Inlägg

Inlägg som Svolte har skrivit i forumet
Av Svolte
Skrivet av kode:

Nu talar jag iofs som en person som bara haft sin 450D i två veckor (min första systemkamera, för övrigt), men jag tycker nog ändå du inte behöver vara självkritisk. Jag är själv min värsta kritiker och det är ändå hyfsat långt mellan bilder jag är nöjd med - men det finns ju ingen anledning att sänka sig själv utan snarare se vad man lyckats med i sina bilder samt se vad man ska tänka på till nästa gång. Det är väl trots allt mest för din egen skull du började med foto, och inte andras?

Förstår vad du menar, och det var kanske inte direkt tanken med det jag skrev. Menade bara att det förmodligen inte är speciellt ovanligt att gå och fota random växter och blommor i grannskapet första dagen med en sprillans systemkamera
Sen så är det självklart inte så att jag förväntar mig att mina bilder blir perfekta så fort jag pillar på en systemkamera, det gäller ju att lära sig sakerna också!

Av Svolte

Fick min EOS 450D idag, och har tagit lite amatörbilder. Ni kan gärna komma med kommentarer och förslag på hur jag kan förbättra bilderna eller hur man skulle kunna tänka sig att redigera dem.
Canon EOS 450D + 18-55

http://rapidfiles.net/images/61188IMG_0023_e.jpg

http://rapidfiles.net/images/32486IMG_0055_e.jpg

http://rapidfiles.net/images/65230IMG_0073_e.JPG

http://rapidfiles.net/images/18546IMG_0114_e.jpg

http://rapidfiles.net/images/47694IMG_0116_e.jpg

Vet att jag har tråkiga motiv och att de är väldigt "standard", men det här är som sagt första dagen, har inte riktigt hunnit plåta så mycket!

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av typewriter
Apple Alu... Grymt skönt

Måste hålla med, absolut underbart att skriva på! Fungerar bra även för spel om det nu ändå skulle hända att man vill spela!

Priset är rätt saftigt, men absolut värt det. Använder det till min windows-burk där jag har remappat några knappar till mediaknappar. Knapparna är inte "lösa" och låter väldigt lite när man skriver. Kvalitet och komfort är vad man får, valuta för pengarna.

Av Svolte

Ner med dem i lite diskvatten, gnugga och skrubba lite så ska du se att det blir bra!

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av martin_cs
http://bytacc.exofire.net

Varför har du en bestämd höjd på sidan så att man måste scrolla?

Sidan ser väldigt tom ut, och ganska rörig för att vara ärlig. Fick leta efter menyn. =/

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MooDHooDs
3 år om de inte ändrat nydligen?

Jag har alltid haft för mig att det är två år, men jag kan ha fel.

Av Svolte

Jag skulle nog rekommendera att hålla mig till de stora elektroniktillverkarna, Sony, JVC, Panasonic... Men värt att tänka på är ju självklart att du faktiskt har två års garanti (gäller alla elektronikprylar), oavsett märke enligt konsumentköplagen, förutsatt att du kan visa att du själv inte orsakat skadan.

Tyckte annars att SwE-MrQ's förslag verkade lovande. Här har du en samling klipp inspelade med den:
http://www.youtube.com/watch?v=ZOBzxY5TGO8
Ser mycket lovande ut, tycker jag!

Av Svolte

Är det någon som vet om jag får plats med ett Corsair HX750W-nätagg (18 cm långt exkl. kablar) + en 140mm fläkt i botten?

Tror inte kablarna kommer komma i vägen för fläkten, men undrar om någon vet, för att vara säker =D

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 09tomlin
Såg nu att det är olika minnen på grafikkorten, gör det någon skillnad?

På detta är det 1 Gb DDR2: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=480686

Medan på detta är det 512 Mb GDDR4: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=525180

Det med GDDR4 har 800 MHz snabbare minne.

Vad ska man välja här?

Jag skulle köra på den med 512MB. Det räcker gott och väl, och DDR2 känns lite väl "ute" för ett grafikkort... =/

Av Svolte

Counter-Strike 1.6 med tillhörande spel
GTA IV
Call of Duty: Modern Warfare 2

Av Svolte

http://www.youtube.com/watch?v=IMLgSEwMVEk
(Hur bäddar man in videos på swec?)

Ganska fin liten nade i ett 4on4-spel i CoD4 ^^
Kul att alla stod vid bilen

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lundstrom.emil
http://www.idg.se/2.1085/1.282172/multitasking-i-iphone-med-p...

Wow! Tackar för den B-) Måste prova direkt!

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ckghagen
Så den har partiellt multitask man kan använda 2 applikationer samtidigt eller ?

Ja, det bör man kunna, man kan köra apple's egna apps i bakgrunden, som mail, safari och iPod...

Problemen kommer när man ska använda tredjepartsprogram, som till exempel Spotify för att lyssna på musik med. (Jag vet att det finns folk som tycker att Spotify inte har tillräckligt med musik osv, men jag hittar hur mycket som helst som faller mig i smaken!).
Samtidigt så vet man ju inte om det kommer komma "jailbreaks" som tillåter personer att multitaska oavsett om det är Apple-utvecklade program eller inte, men i dagsläget går det inte.

Av Svolte
Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tva
Kul folk vädrar precis samma argument som när iPhonen kom.
Kan du ge ett enda argument för varför du skulle ha ett skit rätt den här gången när du inte hade det förra gången...

Vilken förra gång snackar du om?

Det är skillnad på definitionen av telefoner och tablets, och apple-fantaster tycker att det är en otroligt smidig och bra tablet, som egentligen inte kan göra mycket mer än en iPhone. Det jag menar är att om iPaden ska marknadsföras som en tablet, får de också se till att göra det... iPad är en förvuxen iPod i dagsläget, i det skick vi har fått se den hittills.

Anledningen till att iPhone blev en sådan succé var att man inte har samma krav på en mobiltelefon som en dator. Där KAN man leva utan flash, kan man inte leva med att vara utan multitasking jailbreakar man och det är klart.

Av Svolte

Jag tycker inte det är speciellt bekvämt att sitta och använda in-ear-lurar när jag sitter vid datorn, så jag vet inte riktigt... Dessutom lyssnar olika personer med ganska olika volym, jag själv föredrar ganska låg-mellan-volym, istället för att spränga öronen av mig.

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jappe1
JAAAA! Äntligen lanserar Apple en maskin som jag fullständigt älskade från sekund ett. Och ni, jag är en del av Apple-"sekten", som vissa kallar det. Bara så ni har det i åtanke. Jag kan icke rå för min passion till detta företag, det är något unikt, som bara finns där. Helt galet.

Och innan jag drar igång: hur kan man såg en MASKIN så jävla hårt innan den ens finns att köpa, innan man ens har skapat sig ett första intryck IRL? Det är för mig en STOR gåta, en gåta som aldrig kommer att kunna lösa. Den enda anledningen jag kan se är hatet mot Apple från folk, som verkligen vill Apple illa på samtliga punkter. Jag kan verkligen tänka mig hur folk följer keynotsen och bara letar fel. Fel, fel, fel. Det är skrämmande. Och läskigt i vilken värd vi lever. Men Apple har ju aldrig gått bättre, så tydligen gör de något bra iaf.

Nu rabblar jag bara upp allt med iPaden, som snurrar omkring i min skalle just nu. Men det stora minuset jag ser såhär på rak arm är multitaskingen, som också är ett STORT minus. Måhända att det icke tillåts på en iPhone (har haft iPhonen sedan generationen nummer uno och har, faktiskt, aldrig känt något behov av detta), men på just iPaden är detta ett måste. Detta är å andra sidan enkelt att ordna, om bara Apple ger med sig, med en framtida 4.0 - lagom till sommaren eller rentav tidigare. Jag hoppas verkligen det. Inte för att det på något sätt avgör mitt beslut kring huruvida jag köper eller inte, men det är givetvis ett måste. Flash-grejen är SKÖN. Jag hatar Flash över allt annat. HTML5 är framtiden, inget snack. Tacka vetja YouTube och Vimeo, som har börjat fatta detta med HTML5. Tack.

Som person gör jag inget alls krävande (surfar, mailar, tittar på filmer/serier, spelar spel från Appstore osv) och det är ju sådana personer som mig som denna maskin passar perfekt. Eller personer som helt enkelt bara vill köpa något. Eller personer som är gamla och vill få en ny kamrat i livet. Eller personer som har för mycket pengar och måste spendera dessa. Eller INTE personer som redan har en bärbar dator. Varför skall ni ens fundera på en sådan här maskin?

Det viktigast med iPaden är såklart den härliga användarupplevelsen, att det faktiskt är helheten och inte specifikationer som räknas. iPhone OS är enligt mig det särklass bästa OS:et för mobila enheter just nu. Har inte aning om hur mycket ram det är i min 3G eller vilken prolle det är osv, men jag tror det inte är något mästerverk - men upplevelsen är ändå outstanding. Android ligger lååååååångt efter i sin utveckling.

Jag tror det är en feg metod att såga saker, innan man själv har testat det.

Jag har valt att såga den direkt på grund av att Apple fortsätter larva sig och använder ett Mobil-OS i en "tablet", mindre kompabilitet och fortfarande - det går inte att göra två saker samtidigt (om det inte är Apple's egna program)... Spotify + Safari, NIX!

Att däremot du har andra behov och gör andra saker vid datorn än vad jag gör, kan jag inte säga någonting om. Jag säger att jag inte är ensam om att sakna dessa funktioner och kompabiliteten, jag vet att det finns många andra som delar samma mening.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av l'o'vet
Alldeles för många undrar va fan nyttan med den är.
Det ni inte verkar fatta är att den antagligen inte är till finniga snorungar som har iphone eller billigaste eee-pc'n, utan för stekare med stekiga jobb som flashar och demonstrerar massa skit till kunder och kollegor.

Jovisst, om nu Apple menade denna produkt till folk med "stekiga jobb som flashar och demonstrerar massa skit till kunder och kollegor", så är det säkert perfekt. Men hur stor del av marknaden är det? Apple borde väl i stället börja jaga efter det "vanliga" folket?

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sahlstrom
Jag står fast vid att ingen vettig människa behöver en vanlig dator. Ingen vettig människa sitter i Lightroom och går igenom hundratals bilder som jag gör, njuter av att pilla med matriser i Mathematica eller gör konstruktionsritningar i Catia.

Vettiga människor == majoriteten av folket
Vettiga människor != företag

Hur definierar du "vanlig dator"?
JAG personligen ser ingen som helst mening med att gå över till en iPad, varken nu eller i framtiden om inte Apple skärper sig... Jag tror knappast att nätet kommer formas om efter iPad och Flash kommer att ersättas av annat - om det nu inte är så att Apple har planerat Flash/multitasking i framtiden.

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av star-affinity
En Alienware M11x?
Jo, för det är ju jämförbart med en iPad.

Om iPad är en gigantiskt iPhone vad är då andra tablets?

iPad? Äh, jag vill ha en induktionsspis!

Andra tablets (PC) är inte begränsade till den programvara som bara Apple godkänner. Har man en tablet kan man göra i princip exakt vad man vill med den, till skillnad från en iPad.
Däremot kan jag tänka mig att det är som Sahlstrom tidigare skrev i tråden - Att det faktiskt finns Svenssons som nöjer sig med de funktioner som inkluderas - och inte har alla dessa krav som vi entusiaster.

Jag personligen blev imponerad och hade kunnat tänka mig att köpa en iPad, men utan ett ord om Multitasking eller Flash och jag blev besviken. Jag säger inte att hoppet är ute helt, men Apple tycks ha bestämt sig för att det ska vara på det här viset, vilket i mina ögon bara är sorgligt. En surfplatta utan full kompabilitet till hemsidor?

Av Svolte

Om Apple fixar multitasking samt flash vore det en enormt intressant pryl att ha, och inte extremt dyr heller... Men hittills är den ganska värdelös i mina ögon. Man kan som sagt få tag på en mycket bättre tablet till samma pris som man kan göra många fler saker med.