Nvidias grafikkort baserade på Fermi-arkitekturen skulle enligt de ursprungliga planerna lanseras under slutet av 2009. Som bekant staplades dock förseningarna på varandra, och först framåt sommaren 2010 fanns det gott om exemplar i datorhandlarnas lager. I en intervju med en tysk webbtidning passar Nvidias vd Jen-Hsun Huang på att förklara varför det blev som det blev.

När de första testexemplaren av den nya grafikkretsen kom tillbaka från TSMC:s fabrik fungerade helt enkelt inte anslutningen mellan kretsens olika beräkningskluster. Designen, vilken såg bra ut på papperet, packade de olika ledarna för tätt, något som orsakade "trafikstockningar" och störningar.

Enligt Huang hade problemet enkelt kunnat avhjälpas med bättre kommunikation inom utvecklingsgruppen, en lärdom företaget tar med in i framtiden. Projektets ingenjörer involverade med kretsens fysiska sidor tillhörde helt enkelt en annan sektion än ingenjörerna som gjorde själva designen, något som gjorde att problemet föll mellan stolarna.

Intervjun med Jen-Hsun Huang finns i videoformat hos Golem.de.