Det går många rykten kring Galaxy S5, varav ett av de mer ihärdiga är att modellen kommer finnas i två varianter: en i plast och en i metall. Nu framkommer detaljer kring detta och vad som sägs vara många av de slutgiltiga specifikationerna för det kommande flaggskeppet.

Bloggen Sammobile skriver att Galaxy S5 i enlighet med tidigare rykten kommer i två varianter. Plastmodellen kommer kosta 650 euro, motsvarande 5 800 kronor, medan modellen i metall ska gå loss för 800 euro, motsvarande 7 100 kronor. Det är däremot fortfarande inte känt om den mer exklusiva varianten kommer ingå i en egen Galaxy F-serie eller ej.

Galaxy S5 ska få upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar och medan bloggen inte kunde få storleken bekräftad har det tidigare varit tal om 5,25 tum. Detta skulle ge en punkttäthet på 560 pixlar per tum (ppi). Kameran landar på 16 megapixel, men det är ännu oklart om den får funktioner som optisk bildstabilisering (OIS).

I traditionsenlig ordning kommer flaggskeppet med minst två olika processorer, en från Qualcomm och en från Samsung. Processorn från Qualcomm blir färska Snapdragon 805 medan företagets egna variant går under namnet Exynos 6 med stöd för 64-bitars minnesadressering.

Tidigare har Samsungs val av processor baserats kring att kunna ge 4G/LTE-stöd för olika regioner, men enligt rapporten är "LTE inte längre ett problem för Exynos". Det skulle kunna betyda att Exynos 6 kommer användas exklusivt för modellen i metall, medan Galaxy S5 med bakstycke i plast får Qualcomm Snapdragon 805.

Enligt den italienska journalisten Flavio kommer Samsung presentera Galaxy S5 i mitten av mars på ett eget evenemang i London. Någonting som överensstämmer med ett tidigare uttalande från Lee Young Hee, mobilchef på Samsung, som sagt att telefonen ska presenteras i mars eller april.