Inlägg

Inlägg som Svolte har skrivit i forumet
Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurgl
Du e inte ensam, mitt GTA IV laggar sönder på medel-low graphics, sitter på:

Core i7 750 3ghz
HD5870
4gb ram
Win 7 64bitars

Det där var riktigt skumt :S Jag kan köra det på high i 1920x1200 med 40+ fps med specsen nedan... =/

Av Svolte

Re: Kommer SSD att ersätta vanliga diskar och isf när?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ilstallione
Tänkte dra igång en gammal diskussion som har en tendens att dyka upp på fel ställen hela tiden. Vänligen anmärk inte på detaljer i mitt inlägg, jag tror alla vet vad jag menar med tex SSD och vanlig hårddisk. Om inte, skicka ett PM så förklarar jag i detalj.

Frågeställningen är följande:

Kommer SSD att ersätta vanliga hårddiskar som lagringsmedium och i så fall när?

Kommer SSD att ersätta vanliga hårddiskar som systemdisk och i så fall när?

Jag ska försöka ha lite koll i tråden så det inte spårar ur. Skulle det ändå ske eller ni på andra sätt vill ha min uppmärksamhet så skicka ett PM eller använd rapportfunktionen.

"Idag 13:37" =D

Jag skulle gissa på att man inom några år slutar helt och håller med att tillverka vanliga hårddiskar, då man har kommit lite längre i utvecklingen när det gäller SSD-diskar. SSDerna kommer antagligen vara mycket billigare att tillverka, och då finns det ingen anledning att ha vanliga hårddiskar. Skulle dock tippa på att det tar ett tag innan diskarna ersätts helt - men 3-5 år kanske?

Jag tror att hos entusiaster (som här på swec) kommer systemdiskarna inom en snar framtid bytas ut till SSD-diskar. Hos märkestillverkarna kommer det förmodligen ta längre tid - vilket iofs inte är en nyhet!

Av Svolte

Jag skulle ändå köra på 9800-kortet ^_^

Förutsatt att det inte krånglar med nätagget, spelar det inte så stor roll att processorn flaskhalsar i dagsläget. Du kanske uppgraderar inom en snar framtid?

Jag körde med mitt 4850 med en SINGLE CORE Athlon 64 3800+ och 1GB RAM, alla spel jag spelade flöt på bättre än någonsin, men CPU-krävande spel fungerade fortfarande inte mycket bättre. Jag kunde dock dra upp alla inställningar i GTA IV utan att märka så stor skillnad på prestandan, då processorn flaskade såpass mycket x)

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mupp3n
Den går att få igång.

Har de fixat tillbaka den nu? Den patchades ju bort av Infitnity Fail...

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dannig
tack för era förslag men skulle xfx radeon HD4770 fungera?,
jag har ju inget som drar så mycket watt

Tvekar mycket starkt på att ditt nätagg pallar det kortet. Föreslår att du isåfall sparar någon tusenlapp till och skaffar ett bättre nätagg samtidigt. Ett HD4850 skulle nog kunna vara bra, och dina andra komponenter skulle inte flaska alltför mycket.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av damiano
spara pengar, ta ett helg jobb, bär ut soporna åt mamma, smöra för pappa, vad som helst för att få råd! men skaffa ny data

Att skaffa ny data är väl lite onödigt, men en ny dator kanske skulle passa.

Av Svolte

Jag kör på 8/1 mbit, och det flyter på hur bra som helst, även om jag hostar spelserver ^_^

Av Svolte

Det är inte så att du försökte starta spelet för ett antal minuter sedan när uppdateringen höll på? Funkade inte för mig heller då. Kan vara en så enkel sak ibland xD

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lazlo09
Ok, får se om någon kan bringa klarhet i detta. Men att bara skriva "cg_fov" räcker väl inte, måste man inte ange antal grader eller liknande?

Om nån vet så skriv gärna exakt hur man skall skriva in det för att det skall fungera. Däremot vet jag inte vad som är "normal" FOV, 90 grader eller?

I cod4 var deafult-värdet 65, och 80 max. Vet inte hur det är i MW2 dock, men jag antar att det är samma.
Du skriver alltså exempelvis "/cg_fov 80" I konsollen.

EDIT: Och DÄR kom en update, de har numera gömt konsollen. Man kan inte röra på sig i spelet om man trycker på knappen för att öppna konsollen, trycker man igen, för att stänga fungerar det... Antar att de bara har gömt den ;_;

Av Svolte

Ålder: 16

Plattform: Endast PC

Favoritspel: Det förblir CoD4, om inte MW2 får tillbaka konsollen eller dedikerade servrar.

Av Svolte

Haha man måste ju bara älska failande p12or som försöker "hacka" andras account. xD

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ARICE
jag förstår inte att folk inte ens gillade spelet :/

personligen så hamnar MW2 på toppen bland det bästa spel jag har lirat i mitt liv!

därimot multiplayer delen är en smaksak, jag tycker inte att servern ska leta fram spelare och gillar inte att man byter server mitt i matchen men jag gillar att man ser sina polare på kartan.

Man har kunnat se personer på kartorna i Cod4 också, men inte i hardcore. I hardcore kan man inte se sina polare på kartan, varken i MW1 eller MW2.

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AfrooDite
Har lirat spelet i hela natten igår med några kompisar och jag måste säga att dedikerade servrar funkar mycket bra!
Vi gör ju bara ett "party lan" i MW2 sen kommer vi i samma lag jämt och inget strul alls...
Vi kanske spelade 10 timmar igår och 2 st gång blev det connection problems med någon server men va fan det blir det ju annars med..=) Dom 2 största nackdelarna med spelet är att man kan inte välja map och så finns bara hardcore mode i TDM och en till genere så det var riktigt sugigt med hardcore för det är ju lätt bäst..
Annars är multiplayer delen grymt rolig..

Ja, endast Search & Destroy samt TDM som hardcore Jag antar att det var de mest spelade hardcore-lägena i MW1 också, men de kunde gott ha behållit hardcore som en riktig "mod", nu är det endast ett spelläge...

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheJerk
Att han varit tvungen att skaffa internetuppkoppling stämmer nog.

Haha! Men det står ju fast uppkoppling... Vad spelar det för roll, jag tror inte det finns många spel man kan spela riktigt bra med mobilt bredband. Ska man spela är det fast som gäller, men då kan man ju inte ge spelet ett sämre betyg.

Av Svolte

Jag är bara tvungen att klippa in det hrä omdömet från prisjakt, IQ fiskmås FTW!

Citat:

"Först tvingas man betala 500kr för något du inte ens får testa i förväg.
Sen tvingas man installera den skadliga koden Steam
Sen tvingas man skaffa fast internettuppkoppling. .
Och slutligen säger de:
Tyvärr du har betalt spelet, installerat Steamvirus, kopplat upp dig på nätet, men då våra servrar är upptagna så du får inte spela spelat, inte ens singelplayer.

Kapitalistfascisterna har tagit över helt.
Man är nu bevisligen dum i huvudet om man köper någonting av
InfinityWard eller Activision.

Edit: Har nu fått igång spelet och får tyvärr säga att det är en värdelös portning av ett consollspel. Gillar man X-box grafik, lagg och är under 15 år så är spelet nog ok. Men jämför man det med MW1 så suger det något extremt. Får nu ominstallera datorn nu för att bli helt kvitt STEAMviruset. Suck..
Får du problem med spelet så råder STEAM att man stänger av virusprogram och brandväggar lol Steam ligger också som en dold tjänst varje gång du startar datorn. STEAM=VIRUS"

Om ni märker någonting i texten som faktiskt stämmer, säg till mig...

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mupp3n
COD4's mp är 10000000 gånger bättre än MW2s. Om du nu inte kör på konsoll dvs.

Nej, jag kör inte konsoll. Varje spel har sina fördelar, men jag saknar också dedikerade servrar till MW2 Får väl hoppas att det löser sig på ett eller annat sätt, om nu Infinity ward vill hålla ett gott rykte (vilket redan har blivit mycket sämre).

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mupp3n
Jag pratade om Modern Warfare 2.

Sak samma, jag kommer ändå spendera grymt mycket mer tid på att spela MW2 online dels för att SP-delen är kort, dels för att det i min mening är mycket roligare.

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mupp3n
Ni tycker att det är värt att vänta i 2 år på ett spel för att sedan betala 600 kr för 5 timmars speltid, mindre än en dag med andra ord, och kallar det kvalitetstid? Och sedan vänta igen i 2 år på samma pangande och samma summa med lika lite nytt innehåll och kalla det kvalitetstid?

Förr köpte man spel som var värda pengarna och höll ett bra tag, inte för att spela sönder på mindre än en dag och sedan inte ha något mer med spelet att göra, visst multiplayer men vafan, nu är det ju förstört.

Online-delen då? Jag har spenderat grymt mycket tid på att spela COD4 online, det får man inte glömma... Att single-player delen är kort gör inte mig väldigt mycket då det ändå är multiplayer man lägger ner mest tid på i dagens spel (de flesta).

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
:3
http://cdn.solidfiles.net/i/Fqgo.jpg
http://cdn.solidfiles.net/i/BtwZ.jpg

Nostalgi! Need for speed Porsche 2000 =D

Av Svolte

Det första som hände mig igår när jag kom hem med ett leende på läpparna för att installera MW2 var att DVD-läsaren pajade... Började tanka från steam i 50KB/s men insåg snabbt att det var lönlöst. Stoppade in en skiva i taget i andra datorn och gjorde ISO-filer av dem. slängde över på min dator och började installera! Funkade klockrent

Själva spelet är jag nöjd med hittills, SP är bättre än förra gången med med varierade uppdrag (Visst, en del är enformiga), men MP-delen gör mig något besviken. Det jag saknar mest är dedikerade servrar, och möjligheten att själv kunna komma och gå till en viss server... Jag har inte haft problem med tröga hosts eller hög ping hittills, men jag antar att det också kommer att hända mig en vacker dag.
Tycker allt att de borde återinföra dedikerade servrar, för jag tvekar inte en sekund på att försäljningsrekorden ändå kommer att slås och pengarna rullar in till Activision.
Saknade dessutom hardcore-mode i början, då man får det först vis lvl 19, lite surt. Annars är spelet grymt bra optimerat, och det är snyggt, riktigt snyggt!

Av Svolte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wasidop
Medans man ändå pratar om tangenter... Vad gör knappen mellan windows-knappen och R-CTRL? Har länge undrat vad den gör egenteligen

Såvitt jag vet öppnar den samma ruta om om du skulle högerklicka?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JugsteR
Jag har alltid haft stor lycka med SharpKeys när jag velat ändra någon knapps betydelse.

SharpKeys

För min del brukar jag alltid göra så att Caps lock beter sig som shift. Vem f-n använder Caps lock som den är menad att bete sig egentligen.

Håll till godo,
J

Det är ett underbart program! Jag använder det för mitt Apple-keyboard som jag använder på en Windows 7 maskin