Inlägg

Inlägg som Bakwetu har skrivit i forumet
Av Bakwetu

nä, det var inget bra förslag tycker jag, i såfall hellre det vanliga 5B (har inte kommit än) eller hellre Abit AB9 (kommer om en vecka) som jag tror har bättre strömförsörjning. Gigabyte har en hel hög nya kort som verkar intressanta, tex 965P, men de har inte heller kommit än. Vänta någon vecka-fjorton dar till bara så kommer det finnas mycker fler alternativ än idag.

Av Bakwetu

Lustigt Mchael, det är nästan precis den setupen jag har:
ASUS P5W DH DELUXE
Corsair TWIN2X 6400C5 2x512 mb
Intel Pentium D 805
Hiper 580w Type - R
Fast jag har ett gainward 6200 grafikkort eftersom det är en jobbdator. Om man inte har använding för allt lullull som moderkortet har kan man nog spara en del pengar på ett lite billigare kort, men just nu finns inte så många core2duo-kompatibla kort så för min del fanns det inga alternativ.

Av Bakwetu

Gammal tråd, någon som vet nåt mer om detta? Jag har precis skaffat ett Asus p5w DH med en 805D. Just nu i värmen har jag dessa temperaturer: 30 C i rummet, sensorn utanpå pumpen visar 34 C motsvarar ungefär vattentemp och cpu 39 C (oklockad), men MBtempen i Asusprobe visar hela 54 C, den började på 47 C och har stigit till 54 efter en halvtimme!! Nu har jag vattenkylning men jag har en Papst 12 cm fläkt i dörren som blåser över sockeln och en 8 cm i fronten (bägge nerdragna lite från max). Utsuget är en stark 12 cm fläkt som drar luft igenom radiatorn och nätdelens två fläktar (Hiper R 580). Var sitter mätpunkten för mbmätningen egentligen? Visar asusprobe fel?

Av Bakwetu

Det första håller jag helt med dig om, det är ingen billig uppgradering om man vill överklocka 805:an långsiktigt, man måste ha ett bra moderkort och ordentligt med kylning och ström.

Att kalla det bedrägeri när moderkorten ballar ur vid endast måttlig eller ingen ökning av vcore, det tycker jag är ett märkligt uttalande. Att köpa hårdvara och tokköra den med väldigt höga spänningar och sen klaga när sakerna pajar håller jag med dig om att då kan man stå sitt kast, men Asus p5p800 kortet som jag har haft två av klarar helt enkelt inte av att leverera ström till 805:an om man stressar processorn. Ett moderkort ska inte brytas ner på några dagar som det sista jag hade gjorde och då testade jag endast kort tid med att höja vcore något (upp till 1,43 V) och detta gjorde jag för att den inte klarade av att hålla spänningen till cpu:n vid stress utan den gick ner till under 1,1V vid auto-vcore. När jag märkte att det inte hjälpte körde jag på auto-vcore i några dagar innan den klappade ihop. Moderkortet skulle säkert gå bra att köra en cpu i 900 serien men jag är rätt säker på att den inte klarar 805 vid orginalhastighet och orginalvcore under en längre period om man stressar bägge kärnorna (soom jag med mina analyser som kan ta en vecka eller mer att köra). Ännu värre är det om man har vattenkylning som jag har, för då blåser det ingen luft över trissorna.

Av Bakwetu

Jahapp, så har jag också beställt. Jag tvekade länge mellan det billiga Abit a8w, som antagligen inte gå köra conroe på och de dubbelt så dyra nya Asuskorten som släpps nu och som klarar conroe. Eftersom Komplett precis fick in några så blev det till slut ett Asus p5w DH deluxe och ett billigt minne Corsair Value selec PC5300 DDR2 1024MB - hade det varit bättre att ha två matchande 512 mb (dual channel eller)? Jag tänkte att jag ev. senare köper en 1 gb till. Grafikkort fick bli ett billigt gainward 6200 kort, det är ju en arbetsdator. Sådärja där gick 3600 kr till, jag som bara hade tänkt göra en billig uppgradering med en 805d - korkat av mig att tro att det skulle gå och nu har jag köpt på mig vattenkylning, nytt nätagg, minne och grafikkort+ ett dyrt moderkort.

Av Bakwetu

Det kommer jag också få göra, men jag skulle gärna vilja ha ett conroefärdigt kort. Jag kollade på gigabytes hemsida och de har en hel hög med kort på sin sida som är conroefärdiga. Synd att de inte finns att köpa ännu. Mitt senaste asus p5p fungerade bra till att börja med, men degenerade snabbt och nu mindre än en vecka sen jag installerade det är det inte stabilt når jag kör processorn i 50 % ens en gång.

Av Bakwetu

Trist det här. Mitt moderkort skickades inte förrän igår, trots att jag fick besked om att det skulle ha skickats förra onsdagen. Imorgon har jag det i allafall, men jag misstänker att det inte kommer kunna leverera den ström det ska. Synd bara att det inte finns några säkra Conroemoderkort att välja istället om detta skulle paja igen och man ändå måste bita i det sura äpplet och investera i pci-e grafik och ddr2minnen. Hade varit bra om man kunde köpt det moderkortet nu och bara ploppat i en conroe sen när man känner för att uppgradera.

Av Bakwetu

Grattis!! Är detta med samma typ av moderkort (p5p 800se)? Mitt ersättingskort ska vara skickat och kommer förhoppningsvis på måndag. Hoppas jag kan överklocka uppåt 3,5 ghz i allafall.

Av Bakwetu

Dune-spelen (westwood), eftersom vatten är så sällsynt på Dune tvättar sig folk i princip aldrig. Efter ett tag i en stillsuit och ingen tvagning alls kan det nog inte lukta så gott. Kolla min avatar......

Av Bakwetu

hoppsan en till, när mitt brände så hade jag inte ens höjt vcore och överklockade inte heller (även om jag gjort det innan), så det hade nog kunna hända ditt moderkort när som helst. Jag ska också prova ett till, pajar det så får det bli att hosta upp med mer pengar för ddr2-minnen, pci-e grafik och ett bättre moderkort.

Av Bakwetu

för att den kommer bara köra minnena i 266 eller 333 mhz vid orginalhastighet på processorn. Möjligheten att köra minnena i 400 mhz får man inte förrän man kommer upp i fsb 400 och alltså kör processorn i 4 ghz. På så sätt behövs det ju inte mer än pc2700 minnen, ja om man inte ska överklocka till 4ghz alltså....

Av Bakwetu

Jag köpte också ett sånt moderkort, men det brände för några dagar sedan. Innan dess var det lite konstigt, det spelade ingen roll vilken vcore som var vald så gick vcore ner till mellan 1,08-1,2V vid full belastning (vid idle så ändrades den beroende på vald vcore). Processorn gick inte att köra överklockad överhuvudtaget (kraschade vid stress på båda kärnor). Först trodde jag det berodde på mitt dåliga nätagg, så jag köpte ett hiper 580W, men det var samma visa med det. Moderkortet brände kort därefter, så det kan ha varit dåligt. Vi får se när jag får ersättningskortet hur den kommer bete sig. Förresten, när jag köpte nätagget så köpte jag också vattenkylning till nb men det hjälpte inte. Innan hade jag en 120 mm fläkt som blåste över nb och kondensatorer, hjälpte inte heller.

Det kan vara så att moderkortet inte är byggt för att kunna leverera den stora mängd ström som processorn kräver vid större överklockningar. Synd att det inte finns några bra alternativ om man vill behålla sitt agpkort och ddrminnen.

Av Bakwetu

Jag är inte förvånad att detta hände och tror inte för ett ögonblick att det skulle vara annorlunda om vi hade en borgerlig regering. Frågan är istället varför makthavarna är såpass rädda för USAs vilja att de gör vad som sägs åt dem. Detta är ju inte första gången det händer heller; egyptierna-affären, ändringen av lagarna förra året och allt som vi inte fått veta.

Mycket av vår export går tlll USA, varav en hel del vapen (ett hån mot de vapenexportlagar som vi har tycker jag) och många av våra storföretag är numer USA-ägda. Kanske en lite antydan om vad som kan hända räckte för att marionettdockan skulle rycka till, oavsett om det har nån laglig grund eller inte?

Personligen är jag övertygad om at många av de lagförslag om ökad övervakning och minskad personlig frihet som har genomförts och som försöker genomföras är grundade på vad andra stater vill, antingen EU eller USA. Att ha en ryggrad och en moralisk hållning har ett pris och det verkar inte som våra makthavare är beredda att betala det och jag är inte säker på att många svenskar är det heller. Den tunna ytan av rättsäkerhet och etiska värderingar som finns skrubbas så lätt av när samhället hamnar ur balans.

När det gäller piratkopiering så är det klart att det i längden inte är hållbart med den fildelning som har pågått; att alla med lite (och mindre krävs allteftersom) kunskap kan ladda ner vad de vill utan att nåt går tillbaka till de som har producerat grejorna. Fildelningskulturen har ökat intresset för t ex film och musik och det har kompenserat bolagen, men långsikigt så tror jag inte att det håller. Det måste gå att göra ett system som både tar hänsyn till den effektiva och billiga distributionen via fildelningsnätverken och upphovsmännens rätt att kunna leva på sitt yrke. Att balansera det är inte lätt, men att försöka döda fildelningen tror jag är utsiktslöst och farligt för rättsäkerheten och bolagen måste kunna gör bättre ifrån sig än de dyra, dåliga och drm-skadade alternativ som erbjudits hittills.

Av Bakwetu

hmm, det är inte så att de själva har öppnat minnena för att sätta dit sitt eget klistermärke på minnena?

Av Bakwetu

När det gäller länkinfo som saknas så rörde det sig om Watercoolers grejor, de flesta produkter har inte nån länk till deras hemsida, men nån av dem hade det. Jag behövde den för att kunna reda ut om http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=301622 är gjord för socket 775 (som ju inte har några hål kring nordbryggan). Watercooler har själva dålig information och dessutom är ju allt på tyska (som jag inte kan själv), men till slut hittade jag infon jag behövde på deras forum. Jag skrev detta i en preliminär recension, mest som svar till den andra killen som har recenserat produkten, men den kom aldrig upp.

När det gäller vattenblocket så ÄR det för socket 775, kvaliteten ser bra ut, men det var dåligt rengjort inuti och instruktionen bara på tyska, men för det priset ska jag inte klaga. Jag har inte installerat det ännu eftersom datorn fortfarande håller på med en analys som måste bli klar först.

Förresten när det gäller vattenkylningsprylare hade jag gärna sett mer 1/2'' grejor (om inte annat så nipplar iallafall).

En sak till, ni (precis som tyvärr många andra internetaffärer) klumpar ihop reglerna för alla returärenden, men reglerna för vem som ska stå för kostnader i samband med retur skiljer sig om det är befogad reklamation eller retur enl. distansköplagen. Vad som gäller vid obefogad reklamation vet jag faktiskt inte. Jag har ett reklamationsärende inne nu (har fått rma-nr) och har hittills inte sett något om att ni ska stå för fraktkonstnaderna.

Jag får känslan av att många internetaffärer mörkar med detta och det är lite synd.

Av Bakwetu

Ni har mycket bra och snabba leveranser, grejorna är välpacketerade.

Saker jag saknat: större bilder på vissa saker (ffa moderkort), länkinfo till tillverkare saknas ibland (det är annars en mycket bra sak att ni har). Frakten, ja, den har stört mig ibland med, särskilt när det är nåt litet. Men jag inser förstås att fraktkostnaden måste tas någonstans.....

Av Bakwetu

Det beror på vad man uppgraderar från. Har man ett socket939system idag så är det väl tveksamt, men om man sitter på äldre hårdvara och ska uppgradera nu så kan det vara ett alternativ (om man inte orkar vänta på conroe).

DDR2 ger inte så mycket för amd idag, men kommer det att göra det när det blir 4-kärniga processorer?

Av Bakwetu

Det kan bli problem med överklockning om du sparar för mycket på moderkort/nätaggregat. Jag köpte ett Asus p5p800 SE med en 805D som jag uppgraderade min gamla socketA maskin med. Jag behöll det gamla agpkortet och mina ddrminnen (pc3200, 2 st av olika märken) och det gamla zalman 400W APF nätaggregatet och tänkte precis som dig att jag skulle kunna överklocka lite.

Faktum är att med denna setup kan jag inte överklocka något alls!!!!

Den bootar och kommer in i Windows utan problem vid minst 3,6 ghz, men när jag börjar stressa maskinen på båda kärnorna så hänger sig programmet eller ibland windows efter ett tag. Orginalhastighet är den enda som maskinen är stabil vid, oavsett vcore. Det borde inte vara processorns fel utan det är väl troligare nätaggregatet eller moderkortet som inte räcker till, så jag vill bara varna att du ska inte vara säker på överklockningen om du inte har bra grejor och vid orginalhastighet är detta ingen höjdarprocessor precis.

Av Bakwetu

att använda sig av ångerrätten innebär att man får betala frakten själv. Är det fel på skärmen skall de stå för alla kostnader.

Av Bakwetu

trist, lite desperata åtgärder är att testa ett annat moderkort, andra minnen (de kan ju vara halvskadade) eller att gå igenom biosinställningarna igen.

Själv kan jag i nuläget bara köra min 805d i orginalhastighet 2.66 ghz, den klarar inte långsiktigt att köra full load på bägge kärnorna annars. Eftersom detta var en budgetuppgradering (jag behöll ddr-minnena, agp-grafikkortet och annat) från socket A så ska jag kanske inte klaga, men det känns inte bra att inte kunna överklocka nåt alls. Skulle jag skaffa ett bättre moderkort följer även kostnader för ddr2 minnen, pciexpresskort och kanske dessutom ett nytt nätaggregat.

Om det inte är moderkortet som inte kan leverera ström kan jag tänka mig:
Nordbryggan för varm - den är passivt kyld, men jag har satt in en 120 mm fläkt som blåser ner övermoderkortet och håller den under 50C.
Minnena klarar inte köra i dual konfigurering - inte så troligt, jag fick problem även med ett minne, memtest gav inga fel.
Gamla drivrutiner stör - kanske, jag hade ett Nvidia mobo innan och jag tog bara bort dess drivrutiner innan jag satte in det nya kortet och nyinstallerade inte windows.
Nätaggregatet för klent - kanske men Zalman 400W räknas som ett hyfsat aggregat och det driver bara Asetek pumpen, 3 120 mm fläktar på lågvarv, 1 80 mm fläkt, 1 hd, ett geforce ti200 grafikkort, 1 cdrw samt 2 möss och ett ritbord.
jaja, enklast är bara att glömma det hela och vänta tills nästa uppgradering.