Inlägg

Inlägg som Karazhan har skrivit i forumet
Av Karazhan

Kanske dags att göra en egen tråd för bara dessa lurar?

Av Karazhan
Skrivet av mastrovious:

Vänta bara tills folks bolån ska förhandlas om... då snackar vi minimal köpkraft! Läste att närmare 75% av alla bolån inte känt av räntehöjningarna ännu då de flesta av de bundna lånen löper ut under 2023-2024.

Japp min BRF har tre lån, ett gick ut i år och två bundna året ut. Vi har haft extremt låga avgifter av någon extremt dum anledning så även fast vi fått en höjning på 7% så betalar vi inte speciellt mycket i avgift. Räknar med dock att vi åker på en 500 mer per månad minst nästa år. Har inte varit insatt i BRF då jag tycker de är idioter allihop som sitter i styrelsen men man skulle ha tryckt på högre hyror för att få ner lånen även om värdet på lgh blivit lägre.

Av Karazhan
Skrivet av Karazhan:

oj, gissar på att det finns risk för att företaget går under,

called it, hoppas alla som hade aktier sålde

Av Karazhan

Inte för att vara den som är den men idag var kanske den sämsta luckan jag skådat i en julkalender

Av Karazhan

Haha mina kommer idag, kommer nog inte ens öppna dem med tanke på vad jag hör

Av Karazhan
Skrivet av Pontus94:

Hej. Vågar inte köpa något som eventuellt är trasigt. Tråkigt om det skulle vara nå knas med det efter köp.

Mvh Pontus

okej det är förståeligt, har själv använt det i två år utan problem och hade tänkt släppa det billigt men det löser sig, hoppas du hittar något annat!

Av Karazhan
Skrivet av darrenj:

Hej
Det verkar trögnat realt här
Du får den för 250kr plus frakt
PM mig din adress och en kontakt epost eller nummer

Darrenj

Hej, om inte du får svar köper jag den gärna för det priset

Av Karazhan

Hej, Har du kvar några fläktar?

Av Karazhan
Skrivet av kode:

Fast att be om anbud innebär ju knappast att man gör automatisk accept på de bud som kommer in. Det blir ju snarare så att om någon erbjuder ett pris som de skulle godta i sådana fall lämnar ett förslag till den presumtiva köparen som i sådana fall får göra accept.

Sen finns det ju ofta reservationspriser vid auktioner som inte behöver vara synliga för budgivare. De kan ju helt sonika säga att buden inte når upp till reservationspriset och då har man inget att säga till om

Av Karazhan

Jag har ett asus rog strix z490-f som funkar men har lite skavanker. Pcie låset är lite trasigt så det är lite svårare att låsa upp och thermal pads en på nvme diskarna har jag tagit bort pga smuts. Han jag köpte den av sa också att en pin i socket en var borta men osäker på om det stämmer då allt funkar prima, a

Av Karazhan

Exit spelen är rätt så kul, tycker det är en bra idé.

Av Karazhan

Värt att köpa billig Ultrawide? Tex Samsung G5 34 tum

Hej

Har länge varit sugen att pröva ultrawide men har inte lust att lägga några större summor innan jag vet att det är något jag gillar. Har kollat lite på en Samsung G5 34 tum och verkar kunna köpa den för runt 2000 kr. Är det värt att pröva eller är det skräp? Den är ju några år gammal och en VA panel. Jag spelar alla möjliga spel som CS, Dota, massa paradox spel osv.

Av Karazhan

När man läser avtalsrätt på Uppsala så tar man upp auktion genom tex facebook. Slutsatsen är att som ovanstående säger, att det måste finnas ett slutdatum. Om det gör det så blir det dock bindande enligt lag. Det finns rättsfall där någon bjöd på en möbel eller liknande, vann den, men sen la säljaren ut den igen för mer. Då fick hon en summa pga det.

Av Karazhan
Skrivet av Kaspersky 0_o:

Förvånad över hur olika resultat Igors Lab lyckades få fram...

Det är ju det största mysteriet kring denna historia, min gissning är väl att vi aldrig kommer få ett svar

Av Karazhan

Såvida du inte har bevis på att det är uppdateringen som gjordet det så är du nog shit out of luck. Efter 6 år kan du inte göra något för att gå mot tillverkaren om de inte har lovat en garanti som täcker det

Av Karazhan

Mitt 1080ti som sitter i tjejens dator har noctua fläktar nu, bästa är hur ljudlöst det blir. Det som egentligen är knäckfrågan är i mina ögon varför ett kort som kostar över 20000 riksdaler inte har de absolut bästa fläktarna monterade redan?

Av Karazhan

Tvek om den är värd så mycket? Jag har en liknande som min morfar fick efter att ha jobbat på Modo länge, tror den är värderad till en 5000 eller så.

Av Karazhan
Skrivet av PurpleShadez:

Hmm, ja då är det väldigt varmt, märkligt med en 360mm radiator. Dock körde jag med den pre-applied kylpasta. Har beställt en thermal frame och annan pasta, ska se om det hjälper. Annars vetifan vsd problemet är. Kanske fel på CPUn/kylaren.

thermal frame gör inget för AM5

Av Karazhan
Skrivet av Mr.Borka:

Nog för att det kan vara skärrande för en ungdom att för första gången utsättas för verkligheten på det breda Internet, utanför den mest kommersiella och kurerade verkstaden. Men det är så man lär sig.

För, vad är alternativet? Ska staten gå in och krossa alla samtal på Internet, vakta på människors språk med svärd i hand, för att denna hypotetiska 13-åring ska kunna spela Dota 2 utan att mottaga samma hets och larv såsom alla andra?

Min pragmatism kan säkert upplevas som kall, men alternativet är auktoritär i sin kärna. Vare sig man önskar folkbildningsprogram eller lagar och regler som verkar för att kuva oönskade kommentarer.

Fast resultat lär knappast alltid bli att man bara "lär sig" och "utsätts för verkligheten". Många kommer nog helt sonika undvika att spela online. Samtidigt så ignorerar det lite problemet på andra sidan. Killar som sitter och säger att de ska våldta tjejer får knappast en sund syn. Visst, jag tror inte att de kommer gå ut och våldta tjejer men jag tror inte heller det är helt utan inverkan på deras mentalitet att agera på det sättet så där tror jag absolut att det kan vara av värde att ingripa. Sen handlar det inte om att krossa alla samtal på internet men att informera och försöka utbilda, precis som denna ordbok syftar att göra, vi är väldigt långt ifrån en auktoritär internetmiljö som vissa verkar tro att vi är på väg mot med denna ordbok.

Av Karazhan
Skrivet av Mr.Borka:

Tack för ett kalorifritt inlägg.

Olika miljöer har olika uppförandekoder, och miljöns natur spelar roll för hur uppförandekoderna formas. Det finns något nästan lite autistiskt och auktoritärt med idén att alla miljöer ska likriktas till, för att använda en anglocism, kramlådor - där alla är glättigt käcka mig varandra, alltid. Tid och plats spelar roll.

Hat och hot i sig är inget problem i en anonym miljö. Speciellt inte i en anonym tävlingsinriktad miljö, där mötet med andra människor är, som jag tidigare skrivit, närmast eteriskt. Eventuella hot är ju också helt utan vikt då det inte finns någon realistisk chans till ett verkställande när ingen vet vem den andre faktiskt är. Det är en känsloventil.

En annan konstig grej med det du skriver är hur du tycker det är konstigt att ett kollektivt "vi" inte rört oss från ett visst beteende. Många individer har gjort det. Men det finns ett influx av unga användare som kommer göra samma personlighetsresa så som vi gamla fossiler gjort. Låt det ha sin gång.

Är det inte lite väl pragmatiskt sätt att se hat och hot på? Visst, du och jag inser ju att om någon säger att de ska våldta oss online så vet vi att det aldrig kan bli en realitet men om en 13 årig tjej får höra det och med tanke på att folk faktiskt kan spåras online med hjälp av användarnamn och mail osv så kan det knappast ses som förvånande att hon tar sig illa vid. Samma sak med om en tjej får höra att hon är tjock eller ful etc. Den sortens språk är redan så prevalent i dagens samhälle och det lär knappast hjälpa att höra det online också, även om det är anonymt