Televaruhuset.com med ägaren Tech Systems Uppsala HB är på tapeten i forumdelen Konsumenträtt. I diskussionstråden ställer medlemmen "Zpnk" frågan om handlaren verkligen är att lita på, inte minst med tanke på den amatörmässiga webbplatsen som är kryddad med diverse stavfel.

En person med användarnamnet "win2kshahid", som säger sig vara inköpsansvarig på företaget, bemöter kritiken genom att bland annat beskylla debattörerna för att vara rasister – vilket inte riktigt går hem bland SweClockers ärrade veteraner.

televaruhuset.jpg

Jag har pratat med en jurist och polisen angående detta och har gått vidare med att anmäla sweclockers.com för förtal och för att ni har gjort väldigt lite för att hjälpa dels mig och dels mitt företag.

Nu fortsätter historien efter att "win2kshahid" på Televaruhuset kontaktat SweClockers och uppgivit att webbtidningen är polisanmäld för förtal, eftersom administratörerna vägrat censurera de kritiska inläggen. Han anser att SweClockers måste "kräva bevis av era medlemmar för att påvisa att någon olaglig verksamhet har pågått".

Uppdatering

Efter att nyheten publicerats meddelar Televaruhuset att de tagit tillbaka anmälan eftersom företag inte kan förtalas enligt svensk lagstiftning.