Apple är kända för att dra minimalismen till sin spets. Dell med gamingvarumärket Alienware gör precis tvärtom. Det märks inte minst när datortillverkaren presenterar en återupplivad modellserie med Intels nya prestandainriktade processorer i Core i7-5000-serien "Haswell-E".

På gamingmässan PAX Prime presenterar Alienware nya Area-51 med den iögonfallande triangeldesignen Triad Chassi. Utöver designfaktorn är syftet med den udda formen gör det enklare att komma åt portarna på både fram- och baksidan av datorlådan. Samtidigt sägs utformningen förbättra luftflödet och därmed kylningen.

Precis som föregångarna handlar det om ytterst påkostade datorsystem med det mesta och lite till. Den som vill kan exempelvis gå ända upp till Core i7-5960X med åtta kärnor och 32 GB DDR4-minne i fyra kanaler. Processorn är vattenkyld och överklockas från fabrik.

På grafikkortssidan erbjuds upp till tre eller fyra grafikprocessorer från AMD och Nvidia, vilket exempelvis öppnar upp för spel i 4K-upplösning. Därutöver går det att klämma in fem SSD-enheter och mekaniska hårddiskar. Fler detaljer är nätaggregat på upp till 1 500 W, trådlöst nätverk 802.11ac samt Bluetooth 4.0.

Hela systemet styrs och övervakas av mjukvaran Command Center 4.0, där det utöver att ta del av temperaturer och andra mätvärden även går att justera klockfrekvenserna. Som krydda på moset finns även möjligheten att reglera chassits belysning och välja ur en palett med miljarder färger.

Dell anger inget säljstartsdatum för Alienware Area 51 utan stannar vid att tala om att modellserien ska finnas ute "inom kort".