användas för gaming så låg responstid och runt 144hz hade också varit önskvärt. Så om någon uppgraderat i dessa tider och har en liggandes så köper jag den gärna. Maxpris är runt 5000 riksdaler tänker jag mig.

Bor i Uppsala men har tyvärr ingen bil så kan inte hämta en skärm utan kartong. Frakt eller leverans hade därmed varit önskvärt

Läs hela annonsen här

Av Karazhan

Jag har en asus zenbook UX305ca till salu men den har en 13.3 tums skärm så kanske faller bort?

Av Karazhan

Jag är i farten med att leta efter en ny skärm och slås av hur många det är som säljer trasiga skärmar och skriver "Kan lagas av den händige". Hur lätt är det egentligen att fixa en panel som måste bytas hel, och framförallt, hur dyrt är det? Känns ju inte superlätt, speciellt inte när det handlar om 49 tum superultrawide

Av Karazhan
Skrivet av norrby89:

Asså block i all ära men när man kan få Arctic Liquid Freezer II för 1300/1400 kr beroende på modell så år det knappt värt det med nytt block om man inte gillar byggandet och underhållet osv.

Men buntband fungerar som sagt felfritt, sen hur pass bra det äldre blocket presterar är en annan femma.

Edit: sen finns det modeller likt Alphacool Eisbaer med snabbanslutning som går att expandera och förmodligen då även går att kombinera med befintliga radiatorer om man vill uppgradera.

Det är det jag också tänker, är just en Arctic LF II jag kollar på. Mina burk är under bordet bakom en byrå så bryr mig inte det minsta om utseendet samt så är nog fläktarna på mitt kit inte de bäst så skulle antagligen behöva nya sådana också och då landar man ju ändå på vad en ny AIO kostar.

Av Karazhan
Skrivet av norrby89:

Klart att det går, hade själv en gammal Corsair aio med Intel hårdvara som jag satt dit på ett am4 moderkort med en 5900x med hjälp av buntband vilket fungerade felfritt!

Annars är det enklaste att bara byte ut blocket mot typ denna
https://www.inet.se/produkt/7000423/corsair-hydro-x-series-xc...

Beställer man från Tyskland kan man nog komma ytterligare lite billigare undan då dom har enormt mycket större utbud.

Ok nytt block verkar vara det mest logiska. Frågan är om det är värt det eller om man bara ska trycka in en AIO...

Av Karazhan

Anpassa äldre vattenblock till AM5?

Jag vattenkylde min 5960X, 2011-3 plattform tror jag med ett phobyakitt.
https://www.tweaktown.com/reviews/6567/phobya-pure-performanc...
Detta med en radiator med andra ord, ett UC-2 vattenblock.

Nu har jag bytt till AM5 och undrar helt enkelt om det finns något sätt att anpassa detta vattenblock till den plattformen eller om jag måste köpa ett nbytt vattenblock?

Av Karazhan
Skrivet av Jonas79:

Missa också detta vad hade nzxt?

Hade också deras AIO kylare på en ganska bra rabatt, dock så är de tydligen inte jättebra prestandamässigt så det är mer om man ville ha lite bling med en lcd skärm och RGB man köpte dem för. Funderade på dem men tänker att en Arctic LF är bättre och den kostar lika mycket orabbaterad

Av Karazhan

Ett tips är att Mionix Naos QG är värd typ en hundring - två hundra. Minoix har reat ut dem och flera företag har gett bort dem när man beställt annat skit så de går att hitta svinbilligt. Maxgaming har dem tom för 400 ny från butik