Inlägg

Inlägg som okim har skrivit i forumet
Av okim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dog425
Min nuvarande rigg startar jag tråkigt nog med knappen på framsidan men en tidigare dator jag hade startades alltid av modemet när det ringde på hemtelefonen (å nej, inget "start on lan" motsvarande var aktiverat). Om det är någon här som minns tiden när man hade 56k-modem Kunde iaf vara ganska bra för när man började närma sig huset så slog jag bara en signal hem så var datorn startad när jag kom fram. Sen tog den förstås lite längre tid på sig att starta också...

Att du bara orkar, vad då 56k-modem. Har du stoppat en Dialogtelefonnlur i ett modem nån gång?

Av okim

Där gjorde du absolut ett klipp.

Av okim

Vad menar du med att sensorn är cp????

Av okim

Porsche 924 med Golfmotor är ju bara löjlit, köp en riktig bil.

Av okim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blubben
Fel, lär dig vad raid 0 innebär innan du skriver saker.

Raid 0 innebär att all data delas mellan diskarna i arrayen, altså om du har en fil på 2MB så kommer 1MB ligga på den ena disken och 1MB på den andra.

Detta ger klart högre överföringshastigheter men är inte effektivt för små filer.
Detta innebär dessutom att om en disk går sönder kommer man inte att kunna använda datan från den fungerande då hälften av informationen ligger på den krashade disken.

Kör separat, effektivare än att köra raid.

Kändes det bra att skriva det där.

Av okim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oldnslow
det är plast eller papperkondensatorer, brukar annvändas som starkondensatorer för enfassynkronmotorer eller som faskompenseringskondensatorer , vanligast i lysrörsamaraturer

dom är för klena/få för riktiga coilguns

är dom nya så sälj dom

är dom beg så försök sälj dom

det man kan annvända dom till som är vettigt är avstörningsfilter
enklaste varianten är att sätta dom tvärs över 230 volten
med en bleedermotstånd tvärs över med, ca 100kohm 1w

lite bättre om man får tag i lämpliga drosslar i serie med 230volten

det med avstörning är viktigt, det räcker att en dator är kopplad på samma säkring som en kyl eller frys för att få grava störningar

Ute och cykla har fått ett ansikte.

Av okim

Jag har också en Macintosh Classic, köpte den -91, då kostade den 8000. Hade 2 Mb ram och 40 Mb hårddisk, uppgraderade minnet till maximalt 4Mb. Det var tider det, har för övrigt kvar den än idag.

Av okim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xplane_uppsala
Ta fram en lupp och kolla alt ett mikroskop...;)

Att du bara orkar

Av okim

Har du tagit bort den gamla partitionen, och gjort en ny? Om inte så kan det ligga kvar filer som stör installationen.

Av okim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mike The Spike
Du ser att ett kabelpar är tvinnat nära en av kontakterna. Denna kontakt skall sitta i diskettstationen, den andra i moderkortet, annars funkar det inte. Visst kan det vara så att stationen är dålig, mera regel än undantag faktiskt. Om du formaterar disketten, ser du att stationen jobbar?

Var det något fel på det jag skrev?

Av okim

Vänd på sladden, den änden som har några sladder vridna, ska sitta i diskettstationen.

Av okim

Om du inte vill byta fläkt i nätaggregatet, så är nog enda lösningen att byta nätaggregat.

Av okim

Klart det går att byta fläkt, kunskaper i elektronik räcker långt. Har själv bytt i några, och det har gått bra. Fungerat i flera år. Så det du skriver Mike The Spike är bara nys. Men det är klart frågar man på ett forum, så kanske inte kunskapen finns.

Av okim

Avg har jag kört några år nu, och det har fungerat bra, kanske värt att titta på.

Av okim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hakan78
jag skulle rengöra processorn på ett moderkort för att byta fläkt. Jag hade gjort det flera gånger innan. Jag plockade ihop allt. Tyckte att det var då fasen var det jobbigt att rengöra. Tänkte inte mer på de. Bäst att man är försiktig. Det blev som en oljefilm hela tiden. Plockade på den nya fläkten. Drog igång datorn. Det började lukta grillat. Tittar till vid sidan om mig och där står inte kemisk ren benin flaskan som jag brukar rengöra med utan oljebaserad aceton (vilket inte är så bra). Fort som f*n stänger jag av datorn. Öppnar lådan ser hur det droppar varm olja+kylpasta längs med cpu kylaren. Tog loss det snabbt som sjutton. Hade jag varit 1 minut långsammare hade skiten säkert åkte ned i pins hålen i moderkortet. Jag hade tur. Men det hade droppat ner på grafikkortet denna sörja. Jag hade en hel del pyssel att rengöra detta. Men det fungerade sen när jag hade gjort det rätt.

Om du hade gjort det "flera gånger innan" hur kunde du bära dig så dumt åt. Tror inte för en sekund att det du skriver är sant. Du ville nog bara skriva "nåt kul". Mvh okim

Av okim

Skulle inte tro du får någon avi, det stod likadant för mitt senaste paket, jag väntade också på avi som inte kom. Jag gick helt enkelt till utlämningsstället och hämtade det. Jag bor på ett litet ställe där alla känner alla, så jag behövde bara visa mig så plockade de fram paketet.

Av okim

Ingen av er har läst elsäkerhetsföreskrifterna ser jag. Gör det så blir det inga tvivel. Ja jag vet att det inte gäller "hemmabyggen", men det skadar ju inte.

Av okim

Det är väl bara att bygga.

Av okim

En och annan löjlig tråd läser man ibland, den här var den löjligaste.

Av okim

Hur mycket feedback har ni fått på era önskningar? Skulle vara kul om Hauk kunde svara också eller hur?