Inlägg

Inlägg som Feeku har skrivit i forumet
Av Feeku
Skrivet av filbunke:

"De låser hela systemet", dvs som de gör i ios.

apple kan ju hävda att de gör det för att göra det enklare för användarna, minska farliga program, osv. allt som de hävdar om ios app store, allt annat då än det verkliga skälet, dvs $$$$.

Kommer inte att hända då MacOS är Apple's utvecklarplatform, det går inte att låsa ner MacOS utan att samtidigt döda iOS ekosystemet. De helt olika plattformar med olika syften. Man kan till och med se MacOS som ett utvecklarverktyg som finansieras av App Store.

Av Feeku
Skrivet av Sysop:

Det kan inte vara det stora hindret, eller?

Majoriteten skulle nog backa här

https://miro.medium.com/max/700/0*Yh_34PUSSl6tIQVB.jpg

Av Feeku
Skrivet av Sysop:

Angående att det skall vara så svårt med en annan affär på Android, är det bara jag som är dum eller varför har man inte bara en webbaserad affär som länkar till egna APK:er?

Användarna måsta fortfarande slå på "Unknown sources" vilket är avskräckande.

Av Feeku

Jag tycker det är bra att utvecklare är tvungna att använda Google och Apple's betalsystem då jag inte vill ge ut mina kortutgifter kors och tvärs. Jag som ensam konsument har ingen förhandlingskraft gentemot alla tredjepartsutvecklare och kan inte ensam övertala utvecklarna att erbjuda det, så jag tycker det är bra att ha ett företag som Google eller Apple som backar upp.

Däremot tycker jag att man behöver se över avgiften på 30% då det är en alldeles för hög i dagens samhälle där appar utgör en allt viktigare del utav vår vardag. Närmare sig en "utility".

Av Feeku
Skrivet av Sysop:

Märkligt att Epic stämmer både Apple och Google, de menar ju på att de skulle skapa en egen affär på iOS om det gick, vilket ju går på Android, så va?

Snygg videosnutt de gjort!

Epic försökte i början med en egen store på android, men det gick ingen vidare då det är rätt så många barriärer att installera ytterligare en app butik. Sedan försökte Epic att samarbete med OnePlus och preloada Epic Game Store på telefonerna, men då satte sig google på tvären och sa att OnePlus får välja mellan att preloada Play Store (samt alla Play Services) eller Epic Game Store.

Av Feeku
Skrivet av henkiii:

Finns dock ingen Microsoft skatt på 30% på alla Windows-program, och du kan installera vilken app du vill på din dator

Haha näe, men Microsoft har sin egen skatt

Av Feeku
Skrivet av loevet:

För den som är nyfiken på hur Duon ser ut i handen har Cnet fått en dummy-enhet att leka med. Här har skärmarna bytts ut mot lager av glas så att man kan se kretsuppsättningen, batterierna, med mera. Jag gillar designen och konceptet, och jag hade kunnat tänka mig att vara betatestare om priset varit vettigare.

https://youtu.be/9Pybi_OZVBA

Visst, jämfört med Galaxy Fold är den inte dyr, men med tanke på att det är en gammal SoC (och ett par funktioner saknas som @maddogmoffit nämner) är priset för högt för en första generations produkt. Men jag är mycket intresserad av att se hur det här formatet känns i praktiken, och hur mogen mjukvaruupplevelsen kommer vara från dag ett.

Är det bara jag som reagerar på hur gigantiskt kretskortet är? Jämfört med typ iPhone.

Av Feeku
Skrivet av MaxieTheHatter:

Det är inte bara betalapparna som kostar pengar, även gratisapparna kostar pengar och de generar inga intäkter alls.

Och jo samma krav finns i Google Play
https://support.google.com/googleplay/android-developer/answe...

Det är inte ett krav att använda Googles betalsystem för inapp köp

Av Feeku
Skrivet av star-affinity:

Trots att jag ser på Apple med snällare ögon än många andra besökare på denna sajt tycker jag detta är bra!

Apple får allt förklara tydligare varför de inte anser att strömma spel från en molntjänst är okej på deras plattform. Det kan väl få ske på kundens egen risk om inte annat?

Antagligen för att det på sikt kan urholka deras plattform. Nästa steg skulle förmodligen vara att alla börjar "streama" sina appar för att komma runt Apple's regler.

Av Feeku

Lite lustigt är det när ett företag som Microsoft med en monopolställning inom (icke mobil)gaming med Windows, Xbox och DirectX skriker varg för att de inte får ta över gaming även på andras plattformar.

Av Feeku
Skrivet av Yoshman:

Vilket betyder att ersättning till VD stod för ~0,55 % av utgifterna det året

Man kan diskutera löneutvecklingen givet den typ av organisation Mozilla är, men det kanske inte riktigt är VDs lön som knäcker dem.

Förmodligen inte det som knäcker dem, men jag har personligen svårt att donera till en non-profit som sparkar sina anställda samtidigt som ledningen ger sig själva stora bonusar trots att de totalt misslyckats med sitt arbete.

Av Feeku
Skrivet av anon5930:

Firefox forever!
Dyker Firefox är internetvärlden körd på riktigt. När alla "konkurrenter" kör på bedrövliga Chromium spywaret så är Firefox idag det enda riktiga valet som inte är som allt annat.

Jag har kört Firefox (och allt det hette i början) sedan 2002/2003. Provat andra browsers som kommit och gott. Firefox har haft sina problem till och från, tänker speciellt på Firefox 4 som var... mindre bra. Men jag har aldrig sett någon riktig konkurrent som tillfört något vettigt.

Blir nog att se över möjligheterna att sponsra. Föredrar normalt sett investering i form av aktier men är nog bättre för alla att företaget inte når börsen och förr eller senare blir en chromium-browser som alla andra losers. Inte så sugen på att sponsra påstådda feta löner för folk som ändå inte tillför något, så en väldigt intressant punkt detta.

Även jag är en av de där få som kör Firefox på allt som går att köra det på. Såg även fram emot Firefox OS men det blev det inget av med. Android-cancern är svår att motarbeta, Apple med deras och Huawei med deras Harmony OS eller vad det heter verkar ju vara det enda som tycks gå att välja bland.

Vi behöver nog att konkurrensgranskarna på allvar ser över både Android och Chromium. Total jävla dominans. Rip & Tear!

Vi går tyvärr en mörk framtid tillmötes. Chromium dominansen ser inte ut att avta, Google har dessutom majoritetsställning i flertalet organisationer för webbstandarder och kan således forma webben utifrån egna intressen. Andra webbläsare har inte har samma resurser, och har svårt att hänga med och implementera alla dessa "standarder" och api:er vilket leder till en sämre upplevelse för användarna, speciellt om de använder sig utav Google's tjänster. Detta gör det lättare för google att pusha chrome, för Google's tjänster fungerar såklart bäst med Chrome.

Av Feeku
Skrivet av medbor:

Det är en sak de säljer och användaren kan byta till valfri leverantör väldigt enkelt. De är dessutom tydliga med vad de säljer och inte massa ’gratis’ tjänster och annat fuffens. Många andra webbläsare har väl också google som default förutom ms möjligen, skillnaden är att de får enorma mängder pengar för det. Dessa pengar görs det bra saker med, så jag är bara nöjd...

Problemet jag ser med det, är att för varje beslut Mozilla fattar, så måste de ha deras relation med google i åtanke. Riskerar beslutat att hota deras avtal, så kanske de fattar ett annat beslut, även om det går emot deras värderingar. Det är vad som krävs för att behålla lamporna på. Mozilla har inget "leverage" alls vid förhandlingsbordet med Google.

Av Feeku
Skrivet av Yoshman:

Vilka lönenivåer handlar det om? Sökte lite snabbt och fick upp en träff på att "Program manager" på Mozilla tjänar $80k-$90k, enligt Glassdoor ligger motsvarade hos "mitt" företag i samma region på ~$140k-$150k.

Håller dock helt med om att är lite dunkelt hur Mozilla tänkt få sin ekonomi att gå runt.

VD:ns löneutveckling

https://www.i-programmer.info/images/stories/News/2020/jan/A/MB2...

Av Feeku
Skrivet av medbor:

Det är väl hela poängen som gör organisationen lättare att lita på, de tar inte vilka pengar som helst och tjänar inte (direkt) pengar på sina användare genom att sälja data och liknande

Håller inte riktigt med, är man i en ekonomisk beroendeställning till ett av världens största adtech företag, så har jag väldigt svårt att lita på dem. Hade deras primära inkomstkällor varit förenade med mina intressen som användare, så hade jag inte haft några som helst problem. Men nu "hyr" de ut adressfältet till den som bjuder högst, trots att det går emot deras ställning till privacy. Och jag förstår det, Mozilla har inte något annat val, men det påverkar tyvärr syn på Mozilla.

Av Feeku

Tyvärr väntat. Mozilla saknar fungerade affärsmodell, har en ledning med enorma löner och lever i princip på "stödpengar" från Google.

Av Feeku

Hur kommer det sig att Cezanne inte utrustas med RDNA2 när Apu:erna i Xbox och PS5 kommer ha RDNA2?

Av Feeku

Är det någon som har koll på hur vanligt det är med invändningar mot varumärkesskydd? Är detta något unikt för Apple eller är det en standardprocess som det bara rapporteras om när det är storföretagen som är inblandade?

Av Feeku
Skrivet av xobust:

Det är inte ett måste för att kunna leva. Det går bra att använda sitt Kinesiska Id istället.
Men i praktiken har nästan alla kineser wechat som socialt media och mycket mer, detta tack vare att många tele operatörer nästan skänkt bort smart phones till de som inte har mycket pengar.
Besökte Kina förra året, och jag blev förvånad hur få affärer som tog Master Card.
Det är WeChat pay som gäller eller kontanter (det finns en lag som säger att alla affärer måste ta kontanter).
Som turist kan man nog ta sig fram hyfsat bra med sitt pass och lite mandarin.

Absolut, men ingen kommer köpa en premiumtelefon utan wechat. Kina kunde i princip hoppa från kontanter direkt till smart payments och helt skippa kontokort. När jag var i Kina kände jag mig rätt så begränsad utan WeChat

Av Feeku

RIP x86 - Ska bli intressant att följa hur Intel och AMD kommer agera de kommande åren.