Inlägg

Inlägg som anon999 har skrivit i forumet
Av anon999
Skrivet av JimmieSan:

Väntat på detta länge.
Knappast förvånad med tanke på vår immigration.
Sen att man fortsätter ta in folk utan någon som helst kontroll gör knappast saken bättre.

Inte så konstigt att länder som Sydkorea, Japan etc inte har terrordåd.
I Sverige är det bara början, bara se hur Malmö etc utvecklats. När tom Polisen själva går ut med att dom tappat kontrollen över det så.

Och folk försvarar ändå vår invandringspolitik.

Om 10 år kommer Sverige vara en krigszon som det utvecklas med vår avsaknad av Polis samt lagar/straff.

Man ser ju även hur värdelös Sverige är när detta sker. Vekt och halvdant agerande av säpo/polisen.

Det finns folk som har basunerat ut i mer än 30 år att invandringen kommer att leda till landets undergång. Öppna ögonen och se till de attentat som faktiskt inträffat, före den här dårfinken var det en person som genomförde en självmordsbombning 2010 där han dödade sig själv, men det drabbade väldig få andra. Det största terrordådet i vårt närområde under lång tid skedde i Norge där en annan galning agerade på egen hand, det är vanligtvis den typen av gärningsmän det är frågan om, och besinningslöst sköt ihjäl massor av barn och bombade Oslo.

Av anon999
Skrivet av ClintBeastwood:

Tur att vi har en redig karl till statsminister som kommer ta tag i saken!

.....

Vad då? Att en knäppgök får för sig att ha ihjäl folk av nå'n ideologisk skruvad idé?
Det är främst knäppgökar & ensamvargar på extrem-högerkanten och bland jihadister som får sådana här skruvade idéer och dom är nog svåra förutse på förhand.

Kollar man på polisens agerande så här långt verkar dom vara väl beredda.

Av anon999

För att få så tyst dator som möjligt välj så många & stora radiatorer du kan montera in. Försök också få ett stort chassi med utdragbart moderkorts tray, det är en stor fördel att slippa brottas med hela chassit när man ska uppgradera och byta moderkort. Tipps på chassi https://www.hardocp.com/article/2016/12/04/thermaltake_tower_...

Av anon999

Tydligen ska det gå att köra kort i CrossFire men inte i SLI på moderkort med B350 chipset.

"Where the chipsets differ is in support for specific GPU technologies where NVIDIA’s SLI is locked to X370. TechPowerUp speculates that the decision to lock SLI to its top-end chipset is due, at least in part, to licensing costs. This is not a bad thing as B350 was originally not going to support any dual x16 slot multi-GPU configurations, but now motherboard manufacturers are being allowed to enable it by including a second slot and AMD will reportedly permit CrossFire usage (which costs AMD nothing in licensing). Meanwhile the most expensive X370 chipset will support SLI for those serious gamers that demand and can afford it. Had B350 supported SLI and carried the SLI branding, they likely would have been ever so slightly more expensive than they are now. Of course, DirectX 12's multi-adapter will work on either chipset so long as the game supports it."

https://www.pcper.com/news/Motherboards/AMD-Supports-CrossFir...

Nu blev man jävligt sugen på att uppgradera med ett svin-billigt B350 moderkort och en Ryzen 1700, ska leta efter review's på dessa kort.

Av anon999

Stödet för SLI\Crossfire enligt spec's. Annars verkar det som man lika gärna kan köra på moderkort med B350 chipset.

http://images.techhive.com/images/article/2017/01/ryzen-slide-10...

Av anon999

Jag tar alla benchmark's med en nypa salt, därför vill jag veta om någon kör 'real world' applikationer under BOINC och hur Ryzen fungerar där.

Av anon999

Hur pass bra funkar Ryzen i applikationer under BOINC?

Ryzen verkar få rätt dåligt resultat i flyttalstunga applikationer om man tittar på testerna NH har här vilket får mig att undra hur pass bra Ryzen funkar med applikationer under BOINC. Nån som har provat och vet hur de funkar jämför med i7-6900K eller i7-5960X?

https://www.nordichardware.se/wp-content/uploads/aida_julia_dGPU...

https://www.nordichardware.se/wp-content/uploads/aida_mandel_dGP...

Av anon999

Intressantast chassit. Allt ser bra ut även om prislappen är aningens hög.

Av anon999

Tack phz. Jo jag vet, om jag nu har förstått det här rätt , att betraktaren ombord på raketen upplever ett platt universum när han tittar i rörelseriktningen, avståndet till jorden både i längd och tid är = 0.

Viktigast var att jag med säkerhet fick veta att både ljuset från blixten och raketen i exemplet jag gav anländer samtidigt till jorden enligt en betraktare på jorden.

Av anon999
Skrivet av Lasergurka:

Blir ju inte 8min + 5 sekunder, eftersom det kommer ta 8 min innan vi märker av ändringen i dragningskraften. Så även om det blir en 8 minuters fördröjning kommer ju bara ske under 5 sekunder i alla fall.

Rätt. Den enda minimala tidsskillnad som kommer att bli är den som beror på att jorden ligger på ett längre avstånd från solen när solen kommer tillbaka och därför tar det längre tid innan gravitationen når oss men den tidsskillnaden har nog ingen betydelse i det här fallet.

Av anon999

Om man befinner sig på ex. 10 ljusårs avstånd från jorden och rör sig mot jorden med ljusets hastighet samt avfyrar en ljusblixt som man riktar mot jorden. Kommer både ljuset från ljusblixten och man själv att anlända till jorden samtidigt enligt en betraktare på jorden?

Av anon999

Gissar att jorden förflyttas bort från solen efter EDIT: ca. 8 minuter med en hastighet som är samma som den hastighet planeten har när den gick i banan runt solen. Efter ca. 5 sekunder när solen har återkommit kommer jorden så småningom att återta sin bana, hastigheten är för låg för att den ska kunna ligga kvar i sin nya bana. Undrar om ellipsformen på planetbanan ändras?

Av anon999

1500:- för allt.

Av anon999
Skrivet av AMD-FX:

Är det fel på videon? Den går i en loop i början och jag måste flytta in en bit manuellt för att det ska funka

Samma problem här, uppspelningen av videon funkar inte som den ska.

Av anon999

Hittar inga X370 moderkort där man kan köra med 4st grafikkort, ligger det en begränsning i CPU'n som gör att det inte går eller är det bara moderkortstillverkarna som valt att ha max 3 PCIE-slottar?

Av anon999
Skrivet av Petterk:

Vid årsskiftet fanns det 2198 MW i SE2, 510 MW i SE1, 1843 MW i SE3 och 1477 MW installerad effekt i SE4 – södra Sverige har alltså mest vindkraft. Alltså SE3 och SE4 tillsammans har mer installerad effekt än SE2 och SE1 sammanslaget. Årsskiftet 2014/15 var det mer installerad effekt i SE3 än i SE2 (1867 MW vs 1702 MW) Prognosen (sid 8, se även sid 7 för geografisk spridning) för december 2019 ger fortfarande den mesta vindkraften i södra Sverige. Utbyggnaden antas faktiskt plana ut även om man räknar in alla tillstånd och prövningstillstånd. Vissa kommuner i 2/3-halvan av Sverige kommer dock få mycket vindkraft, och det finns nog även kommunala beslut bakom detta. Översiktsplan för utbyggnad/områden till vindkraft beslöts t.ex. i Övik redan 15 december 2008. Tror de skriver där att markägarna är Holmen Skog, SCA och Svenska Kyrkan utöver andra privata markägare. Holmen Energi råkar också vara en av de stora byggarna i den kommun.

Enda vindkraftparken Holmen Energi har i Svealand är Varsvik i Norrtälje, och planerar inte för någon annan heller. Tror inte Holmen har så mycket egen skog häromkring heller. Vindkraften är däremot mer koncentrerad i södra halvan av landet redan, något som Lillegrund ser du inte ens här uppe i östra Svealand. Dalarna har en del, men utbyggnaden verkar ha avtagit. Vet att de inte fick bygga vindkraft vid Bråviken/Marviken men Holmen var dock inte inblandad där, Varsvik är ju för övrigt i närheten av Hallsta, och byggdes alltså i skogarna de äger kring bruket. I närheten av Bråviken äger de skog kring Kolmården, där verkar de inte planera något.

Tittar vi per län så har vi mer vindkraft i Västra Götalands län än i Västernorrlands län trotts att den sista är större geografiskt sett.

Inget av det där ändrar det faktum att mest vindkraft map. installerad effekt finns i område SE2 och största utbyggnaden fram till 2019 ligger också i område SE2 som redan nu producerar långt mer el än det förbruka, se sidan 9 http://www.vindkraftsbranschen.se/wp-content/uploads/2016/02/... , och eftersom SE2 EDIT: och SE1 redan nu ligger på en sammanlagd överproduktion i området på 24,5 TWh där vindkraftsproduktionen ej är inräknad finns det bla. med tanke på energieffektivitet ingen anledning att bygga ut den ytterligare i det området, det är tvärt om rent korkat. EDIT: Med vindkraften inräknad bör överproduktionen landa på ca. 29 TWh

Av anon999

Ska man han råd att ha någon vapenproduktion måste man sälja och så länge man säljer till demokratier och i försvarssyfte tycker jag det är ok så Ja! Jag tycker vi ska ha vapenexport därför att det är det bästa alternativet för oss.

Av anon999
Skrivet av Helllodar:

Sverige är expert på dubbelmoral

Vi har en bra bit kvar innan vi nåt fransosernas nivå som har gjort sig kända för att sälja vapen till båda parter mitt under brinnande krig, det enda man stöder i sådana fall är sin egen girighet.

Av anon999
Skrivet av Petterk:

I SE1 exporterar man för övrigt ganska stora mängder till Finland, även SE3 exporterar ganska stora mängder till Finland. 2015 stod Norge för ~73 % av den importerade elen, i princip ingenting importerades från Tyskland, Polen, Litauen och Finland. Även under de kallaste dagar bör det finns kapacitet kvar mellan SE2 och SE3 också. Vindkraft kommer påverka stamnätet, så det kommer byggas ut med det i åtanke än har det däremot gått riktigt bra. SE3 och SE4 (tillsammans) har än så länge mer vindkraft än SE1 och SE2 tillsammans trotts att SE1 och SE2 täcker större område rent geografiskt. Mest vattenkraft har vi i Luleälven. Mycket kommer hamna där resurserna finns.

Det finns iaf. mest vindkraft map. installerad effekt i område SE2 och även den planerade utbyggnaden fram till 2019 är störst i SE2, större än den är för SE3 och SE4 tillsammans vilket är korkat med avseende på effektivitet eftersom området redan nu producerar långt mer än man gör av med. Anledning är troligen att man har betydligt lättare att ignorera och köra över opinionen i Norrland vars förhållandevis lilla befolkning har ordet 'Tillit' instämplat i pannan sedan födsel och alltid får se naturtillgångarna och skattepengar exporteras söderut medans man får dras med kalhyggen och gigantiska vindkraftsparker som grannar.

Av anon999

Tack Petterk & Casgar mf.