Inlägg

Inlägg som Tri_State har skrivit i forumet
Av Tri_State
Skrivet av 93Clocker:

Finns de ingen stream som är från själva eventet ? =(((

Tydligen valde Apple att inte sända de själva denna gången, jävla knasar. Andra har försökt sända men de har failat pga rättighetsskäl och dylikt.

Skrivet av Oneone:

Finns ju här, dock inte fullscreen och HD fail apple
'
http://www.apple.com/apple-events/june-2013/

June 2013? Sitter du och kollar på gamla nyheter?

Av Tri_State

Inet har ett riktigt bra pris på ett Corsair K50 Raptor. Visserligen inte mekaniskt, men ändå. 499 är 250 kr billigare än vad de flesta andra säljer det för.

http://www.inet.se/produkt/6101857/corsair-raptor-k50-gaming-...

Av Tri_State
Skrivet av dulingen:

Är tenkeyless och den utan piltangenter osv lika stora?

Kan dessvärre ej svara på det. De bör ju vara någorlunda lika i storlek iaf, men du får kolla dimensionerna på produkterna om du ville vara helt säker.

Av Tri_State

http://www.inet.se/produkt/6606544/ducky-wrist-rest-tenkeyles...

Detta är Ducky's handlovsstöd till deras TK tangentbord, men de bör ju funka här till ditt också. Jag gillar det, förutom att de glider runt ganska lätt. Men det löser man med lite "anti-glid" mattor som man kan köpa billigt på ICA.

Av Tri_State
Skrivet av Valiumballong:

Kameran tar två bilder: en på 38MP och en oversamplad på 5MP. Man kan misstänka att lagringsminnet rätt snabbt blir fullt.

Right, inte riktigt så jag uppfattade det. Men ja, då lär de ta slut snabbt.

Av Tri_State
Skrivet av Doodle:

38 Mpix torde generera ganska stora bildfiler (utrymmesmässigt då) och då är det ju riktigt synd att den inte har stöd för minneskort. :/

"Precis som med det tidigare megapixelmonstret Nokia 808 PureView så kommer du oftast inte att ta en bild på 41 megapixel för att ladda upp på nätet. Istället så kommer resultatet att bli en femmegapixelsbild då telefonen tar 7 pixlar och räknar om dessa till en pixel. Du kan även använda alla pixlar för att zooma precis som på föregångaren och detta kan du göra efter du har tagit din bild så om du inte riktigt vet vad du vill fånga kan du bara ta en bild lite slappt för att sedan komponera och zooma hur du vill. "

Antagligen kan man välja hur man vill använda de 41 MP, och det är ju smart. Tror även den kan minska brus genom att slå ihop flera olika pixlar till en. Dock lär den ju också generera mer brus pga de helvetes massa pixlarna.

Av Tri_State

Oj, de kom många svar, tack för det. Ser att många inte tycker en uppgradering är nödvändig och de låter ju faktiskt bra. Jag har faktiskt en Noctua kylare till min i7 920, en stor fet jävel. Tempen ligger runt 40 idle och 55 i load, den går inte lägre än så då jag har ganska varmt i rummet. Sen vet jag att min 920 var väldigt varm i början så jag köpte en tredjeparts kylare direkt, har för mig att den serien processorer var väldigt varma.

Har länge avstått från överklockning då jag är lite nojig att något ska gå fel, datorn ska börja krångla och jag förlorar arbetstid (då jag använder burken till både jobb och privat). Men med tanke på hur många som säger att jag borde göra de och hur enkelt de är så kanske de fungerar bra med den kylaren jag har nu. Jag ska titta närmre på överklockningsdelen här på forumet, men om någon känner för de får dom gärna skriva en fin guide hur man lättast överklockar en 920 (de kanske skiljer sig lite olika från socket till socket?).

Blir nog ett EVGA 780 ACX för mig ändå, känner att jag behöver de innan Rome 2 Total War, BF4 och alla andra godingar kommer ut. Tror ni att prollen lär flaskhalsa där även ifall jag inte klockar?

Tack för svaren iaf, det visade sig att i7 920 var ett bra köp.

Av Tri_State

Vilken socket ger mig bäst prestanda vid uppgradering?

Tjena.

Just nu sitter jag på en i7 920 vid stock hastighet (se övriga specs nedan). Jag köpte burken 2008 och den har presterat förvånansvärt bra sedan dess, den har inga problem med att hänga med än. Det enda jag bytt ut med tiden är grafikkortet och minnena. Jag undrar dock vilken socket jag ska uppgradera till ifall jag vill märka en någorlunda stor skillnad, om det nu är möjligt utan att lägga en hutlös summa.
Jag funderar på antingen en S-1150 med en 4770K eller en S-2011 i7 3820. Värt att notera är att jag både spelar och sysslar med bildredigering. Jag vill således märka skillnad i båda områdena (även ifall jag inte tror att en ny processor kommer göra underverk för min spelprestanda).

Hade även tänkt uppgradera till ett GTX 780 från mitt 660ti. Är det värt att lägga 6K på ett 780 eller är ett GTX 770 tillräckligt stort hopp? Jag sparar ju ca 2500 kr om jag väljer ett 770, eller ca 2000 kr om jag väljer ett fabriksöverklockat. Lär mitt 620 watts nätagg klara ett 780?

Har en budget på ca 10-12K.

Av Tri_State

Någorlunda trevliga priser men jag tycker dessa mekaniska tangentbord börjar se alltför lika ut, med undantag för Corsair. Jag säger inte att jag vill ha en rymdskepp på skrivbordet (inte än iaf) och det stilrena och tidlösa utseendet är förvisso snyggt, men lite mer variation hade varit kul.

Av Tri_State
Skrivet av €lysian:

Precis, det blir 4 och inte 4000

Har någon sagt att de är 4000 ggr fler pixlar i 4K? Liiiite väl att ta i enligt mig.

Av Tri_State
Skrivet av TMO KOTOR:

Nej en 27-tummare med 4k tar lika stor fysisk yta som en 27-tummare med 1080p, det bara pixlarna som blir fler och mindre.

Du missade nog de ironiska i inlägget...

Av Tri_State
Skrivet av JSvanberg:

hur räknar dom, fyra gånger högra upplösning än 1080p.

alltså 4 gånger 1920 eller 4 gånger 1080? stämmer ju inte?

1920x1080 = 2073600

3840x2160 = 8294400

8294400 / 2073600 = 4

TADA!

Av Tri_State
Skrivet av Bakwetu:

Hur är bruna brytare att skriva med? Jag har ett mekanisk med röda brytare och skriver väldigt mycket fel med det, tangenterna är för känsliga tycker jag om man ska skriva.

Håller med Fissure. Bruna är det bästa mellantinget. Du får faktiskt en trevlig feedback när du skriver, men eftersom feedbacken inte är så kraftig så kommer den aldrig störa dig i spel. Bruna är bra på allt, men inte "bäst" på allt.
Blåa är skönast att skriva på men låter alldeles för mycket, röda är skönast för spel men är för tråkiga att skriva på. Slutsatsen blir allstå att bruna är vinnaren.
Återigen, som sagts 10000 ggr, detta är subjektivt.

Av Tri_State

Men vänta, varför har ingen uppmärksammat K70 tangentbordet? Det nämns väl inte här i videon, och google hittar knappt någon nyhet om de. Är det deras ersättare till K60? Mer info om det tack!

EDIT: Ser nu även att tangentbordet bredvid K70 ser ut att vara ett K90 fast utan macroknapparna? Dafuq?

Av Tri_State

Ta bort de 18 macroknapparna, erbjud varianter med olika switchar - då kanske vi har ett riktigt intressant tangentbord.

Av Tri_State
Skrivet av MrNubcake:

Lutar lite mot G710 men de bruna brytarna är lite avskräckande, någon som har erfarenhet av både röda och bruna?

Har testat båda och bruna föll mig mer i smaken, speciellt för att skriva. Bruna känns som röda fast med en litet motstånd halvvägs, och vissa stör sig på den bumpen och andra inte. Jag tycker det är trevligt med lite extra feedback, även om det egentligen inte hjälper mig att skriva mer "rätt". Både röda och bruna är dock väldigt trevliga för spel.

Jag gick ifrån ett Logitech Illuminated till ett par röda och sen bruna, och kan säga att mekaniskt INTE gör mig snabbare på tangenterna (så jag vet inte varför så många säger att man blir snabbare med mekaniskt) men de känns mer kvalitativt och funkar bättre till spel.

Av Tri_State
Skrivet av Helios:

Du kan antingen uppgradera till 18GB (4GBx3 + 2GBx3) eller 24GB (4GBx6) om du vill behålla triple channel vilket du bör med ett X58-system.

Okej, tack. Får väl titta på det. Blir ju dock dyrare än jag tänkt mig.

Skrivet av Mag1:

Och varför behöver du mer än 12 GB? jag kör med 6 och ser inga problem med det. Kör Fc3 BF3 med totalt flyt.
Lägg stålarna på bra HD ist. Jag köpte 2 st. intel 40GB= ca. 470 mb/sek som jag kör i raid endast för dom lir jag just spelar.
Plus att C: är en rätt snabb ssd också.

Men vem har sagt att jag bara ska spela på datorn? Jag jobbar mycket i Photoshop och i tunga projekt så äts ram minnet upp snabbare än en höna skiter.
16GB behövs verkligen.

Av Tri_State

Ducky Shine II med MX Browns. Riktigt mysigt tangentbord.
Har satt på O-ringar 40A-L (0.2mm). Jag är inte 100 om jag gillar känslan med eller utan o-ringar, men de hjälper definitivt att ta bort de störande klackande ljudet på kvällarna.
Armstöd är ett måste för detta tangentbordet.

http://i46.tinypic.com/2j0hug2.jpg

Köpte även en "riktig" escape key från wasd keyboards. Synd bara att den ej släpper igenom ljus, men de får man leva med.

http://i45.tinypic.com/4rb3u1.jpg

Av Tri_State
Skrivet av Mag1:

Du ska ha ram minnen med 1.65 v och du måste ha 3 st. (tripplechannel)
dessa skulle jag gå på https://www.inet.se/produkt/5315048/corsair-12gb-3x4096mb-cl9...
Placeras i minnesbank 01 03 05 den närmast cpun tom o varannan

Men om jag vill ha 16GB? Måste jag köpa en 4GB till då? Och då blir väl inte triple channel?
Jag har redan 12GB nu ju.

Av Tri_State
Skrivet av FlorrpaN:

Mina Corsair Vengence fungerar iaf, dessa borde också fungera.
Se till att slå på XMP profilen bara.

Okej, jo om du kör 1600mhz minnen på din och de funkar bra så bör det ju funka även på mitt.