Moderkorten i Blitz-serien ingår i Republic of Gamers-segmentet (r.o.g.) kort som är riktade till entusiaster och ofta har många intressanta funktioner - dessa två är inget undantag.

Moderkorten är identiska förutom att Blitz Formula har fyra stycken platser för ddr2-minne medan Blitz Extreme har fyra stycken platser för ddr3-minne. Båda baserar sig inte helt oväntat på Intels nysläppta P35-styrkrets och har även Intels sydbrygga ICH9R integrerat. De har sockel 775 och stödjer således samtliga processorer med denna sockel upp till 1333 megahertz systembussfrekvens.

Korten har två stycken pcie x16-portar (stöd för Crossfire) samt en teknik som heter Crosslinx. Med denna så får varje x16-port åtta linjer till sig vilket inte sker i vanliga fall då en av portarna får full bandbredd (16 linjer) och den andra bara får fyra linjers bandbredd. Det handlar om en extern krets för detta, även fast en liknande funktion har inbakats i Pci-express 2.0-specifikationen. Vidare har korten tre stycken pcie x1-portar samt två stycken pci-portar.

Likt tillverkaren DFI skickar Asus detta moderkort med en extern ljudmodul vilket passar i en pcie x1-port ovanför grafikkortsportarna (pcie x16). Vilken ljudkrets som sitter i detta externa kort nämns tyvärr inte.

För att kunna överklocka minnena så högt som möjligt har Blitz Extreme två-fasig strömförsörjning till ddr3-socklarna vilket skall kunna göra så att man kan överklocka högre. Sist men inte minst kommer moderkorten med spelet Stalker - Shadow of Chernobyl samt prestandatestprogrammet 3dmark06 Advanced.

Asus har än så länge inte lanserat dessa moderkort officiellt, men detta lär hända samma dag som Intel släpper styrkretsen P35 officiellt.

Tills vidare, läs och se läckta bilder hos Vr-Zone.