Inlägg

Inlägg som Tri_State har skrivit i forumet
Av Tri_State

Ducky Shine II med MX brown har iaf ingen grå brytare på space knappen. Den är....brun.

Av Tri_State
Skrivet av MrM3:

Kan du kolla och se om det finns ngt märke/namn på rullen du köpte? Är lite lättare att fråga i butik efter produkten då om man säger så

Ganska säker på att de stod antingen ICA eller Coop på den. Det spelar egentligen ingen roll vilket märke det är ju, sålänge det fyller sin funktion.
Tror jag "lånade" ut rullen till en polare som också behövde lite, men gå in på Coop eller ICA och fråga så lär du hitta det.

Av Tri_State
Skrivet av backfeed:

Ok, tackar, får ta och köra förbi där en sväng och kolla!

Gör så.
Värt att notera är att det är en rulle jag köpte, inga enskilda mattor. Sen klipper man ut det mått man behöver.

Av Tri_State
Skrivet av backfeed:

Ducky har även en variant för TKL (dvs kortare), som t.ex. MaxFPS säljer.

Ah, antiglidmatta är ju en uppenbar lösning nu när du säger det (facepalm på mig som planerat att köpa dyr gummispray)! Vilken sort och varifrån? Clas Ohlson har ju vet jag, men inte i lämpligt format (dvs bara en liten kvadrat) om jag minns rätt. Fast det går ju förstås att klippa till bitar och limma fast...

Köpte nämligen ett Ducky TKL handlovsstöd till min sambo, och det glider tyvärr du(c)ktigt. Det märks att Ducky "snålat"; jag har ett Filco TKL handlovsstöd själv, som har markant högre kvalité och är betydligt mindre glidbenäget, men så kostade det nästan det dubbla, så jag hade köpt ett Ducky jag också om det hade funnits till salu när jag köpte.

Iofs så är ju inte Filcos helt glidfritt det heller, så egentligen borde jag ge det samma behandling som Duckys...

Undrar hur Filco men särskilt Ducky har tänkt egentligen - när i hela friden är det en fördel att handlovsstödet kan glida omkring? Pappskallar.

Tillägg: En nackdel med Filcos är förresten att det stank något oerhört i början (läderimpregnering gissar jag?) - det tog flera veckor innan lukten gick bort helt. Duckys var i princip luktfri direkt ur kartong.

Tillägg 2: Filcot luktar faktiskt fortfarande perkele, men bara med näsan direkt mot.

Skrivet av MrM3:

Ok kan du länka till "anti-glid mattan"? Ska avvakta till mellandagsrean tänkte jag och se om man kan ha lite tur om Inet tänkt rea ngt eller så. Annars ska jag nog slå till på ett sådant där. Håller det en tre år i alla fall är det ju klart värt det. Vilka brytare ska man satsa på om man som jag spelar mest RTS/Strategiespel?

Edit: en fråga, kan du säga ngt om dess bakgrundsbeslysning? Inte hittat ngt om det i tråden, vore skönt om det fanns, fast då i normal nivå så det inte lyser upp som ngn jävla julgran om ma nsäger så.

Tror jag köpte den på Coop faktiskt, om jag minns rätt. Går nog ej att hitta på nätet, men den kostade runt 20 kr som sagt. Ser ut såhär:

http://i48.tinypic.com/23lcdjp.jpg

Vad gäller bakrundsbelysningen så är den nog den bästa jag sett på något tangentbord, just för att du kan justera den så mycket. Den har 5 nivåer av styrka, varav de enda användbara nivåerna är de två lägsta. Den högsta nivån kan man kanske använda för att göra folk blind med.
Sen att man kan välja exakt vilken knapp som lyser upp gör det ännu bättre, även ifall jag ej riktigt behöver den funktionen för jag kollar i princip aldrig på tangentbordet när jag skriver. Jag vill mest ha bakrundsbelysning för utseendets skull.

Av Tri_State
Skrivet av MrM3:

Ah såg att Inet hade denna - http://www.inet.se/produkt/6606375/ducky-wrist-rest-fullsize - ngn som testat den till Duckys t-bord? Blir lite dyrt om man ska ha ett sådant plus t-bord 1600 kr typ... Värt det?

Jag har ett sådant till mitt Ducky Shine 2. Har man redan pungat ut 1500 kr för ett tangentbord så är ju 279 kr lätt värt att spendera på ett handlovsstöd som är riktigt kritiskt till detta tangentbord om man planerar att använda det längre än 1 min.

Värt att tänka på är att stödet glider ganska mycket på bordet, iallafall på mitt. Jag köpte en "anti-glid matta" (eller vad det nu heter) för 20 kr, och la undertill. Det fungerar nu perfekt och gör att man äntligen kan använda tangentbordet som en normal människa. För övrigt känns stödet väldigt kvalitativt och är väldigt skönt för handlederna, och det verkar ej dra åt sig mycket smuts heller.
1779 kr totalt blev det - men jag lär inte behöva byta tangentbord på väldigt, väldigt länge.

Av Tri_State

Custom keycaps som passar bakgrundsbelysta tangentbord?

Jag letar som sagt efter keycaps man själv kan designa (likt de WASDkeyboards har). Dock vill jag att ljuset ska kunna skina igenom på ett bakrundsbelyst tangentbord. Jag mejlade wasdkeyboards och dom sa att dom ej hade något sådant alternativ.
Finns det någon sida för detta?

Tacksam för hjälp.

Av Tri_State
Skrivet av Hexenhammer:

Om spelet är så bra som det låter, så kommer det nog fasen att bli årtiondets spelupplevelse!

...om det släpps på PC, ja.

Av Tri_State
Skrivet av dysenteri:

Går det inte att få tag på via någon hemsida?

För övrigt är jag riktigt kluven mellan Shine 2 och G2pro TKL

Jag mejlade Inet om det och bad dom kolla med sin leverantör. I bästa fall kunde dom kanske få in dom tidigast i början på nästa år, och det orkade jag inte vänta på. Dessutom är numpaden trevlig att ha ibland, även om jag föredrar tenkeyless.

Av Tri_State
Skrivet av HElephant:

Vad tycker du om de röda lysdioderna? Jag vill hålla det så "cleant" som möjligt, vet inte ifall röda då är så jätte bra och detta gör mig osäker på vad jag ska välja, SHINE eller SHINE2...

Man kan ju säga att röd belysning är mer "bad ass" och ser häftigt ut medans exempelvis vit belysning är mer cleant och stör inte in på andra färger. Jag älskar kombinationen röd och svart, även om vitt är riktigt snyggt. På den lägsta nivån är den röda belysningen helt perfekt, ej störig men ändå tydlig. Dock ska du endast skaffa Shine II om du vill ha dom små extra finesserna det erbjuder. Personligen älskar jag funktionen att kunna välja exakt vilken tangent som ska vara upplyst.

Tråkigt att Sverige ej har fått in Shine II med vita LED's, för det finns ju, även i en tenkeyless variant. Myspys.

Av Tri_State
Skrivet av HElephant:

Dock så finns det bara röd och grön bakgrundsbelysning för Shine2 med MX Brown... Har dock inte riktigt bestämt mig för vilka brytare jag vill ha...

Jo, det är lite surt. Hade det funnits med vita LED's hade jag antagligen tagit dom också. Men det fick bli röda.

Av Tri_State

Fick hem mitt Ducky Shine II idag. Köpte ett med MX Browns och röda LED's. Känns riktigt bra, gillar de bruna brytarna. Dock är Duckys eget handlovsstöd som jag köpte lite högt i framkant, eller så är de bara jag som är ovant med ett lite högre handlovsstöd. Sen är tangentbordet mycket snyggare utan stödet även om man verkligen behöver ett stöd för tangentbordet är väldigt högt. Oavsett vad så är jag nöjd även fastän jag fått punga ut över 1700 kronor för både tangentbord + stödet.

Skiillnaden mellan 1an och 2an verkar vara att belysningen går att justera i fler lägen på 2an, något som är riktigt nice. Precis som huttala nämner är de faktiskt användbart att programmera in vilka knappar man vill ska lysa.
För övrigt så har 2an stöd för NKRO över USB. Den kommer även ihåg din inställning gällande belysningen, vilket gör att den inte "resettas" varje gång du startar om datorn (vilket var lite störande med 1an).

Av Tri_State

Trevlig recension!

Nu kan man säkert läsa om detta i din guide, men är clears mycket trögare än bruna? Jag gillar den taktila feedbacken som blåa ger men dom låter alldeles för mycket. Är clears som blåa fast utan klick ljudet eller?

För övrigt hade drömtangentbordet varit ett Ducky Shine 2 i en tenkeyless version. Myspys!

Av Tri_State

Jag var där och vände när jag såg 50000 mils kön (ok inte riktigt så lång). Var där någon som kom in i butiken som kan säga hur det var? Erbjudandena på deras sida var ej så lockande, men fanns där något mer? Jag upplevde även att butiken såg väldigt liten ut om man tittade in, eller har jag fel?

Av Tri_State
Skrivet av Lankus:

I stockholm har de typ 4-5 provriggar med sina Taurus datorer och låter en pröva typ BF3/Skyrim.
Lite olika skärmar finns, tangentborden och mössen står framme samt en stor länga med laptops.
Tror att det är lite deras koncept.

Skrivet av Alucard88:

Inet butiken i Uddevalla kan du gå och klämma på sakerna i alla fall.

Trevligt, precis så man vill ha det.

Av Tri_State

Hur är Inets butiker? Kan man gå och klämma på produkter där eller är dom som Webhallens tråkiga butiker där man kan bara kan köpa över disk?

Av Tri_State

Hur står sig ex. 680MX mot ett vanligt 680 för stationära?

Av Tri_State
Skrivet av Feeku:

Vilken go tid vi lever i när x2 prestandan blir ett "bara" xD

Ja, vi är hemska människor! Nej, men de var helt oväntat att dom uppdaterar den nuvarande med någorlunda "små" uppdateringar.

Av Tri_State

Men okej, den nya 10 tummaren, vad fan var nytt? Bättre prestanda bara? Den nuvarande är redan jävligt snabb på de mesta.
Que??

Av Tri_State
Skrivet av skog1s:

" hjärntvättningsprocessen" Vilket riktigt mega asgarv på den Har väl torr humor, men fan vad kul det lät!

hjärntvättningsprocessen är så väldigt sant, det är alltid likadant! "We are Family" med Sister Sledge är det ända som fattas!

Haha ;). Så kör ju Apple sin marknadsföring. Den funkar nog bättre på jänkarna är på svenskarna, även om vi har några riktiga rut-randiga macare med halsduk här i Sverige också.

Av Tri_State

Tunna displayer is the shit. iMacens nya display är endast 5mm tunn. Även om baksidan är tjockare så är det imponerande hur man får plats med så mycket på så lite plats.