De mångsidiga byggklossarna Lego ligger många entusiaster varmt om hjärtat. Allt ifrån riddare till brandstationer och rymdskepp har underhållit barn i generationer och otaliga klossar har fastnat under fötterna på suckande föräldrar.

Att följa givna instruktioner och bygga vad som syns på kartongen är dock knappast tillräckligt för de riktigt hängivna. Lego är en utmärkt kanal för halvgalen kreativitet, något som australiensaren Steve Sammartino och rumänen Raul Oaida tar fasta på i ett nytt projekt.

Duon har samlat in pengar till och färdigställt en bil i naturlig storlek, som nästan helt består av Lego. Konstruktionen innehåller över 500 000 plastbitar och drivs av sammanlagt 256 kolvar genom tryckluft. Maxhastigheten är dock okänd; ingen har än så länge vågat köra snabbare än cirka 30 kilometer i timmen.

Projektet beräknas kostat cirka 60 000 dollar i Lego-bitar, plus omkostnader för bland annat frakt mellan Rumänien och Australien. Pengarna samlades in från donatorer, vilka nappade när Steve Sammartino sökte stöd på på Twitter. Mer information om Lego-bilen och byggmästarna finns på projektets webbplats.