Inlägg

Inlägg som Karazhan har skrivit i forumet
Av Karazhan

Ja tack för alla svaren, dock så blev jag väl inte mycket mer säker då det tydligen finns flera olika åsikter på forumet

Av Karazhan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Typhonos
Bättre och lägga mindre pengar nu och köpa nytt oftare, ger mer prestanda per krona. Både Phenom II och Core2Quad är tillräckliga för alla spel och väsentligt billigare än Corei7. Ger dig mer pengar att lägga på skärm och grafikkort. Hur stor skärm har du?

Jo det verkar vara smartare, i7 är ju onekligen imponerande men det smartaste vore ju att satsa på Phenom II eller Core2Quard.

Nu kör jag med en 20" och en 17" vid sidan om, det begränsar mig till en upplösning på 1650x1080 och jag planerar inte at köpa en större då det räcker gott åt mig.

Förslag på byggen skulle inte vara helt fel, tänker ta HDDs och läsare från min gamla dator så där sparar jag in någon tusenlapp.

har annars funderat på en systemdisk, alltså en meg högre läshastighet osv, hur stor skillnad ger detta egentligen? De är ju ganska mycket dyrare,

Av Karazhan

Första datorbygget.

Jo då var det dags att plocka ihop min första dator. Har funderat på hur speldatorn, som den är tänkt som, ska se ut. Satte min första budget på runt 10 000 kronor men funderade sedan på att höja till kanske 15 000 kronor, funderar då förstås på ett i7-system. Alla kan nog komma överens om att socket 1366 är mer framtid än de gammla. Dock så har jag ställt mig frågan, "Kommer jag uppgradera datorn eller bara köpa en ny om 2-3 år?". Då har jag givetvis flera frågor, hur kommer en datorn som är lite billigare att hålla sig? Jag kräver ingen monstergrafik om 2-3 år men spelbart och nog för att jag ska ha kul, sitter och spelar många spel på lägsta nu och har hur kul som helst, (nyss börjat med Deus Ex igen ) Om jag inte tänker trycka in något nytt är den nya socketen inte lika självklar längre då jag kanske köper en helt ny dator och då spelar de ju ingen roll vad som sitter i den gamla.

Så låt höra vad ni har att säga, är inte den mest kunniga runt datordelar osv.
Detta kan vara alt om vad jag bör köpa till saker jag bör tänka på innan jag plockar ihop den.

Datorn är främst till för Empire : total war kan jag också säga, game of the year sen skadar det ju inte att spel som starcraft 2 och diablo 3 närmar sig

Av Karazhan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av djjokke
Här kommer nooben o frågar: måste man verkligen ha ett moderkort som kostar 3500kr?

Om du ska ha i7 så blir moderkorten ungefär så dyra ja. Då måste du ha socket 1366 och de är dyrare och utbudet mindre

Av Karazhan

Sen beror det ju på vilken karaktär man har, på min hunter har jag 4.5k guld och 27 titansteel och kanske 3-4k guld i andra mats osv. medans min polare satt på kanske 2k guld, Han var ju dock druid och hade gemmat och till viss del enchantat 2-3 gear, feral tank och dps, healing och oomkin. han har dock lottat som faen med darkmoon cards och gjort 6 nobleskort och det är ju typ 6k guld.
Själv så planerar man att skaffa nobles, den som är så billigt.........

Av Karazhan

Datorn får ne APA , inte en tilldelad, lösning?

Jo jag har problemet att en av min datorer får en APA istället för en tildelad ip-adress av routern, alltså en Automatisk privat adress. Det funkade innan men sen drog jag ut ethernetkabeln och nu kan jag inte få tilblaka den tilldelade. prövat att reseta rotuern helt och jag får en tilldelad på denna datorn men inte på den andra, någon som vet varför? Det funkade alltså förut.

Av Karazhan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DegJ
förmodligen är det VLC du använder som mediespelare, du får då ändra output type till openGL för att det ska funka när du startar ett DX program. eller om du inte har VLC så ladda ner det och använd OpenGL output , även om du får problem så klicka i Alltid överst på video.

Man tackar, det funkade, dock så är nog datorn min för dåligt då det laggar.

Finns det något sätt att göra så jag kan använda den andra skärmen när jag spelar eller måste spelen ha stöd för 2 skärmar eller något?

Av Karazhan

Dubbla skärmar, råd.

Har nyss kopplat in en andra skärm och har på extend så jag kan dra över. Problemet jag har är när jag försöker se på en film på den sekundära skärmen så blir den svart när jag startar ett spel på den primära(WC3). Antar att det har något med att grafikkortet inte kan göra båda sakerna samtidigt eller något(har ingen aning). Går detta att komma runt på något sätt? Har ett ATI kort så jag ställde in basic sakerna i catalyst och har nu installerat UltraMon.

undrar också hur jag bindar en key till att byta skärm. Går inte att dra över när jag spelar. Har försökt hitta rätt binds men inte lyckats.

Av Karazhan

Nya RE ska ha det, finns tom filmer där de visar långa klipp om hur det fungerar osv,.

Av Karazhan

Ett bra onlineläge, du får vad du betalar för helt klart. Sen så hackar inte spel mer än det hacka på PS3, tvärtom, många spel är snyggare på 360n än på PS3an, typ fallout 3 etc. Ett tips är att du försöker få en Jasper om det är möjligt.

Av Karazhan

Routern tilldelar inte ip-addresser korrekt

jag har en DI-301, en router med trådlöst också då. Problemet är att den inte tilldelar rätta ip-adresser utan ger en 169.x.x.x och inte 192.168.x.x osv. Detta händer främst när jag kopplar upp mig på trådlösa via macen men har också hänt 1 gång när jag kopplat via ethernet. Problemet fixas med att routern startas om men det är lite drygt så jag är tacksam om någon har en lösning.

Av Karazhan

Ja, blev ingen direkt förbättringen. Har prövat att reseta routern men att surfa går lika segt på stationäradatorn. Kan fortfarande sitta på bärbara och surfa som vanligt.

Av Karazhan

Internet funkar inte som det ska.

Jag har då problem med datorn. Internet vill inte funka riktigt, det går grymt segt att surfa och torrent går också ner i hastighet, problemet uppstår alltså bra ibland men det är garanterat inte routern då jag kan sitta på laptopen och surfa utan problem nu. Känns inte som om det skulle vara ethernetkabeln eller något då det går utmärkt att surfa för det mesta.

Jag repeterar, INGET FEL PÅ ROUTERN. Har prövat stänga av all port forwarding men ger inga resultat.

Har prövat flera olika internetläsare men samma sak i alla, alltså inga konstiga inställningar på läsaren, kan dock spela på nätet utan problem och att pinga datorn funkar utmärkt.

tacksam för en lösning.

Av Karazhan

Tack för svaret men nu har disken kommit tillbaka :S.
Startae den imorsen och allt var normalt.
Nån som vet vad detta betyder?
Det kanske spökar i min dator

Av Karazhan

BIOS bara borta

Jag har en dator med 2 diskar, en på 300 SATA II och en vanlig SATA på 200.
Jag kör windows på den med 300gb och har den andra för lagring.
Problemet är att jag nu inte kan hitta den på 200gb
Allt funkade igår och såg inget problem men när jag startade den idag började problemet.
I början är allt normalt men när den ska söka efter andra diskar så står det
"Hardware initiate failed, Please check the driver"
The bios is not installed, press g to continue"

Saken är ju att den funkade igår utan problem och jag lär inte ha gjort något i sömnen.
Jag kan köra den primära utan problem men jag kan inte hitta den andra i diskhanterare heller.

Någon som vet vad problemet är och hur man kan lösa detta?

Av Karazhan

Fastnar på inloggnings rutan.

SKulle starta upp datorn nu på morgonen, allt funkade som det skulle tills jag kom till skärmen där man ska logga in. OM jag försöker logga in så börjar datorn jobba osv men sen slutar den och man är fortfarande kvar login men den har hängt sig. När jag har väntat har den hängt sig efter att datorn slutat jobba.
Jag har inte mixtrat med datorn de senaste månaderna och den funkade igår.

Skulle vara tacksam för en lösning.

Update:
Kan starta den i fesäkert läge, kommer också in på skrivbordet om jag väljer felsökning men det hänger sig där. Har prövat stoppa in Windows xp skivan men den hittar ingen hårddisk :S

Av Karazhan

Som jag skrev om du läste hela så har jag drivrutiner ja men tvekar om moderkortet stöder Sata2 men har hört att det är bakåt kompitabelt.

Av Karazhan

Windows installation hittar inte hårddiskarna

Hallå, min första post här så jag hoppas att jag inte gör allt förmycket fel.
Tar det från början så det blir enklast.
Jo jag Köpte en ny disk för ett tag sen, fick hjälp av en kille som jobbar med datorer.
Jag skulle köpa en Sata men det visade sig vara en Sata 2 (killen trodde det var en vanlig) men som jag förstår ska den vara bakåt kompitable. (Har en vanlig sata innan)
Här börjar problemen, jag kopplade in den i datorn men windows ville inte hitta den så killen jag pratade med sa att jag skulle koppla om men då blev det hela värre, nu ville den inte hitta någon disk, inte heller den gammla även fast jag satte tillbaka den i sin vanliga kontakt.
Den kommer till windows laddningen men sen frågar den om man vill gå till felsäkert läge men det går inte. Den hittar inte disken i bios men dock under Boot menu, fast under annat namn än förut.
Prövade massor med saker och tillslut bestämde jag mig för att installera windows igen.
Jag kommer till windows installationen och allt går bra tills jag kommer till fönstret där man ska välja om man vill göra en hel återställning eller bara windows osv.
Det är nu den inte hittar hårddiskarna, har diskar med drivrutiner till moderkortet och installerat dom men funkar endå inte.

Tacksam för svar