Inlägg

Inlägg som mörn har skrivit i forumet
Av mörn

Jag har en Asus N56JV och den har widi. Har dock inte testat det ännu, då jag inte vet vilken adapter som man ska satsa på. Tar gärna emot tips!

Av mörn

Problem med tv-ut med Nvidia GeForce8000

Tjejen har köpt en HP Pavilion dv6540. Till det följde det med ett Nvidia GeForce8000. Nvidias gamla kontrollpanel kanske inte var super, men nu har den gjort en ny som är så avskalad att det inte går att välja helskärmsläge för tv:n längre. I hjälpavsnittet står det att det går och hur man ska göra, med en sökväg som inte stämmer. Inställningar för helskärm saknas helt.

Dessutom får datorns skärm fel upplösning när man väljer kloning, det går inte heller att välja bättre upplösning. Enligt programmet så har man valt högsta upplösning, men det är inte det som visas.

Jag kan inte uppgradera drivisarna direkt via Nvidia, utan måste göra det via HP. Vet inte om det spelar någon roll i det här fallet.

OS är Vista Home.

Av mörn

Samma sak hände för min tjej igår, hon vred ner locket lite för att ta bort plastskyddet, då det small igen. Sista biten gick väldigt lätt...

Vi kommer fram till recoveryprogrammet, men det verkar också ha kraschat för vi får bara felmedelanden. Är det någon som har kommit på någon lösning förutom att lämna tillbaka datorn? Det är ingen som har en återställningskiva till en Pavilion dv6540 och kan tänka sig att lägga upp den? Enligt HP:s hemsida, och som någon sa här, så tar de ju betalt för en recoveryskiva, vilket verkligen är helt sjukt.

Av mörn

Det är väl inte en så konstig fråga? En begagnad, gammal laptop ger ju inga pengar och som det ser ut idag vill ju de flesta ha en ny fräsch trots att den kanske bara ska användas som skrivmaskin. Hellre ge bort till en främling än att bara låta den stå och samla damn kan man tycka. Eller byta då.

Av mörn

Har exakt samma problem!

Dessutom startas inte vissa program upp automatiskt längre.

Av mörn

Mäta temp på Radeon x1300

Vet någon hur man gör, om det går? När jag kollar med mätprogram, till exempel Everest, så hoppas Aux (vilket borde vara graf.) mellan 110, 80, 60 och 30 rätt random och snabbt. Är rätt säker på att kortet inte är upp i 100 grader, hade nog känts när jag öppnade lådan. Satte dessutom på en fet Zalmankylare på det klena lilla kortet. Hitills har jag bara surfat med datorn, så det har inte fått jobba så mkt.

Av mörn

Recensionen på silentpcrewiev.com innehöll många riktigt bra tips, de kollar olika fläktkonfigurationer. De fick tempen i nedre kammaren, när de körde fläktlöst, genom att tejpa hålen vid sidan om nätaggen så att luften blir tvungen att tas från fronten och kyla diskarna. Ska göra ett nytt försök att ta bort den nedre.

Av mörn

Jo, det låter. I alla fall för mig. Kan inte riktigt förstå hur det inte skulle göra det. Beror väl på vad man jämför med och i vilken miljö också.

Av mörn

Jag har en p180, med Nexusfläktar och Ninja med medföljande fläkt. Tycker ändå inte att datorn är så tyst som jag skulle vilja... Det är ju ganska subjektivt vad man tycker är tyst, men jag känner mig inte nöjd. Nu har Nexus uppe och bak och originalfläkten där nere, testade att ta bort den senare (har två HDD), men det blev lite för varmt. Ska byta ut grafikkortets fläkt och testa att ta bort den övre fläkten men är tacksam för mera tips! Har ett P5W mb och c2d 2,4 mhz. Du som hade dämpmattor, vad använde du? Påverkade det temperaturen?

Av mörn

Jag har också problem med mitt kort. Kan klona bilden till tv:n (har du testat att köra guiden, "grundvy" under fliken "vy"?) men får bara svartvitt. Hade tidigare ett nvidakort med s-video och det funkade utan problem. Hur får jag färg?

Av mörn

Enligt Asus visar moderkortet högre temp än andra kort på grund av placeringen av sensorn. Från FAQ:

"The motherboard temperature reading from P5W DH Deluxe is significantly higher (by almost 10 degrees) than most other motherboards.
Is that normal? If so, what is a safe temperature range on this motheboard?

Answer
It should be normal if the motherboard temperature is within the range of 40~65 degrees.
The motherboard temperature sensor has been placed between ICH7R Silicon Image 4723.
This is the second hottest place on the motherboard apart from the CPU, also at the airway of chassis fan, to ensure Q'Fan2 is capable of managing chassis fans in the most efficient manner.
Hence, it means the motherboard temperature reading on this board may be quite hot as compared to other motherboards when its overall temperature is not really that much hotter.
Your system should be OK if it is within this temperature range."