Inlägg

Inlägg som anon999 har skrivit i forumet
Av anon999

Testa att klocka ner grafikkortet. Om det löser ditt problem är det
troligen ditt nätagg som är problemet.

Av anon999

Engelskspråkig sida som säljer PowerColor Radeon HD 6970 LCS?

Är på jakt efter ett PowerColor Radeon HD 6970 LCS kort men dom svenska shoparna är svindyra.
Har hittat tyskspråkiga sidor som säljer dom för ca. 1000 kr lägre pris men undrar om det finns nå'n engelskspråkig sida som säljer dom? Har googlat men inte lyckats hitta någon.

Av anon999

Levererat 2 dagar senare än utsatt, usla drivar som medför att kortet pajar, hamnar långt efter AMD 6990 map. prestanda, högre värme & högre strömförbrukning.

Det här är intet annat än ett dunderfjasko av gröningarna, hmm... *osmakligt "skämt" raderat* /widL

Det är iaf. synd och innebär att priset på 6990 snarare kommer att gå upp i stället för ner

Av anon999
Skrivet av RaZman:

480 har en mer varierande kurva, ja. Men det når sällan en lägstanivå som ligger under 5870s snitt. Under hela testets gång, alla tre upplösningar, nås en nivå under detta snitt runt 4 gånger.

"Ett jämnare flyt"-resonemanget var precis vad jag syftade på i mitt första inlägg. Att desperat försvara kortet till den milda grad att man säger att det är bättre för att det håller en lägre nivå jämnt, hela vägen genom testet.

Om ett kort ligger i 100-120fps och ett annat ligger i 30fps blankt, aldrig under och aldrig över. Då skulle jag fortfarande välja det första kortet, oavsett om det står ATI eller Nvidia på det.

Jämförelsen med 5970 kan vänta tills Nvidia slänger ihop två 480 och kallar det "Geforce 1337 490xtreme gamer fatal1ty monster" eller vad de nu skulle välja (eftersom det inte kommer att nå fram så påpekar jag redan nu att namnet är en känga till de onödigt långa namn ATI slänger på sina kort).

Vilket inte var fallet här eftersom 5870'n hade ett low på 46 och inte 30.
Man kan mycket väl jämföra 5970 mot 480 eftersom den relativa prisskilnaden mellan de korten är mindre
än mellan 5870 vs 480. Om korten sen har 1,2 eller fler GPU är ungefär lika intresant som om kortet har en conding med en glad hatt på sniskan ;), energiförbrukningen däremot ÄR av betydelse. 480 korten är totalt överhypade med sin urusla enerigförbrukning vilket är grunden till deras värmeproblem som medförde kravet på specielt värmetåliga komponenter.

Av anon999
Skrivet av RaZman:

Snacka om att greppa efter halmstrån. "Bäst på att vara sämst" är inte direkt någonting att skryta med. Kolla istället snittet, där 5870 låg långt efter med och utan kantutjämning.

Tycker nog att det är du som greppar efter halmstrån. 480 korten är bättre är 5870 men bara marginelt
och i de högre upplösningarna har 5870 både högre min frames och varierar mindre vilket borde medföra
ett jämnare flyt. Om man i stället jämför mot 5970 blir 480 kortet fullständigt utklassat som man kan se i testet hos Xbit labs.

Av anon999

X-bit har även testat med 5970 som ser ut att vara >50% snabbare än 480 map. low frame i upplösningen 2560x1600 med FSAA 4X + AF 16X , alltid bra att kolla fler än ett test

Av anon999

Vad fick er att testa mot just 5870 i stället för mot ett 5970 kort?
Den rellativa skilnaden i pris är mindre mot 5970 än den är mot 5870 kortet.

Av anon999
Skrivet av murklor:

Nämen det var det som var problemet. 80mm, 92mm, 120mm, 140mm finns överallt. 180mm och 200mm kan man gräva fram om man letar. Men det finns INGA 230mm. INGA ALLS.

Om man skulle behöva byta fläkt är det rimligtvis enkelt att montera en mindre fläkt, bara att montera på en bredare plåt på fläktren som du sedan fäster i lådan. Kan inte se att fläktarna är nå't problem överhuvudtaget med den lådan.

Av anon999

Jag tycker ATCs 840 är tveklöst det bästa eftersom det har utdragbar moderkorts plåt.
Eventuella problem med fläktar är troligen lätt att åtgärda själv.
Är det störande ljud från fläktarna tex. tillåter en del moderkort att man kör fläktarna på 60% eller så köper man en fläktkontroller. Att byta fläktar borde inte vara nå't större problem eftersom det finns en uppsjö av storlekar från olika tillverkare.

Av anon999

Det är mycket möjligt att det går om du har en stor vattenvolym.
Jag kör med en Q6600@3564 MHz, 1.5 volt & ett Radeon 5870@960 MHz
med full load på alla kärnor och GPU ca. 16 timmar \ dygn och de komponenterna kyls via en Eheim 1048 pump som tar vatten från en 10 liters dunk och matar först CPU blocket och sedan GPU blocket, de ligger seriekopllade, vattnet går sedan genom en enkel 120mm radiator med en fläkt som körs på 5 volt och därför uppfattas ljudlös.

Under full load är tempen på CPU = 50 C, på GPU = 41 C och system tempen är 42 C

Dock har jag också 3 st. 120 mm fläktar i lådan som också körs på 5 volt för att kyla övriga komponenter men de fläktarna uppfattas också som ljudlösa.

Av anon999
Skrivet av AlbinLoan:

Här har ni några tester till med de senaste drivrutinerna från både ATi och Nvidia:

Hardwarecanucks.com
ASUS GeForce GTX 465 1GB Review - Page 4

Tomshardware
Benchmark Results: Crysis : Nvidia GeForce GTX 465 1 GB Review: Zotac Puts Fermi On A Diet

Ungefär samma resultat. GTX470 presterar ungefär som ett HD5870, oftast bättre enligt ovan tester.

Kollade testerna på Canuck's och vad jag kunde se vann 5870 fler tester än 470 map. min-frames
samt att det var 7 C svalare och drog 44 w mindre under load.

Av anon999
Skrivet av the squonk:

För att hålla sig till verkligheten så är det inte värre än så att de sk "hårdvarusiterna" föväntar sig gratis exemplar av den senaste hårdvaran, som de kan leka runt lite med och i bästa fall skriva en recension.

Det Nvidia har gjort är att vägra leverans av gratisexemplar. De är sannerligen i sin fulla rätt att göra så, det är inte så att de har försökt stämma eller på annat sätt försökt att skada den aktuella siten. De har bara undanhållit gratis godis.

Om siten vore seriös ut i fingerspetsarna är det bara för dem att låna ett ex. av valfri kompis som råkar inneha ett för att testa och dissa skiten ur om de känner för det. Eller gud förbjude, göra som de stackars konsumenterna och faktiskt KÖPA ett exemplar. Ouch!

Det som är mer beklämmande är isåfall om man vänder på steken, att de som hela tiden matas med dessa gratisex utan att konstra och skriva "dåliga saker" förmodligen blir beroende och klarar inte av att skriva en enda dålig recension efter ett tag.

Men är felet Nvidias, eller redaktörernas? Nvidia får ju faktiskt ställa nästan vilka krav de vill i utbyte mot att dela ut gratisex, inget olagligt i det, det är fullt frivilligt att säga ja eller nej.

edit. kudos till xbitlabs som testade, och dissade, ett LÄCKT exemplar av GTX465

Jag skulle nog tro att de flesta test-sidorna inte ser eventuella 'gratis kort' som den största fördelen med att driva en sida, varken ekonomiskt eller som nöje.

Väntar fortfarande på svar Har du några liknande exempel med AMD som
du kan länka till?

Av anon999
Skrivet av the squonk:

AMD/ATI har liknande "riktlinjer" så inget nytt under solen, vi har haft mycket roligt åt deras presentation slides här förut, lika väl som åt Nvidias, eller Intels för den delen. Alla är stora företag som slåss om marknadsdelar, visst, etik är säkert inte oviktigt för dem men ibland blundar de för sina egna metoder.

Kan tänka mig att det är så men till vilken grad? Har du några exempel \ länkar från några testare?
Tycker rent ut sagt att det är klantigt av gröningarna om dom trodde att det inte skulle komma ut
eller har dom sin bas i en diktatur?

Av anon999

"How Nvidia blacklists sites like Hardware Secrets"

Här är en länk till SemiAccurate
How Nvidia blacklists sites like Hardware Secrets. Unethical behaviors to control the media

Undrar om SweClockers också blev styrd i sina tester av 4xx korten och om de får liknande
krav på hur tester ska utföras av AMD eller kanske blir ni svartlistade om ni uttaler er

Av anon999

Ett chassi utan utdragbar moderkotsplåt kallar jag inte 'kvalitets chassi'
Kommer aldrig mer att använda en låda utan den egenskapen.

Synd bara att de blivit så lite förekommande i Sverige men det är
väl en prisfråga antar jag.

Av anon999
Skrivet av Gipsyboy:

stämmer bra ! och änny mer liknande resultat med gtx280 får ett 4890 med de nya ati drivers. Men och ett stort MEN Nvidia har ett stort försprång på gpu accelererade aplikationer

Det är en myt och är beroende på applikation, Radeon 5870 är betydligt snabbare än Nvidia 480 i Milkyway@home.
Se det Här inlägget.

Av anon999
Skrivet av Ratatosk:

Kör också bara på GPU:n numera lite kul att testat med CPU:n för att få en jämförelse dock.
Kör en WU på ca 3.45, med HD4850 i 625/993, vilket jag tror är standard, tempen är ca 70 grader, verkar som om jag borde kunna klocka ned minnena lite utan att tappa poäng.

Det stämmer, du kan dra ner hastigheten på minnet till grafik kortet ända ner till 200 - 300 MHz utan att det påverkar prestandan nämvärt har jag läst.
Jag kör mina GPU minnen på 500 MHz utan att få nå'n minskning av prestandan men den drar mindre ström och går svalare.

Av anon999

BOINC är betydligt öppnare mot sina avändare vilket är både på gott och ont men tack vare det har man fått otroliga förbättringar av sina urspungliga appar tack vare tex. Akos Fekte i Einstein@home och Cluster Physic i Milkyway@home.

Jag kör normalt Milkyway@home på mina grafik kort och växlar till Folding
när Milkyway ligger nere.

BOINC ligger förövrigt stadigt över 5 PETAFLOP numera enligt vad man
kan se här

Av anon999
Skrivet av m3tr0:

Har redan startat igång. Valde milkyway@home och LHC@home som får en processorkärna och en GPU (de tre resterande processorkärnorna fortsätter köra SMP-klienten från folding@home). Jag fick inget från LHC men milkyway@home startade direkt när jag fått ordning på det. Milkyway@home körde iaf igång arbete både på processorkärnan och på GPU:n. GPU:n har redan hunnit med flera WU medan CPU-kärnan är långt ifrån färdig med sin första. Skönt att GPU-klienten tar väldigt lite CPU-tid iaf. Det enda jobbiga är GUI-lagget som är värre än när jag körde f@h's GPU-klient.

Om du går in på dit konto i Milkyway kan du under 'MilkyWay@home preferences' välja att köra endast GPU applikationen.

Här är en länk till ett inlägg av CP i Milkyway. Där kan du ladda ner en app. som du kan konfigurera själv, läs readme filen som finns med i mappen du laddar ner. Enda problemet är att du måste hålla koll själv på när det kommer nya uppdateringar.

Filerna ska in i mappen BOINC\Data\projects\milkyway.cs.rpi.edu_milkyway\
Där kan du välja att packa upp filerna så kommer de i en egen undermapp
Sedan kan du göra inställningar i filen 'app_info.xml' innan du flyttar över filerna till mappen
'milkyway.cs.rpi.edu_milkyway'

Troligen kan du få lagget att bli mindre genom inställningarna du kan göra här.

Av anon999

Gillar verkligen den här beskrivingen av projektet som en i staben la upp