Efter en framgångsrik kampanj på Kickstarter är Delta Six på väg att bli verklighet. Det handlar om en karbinliknande spelkontroll som ska ge en mer realistisk upplevelse i FPS-spel genom att både se ut som ett riktigt vapen och tillhandahålla verklighetsinspirerad funktionalitet. Nu inleds förbokningarna.

Delta Six är en mattsvart plastkonstruktion med en mängd inbyggda finesser. Det finns en uppsjö strategiskt placerade knappar, ett styrkors samt en analog styrspak. Huvudnumret är däremot de integrerade sensorerna.

Till skillnad från ljussensor-baserade föregångare som Nintendo Zapper och Super Scope använder Delta Six accelerometrar för att känna av användarens rörelser och styra siktet. En lätt klapp på magasinet laddar om och det går även att rotera vapnet för att utföra en närstridsattack.

På ovandelen används en IR-sensor för att detektera när användaren för ansiktet närmare det optiska riktmedlet, vilket aktiverar spelets zoom och kikarsikte. Sist men inte minst simuleras även rekylen när vapnet avfyras.

Spelkontrollen ansluts trådlöst till en USB-mottagare och stöder PC/Windows, Playstation 3 och Xbox 360, men utvecklarna planerar även att göra det möjligt att använda Delta Six med nästa generations spelkonsoler i en kommande uppdatering av mjukvaran.

Den som tar del av förbokningserbjudandet får betala 285 dollar med frakt, motsvarande cirka 2 300 kronor inklusive moms. Den tillhörande attachéväskan kostar 79 dollar extra. Leveranserna inleds i december månad.