Den 15 november lanserades Playstation 4 i Nordamerika och två veckor senare introducerades den nya spelkonsolen till fler länder i Europa, Latinamerika och Oceanien. Nu avslöjar Sony att sammanlagt 2,1 miljoner Playstation 4 hittat nya ägare världen över.

Enligt Sony är försäljningssiffran ett nytt rekord och slår därmed föregångaren Playstation 3, vars lansering kantades av bristande tillgång och kritik mot den höga prissättningen. Huvudkonkurrenten Microsoft har dock ännu inte avslöjat hur många Xbox One som sålts sedan introduktionen den 22 november.

Även om Playstation 4 ser ut att vara det populärare alternativet i många europeiska länder kan Xbox One räkna hem framgångar i Nordamerika. Enligt en rapport från Infoscout såldes mer än dubbelt så många Xbox i jämförelse mot Playstation under readagen Black Friday. Detta kan visserligen förklaras av prissänkningar på Xbox 360 och otillräcklig tillgång på Playstation 4, men Microsoft är vanligtvis starkast på hemmaplan.

Sämre går det för Nintendo, vars spelkonsoler hamnar i botten av försäljningsstatistiken. Särskilt oroande är det för Wii U, som inte ens lyckas passera konkurrenternas föregående generation i statistiken. Samtidigt kommer Sony och Microsoft att lansera Playstation 4 och Xbox One på fler marknader under de närmaste månaderna och stjäl därmed det mesta av rampljuset.