Valves digitala spelplattform Steam har sedan introduktionen växt i snabb takt och har på senare år fått konkurrens från tjänster såsom EA:s Origin och Ubisofts Uplay. Ett område Valve kritiserats hårt för är hanteringen av kundtjänstärenden för tjänsten, något som många anser hanteras dåligt jämfört med konkurrenterna.

I ett nytt inlägg på deras Steam-blogg berättar nu företaget att de lyssnar på kritiken och kommer arbeta med detta mycket framöver. Som en första åtgärd publicerar de nu statistik över antalet öppna och avslutade kundtjänstärenden vilken uppdateras i realtid. Enligt Valve själva får de in i genomsnitt 75 000 ärenden per dag och cirka 8 000 ligger obesvarade hela tiden.

Cirka 90 procent av dessa kommer från användare som vill begära återköp av spel och Valve menar att dessa för det mesta besvaras inom ett par timmar. Den näst vanligaste kategorin är frågor angående säkerhet och återställning av användarkonton, något som tidigare kunde innebära svarstid på upp till en vecka men numera oftast sker inom ett dygn.

Företaget menar dock att detta endast är början på förbättringsarbetet och att de framöver kommer fortsätta arbeta för att göra processen kring ärenden så smärtfri som möjligt för användarna.