Inlägg

Inlägg som Skippy har skrivit i forumet
Av Skippy
Skrivet av clappen:

Köp en elbil för att sedan få en kilometerskatt eller mer skatt på el, samt mer brist på el och således högre kostnad för att ha en elbil.

Skönt att du har en spåkula kan du inte berätta hur Ukrainakriget slutar och vem som vinner valet?

Av Skippy
Skrivet av stgr:

Fortom min då.. senaste 1200km så har den 29.3kWh/mil.
Sedan så får jag betala typ 6.29kr/kWh när jag laddar bilen hos Circle K.

Vad har du för bil om man får fråga? Den enda jag känner som ligger på den nivån (2,7kWh) är en kollega med model S100D som snittar säkert 130km/h och kör snabbare än 99,7% av svenska befolkningen. 6.29kr så är det billigare på ionity med abonnemang?

Av Skippy
Skrivet av Chippen2188:

Han åkte en ID.4 från Stockholm till Funäsdalen och laddade bland annat i Sveg. Där blev han stående i 2h och 45min för att kunna ladda upp bilen sista 10 milen då det endast fanns två laddare och en var trasig. Det skapar dom rubriker som AB sen skriver. Samtidigt hade Tesla 16 laddstolpar där varav typ 4-5 stycken användes.

Det är helt klart så att fler laddstolpar behövs, men det stora problemet är just det här att dom laddare som finns inte går att lita på. Något jag erfarit flera gånger själv att man kommer fram till en laddstolpe som är trasig. Det är mer vanligt för mig än att jag får stå i kö.

Jag åkte Sthlm-Åre den 25/2 och behövde aldrig vänta på laddstolpe. Åkte Åre-Uppsala dagen efter och fick vänta en kvart i Sundsvall som mest

Tack för sammanfattningen! När jag skaffade elbil så dividerade sambon om just sälensemestern och köerna som uppstår vid laddstoplarna.
Jag tyckte att motivera en fosilbil för en resa om året inte var giltig, där man kan skaffa en hyrbil om man är så rädd.
2h och 45minuter är inte jätteroligt men inte heller en showstopper. Speciellt när jag har kört 200mil nu a' 60öre/mil (drivmedel), mot en diesel eller bensin 16-17kr/mil.

Av Skippy

Ingen som har aftonbladet plus som kan visa texten?
https://www.aftonbladet.se/bil/a/a7Bjw2/elbil-till-fjallen-un...

Av Skippy

Du har inte filerna uppsynkade till onedrive eller dyl? Minns för några år sen när vissa fick ransomware titt som tätt, då gick vi in i onedrive och "restore my ondrive". Backade 1 månad tillbaka visst en hel del försvann men bättre än inget.

Av Skippy
Skrivet av arowe17:

Överväger starkt att skaffa en ID.4 som personalbil via jobbet. Idag har vi en Toyota Avensis från 2018. Givet att vi kör knappt 3000mil/år så kostar en ny ID.4 lika mycket som vår Avensis per månad, ca 6900:- allt inräknat (drivmedel, skatt, spolarvätska, däck, värdeminskning, service och reparationer, tvätt etc). En bonus är då också att vi får loss kanske 150' som nu är bundna i bilen.

6900kr är det en fullsmetad/GTX?

Av Skippy

Någon som kan rekommendera en 11-22KW laddbox med en kabel på 5-7m? Krav är att den ska vara snygg och ganska diskret. Just nu har jag Wallbox Commander 2 som favorit. Dock är den lite dyr 10000-11000kr https://elbilexperten.se/produkt/wallbox-commander-2-typ-2-6-.... Någon som har andra tips?

Av Skippy
Skrivet av Robiban:

Min bil har "lagt av". Det är en Volvo v50 2005 (endast 13.000 mil) som drar olja genom motorn. Har fått hjälp av en kunnig som efter olika ingrepp och felsökning lyckats konstatera detta och billigaste lösningen, om man inte gör det själv, är att byta motor - vilket kostar typ lika mycket som bilen är värd så jag lutar åt att byta bil.

Jag tänker mig en el/ladd hybrid av mindre modell, har inga direkta krav på motoreffekt eller lyxutrustning, automat är ett krav, fyrhjulsdrift är ett plus. Ett bra och relativt billigt bilägande är prio 1. Jag kör ca 1000 mil per år (överkant) mest då till och från jobb. Har sneglat på BMW's 225 men tycker dom känns dyra för att vara en "småbil".

Ni som antingen har gjort omfattande efterforskning eller jobbar med att sälja/köpa bilar - vad är mest fördelaktigt idag? Leasing eller köp? En helt ny går bort och begagnade bilar är ju dyra idag. Jag har funderat på att ta över ett leasingavtal ca 1 år fram och hoppas på att begagnat-marknaden sjunker i pris. Eller är leasing lika "illa" som att bo i hyresrätt?

dela gärna med er om era kunskaper i ämnet

Jag hade köpt mig en Renault Zoe 41KWh alt en Kia E-niro / PHEV. Kör du långa sträckor ofta?

Av Skippy
Skrivet av jaqob:

Tack! Men, Key-less ingår väl inte i GTX heller? Enligt konfiguratorn verkar det fortfarande krävas assistanspaketet för 17k. Måste säga att det förvånar mig ganska mycket, jag trodde keyless var standard i princip alla bilar idag.

Hmm trodde jag att den gjorde! Håller med dig.
En till fördel är att du får dra 200KG mer.

Av Skippy
Skrivet av jaqob:

Varför hade du valt GTX idag?

Tack, ska kolla! Budgeten är fortfarande lite flytande, har möjlighet att ta ut en tjänstebil, så handlar mer om hur totalkostnaden blir jämfört med det. Men inte mycket över 500k efter bidrag.

Delvis för att metallic ingår, LED-Matrix-strålkastare, svankstöd, keyless, 4wd och trevligare inredning. Svankstöd och 4WD är det jag saknar mest i dagsläget, samtidigt tappar man ju räckvidd med gtx så finns ju nackdelar där också.
Men gtx har många bra funktioner i standard som är tillägg i pro.

Av Skippy
Skrivet av jaqob:

Börjar överväga det här med elbil. Två barn i bakåtvända stolar och en stor vagn, så finns inte supermånga rimliga alternativ, men varit och tittat på en ID.4 Pro Performance. Hade så klart gärna köpt en GTX, men tycker det börjar bli väl dyrt.

Försöker sätta mig in i vilka tillval man villhöver. Hur har ni som köpt/beställt den resonerat? Redan ganska mycket pengar, så tänker oss ganska standardutrustad, men vilka viktiga saker saknas? Ingår tex automatiskt helljus som standard, eller behöver man designpaket extriör för det?

Jag har en standard med drag och metalliclack. Personligen avskyr jag den gråa standardlacken. Automatisk helljus ingår inte i standard men inget jag saknar heller.

Det jag saknar mot min förra är backkamera och keyless som ingår i Assistanspaketet men inget som jag tänker på längre.
Hade jag köpt idag så hade jag valt en GTX.

Av Skippy
Skrivet av Chippen2188:

Klart det kommer byggas ut. OKQ8 håller ju på för fullt, Tesla annonserade nyligen fler superchargers, Preem har annonserat byggen och Circle K håller på att bygga ut sitt nätverk. Sen håller säkert MER, Ionity och InCharge på också, dom är knappast "färdiga". Men det hade ju inte gjort något om det gick lite fortare, men vad jag förstått beror det oftast på andra faktorer än viljan att bygga fler laddstolpar.

Jag ska åka Sthlm-åre den 25/26 feb för att kolla just hur trångt det blir på Ionitys stationer när Stockholm får sin sportlovsvecka! Det ska bli... intressant

Längtar redan nu till att få läsa! Skaffade elbil nu men min sambo är orolig för att åka upp på skidresa (sälen) pga brist på laddare.

Av Skippy
Skrivet av izzie:

Hej,

Jag står inför att få en tjänstebil som är en ladd-hybrid. Problemet jag står inför är att min parkeringsplats inte ligger i anslutning till mitt hus - bor i radhus - utan det är en bostad mellan.

Jag tror mig kunna övertyga min timida gamla dam till granne till att få dra en sladd över hennes tak (typ under regnrännan). Utomhus. Är det här möjligt? Dumt? Brandrisk? Lång kabel = dåligt? Skulle gissa på att det kommer gå åt ca 10-15 kabel.

Tänker mig att jag sätter en laddbox, dit kabeln går, vid min parkeringsplats. De tål regn antar jag? Att vara icke under tak?

Vacker illustration comin in hot:
https://i.ibb.co/cXD0Mr9/Sk-rmbild-2021-12-09-221052.png

Och vad ska man ha för laddbox? Helvete vilken djungel. Och ja - potentiell installation kommer ske av en elektriker. Jag kan knappt skruva i en glödlampa.

Hjälp mig plz.

Jag skulle inte sätta upp en laddbox eller dra en kabel för en plug-inbil. Antalet mil du måste köra för att ta igen kostnaden är för stor. Min gamla plugin drog 2,5kwh/mil med 8.9kwh batterikapacitet så kom jag 3,5mil när det var 5,9WLTP. Visst körde jag i stan så räckte det endel. Ska du köpa en bil som går på helt el då ska (bör du), ha en stolpe. Jag tror att jag sparade ca 0,1l per mil när jag körde 15mil med laddat batteri. Då stängde jag av det på långkörning och endast nyttjade i stan.

Av Skippy
Skrivet av Winstonis:

Det är ju inte speciellt smart att lägga kartongerna för demoprodukter bland alla de andra kartongerna, är ju som upplagt för att en kund ska ta den.

Den låg vid sidan om dock.

Av Skippy
Skrivet av Cow_45:

Hej kära swec,

Idag hände något mycket märkligt mig, jag var nämligen in på MediaMarkt på Drottninggatan i Stockholm och kikade på ny gamingmus. Efter lite klämmande, handspritande och kännande så föll jag för Glorious Model D Wireless för 999:-. Förpackningen var larmad med larm som sträckte sig runt förpackningen inklusive plomberingarna. Jag betalar, varan avlarmas och jag stoppar ner den i ryggsäcken för att sätta mig på tåget mot Enköping.

När jag kommer fram, glad över att äntligen få byta ut min gamla mus så tar jag ut den ur ryggsäcken och ska skära upp plomberingen när jag ser att den är bruten.. Öppnar lådan och till min förvåning är musen ej inuti. Allt annat finns med, som USB-dongel och lite stickers men musen är putsväck. Värt att notera är att den väger enbart 69g så förmodligen därför jag ej kände att förpackningen var tom inuti.

Känner mig så otroligt dum att jag inte kollade noggrannare efter köpet direkt, då jag hade märkt att plomberingarna var brutna. Men det konstiga var att larmet satt ovanpå plomberingarna så detta lär ju ha skett innan de larmade förpackningen?

Jag ska försöka ringa MediaMarkt imorgon och se om mitt S/N som står på förpackningen möjligtvis kan matcha demoprodukten i butiken, men antar att det blir svårt att få någon ersättning då jag ej har någon fysisk produkt att byta med..

Någon som har varit med om något liknande?
Helt absurd situation känns det som, men antar att jag helt enkelt får pröjsa en tusing för mitt misstag att ej kolla att produkten faktiskt låg i kartongen - men kan iallafall påminna andra att göra det!

Trevlig lördag på er!

Jag har varit med om liknande när jag jobbade på mediamarkt. Kund som kom in och skrek över en eltandborste, visade sig att han hade tagit kartongen till demoprodukten. Så han fick en ny.

Av Skippy
Skrivet av anon257891:

Mina fötter domnar efter 10-15 km: finns det ngt att göra åt det förutom fler mil i benen/fötterna?
Mer/mindre dämpning i skorna?
Mer/mindre mat (Kalorier)? (Ligger på konstant kaloriunderskott)
Mer/mindre kolhydrater före löpet?
Mer/mindre vätska före/under löpet?
Bättre sömn före löpet (hur jag nu ska göra ngt åt det )
Kompressionskläder?
?
Nått annat?

Nya skor skulle jag säga direkt. Dämpning beror helt och hållet på underlaget!
Jag kör 3 par skor för olika underlag, exempelvis Hoka clifton 7 för asfalt som jag aldrig skulle ha på mjukt underlag. Åk till en butik där du får provspringa och veta EXAKT vilka skor som passar dig. 1000kr är lätt värt för att slippa skador. Löpning är dåligt för knän och fötter, därför behövs bra skor samt teknik. Kolhydrater och vätska under loppet beror helt på värmen och distansen. Personligen tar jag bara dextrosol över 2mil.

Av Skippy
Skrivet av MSSE:

Nevermind.

  1. Hur billigt kan man få dessa speccs att lira som RDP-lösning?

  2. Menar inte prisjakt och liknande utan mer "source" om man har företag.

  3. Tack!

Är det RDS du tänker på? Beror på vad du ska köra för applikationer.. Ska du ha dedikerad GW, session host etc?

Av Skippy
Skrivet av P-I H:

Jag hade en Kia Niro PHEV innan jag bytte till en Ioniq 5. Jag var mycket nöjd med den förutom att den saknade värmepump. Utan värmepump kan man inte förvärma bilen innan användning. Det blev också en sport för mig att använda så lite bensin som möjligt, vilket resulterade i en mycket kylslagen upplevelse vid körning i kallt väder.

Samma "utmaning", som mig. Så tråkigt att ha en fulladdad bil, vakna upp i minus 5 med frost på rutan. Bensinpumpen går igång dierkt och gör att bilen snittar 0,8l/mil. När man egentligen hade kunnat komma fram och tillbaka till jobbet på ren el. Skrapade man rutan utan värme så immade det igen på 1minut sedan så fick man skrapa insidan av bilen efter en natt.

Beställde en ID4 och skulle aldrig igen köpa en PHEV eller dyl utan värmepump.

Av Skippy
Skrivet av Dinkefing:

Den sista är den säker att köra?

Jag har kört mot över 1000 servrar samt även nyttjat nessus och diverse verktyg. Än så länge har den fungerat klockrent, har identifierat 1597 skadliga tjänster och log4j filer.
Kör du pssession så slipper du köra server för server.

Av Skippy
Skrivet av serverfel:

Hej!

Finns det någon som kan ge mig tips i hur jag skall leta rätt på en kollega till mitt team?

Vi behöver inte gå närmare in på uppgifterna då detta i sig inte är en jobbannons.

Vi kommer att sätta ut annonser som vanligt i de vanligaste kanalerna, men problemet är att den processen är så himla tungrodd med massvis med mindre seriösa ansökningar.

Har någon av er tips på hur man kan headhunta rätt folk själv? Linkedin?

Jobbet är en hård/mjukvarutekniker med fokus på mjukvaran. Men denna skall inte vara rädd för att åka ut och hjälpa till med att sätta upp systemen som mjukvaran sköter. Så inte en IT-tekniker som är rädd för att lämna kontoret och bli smutsig om händerna med andra ord.

Svårt att hitta den ena som inte utesluter det andra tycker jag.

Det viktigaste är att man är tydlig i annons och intervju vad som gäller. Att man förväntas att även arbeta fysiskt annars är risken att kollegan inte är långvarig. Tyvärr är det inte enkelt idag, hela IT-branschen skriker efter kompetens.
Linkedin och kontakter alt närmsta högskola där men tar in en praktikant /lia som man förhoppningsvis anställer är min rekommendation.