Inlägg

Inlägg som Groggan har skrivit i forumet
Av Groggan

@Kakann: Jag och min sambo planerar att flytta till villa och jag har lite svårt att förstå vad banken faktiskt går på för vår situation.

Jag är den i detta fall tacksamma "halvan" med fast inkomst. Min sambos situation är dock lite mer klurig. Hon är tjänstledig från sin arbetsgivare där hon är anställd på heltid och studerar nu med ett drygt år kvar. Hon är dock mammaledig nu sedan april och tanken är att hon ska vara det till april och därefter slutföra det dryga år av studier hon har kvar.

Under studietiden har hon alltid tjänst ca 12000 kr/mån innan skatt från samma arbetsgivare hon är tjänstledig från. Mammapenningen är på ca 13000 kr/mån.

Hur ser man ni hennes inkomst? Är det på något sätt bidragande till själva lånekalkylen? Vad baseras skuldkvot på i detta fallet?

Stort tack för allt du belyser!

Av Groggan
Skrivet av Trebsor:

Tills de kan hitta på ett sätt att ta ut skatt på försäljningen, för det är vad det handlar om egentligen.

Försäljning av skins är redan reglerat skattemässigt, så detta skulle teoretiskt minska skatteintäkterna, men svårt att tro att många faktiskt deklarerar det i praktiken.

https://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteochinkomst/i...

Av Groggan
Skrivet av tcntad:

"List disk/partition/volume/active" finns för diskpart. Bry dig som sagt inte om enhetsbokstäverna alltför mycket.

Jag (och andra?) föreslår att du kör en live cd/usb med mjukvara för att klona diskarna, partition wizard har möjlighet till det samt acronis true image.

Ah, tack för svar!

Den mjukvaran, måste man göra usbn bootbar och kan man köra partition wizard utanför Windows?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Groggan

Har i princip samma problem som TS, men har tyvärr inte tillgång till någon annan dator just nu! Jag har hittat kommandot "add" i diskpart för att spegla en hårddisk. Tänkte spegla den befintliga (mekaniska med) till SSDn, men är livrädd att jag på något sätt råkar radera befintligt innehåll. Vad det gäller "add" i diskpart så förstår jag inte från "vilket håll" som jag skriver. Jag har alltså en tom, ny SSD som är formaterad och fått en bokstav i diskpart och en befintlig, halvt ofungerande mekanisk hårddisk som jag skulle vilja kopiera över allt innehåll ifrån.

Har också sett kommandot Robocopy direkt i CMD. Problemet här är att när jag kommer in i CMD så är x:\windows\system32 den mapp som man kommer in på direkt, medan diskpart säger att operativsystemet har bokstaven C. Finns det något sätt att, utanför diskpart, se vilka enheter som är aktiva? Liknande list volume i diskpart. Tack på förhand!

Av Groggan

Tänkte kapa tråden något! Har det skett någonting på denna front? Är i precis samma sits. Vi behöver en server som ska vara lättåtkomlig oavsett var vi är. Finns det motsvarigheter där man kan montera SSD, eller är det mer värt med en klassist HDD? Vi har initialt behov på ca 200-400 GB!

Tacksam för alla svar!

Av Groggan

Är riktigt sugen på XPS 13! Fick ett dåligt svar av Dells support för en månad sen, då sade dem "2nd week of October". Lite tvetydigt kan tyckas! Någon som ser några direkta nackdelar? Är det någon skillnad på XPS 13 "för hemmet" kontra "för arbetet"? Är det precis samma maskin?

Av Groggan

Skärmar går in i viloläge när windows startas

Hej igen, dags att vända mig till er proffs då min egen expertis inte verkar räcka.. Tråden ligger mycket möjligt fel, men tror detta är en kombination av windows och GPU drivrutiner.

Bytte idag från ett 280x till ett GTX 680 och stötte på problem från sekund ett. Lyckades efter mycket om och men lösa diverse problem och kom äntligen in i windows. Jag har kört DDU (Display driver uninstaller, gamla Driversweeper verkar det som!) för att ta bort de gamla drivrutinerna och allt är frid och fröjd.

När jag installerar senaste drivrutinen från Nvidia går installationen igenom smärtfritt och datorn startas om. Efter omstart laddas windows som vanligt ända fram tills att skrivbordet ska visas. Istället för skrivbordet kommer fram dör båda mina skärmar istället och går in i viloläge (den trevliga windows-starts-melodin spelas i hörlurarna). Har provat varje skärm för sig, installerat om drivrutinerna och försökt kika på diverse intställningar men jag kan inte se vart felet ligger.

Spontant känns det som att datorn inte uppfattar någon av mina skärmar som primär och istället väljer att släcka ner båda två.

Försökt googla lite men allt förgäves så här långt

Om någon sitter inne med lite info om vad som kan tänkas hjälpa vore jag mer än glad!

Mvh

Av Groggan

Finns någon spelsugen ikväll? Blev hemmakväll och cs för hela slanten! Jag är Eagle, men du/ni kan vara vilken rank som helst!

Av Groggan

Finns det någon örn eller strax ovanför som är sugen på lite lir ikväll, så blir vi förmodligen ett par som lirar!

Av Groggan

Har en annan fråga, när det står tex "2 more global expertise awards needed for next rank", menas det med rank som i master guardian etc?

Av Groggan

Någon typ av fel på datorn (moderkortet?)

Hej goda glada sweclockers!

Har sedan en tid tillbaka haft det lite jobbigt med min dator. Det började med att alla (4) USB 3.0 portar slutade fungera (De två blåa på fronten på chassit, som jag antar är 3.0) samt de 2 USB uttag som sitter bredvid det gamla ps/2 uttaget. Var väl inget större problem tänkte jag, så har kört på ändå.

Från detta så har jag även fått mystiska felmeddelanden av diverse slag. När jag startar datorn så kommer alltid "Fönsterhanteraren för skrivbordet har slutat att fungera", men allt är i övrigt intakt och explorer.exe verkar gå som det ska. Nästa märkliga error är när World of Warcraft ska avslutas; "This application has encountered a critical errir: Error #132 (0x851000084) Fatal exception!" och detta uppkommer varje gång processen avslutas. Prestandamässigt så är det inga problem varken i spel eller applikationer. Har kört folding @ home en del på den, och den får aldrig korrupta resultat för varken processor eller GPU.

Felsökte också minnena med windows egna tool efter boot, men inga fel påträffades där!

CPU går aldrig över 75 °C och GPU aldrig över 72 °C.
Specs:

3770k @ 4.3 GHz
ASUS GTX 580 oklockad
ASUS P8Z77-V
Corsair 8 GB ram (2 st 4 GB), kan kolla noggrannare på exakt modell om det har inverkan!
Corsair AX 850 W
Corsair Neutron GTX 120 GB SSD, oflashat och "orört"

Vore oerhört tacksam för all form av hjälp!

God jul på er alla!

Av Groggan
Skrivet av HCP:

Ta en liten fil och fila om det är på pci-bracketen som tar i.

Skulle man nog kunna göra. Den är dock väldigt massiv, så lär få hålla på ett tag isf! Tänkte förtydliga lite med en bild för att visa vad det är som slår i chassiskruven.

http://ladda-upp.se/files/2013/b79472.jpg

Av Groggan

Ah, tack för svar!

Jag som är så kass på att förklara, men i och med att det fysiskt är utformat som det är, så blir skenan från grafikkortet som ska sitta i pci-e bryggan tiltad, så man kan se stiften någon millimeter mot bakkanten! Kan inte trycka ner kortet fullt i bryggan pga det!

Av Groggan

3 st r9 280x i Bitfenix Outlaw

Hej där.

Håller på att bygga ihop nya datorn, men stött på lite patrull på vägen. Har ett Bitfenix Outlaw där jag tänkte ha 3st 280x i. de två nedersta korten är det inga problem för, men för det översta så blir det problem pga en chassiskruv. Absolut närmast baksidan där man fäster grafikkortet i baksidan, så sätter man tumskruv i ena sidan (eller annan skruv iofs), men det är den andra sidan det gäller. Åt chassits baksida så går metallen ner relativt långt och här sitter också en chassiskruv som gör att man inte kan trycka mer (metall mot metall). Till följd av detta ser man att grafikkortet är något tiltat så att det går upp något ju längre bak man kommer. Maximalt rör det sig om kanske 2 mm längst bak. Grafikkortet är skruvat som vanligt och isatt med "klick-anordningen" som finns och sitter alltså stabilt. Kan detta medföra problem, eller kommer det fungera ändå förutsatt att den sitter stabilt?

Tacksam för all form av hjälp!

Mvh

Av Groggan

PPC mining

Tänkte försöka mig på lite Peercoin mining då uppgradering av datorn är intågande och vill prova något nytt! Läste runt lite och valde till slut en pool (https://ppcoin.d7.lt/). Har dragit igång minern där, men hur går det till när man får in PPC? Ansluter man till plånboken direkt, eller för man över då och då från miningpoolen?

Mvh

Av Groggan

Redovisningsdator 2k?

Hej Sweclockers!

Dags att bygga en redovisningsdator modell billigare. Prestandamässigt är det väldigt små krav.

Kan man komma undan för 2000-lappen om hårddisk och optisk läsare kan styras från annat håll? Hur skulle en sådan dator se ut? Har för mig att det fanns helt skapliga moderkort med integrerad cpu, men det kanske är bäst att skippa det?

Mvh Fredrik

Av Groggan

Du menar alltså att du vill att folk ska folda i ditt namn?

Skulle 20 miljoner också fungera?

Av Groggan

Bara lyssnat på 3-4 podcasts av er innan, men denna var i särklass mest intressant!

Kanske blir att lyssna igenom de andra 20 också..

Av Groggan

Kommit igång på riktigt och är nu miljonär Går allt rätt till så lär det bli många fler framöver också!

Av Groggan
Skrivet av SBeaver:

Kanske lite fel forum att fråga men vad tror ni man kan tänka sig för ingångslön som civilingenjör eller master inom teknik/IT i Europa, mer specifikt Frankrike?
I Sverige har jag fått för mig att man kanske kan få ut 30000 dvs ca 3600 euro, men boendekostnaden bör väl vara en hel del högre i Frankrike, i alla fall i storstäder, så 4000 euro kanske är mer rimligt.

Någon som har lite erfarenhet av det här?

Tror att det är väldigt önsketänkade med att få ut 30 000 i månaden som nyexaminerad, snittet för civilingenjörer ligger på under 30 innan skatt.