Inlägg

Inlägg som Skippy har skrivit i forumet
Av Skippy

Gå in och sätt in pengarna bara vad är problemet? Jag gjorde det en gång när jag hade bott utomlands och inte ville betala x antal tusen i överföringsavgift. Fick fylla i en blankett vad jag hade fått pengarna ifrån, arbetat som manlig strippa utomlands, skrev jag.
Hon tackade för blanketten och la det i någon låda ingen någonsin kommer att öppna. 50-60' bryr sig ingen om förutom om du inte gör det varje månad helt plösligt.

Av Skippy
Skrivet av Alexxander:

Tänkte uppgradera nätverket i huset för bättre täckning och högre hastighet och har fastnat för TP links EAP serie som känns prisvärd. Har en Asus router som får vara kvar och tänker tex en EAP653 eller EAP670 per våning. Det jag inte förstår är om jag behöver köpa deras controller, tex OC200 för att få övergången mellan AP (mesh-aktigt) att fungera bra?

Behövs controller för alla deras modeller eller har vissa inbyggd funktionalitet som ersätter det?

Hej! Du kan konfigurera den utan en controller dvs som standalone.
Rekommenderation är att köra controllern på en pc eller docker container på en raspberry pi om du vill ha flera AP’s för att förenkla konfigurationen.
Du kan installera SDN mjukvaran på en dator som du sen kan stänga av när du inte ska göra förändringar.
Köp eap653 om du ska ha den synlig, 670in är kraftfull men stor och ful.

Av Skippy
Skrivet av infigo:

Har inget direkt monster men en 82hk vw polo. Men att köra ut och få in 4 perfekt matchade växlar utan att behöva vara mjuk in på kopplingen. Bara dumpa in den korrekt matchat och vara helt seamless/mjuk är väldigt satisfying. Att kunna välja nivå av motorbroms baserat på växel i en backe.
Att inte kivas med automatlådan i rondeller som av någon jävla anledning antingen inte växlar ner tillräckligt eller växlat ner för mycket och så ska den funka runt när man bara hade legat på en växel (2a eller 3e) långt i förhand för man vet hur situationen är. Elelr när man ser att man kan köra om och då ska man vänta på kickdown.
Att inte behöva sitta i 2500 varv och dra 1l milen när man kör 40 för automatlådan vågar inte växla upp mer när jag vet den kan dra 0.8 om den bara växlar upp etc etc.

Ju mer man kört manuella desto mer stör man sig på att automaterna gör dumheter.
Det är väldigt trevligt att köra automat ibland men så fort jag inte är i standstill traffic så börjar jag störs mig på automaten.
Elbilar har bara en växel så då är det mindre problem men den Tesla jag testade var väldigt vågig i motorbromsen vilket jag inte tolererar som lätt blir åksjuk, märks inte så mycket när man kör men det är en dealbreaker om jag skaffar en elbil.

En bil för mig är en hybrid med manuell låda som kan köra upp till 20-30kmh på el och sen kickar bensinaren in, då slipper man dragläget i kö. Men i Göteborgsköerna så var trafiken flytande nog (norrut från Mölndal uppåt) att man sällan behövde dragläge, var bara att vara lite förutseende så kunde man 90% av tiden i kön ligga på tomgång på 1an och tugga framåt, hade oftast nog med marginal även om bilen framför stanna lite.

Edit sen är jag personligen mer fokuserad på körningen och trafiken när jag kör manuell. När man kör automati så räcker det med att bromsa så man behövde liksom inte planera något, ledde till mer dåliga vanor. Med manuell så blev jag mer aktiv i trafiken för tittade mer framåt för att slippa växla så mycket så är personligen bättre förare i trafiken med manuell låda.

De automatväxlade bilarna du har kört är typ volvo V70 99 (om man ska ta din beskrivning), har varit med om de problemen du beskriver två gånger. I en ford fiesta 2008 och Dacia duster. Vilket kanske inte representerar automatlådan i sig, sen finns det hybrider med manuell?
Så du får åka och köra en "riktig" automat och återkomma om problemen finns kvar.
https://www.vibilagare.se/nyheter/darfor-saknar-elbilar-och-h...

Edit: Varför skulle man planera sin körning mindre? Enda skillnaden är att när du växlar ner så bromsar jag eller menar du att alla med automat kör in i en rondell 40km/h? Personligen tror jag att en bra förare är en med tålamod och inte är stressad.
Sen skulle jag säga att det är skitsamma hur länge man har haft sitt körtkort utan hur många mil man har bakom ratten.
Min sambo körde nästan inget på 2-3år, medans nu hela tiden. Är sån skillnad i hennes körning nu mot när hon knappt körde. I planering och allt. Samma sak när man åker med kompisarna som bor i innerstan stockholm, kör max 100mil om året mot en själv som kör närmare 2500mil om året. Deras planering och väghållning är (enligt mig) värdelöst. Varesig de har kört manuell eller automat.
Det är inte så att skolan har på sin tavla där de visar upp en bra förare "Kör manuell låda".

Citat:

Ju mer man kört manuella desto mer stör man sig på att automaterna gör dumheter.

Vilka dumheter? Personligen var det tvärt om, folk utan acc som växlar mellan 80-100km/h. Så fort det är uppför är det 80km/h och nerför 100km/h.

Av Skippy
Skrivet av klirre:

Jag håller med om att automat (med riktig momentomvandlare) är fantastiskt i bilköer, men för mig som bor många mil från närmsta bilkö utöver undantagsfall som vägarbeten och olyckor kör jag hellre manuell än auto. Jag känner mig mer aktiv i körningen och har lättare att fokusera under längre körsträckor. Speciellt hastighet är lättare att hålla i samhällen etc, med automat går det ofta för fort.

Sen är det roligt att koppla och peta i nästa växel! Helst så sömlöst som möjligt, även vid nerväxling. Jag har haft körkort i snart 14 år och har inte tröttnat än, men det kommer kanske en dag när man blir automatlådegubbe 😉

Därför man har ACC, jag har kört i 12år senaste 5åren kört automat. Skulle aldrig köpa en bil igen utan ACC eller automat.
Bästa är läsa av skylten så man slipper att byta hastighet utan att bilen gör det åt en.
Sen blir man säkert mindre aktiv i sin körning, men att köra med farthållare i stan och på motorväg är det bästa.
Speciellt när folk inte kan hålla en jämn fart, innan blev jag alltid sur då jag fick bromsa och sen gasa. Slipper man att tänka på.
Är smaksak, men jag skulle nog fortfarande inte påstå att det är roligt eller roligare än automat.

För mkt ot nu: Jag skulle rekommendera mina barn att ta manuell. Lika bra när man är igång.
Sen kommer hen troligtvis aldrig behöva manuellt men man vet inte.

Av Skippy
Skrivet av Bozzeta:

Det är kul att köra manuellt.
Men om 12 år kommer det stopp för bensin/diesel vid nytillverkning och då är det tveksamt om manuell låda överlever.
Man kan ju fortfarande köra äldre bilar en 30 år till.

Aldrig förstått hur man kan tycka att köra manuellt är roligt? Att köra en sportbil är roligt, att köra en gammal Skoda bara för att den är manuell. Skala 1-10 så är den nog på minus 10, bara sitta i alla bilköer och hålla på med dragläget.
Jag kan ju ha missat något men jag vet inte vad.

Av Skippy
Skrivet av koSmiQ:

Vi har en hybrid idag som vi privatleasar (blev en snabblösning när jag bytte jobb, leasade bilen innan genom jobbet). Tanken var att leasa en elbil genom nya jobbet, men med förändringarna vad gäller bidrag och hur det påverkar priserna så tycker jag inte alls att det är värt det. Vi har börjat kika på begagnat-marknaden för att hitta en passande bensinbil till våren/sommaren.

Kalkylen för elbilar (köp eller leasing) känns helt enkelt inte värt det idag med priserna (oavsett köp eller leasing) och i kombination med elpriset ser jag inte att det går ihop sig på kort- till medellång sikt.

Håller med dig, jag kör Elbil och kollar priset idag på leasing/köp av elbil så hade jag aldrig skaffat en.
Kör för lite för att det ska vara värt.
Min Kia plugin kostade 2.490kr motsvarande nu 5.466kr.
Befintliga Elbil 4.290kr nu 8.045kr.
Krävs många mil med bensin/diesel för att räkna hem den ROI. Skulle jag byta jobb så vet jag inte vad jag skulle göra. Men troligtvis samma som dig, begagnad bensin.

Av Skippy

Om man ska spendera 4000-5000kr på en espressomaskin på mellandagsrean, vilken ska man köpa då?
Funderar på följande. Har moccamaster idag och aldrig haft en espressomaskin.
https://www.mediamarkt.se/sv/product/_siemens-tp503r04-helaut...
Eller

https://www.tretti.se/hushall/kaffe-och-te/espressomaskin/pro...
Eller
https://www.elgiganten.se/product/hem-hushall-tradgard/kaffem...

Av Skippy
Skrivet av EyEr0n:

Tjena.

Tänkte bättra på mitt hemnätverk en aning och vill då helst köra Unifi grejjer men de har ju haft väldiga leveransproblem i +1 år nu.
Så vad är nästa grej att prova om man gillar Unifi grejjer?

Det är alltså till mitt hemnätverk, så inga 5000 kr st APs är intressant.

Aruba instant on eller omada skulle jag köpa.

Av Skippy
Skrivet av bärplockaren:

Vad finns det mer för alternativ av mjukvara att välja bland för att konvertera?
Har VLC nåt sånt stöd kanske?

VLC har stöd enligt kommentarer.

Av Skippy
Av Skippy
Skrivet av Jaxione:

Vad jag sett hittills så ser det ut att bli en av de sämsta reorna på länge. Komplett vet jag inte vad dom håller på med, här tex https://www.komplett.se/product/1192809/datorutrustning/dator...

Den har inte kostat 4000kr någonstans sålänge jag kollat. 3299 ordinarie hos flera andra. Finns en massa sådana exempel hos komplett.

Håller med dig! Bara massa fulrea än så länge.

Av Skippy
Skrivet av jimmy1975:

Idag ser min Nätverkskonfiguration ut så här i följande ordning.

Fiberbox CTS HES-3106 > Netgear Nighthawk R7000 router >CISCO SG200-08P switch > 2 st Ubiquiti UniFi AP-AC Pro (en på varje våningsplan)

Nu till min fråga
Jag har en Ubiquiti EdgeRouter PoE liggandes och funderar på om jag kan koppla så här istället.

Fiberbox CTS HES-3106 > Ubiquiti EdgeRouter PoE > 2 st Ubiquiti UniFi AP-AC Pro (en på varje våningsplan)

Jag vill att mitt nätverk ska byta till bästa access point så sömlöst som det är möjligt.

Om det nu är möjligt hur ska jag konfigurera allt detta?

Mvh Jimmy.

Du konfigurerar roaming aggressiviteten på klienten.

Av Skippy

Sjukt vilka priser det har blivit på elbilar som företag och privatleasing sen de tog bort bonusen. ID.4 som privatleasing är ju 8500-10000kr beroende på milen med 0 utrustning. Audi q4 etron 40 med dragkrok och vinterdäck 10500kr på 2000mil.
Jag tror att många kommer att förlänga sina avtal och istället för att byta ut bilar vart tredje år förlänger till var fjärde.
Min id.4 kostar 2400kr mer i månaden nu än i januari, är väldigt mycket mer jag hade behövt köra för att spara i den kostnaden mot en bensin/diesel.
Känns tråkigt för bilvärlden och begagnatmarknaden för elbilar då folk behåller istället för att sälja.
Undra om priserna kommer att sjunka eller hålla sig kvar på samma nivå.

Av Skippy

Har alltid haft bra koll på ekonomin, handlat mat som är nära bäst före datum med 50%. Bra både för ekonomin och miljön. Köpte svensk blandfärs för 45kr/kg och gjorde storkok förra veckan.

Något jag gör nu är att jag duschar direkt på gymmet istället för hemma som jag gjorde innan.
Ändrat så att varmvattenberedaren värmer på natten och inte på dagen.
Kör spotpris på elen.
Köper inte läsk utan bubbelvatten med sodastream för 29kr/patronen.
Minskad godis och småköp (som var minimalt innan).

Av Skippy
Skrivet av muut:

Schysst lyft om man räknar in bonusen, har du några certifieringar eller liknande?

Har väl 7-8 certifieringar inom Azure/MS, målet nästa år är att hamna runt 58-59'. Jobbar mycket med enterprise kunder.

Skrivet av GiantMistake:

Yrke: Teknisk konsult
Lön: 38000 kr grundlön med runt 10% bonus av årslön
Erfarenhet: 1 år
Utbildning: Kandidat inom data- och systemvetenskap
Ålder: 24 år
Plats: Stockholm

Jobbar mycket med excel, sql, cloud, datamigrationer osv. Jag är även lead inom datamigrationer för vissa projekt utomlands, har aldrig haft något lönesamtal eftersom detta är mitt första "riktiga" jobb. Vet inte hur jag ligger till inom marknaden, är 46k rimligt inför nästa lönesamtal eller begär man för mycket? Tänker på inflationen för det mesta, men vet inte om arbetsgivare tar hänsyn till sånt.

För mycket är det väl individuellt, värsta man kan få är ett nej.

Av Skippy
Skrivet av Floskel:

Vad för utbildning via YH gick du och vad tyckte du, något du skulle rekommendera?

Tyvärr finns inte utbildningen längre! Men valfri infrastruktur / DevOps utbildning fungerar alltid, sen hur långt du vill ta dig är upp till dig själv. Jag personligen gillar YH då jag ville ha en snabb utbildning för att komma in på arbetsmarknaden.

Av Skippy
Skrivet av Smultant:

Jösses, vad alla är välbetalda 🧐. Tips på vad man kan plugga till för en som är arbetsnarkoman? Arbetar gärna med något där utvecklingsmöjligheter finns samt möjlighet till god lön.

Just nu har jag 29.000kr 6mån i nya branschen efter 2 års studier. Räknar att ha ca 40.000 om ca 1.5år därefter utvecklas inte lön speciellt mycket om man inte jobbar skift + får andra eventuella tillägg.

Hur fan lyckas ni? Programmering/data kändes rätt dött och vad jag hörde så var det inte särskilt mycket högre lön än 30-40tkr samt att data blir allt mer vanligt som kassa jobb på ica, men här har man tydligen 60papp med 1 veckas erfarenhet i arbetslivet och 2 månaders studier 🙀🧐

IT är hett idag speciellt cloud, devops och säkerhet. Dåligt med utbud dessutom på marknaden, vilket har lett till att lönerna har trissats upp.
Många arbetsgivare betalar hellre 6000kr i månaden mer än att stå utan kompetens.

Hur man får upp lönen? Antingen byt arbetsgivare eller förhandla/byt roll.

Av Skippy
Skrivet av denstore:

Jag har fixat lösningar så att klienterna i alla fall har internetaccess och tillgång till gemensamt material, men...

...servrarna står fortfarande mer eller mindre still. Jag funderar på att backa tillbaka dem till senaste backup:en som är gjord. Den ena blev backup:ad i maj, men den andra har inte fått backup sedan 2020. Ska jag backa båda till senaste datum, eller ska jag backa dem till 2020-datumet? Någon med insikt? Jag har inte gjort det här sedan 2008 R2 var nytt....

Backa för guds skull inte en domänkontrollant utan att ha koll! Gör du det bara rakt upp och ner kan jag GARANTERA dig att du får mer problem än va du redan har. Senast någon gjorde detta innebar det att 8 000 medarbetare stod utan att kunna jobba i x antal dagar. Är det DCDIAG som inte replikeras? Syvol? Jag hade satt upp en ny DC (om det går), flytta över FSMO rollerna. Sen försökt få igång de nya och säkerställt att Sysvol etc replikeras över.

Av Skippy
Skrivet av Weestman:

Tack! Får kolla vad de andra har och försöka få lite mer än de fick, så får de korrigera deras löner sen.

Har tidigare fått "lite extra" pga inflationen, typ 4% istället för 2,5% som först var tanken. Så lite utrymme finns det ju.

Det är endast inom offentligheten man kollar vad andra tjänar. 😂

Av Skippy
Skrivet av nickhe:

Grymt jobbat med befodringen! Byter du bolag så snabbt du har möjlighet, systemkonsult brukar ligga runt 40+, Det är lite av en "CGI ökning" som de gav dig

Vet inte om jag håller med om att det är en "CGI ökning", har man jobbat inom större bolag så hade en sådan ökning varit runt 2000kr, jag tycker att 4000kr är en bra ökning med tanke på att personen är ny i rollen.
Väldigt få systemkonsulter som är helt nya inom konsultrollen (beroende på område) som har 40 000kr +, för att uppnå den lönen måste de någon form av erfarenhet. Det krävs generellt ganska mycket stöttning och arbete med en ny konsult för att få igång kommunikationen, säljandet och att finna uppdrag.

Om jag trivdes så skulle jag personligen stanna på bolaget 1-2år, skaffa erfarenhet kring konsultrollen och tekniken. Sedan eventuellt leta jobb med högre lön om inte företaget är beredd att betala.
Gräset är väldigt sällan grönare på andra sidan, man får inte glömma att ju mer du kostar ju mer förväntas av dig.

Men vet du något bolag som betalar den typ av lön så får du jättegärna meddela för jag vet inga iaf.