Inlägg

Inlägg som anon999 har skrivit i forumet
Av anon999

Kan man förvänta sig logiska svar av ett troll? live well and prosper

Av anon999
Skrivet av Aleshi:

Höjer man spänningen så pass så kan du utan problem se dubbla strömförbrukningen på bara processorn, tänk att grafikkort, moderkort, RAM och diskar inte ingår i ökningen du ser nedan. Vad har du för nätaggregat?

http://www.sweclockers.com/image/diagram/3312?k=8de2c14db0d0e...

Antar att det är Sweclockers bild du användet? Jag kör med samma spänning på CPU'n som dom använde i det testet, 1.475 volt men med 4800MHz i stället för 5000MHz som användes vid max OC i exemplet. mao bör jag landa en bra bit under dubbla strömförbrukningen på CPU'n. Nätagget jag använder är ett Corsair 850HX guld.

Av anon999

Jag antar att du kollat att strömkontakterna är helt intryckta i socklarna på moderkortet?

Av anon999
Skrivet av Aleshi:

Vad hamnar den på exakt? Med kraftigt övervoltad och överklockad processor, dubbla grafikkort (klockade?), vattenkylning och vad mer? Från nätagget är det nog inte mer är 350W då, men då skulle jag tro att din processor drar dubbelt så mycket som vanligt, med dubbelt så stora förluster i moderkortets strömförsörjning med.

394 watt uppmätt mellan strömuttaget och nätaggregatet UTAN belasting på grafikkorten med de appar jag kör för tillfället (World commmunity grid), vattenpumpen drar bara 8 watt. Dubbelt så mycket strömförbrukning är nog, minst sagt, att ta i bara på grund av överklockningen och bara väna jungfrur kör ju utan att överklocka Kör jag med full belastning BÅDE på cpu'n och grafikkorten landar förbrukningen på 687 watt men det går nog att hitta appar som krämar ur ännu mer, Tom's hardware landade på 750 watts förbrukning i det här testet

Av anon999
Skrivet av Aleshi:

Ganska snedbyggt, lägre prestanda på komponenter men kraftigt slöseri på nätaggregat. Skulle kunna köra på ett 400W aggregat och ha mycket god marginal med den burken.

Kanske i spel men inte om man kör överklockat och full belastning på alla kärnor, min FX-8350@4800 MHz ligger stax under 400 watt när jag kör med full belastning på alla kärnor och grafikkorten utan belastning. Men betydelsen av strömförbrukningen är rent allmänt starkt överdrivna, skillnaden i mitt fall när jag räknar med full belastning 16 timmar\dygn blev att jag måste använda den i ungefär 4 år innan jag förlorar pengar på elräkningen därför att FX-8350 + moderkort var så mycket billigare i inköp om jag vill möjlighet att köra bägge HD 7970 korten i PCI 3.0\16X

Av anon999

Har använt min i 1 månad nu och är helt nöjd, FX-8350@4800MHz\Vcore1,475V och CPUtemp=60C när jag kör med 100% belastning på alla kärnor (vattenkylning). I SIMAP har jag trots idogt letande ännu inte hittat nå'n CPU som är snabbare, den är ex. 20% snabbare än en i7-3820 och även snabbare än i7-3770K

Av anon999

Tack bjorn1988!
Hade samma idiotiska fel på mitt Saberooth 990FX Gen3 kort, BIOS 'ignoring' att man under "monitoring" sätter CPU Q-Fan till "Disabled". Man måste sätta den till "Enabled" för att komma åt att sätta CPU FAN till "ignore" för att slippa ifrån felmeddelandet.

Av anon999

Kan inte boota med Aten CS1784a 4 port KVM switch

Hej!
Jag har nyligen köpt en Aten CS1784a 4 port KVM switch som jag använder för att kunna styra upp till 4 datorer med 1 uppsättning tangenbord, mus & monitor. För fillfället har jag 2 datorer kopplade men jag kan inte boota upp med min äldsta dator, m-board = ASUS PSK-E/WiFi-AP (Intel P35) utan Bootsekvensen avstannar när den kommer till "Initialazing USB Controllers..". För att kunna starta datorn måste jag plugga in tangentbordet direkt till datorn och boota upp, när datorn bootat klart kan jag plugga in tangentordet i KMV switchen igen och plugga motsvarnde USB kontakt från switchen till min krånglande dator och allt funkar som det ska.

I BIOS under Advanced\USB Configuration ser det ut så här...

USB Functions [Enabled]
USB2.0 Controller [Enabled]
USB2.0 Controller Mode [Hi Speed]
BIOS EHCI Hand -off [Enabled]
Port 64/60 Emulation [Disabled]
Legacy USB Support [Auto]

Gissar att det är här man hitta en lösning och jag har provat att ända en del här men utan lycka än så länge.

Nå'n som har några tipps på vad jag kan prova?

Av anon999

"med ett snittvärde nära 700 watt. Det är en hårsmån över motsvarande värde för Radeon HD 7970 GHz Crossfire, och hela 300 watt över Geforce GTX 690 i samma situation." Hmm... 300 watt? Här blev det 100 watt för mycket tror jag

Av anon999

Riktigt jävla dåligt och fult.

Av anon999

Visst såg det lite knöligare ut med 7950 men så läng dom sopar banan med 'gröningarna' HÄR är jag nöjd.

Av anon999
Skrivet av Alle22:

Det var droppen, att radiotjänsten bröt sig in i vår privat mark, in i vår gård och började smygtitta igenom fönstret! Får de göra så!? Är det inte mot lagen att de kommer in i vår gård och smygtittar in i alla fönstren i botten vångingen som om de var tjuvar. Mina föräldrar blev ju helt skrämda och stack ut och kollade vilka det var som smög in i vår gård. Såklart var det ifrån radiotjänsten. De förklarade att de såg att vi har en tv men vem f^n har ingen tv!? Behövde ni verkligen smyga in? Kunde ni inte bara knacka på som vanliga människor istället som bete-er som tjuvar, komma in och kolla? Vi har knappt chansen att gömma en 46" inom 1,8 sekunder! Vi förklarade att vi inte använder kabel tv och då såklart ville inte föräldrarna betala för radiotjänsten, sa till de innan med att det är ändå obligatoriskt men de lyssnade inte -_-. Föräldrarna fick de information som jag sa till de att de måste betala även om man inte använder eller betalar för kabel tv. Men viktigaste var ju att de bröt sig in och bryter det inte mot lagen, att de kollar in igenom fönstren i huset. Till exempel: Det är inte lika trevligt att se personer som smygtittar ifall om en person har en privat-tid eller liknande. Tycker det var mycket dåligt av de.

Vad säger ni?

Dina föräldrar har en snigel på ögat, pinsamt

Av anon999
Skrivet av DavidtheDoom:

Det enda som händer med en vatten kylare är att man flyttar på värmen och sedan låter det radiera ut i ett luftflöde en bit bort
På vilket sätt skulle en 120mm radiator kunna vara bättre med en Kylfläns på 140mm med samma termisk överföringsförmåga och fläktar?

Jag kan hålla med om att just den vattenkylning som man valt här faktist är sämre än en del luftkylare men inte att luftkylare i allmänhet skulle vara bättre än vattenkylning. Man kan med vattenkylning leda ut vattnet till stora radiatorer monterade utanpå lådan och driva radiatorfläktarna på lågvarv vilket gör de snudd på ljudlösa, luftkylare begränsas i storlek av utrymmet i lådan och de bidrar också till att tempen i lådan höjs vilket man slipper med vattenkylning.

Av anon999
Skrivet av Dumsnuten:

Nästan bättre att vänta med att köpa paket precis just nu, snart kommer "julhandeln" igång och det kommer vara reor på flera sidor. Speciellt Komplett brukar ha trevliga reor och man kan där istället få tag i trevliga delar väldigt billigt.

Ert prestandapaket, strunta i en I7 & 16GB om datorn är för spel. Finns bra luftkylare som fungerar bättre än vattenkylning som också är billigt, 256Gb SSD är troligtvis lite väl att ta i med, ta ner till 128GB + 1 eller 2 TB extra (hdd). Inget fel på nätaggregatet men onödigt att lägga så mycket på det nätaggregatet. Chassit är dock helt OK.

Förövrigt om ni väljer att köra med H20 så behöver ni lägga till flera fläktar då ni tar bort i princip den ända fläkten som kommer med (kanske kommer med 1-2 till).

Men annars helt OK.

Det där med att det finns luftkylare som fungerar bättre än vattekylning tror jag inte ett dugg på. Vilken luftkylare med samma ljudnivå funkar bättre än en lösning med vattenkylning?

Av anon999

Har inga goda erfarenheter av OZC, köpte min första SSD av dom och den höll i drygt 2 år, stax efter att garantin gått ut, troligen min första & sista produkt jag köper av det företaget.

Av anon999

Verkar som 3.3 V är rätt instabil enligt det här, http://www.techpowerup.com/reviews/Chieftec/SPS-750C/6.html

Av anon999
Skrivet av Bekric:

Nitro Series produceras av Delta , Samma som Antecs nät agg, Och ingen snackar skit om Antec

Enligt den Norska testsidan tror dom att det Channel Well Technology som står för tillverkning, http://www.hardware.no/artikler/chieftec_sps-850c/93600/2
Vart har du fått uppgiften ifrån att det är Delta som bygger agregaten?

Av anon999
Skrivet av Choppern:

hur menar du att de verkar prisvärda?

både Corsair och Antec har modulära nätdelar i samma prisklass men som är tillverkade av Delta/SeaSonic

Har ingen koll på Antec men åtminstone Corsair är betydligt dyrare för ett 1000W med 80+ silver klassning eller högre.
Verkar dock vara nå't skumt med fläktstyrningen, den ligger på konstant varvtal oavsett belastning men så läng man inte maxbelastar det är det nog lungt. Här finns en review av Chieftec SPS-850C ...

http://www.hardware.no/artikler/chieftec_sps-850c/93600

Av anon999

Hahaha :D Jag bara älskar dom skojiga tyskarnas ljud skala :)

Hämtat från gogelöversättningen av en review av Master_Silent_Pro_M2_850_Watt på gamezoom.net där man har en egen skala av det ljud som nätagget avger...

"COOLER MASTER Silent Pro M2 850 watt - volym
Avstånd: ca 1 meter - Ljudnivå: <0,01 andas avstånd på 30 cm / 0,1 blad prasslande / 0,3 viska / 0,5 Vår egen andedräkt / 1 lugn gata / 2 Underhållning / 4 skrammel tangentbord / 8 Skrivmaskin / 16 Hög Entertainment"

"skrammel tangentbord" Troligen är det ett gammalt mekanisk man menar :D, orginel skala iaf.

http://www.google.com/translate?langpair=de%7Csv&u=http://www...

Av anon999

Hur lång tid körde ni med max belastning?

Ser bra ut, nästa FÖR bra. Hur lång tid körde ni med max belastning?