Inlägg

Inlägg som anon999 har skrivit i forumet
Av anon999
Skrivet av dagbro:

Det är skillnad på aktiv och passiv ljuddämpning

Men båda bygger på utsläckning \ redusering av ljudvågorna.

Av anon999
Skrivet av dagbro:

Ja, det man får är ju ett interferensmönster som dödar vågen i vissa punkter men förstärker den i andra. Sen känns det osannolikt att man skulle kunna dämpa t.ex vindbrus då brus inte är förutsägbart för fem öre.

Även ljudknallen från ett gevärsskott är sammansatt av olika frekvenser men det går ändå att bygg ljuddämpare som funkar rätt bra, det ska iaf. bli intresant att se vad det blir av det här försöket.

Av anon999
Skrivet av Arazand:

Efter 15 minuter av prime95 och furmark når jag milda 75 grader c och fläktar körs på 1100 RPM, det är ett par TY-140 ifrån ThermalRight som sitter på GPU och CPU, Fractal Designs 120 mm fläktar, två fram och en bak. Ingen kaliberad mikrofon att mäta dB nivån men det låter inte särskilt mycket i min mening.

15 minuter med prime95 är iof. en hög belastning men under en kort tid och då har du väl ingen belastning på GPU'n eller?
Jag kör med full belastning på samtliga CPU kärnor & grafikkorten ca. 18 timmar \ dygn och ligger på lite drygt 70 C på cpu kärnorna och strax under det på den varmaste GPU'n.

Av anon999
Skrivet av Arazand:

Funkar prima för mig. :/
För viso bara ett grafikkort och har bytat kylare på den. Datorn är inte ljudlös men den är under samtals nivå så man hör den inte så fort man spelar, skriver eller pratar med någon. Hade jag ställt den på golvet(god forbid) så hade den varit så nära ljudlös man kommer utan att behöva spendera överdrivna mängder pengar.

Och du kör med full belastning på samtliga kärnor och GPU'n? Vilka applikationer \ program kör du?

Av anon999
Skrivet av Absurd:

Så vad är det som kyler din radiator om inte en fläkt? Det finns mycket bra fläktar även för high-end datorer, Noctua's är en av tillverkarna till dem, tysta och effektiva

Ja. Men de radiatorfläktarnas ljud är det inget problem med, de körs på 5 volt. Men att kyla datorn med ENBART luftkylning är omöjligt om man ska köra ex. en Quadcore och 2X5870 på konstant full belastning och vistas i samma rum.

Av anon999

DEN intresantaste dotornyheten jag hört på länge. Man behöver absolut göra nå't åt fläktbruset om man ska kunna köra enbart luftkylda High-end datorer på full belastning och klara av att vara i samma rum som datorn.
Har sedan flera år gett upp luftkylning som ett acceptabelt alternativ och kör med vattenkylning istället men det här kan kanske bli ett alternativ?

Av anon999
Skrivet av landahl:

Jag kan inte förstå varför så många på Sweclockers är så otroligt negativa till Apple och deras produkter. Apple är ju dem som alltid är först med ny teknik så vad är problemet?

Jag upplever dom som hypade.
map. pris prestanda kan man få en mångdubbelt kraftfullare Intel \ AMD maskin om man kör GPU appar åt
BOINC eller FOLDING tex.

Av anon999

Retrodator på Komplett.se

http://www.komplett.se/k/kcf.aspx?id=2560
Först blev jag glad när jag såg det här men när jag såg prislappen kom jag i håg vilken dag det är.

Av anon999
Skrivet av Talavis:

Molekylärdynamik (MD) (som används i folding@home) är en väldigt förenklad beräkning, vilket gör att beräkningarna kan bli klara på ett relativt kort tidsintervall (dagar/veckor) på en "vanlig" dator. Byter du ut de "Newtonian mechanics" som används i MD mot avancerad kvantmekanik ökar komplexiteten ngt enormt, och vi snackar (i vissa fall rentav hundratals eller mer) år för att utföra beräkningarna för samma molekyl och tidsintervall. I de fallen behöver processen spridas över fler CPUer (kärnor) för att kunna utföras inom ett acceptabelt tidsintervall. Att skicka informationen till flera datorer gör att datasynkningen, som måste utföras rätt ofta (i många fall _många_ ggr per sekund), görs via nätet, med alla förseningar pga "ping" mm som tillhör. I en superdator där noderna är ihopkopplade med infiniband eller motsvarande är synkningen _mycket_ snabbare, vilket gör att beräkningarna kan skyndas på rejält.

Så för att försöka sammanfatta: i folding@home håller man på med relativt enkla beräkningar, men i gengäld på väldigt många olika oberoende system. Eftersom systemen är oberoende kan man med fördel skicka dem till många olika personer utan att få problem. Men i de fall där beräkningarna är mer avancerade och man måste använda flera CPUer för att få dem klara i acceptabel tid är superdatorerna överlägsna.

Och för att avsluta med ett försök till direkt svar på din fråga: om man håller på med riktigt stora system (många atomer, inte nödvändigtvis stora molekyler) kan man få problem med "@home"-approachen, men betydligt vanligare är att man helt enkelt har mer avancerade beräkningar.

Det lär finnas fler, om inte annat borde det finnas en del undervisning på IFM som använder åtminstone kappa.

Tack Talavis.

Av anon999
Skrivet av Talavis:

EDIT: Bara för att nämna för de som undrar varför NSC skaffar superdatorer istället för ett "@home"-projekt: en del beräkningar som görs behöver köras extremt parallellt, vilket gör dataöverföringen mellan noderna till ett kritiskt steg. Överföring via nätet kan aldrig tävla med överföringen lokalt i en superdator.

Har det med storleken på molekylerna att göra dvs. antalet atomer om det lämpar sig att köra i ett "@home"-projekt eller inte?

Av anon999
Skrivet av Mikael07:

Att beräkningskluster även har en GPU baserad del är inte ovanligt. Dom har sjukt bra prestanda per watt och per krona, men kommer med vissa nackdelar. Taskigt med minne är en av dom. De 6 Gb VRAM som Tesla (nvidia Fermi) korten kommer med är småpotatis jämfört med mängden RAM en CPU i ett kluster har tillgång till. Men när ett problem väl är lämpat för GPU beräkningar (t.ex. molecular dynamics), så rullar det på riktigt fint!

Jag gjorde ett test med en simpel fraktalliknande beräkning med CUDA på mitt gtx570 och jämförde med motsvarande CPU-program. Det blev en fin uppsnabbning på ~200ggr mot den multitrådade CPU (i5 2500k) versionen, eller 800ggr om man körde CPU single thread Men då behövde jag inte accessa minnet överhuvudtaget!
Så den potentiella beräkningskraften är enorm, men den begränsas ordentligt av minnet/minnesaccesser, dvs typ alltid. Så peak GFLOPS siffran för en GPU får man ta med en nypa salt.

Min favorit när det gäller 'uppsnabbning' är den här berättelsen http://www.brightsideofnews.com/news/2009/3/22/interview-milk... där hastighetsökningen blev 10000 gånger efter att Gipsel skrivit riktade maskinkodsrutiner för grafikkorten. "If you compare the beginning of the project with today’s situation, you could claim a gain from “one WU a day” on a single Core 2 processor @3GHz to almost 10,000 WUs a day with a HD4870 "

Av anon999
Skrivet av Skinpop:

I USA använder man punkt för decimaler och inte kommatecken som här.

Aha! Olika standard alltså. Och de har även en annan standard i hur man skriver datum viket kan ge en del problem har jag fått erfara om man ska få en europeisk & amerikansk maskin att arbeta tillsammans.

Av anon999
Skrivet av alibababert:

milkyway@home ger ca 720 GigaFLOPs, den nya i linköping kommer ge 338 TeraFLOPs. dvs ca 500 gånger så mycket som milkyway@home

ot, jag och arbetsgruppen ska ned till linköping om en dryg vecka, skulle ju varit najs om man kommit dit när instalationen var i full gång.

Som Boxarez skrevt tigare ligger Milkyway@home på dygt 700 TeraFLOPs.
Försök att luska ut varför jänkarna skriver som dom gör, eller är det bara Milkyway som skriver så här?
En fingervisning på betydelsen får man på sammas sida som rapporterar "Tasks ready to send 1,489 " av vilket man kan gissa att det är nog 1489 work units som är klara att sändas och inte 1,489 stycken.

Av anon999

Milkyway@home/2

Starkt jobbat men bara halvgas jämfört med vad Milkyway@home levererar

Av anon999

Hur många kubikmeter måste lådan vara på?

Av anon999
Skrivet av ninnuam:

mina maskiner går tyst och svalt. Jag använder Noctua Kylare och fläktar, 92mm Noctua Tornkylare till mina e5335or. nf-p12or på min h70... jag hör knappt mina datorer. man får se till att välja rätt kylare i kombination med rätt pasta, rätt fläktar i rätt chassi man tänker använda mm. planerar man rätt för ett bygge och inte rusar fram hastigt i sina beslut så är det inga problem.

Frågan är hur hårt (%) du belastar dina CPU kärnor och dina grafikkort, vilka applikationer kör du?

Av anon999
Skrivet av ninnuam:

vet inte vem du syftar på men jag har kört både klockade quads och hexas med flera grafikkort och endast luftkylning. Inga problem... välj rätt kylare, det har uppenbart inte du gjort. Min 1090T har körts överklockad upp till 4.2GHz både med Scythe Kama Angle rev.2, Noctua luftkylare (älskar dom) och H70. Klart bäst var H70'n kombinerad med Noctuas NF-P12.

Och btw, har man vattenkylning brukar man ofta ha fläktar oxå.... eller du kör helt fläktlöst system?

Kör fläktarna i lådan & på radiatorerna på 5 volt.
Tempen beror i hög grad på vilka appar man kör.
Kör jag Folding@home står 'Activity' mätaren för GPU'n på drygt 90% men max-tempen på GPU'n ligger bara på lite drygt 50 grader till skillnad mot om jag kör Milkyway@home då ligger max-tempen på runt 65 grader med vattenkylning på rubbet.

CPU'n ligger på lite drygt 60 grader & tempen i lådan på 45.
När jag körde med luftkylning på GPU'n låg tempen på GPU'n på runt 80 grader och tempen i lådan på runt 60 grader.

Antar att det till en del har att göra med vilken temp man tycker det är ok. att ha på sina datorer kontra ljudnivån.

Av anon999

Har du verkligen provat att med endast luftkylning köra klockade quad's tillsamman med 1 eller 2 grafikkort på full belastning timmar i streck?

Om det funkar för dig så är det bara att grattulera men aldrig att jag skulle skippa vattenkylning och gå tillbaks till luftlylning, har för alltid fått nog av vrålande fläktar.
Möjligen om jag flyttade datorn till ett annant rum så man slapp höra bruset.

Av anon999

Vill påstå att INGEN luftkylare lämpar sig 24/7 på full belastning.
Antingen blir det för varmt eller låter för mycket, i vart fall om man vistas i samma rum.
Jag har kört så sen mitten på 90 talet och gick ganska snabbt över till vattenkyning.

Av anon999
Skrivet av MX510.:

Där man missbrukar sin uppgift som granskare.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Journalistik

Att provocera, ljuga, vrida på sanningen, osv görs varje dag i kvällspressen (aka white trash tidningarna), men bara för det är vanligt betyder tar inte bort det faktum att de missbrukar sin position.

Man kan undra 'vem' som ägnar sig åt det
VET du med 100% säkerhet att det är en bluff? Knappast och om det är det i det här fallet so what?
Tror personligen att det skulle kunna hända under vissa omständigheter och lite intresant att fundera över HUR det kan ha hänt.

Skulle det vara en bluff är det inget jag eller du kommer att dö av så varför inte tagga ner lite